Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SanDisk USB Cruzer Blade 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SanDisk USB-minnen (149)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Inget fel på det. Litet och smidigt, lätt. Men skrivhastigheten är end ca 5Mbyte/s vilket om man ska fylla kortet genererar ca 50 minuters väntetid medans kortet fylls. Läshastighet ca 18-20Mbyte/s = heelt ok. Priset 249kr är helt ok.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  14 dagar sedan
  För den pengen gör den sitt jobb utmärkt.
  Litet å smidigt
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det här lilla minnet har jag haft i runt fem år nu, använt både privat och i jobbet. Inte ett minne man köper som utökning av hårddisken och flitig filaccess, utan för tillfälliga överföringar av medelstora filer på någon megabyte styck eller så. Var sak har sin plats, så även ett USB 2-minne år 2020, och jag är glad över att SanDisk fyller den här nischen så man slipper slänga 250 kr på några skitsaker som man då och då behöver ta med till konferenser eller annat. För användningsområdena känns 16 GB generöst.

  Fungerar faktiskt även med en portabel Linux-installation på sig, särskilt om det är av en sort som läses in i RAM vid uppstart typ Tiny Core Linux, Slax eller Knoppix. Men det är nog mer anmärkningsvärt tack vare smart arkitektur hos sådana distros än just det här minnet.
 • Usel
  1 år sedan
  Kasst.
  Men vad väntade du dig från SanDisks billigaste modell?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Inget fartmonster direkt, men man får vad man betalar för vilket i detta fall är en väldigt prisvärd och pålitligt liten pinne för lagring och flytt av större filer.
  Fungerar utmärkt till att köra t.ex. portabla Linuxdistar, Windowsinstallationer, film i "normalkomprimerad" 1080p runt 12 GB och så vidare.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte mitt för 49 kr på Elgiganten.

  Använder det endast för att spara ner tillfälligt viktiga dokument som inte är så stora.

  Har inte testat att föra över stora filer osv, men för enklare bruk duger det bra.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gav drygt 60 kronor inklusive frakt, men jag ångrar att jag bemödade mig med den. Den är orimligt långsam i dagens läge. Att använda mer än några megabyte på en gång går trögt, och större delen av utrymmet på en gång håller inte pga slöheten. Den funkar till dokument och vanliga bilder, men med en massa molntjänster lätt tillgängliga har denna spelat ut sin roll. Undvik.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sämsta usb-minnet jag varit med om hittills.

  Överföringshastigheterna är under all kritik, och det verkar ha stora problem med kompabilitet i form av att boota OS som openelec med.

  Det går helt enkelt inte, hur mycket man än vill... Ni som använder era stickor till annat än att spara filer på kommer nog inte gilla detta skräp.

  Bra pris ja, men det är inte alltid det mest betydande
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Att köpa ett av marknadens billigaste, dessutom USB 2.0 och förvänta sig att få en Ferrarri känns ngt orättvist. Det här fungerar utmärkt för att installera WIndows 7 eller MAC OSX via. Många ggr fungerar inte USB 3.0 för installation av OS då drivrutiner saknas. Jag är nöjd och tycker att jag får vad jag betalar för! 55:00 gav jag!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Samma som föregående, litet. Men väldigt långsamt.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag gillar designen, att allt är av samma plastbit. Tycker att den känns stabil och har rätt storlek för ett minne. Den är ju som sagt långsam, så det ska man veta innan köp. Behöver du hastighet, leta vidare.
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Liten, smidig, lätt och rätt schysst utseende.

  Men oacceptabelt långsam.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Litet och smidigt med ack så långsamt!

  Nu snackar vi _extremt_ långsamt.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har haft mitt mindre än ett halv år och redan har gått sönder. Jag har alltid tagit hand om den så den inte skulle ramla på marken eller trycka in usb kontakten hårt.

  Och det tar otroligt långt tid att skriva över saker. Den har också en väldigt liten hål för en nyckelring, så man måste trycka in den lite med styrka.
  Recomenderar inte att köpa denna.

