Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Redmi Note 9S 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Redmi Mobiltelefoner (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  7 dagar sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  - Jag vet inte riktigt vem den här telefonen är gjord för. Telefonen är otroligt STOR. Du kan inte använda telefonen effektivt med en hand. Jag har stora händer, men det räcker inte. Var försiktig om du har små händer. Det finns ett "enhandsläge" men det är så smått att man knappt kan se något.

  - Kameran är inte jätte mycket att hänga i granen. Ganska gryniga bilder hitils. Ser ingen skillnad på 48M läget i skillnad till vanligt läge.

  - Skärmen är oresponsiv när du kommer ut i kanterna. Du måste trycka ganska hårt för att få någon respons, inte alls samma i mittpartiet, vilket jag tycker är mycket underligt.

  - Skärmljuset är inte det bästa, men det stör mig inte särskilt mycket

  - Har mycket bloatware installerat (det går att ta bort) och telefonen frågar konstant om jag ska sätta på GPS så att "mobilen kan lättare bli uppfunnen om jag tappar bort den". Usch för sådant skräpprat.

  + Stort positivt får ju vara batteriet. Den håller i flera dagar om du inte använder den.

  + Allt känns snabbt och "snappigt" vid användningen av telefonen.
 • Perfekt
  27 dagar sedan
  När min gamla Google Pixel (gen 1) knappt orkade en halv dag utan att ladda ur kände jag att det var dags att pensionera den. Med ett brinnande mobilintresse men en budget på max 2500:- var det ett tufft val, men eftersom jag spelar mycket Pokémon GO så kändes denna mobil som det bästa alternativet.

  Batteriet på 5020 mAh, i kombination med Xiaomis grymma batterioptimering gör att den klarar en dag av intensivt spelande, två dagar av normal användning och tre dagar av lätt användning med batterisparläge igång. Detta trots en gigantisk skärm, betänk att den är snudd på lika stor som en 7" surfplatta.

  Skärmen är för övrigt bra, men inte fantastiskt. Kanten runt skärmen är näst intill obefintlig. Längst upp i mitten syns frontkameran genom en sk. "hole punch". Det är bra tryck i färgerna och svärtan är förvånansvärt bra, men med ljusstyrkan på max blir kontrasten usel och färgerna ser lite urtvättade ut.

  Prestandamässigt är det inte heller mycket att klaga på. Snapdragon 720G levererar tillräcklig prestanda för att klara även de tyngsta spelen på högsta grafikinställningar (näst högsta i CoD och PUBG men de är lite extremfall). Den blir inte heller för varm vid intensivt spelande. Nån YouTuber testade CoD på denna mobil, och efter en timmes spelande låg processorn på 31°C.

  Tittar man på baksidan hittar man ett bakstycke av Gorilla Glass (en riktig fingeravtrycksmagnet!) och fyra kameramoduler. Huvudkameran på 48 megapixel, en 119° vidvinkelkamera på 8 megapixel, en makrokamera på 5 megapixel och en djupsensor (för bokeh-effekt vid tex porträttfoton) på 2 megapixel. Fotokvaliteten är bra, självklart går den inte att jämföra med Samsungs eller Apples toppmodeller, men för typ 1/4 av priset får man definitivt vara nöjd. Vid bra ljus levererar den fantastiska bilder, dock ger vidvinkelkameran inte lika bra färger.
  Makrolägen gör sig bäst med ca 4 cm till objektet och det går att upptäcka detaljer i en 2 mm stor brödsmula som inte går att se med blotta ögat. Bildkvaliteten är bra även där.

  Xiaomi använder i denna mobil sin egna, kraftigt modifierade version an Android, kallad MIUI. Det påminner en hel del om iOS, vilket säkert gläder en del tidigare iPhone-användare. Tycker man inte om gränssnittet går det att byta tema och installera en annan startskärm. Oavsett så är det snabbt, smidigt och intuitivt och de har en hel del smarta lösningar som inte finns i "vanliga" Android, tex. scrollade skärmdumpar och "flera användare" som gör att närstående kan skapa en egen profil från scratch.

  Helhetsintrycket känns väldigt premium, och även om den är stor och har en vikt på hela 209 g så känns den inte tung och klumpig, tack vare att den har så tunna kanter runt skärmen och inte heller är särskilt tjock.

  Pros:
  - Mycket prestanda för pengarna.
  - Stor skärm.
  - Bra kameror.
  - Löjligt bra batteritid.
  - Känns dyrare än vad den är.

  Cons:
  - Ingen NFC.
  - Blekare färger på vidvinkelkameran.
  - Skärmens färger blir urvattnade på max ljusstyrka.

  Kan tillägga att jag köpte mobilen för 2400:- inkl frakt från Xiaomis europalager i Spanien (inom EU = ingen tullavgift). Därmed är det det priset jag utgått ifrån i denna recension.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Batteriet är fantastiskt bra. Hög prestanda, mycket minne och en riktigt bra kamera. Priset är för bra för att vara sant.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Mycket mobil för pengarna