-
Skrubbade den ren med stålull, vilket inte tog speciellt lång tid, och brände sedan in den på spisen (induktion). Efter det var det bara att tuta och köra, har wokat pad thai och lite annat i den med riktigt bra resultat. Bra vikt på den, stabilt handtag och den är också riktigt snygg. Rekommenderas varmt.
-
Botten slår sig på vanlig glashäll (ej induktion) så wok ej längre står stabilt eller värmer jämnt, även om uppvärmningsinfo på bifogad papperslapp följs. Skall klara alla hälltyper enligt info men stämmer ej.
Trähandtag kan ej demonteras = ingen seasoning i ugn
Får se om den kan reklameras eller bytas ut.
Övrigt på glashäll:
- Svårskrubbat skyddslager (stålull plus varmvatten i 20-30minuter innan det förhoppningsvis var helt borta, går ej se, så man kunde börja med bas seasoning)
- Sköna trähandtag som än så länmge klarar vatten från disken (ej maskin såklart) bra
- Haft den ca 1 månad nu och med skaplig mängd olja börjar den bli non stick även för ägg
- Extremt snabb uppbärmning
- Bra stekyta på kött (bra för searing)
- Pga de höga temperaturerna på oljan så får man tillbaka de oljedimmor man hade innan teflon, vetetusan om det är värt det i ett hem även om maten smakar bättre. -
Botnet blev svagt bucklad efter första uppvärmningen på hällspis. Rekommenderas ej för platta stekytor.