Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Smart Fan 1C

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Fläktar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  8 dagar sedan
  3 av 4 av dessa fläktar har hemska skrapljud och motorvibrationer så de returnerades.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  + Smart fläkt som fungerar med Xioami smart app och bl.a Google assistant.

  + Enkel att skruva ihop. Det tog 5 minuter så var allt klart inklusive ihopparning med Xioami appen (som jag redan hade).

  + Ser ganska bra ut, men 100% vit plast.

  + Tyst drift vid nattläge.

  + Schysst pris för smart fläkt.

  - Fläktbladet är av något mindre storlek än vad jag förväntade mig. Som sagt större fläktar har normalt sett en tystare drift. Men det fungerar.

  - Höj och sänkbar endast genom att skruva bort halva "stolpen" ( som är 2-delad). Fläkten känns rätt liten och låg och liten jämfört med mina andra fläktar (fabrikat Rowenta).

  - Hade först ett roterande mekaniskt oljud och viss obalans, men tog isär alla delar och började om, fick bort oljudet. Men drar jag åt muttern för fläktbladet lite hårdare så börjar oljudet igen, nu sitter muttern bara halvt åtdragen, jag får väl hoppas att fläktbladet sitter kvar annars blir det retur.

  - Google assistance fungerar bara genom att sätta på och stänga av fläkten. Det går inte att justera fläkthastighet eller svängande.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Efter ca 3 timmars användande började fläkten att låta konstigt på lägsta hastigheten (den som jag använder mest). Testade att montera isär fläkten och sätta ihop den igen ett flertal gånger men ljudet kommer tillbaka hela tiden.
  Verkar vara lite sisådär med kvalitén (Kina).

  Tyckte dessutom inte att den var så jättetyst innan missljudet uppstod, har en större Honeywell QuietSet HSF600WE och den är klart mycket bättre och upplevs även tystare trots att den enligt specifikationen ska vara flera dB mera högljudd.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Jag beställde 2fläktar, den första går totalt ljudlöst förutom vindsus vid högra fläktlägen givetvis. Men inga missljud, tyckte dock den vobbla lite men efter att ha läst instruktionsboken testa jag att vända fläktbladet 180grader på axeln och nu går den även vobbelfritt.

  Den andra som jag starta igång några veckor senare gör lite konstiga ljud från motorn framförallt vid lägre hastigheter tickar o viner lite från motorn. Låter precis likadant utan fläktbladet monterat så något i motorn står inte helt rätt till...

  Hade kvalitetskontrollen vid tillverkning vart bättre hade den fått 5stjärnor men nu verkar det tyvärr va en chansning om man får ett bra exemplar då ja läst andra omdömen som klagar på missljud vid lägsta fläkthastigheten.

  Ska dock sägas att detta är den första fläkten vi kunnat ha igång nattetid utan att störa oss på oljud, läget där den ändrar intensitet slumpmässigt är riktigt bra. Inga missljud från oscilleringen vilket alla andra fläktar vi testat haft.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  + Lätt att montera.
  + Halva priset mot smart fan 2.
  + Går att ha som bordsfläkt.
  - Jämför man med smart fan 2 så låter motorn i denna mer (kanske något fel? Den låter som den går tungt.) och min har ett knakande ljud i ändlägena när den oscillerar, ska kontakta supporten om detta.
  - sämre kvalitet än 2an, tycker fläktbladen roterar lite ojämt.

  Bra fläkt om jag får bort knakandet och motorljudet, fläkten går tyst på lägsta i övrigt.