  Kortfaktat:

  Kan gå sönder efter halvårs användning.
  Långsam.
  Hålet kanske inte passar med nyckelringen.
  Inget skydd till usb kontakten.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ja, jag slog då - som så många andra - till när Kjell slängde dessa för 249:- stycket. Vid den här tidpunkten var 16 GiB i största laget och priset var schysst siktat, och när jag såg det nätta formatet var jag som trollbunden. Nå. Nu har det gått ett par år, och det är dags att fatta omdöme. Jag kan till att börja med förstå de som klagar på långsam överföring. Jag instämmer, den här stickan är allt annat än snabb, men det är inte heller där den har sitt stora mervärde. Åtminstone vid tiden när den var aktiv så var det här ett väldigt nätt minne. Sen jag köpte den har den suttit i min nyckelknippa, och den är bra mycket mindre än alla de hittalön-plåtbrickor som jag sett på nyckelknippor. Kort sagt en j-vligt nätt liten sak. Nå. Ville bara lägga mina 2 cent, i dagsläget (några dagar ifrån Valborgsmässoafton 2012) är det här minnet knappast aktuellt för ngn. Jag vill dock ge det rättvisa. Jag har lagt otaliga installationer av etcetera öppna operativsystem på den här stickan, och sedermera installerat dem 'on the fly' på arbetsstationer. Det har aldrig varit ett problem. Det har varit mjukt och behagligt, just som stickan ska ligga i fickan.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt långsam.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har 2st 16GB av denna modell köpta för 179:- på Kjell & Company. Tar evigheter att fylla minnet. Trodde ärligt talat att alla minnen hade samma hastighet och att det var USB 2.0 som satte hastighetsbegränsningen.

  Men när poletten trillade ner och jag upptäckte att det fanns minnen som var bra mycket snabbare än denna så sjönk betyget i mina ögon från en 10:a till en 1:a.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sämsta minnet jag varit med om, så otroligt långsamt att föra över filer på.

  Jag trodde att Sandisk var bättre...
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sämsta jäkla usb minnet jag någonsin sprungit på.. VARNING!
  Det må vara billigt, men det är knappt användbart, räkna med ca 2timmar för att fylla det, sanslöst långsamt att skriva till.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Billig och bra, MEN SJUKT dåliga specifikationer om man jämför minnen på bara några kronor mer så märker man skillnad fort!
  Lägg till 6-50kr och du kommer upp i dubbla hastigeter!
  Jämförelse mellan detta o två andra :
  Transcend JetFlash 300 16GB, 165kr Dubbel hastiget.
  SanDisk USB Ultra Backup 16GB, 177kr 3-4ggr snabbare.

  Desigen är sådär, inget direkt att klaga på förutom att det inte finns något skydd för anslutningen.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  någon klagade på att den såg plastig ut och gav den dåligt betyg... jaha?
  det är väl innehållet som räknas,och jag tycker denna produkt är kanon!
  använder den varje dag.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag köpte min när den kostade 249 kr men jag tycker ändå den var prisvärd.

  Den ser tillsynes ömtålig ut men jag kan konstatera att det inte föreligger någon stor fara att man bryter plasten vid huvudet efter att ha släpat med mig den otaliga mil i nyckelknippan.

  Den är liten, snabb på läs och billig. Köp.

  Minus för att den inte finns i större storlekar.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Håller med övriga, plastigt och litet men för 199 kr så tycker jag inte att jag kan klaga. Det är litet till formatet vilket är det jag vill ha, övriga som har högre kvalitetskänsla är också större till formatet. Har en läshastighet på 18-20 mb/s vilket jag tycker är bra. Kommer använda denna som "hårddisk" i bilen.
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpte minnet idag på Kjell & Co. Men var nu tvungen att skriva en liten snutt för att hindra andra från samma misstag.

  Jag har länge skippat Sandisk produkter helt pga deras ovilja att svara på frågor angående deras produkter. Kundservice eller liknande är = noll eller mindre.

  Denhär produkten köptes idag och gör maximalt 4MB/SEC transfer i skriv och lite bättre i läsning. Alltså något som du bör köra som minne till bilstereon eller något du inte behöver överföringshastigheten från minnet.

  Hela produkten är plastig och känns extremt risig. Förpackningen den kom i var klart mycket bättre än produkten som låg i den... vilket kanske förklarar en hel del :)

  Köp Kingston, Corsair, Crucial, Ocz eller varför inte Ironkey (bäst) istället så får du vad du betalar för.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Hutlöst billigt, köpte för 249 på Kjell co.

  Extremt litet. Trots detta är det tvivelaktig kvalitét. Produkten är inte solid utan sviktar i skalet vilket gör att risken för att knäckas finns.

  Upplever även sämre write hastigheter än andra usb minnen: 7,5mb per sekund är inget att hänga i granen.

  trots brister så är det värt ett köp!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Passade på när Kjell & Co säljer den för 249:-.

  Väldigt litet och smidigt, lätt rundade former. Rejält och bra hål för snodd. Jag känner att jag vill ha ett snöre så att jag inte tappar bort den.

  Det enda jag kan sakna är väl en LED som visar att pinnen är aktiv, men det är nog en vanesak.