Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED65GX

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (287)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Svårt att med ord göra denna TV rättvisa, den måste upplevas! För de som är lite dåligt ”pålästa” eller kunniga, måste jag påpeka att signalkällan självklart är avgörande för det man får ut i bildkvalitet. Matad med 4k/Hdr material från Netflix eller Youtube via wifi ger en galet bra bildupplevelse! Canal Digital via satellit ger knivskarp bild trots 65”! Den skalar upp bilden på ett förtjänstfullt sätt, enl min bedömning bättre med streamat material än vad sat-boxen ger.
  Finns bra bildinställningar att välja på ”out of the box”, men bäst är att undan för undan justera sig fram till vad man tycker är bäst. Jag har testat flera näraliggande rekommendationer från Flatpanelshd och olika youtubare, men mina egna inställningar är mycket bättre.
  Fick den levererad och installerad av Smartify – riktigt uselt jobb – och de använde Elgigantens rekommenderade inställningar. Måste ha blivit något som gått snett, för det resulterade i perfect grey istället för perfect black. I stort sett alla av de förinstallerade bildvalen var bättre än det s k ”optimerade”!
  Lätt att lära sig använda menyerna. Fjärrkontrollen med bluetooth-pekare (magic remote) är sjukt lätt att styra med!
  Designen placerar den i en klass för sig!
  TVns inbyggda ljud har jag inte kollat, kör via LGX soundbar. Väldigt snyggt tillsammans! Ljudet är dock inte i alls i klass med bilden…
  Har ej använt TVn till spel, så på den punkten får andra göra bedömningar…
  24 990 för 65” på Black Friday (Elgiganten) är mycket pengar, även om det var sänkt med 13 000. Vill ändå påstå, att den är synnerligen prisvärd!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 dag sedan
  Uppdaterat: 1 dag sedan
  Betyg efter bara en dags användning så det kommer kanske justeras.

  + Bilden är fantastiskt bra. Samsung kan försöka allt de vill med sina pimpade LED(QLED) men kommer inte upp i samma nivå. Det är en tydlig skillnad.
  + Ljudet är helt ok för en tv men använder en Denon hemmabio med rätt stora högtalare (50kg/st) så tv-högtalarna används bara vid snabbtittar.
  + WebOS är hittills en positiv överraskning.
  + Fjärrkontrollen är bra.
  + TV:n sitter som en smäck på väggen.

  - Installationsanvisningen för väggfästet är onödigt tillkrånglad och otydlig. Släng den och gå på känsla så får man upp TV:n på halva tiden och utan att fundera på om man missat nåt. Det är betydligt enklare att montera den än instruktionen antyder.
  - Skärmen är blank. Otroligt snyggt men opraktiskt med speglingar från fönster och andra ljusa saker i rummet.
  - Ingen Chromecast inbyggd
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Efter sex år var det dags att ersätta min gamla tv, Samsung UE55F8000.

  Efter att ha läst recensioner, tester m.m. i ca. 5 månader föll jag för denna LG GX.

  + Grym bild
  + Slimmad (som en tavla på väggen)
  + Bra ljud (för att vara TV-högtalare).
  + Uppfyller kraven för nästa generations spelkonsoler (PS5 & Xbox)

  Jag köpte till matchande LG GX Soundbar för att få ut mer utav ljudet men ville även ha den slimmade looken på väggen (rekommenderar)

  Skrivs mycket om att OLED kan få inbränningar. Det har LG "fixat" genom att ha en "pixel refresher" och skärmsläckare går igång om du har en statisk bild för länge.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Efter 12 år med min gamla trotjänare, den sista Pioneer Kuro-plasman, blev behovet av en större TV och 4K för stort. Dessutom fanns det nu något som rent bildmässigt kunde ge samma fina känsla hemma. Valet föll alltså då på denna TV. Och jisses, vilken TV. Den är på intet sätt perfekt, men mer om det senare.

  Bilden är magnifik. Efter lite justeringar i inställningar passar det iaf min smak. Jag får se över kalibrering vid ett senare tillfälle. Vissa har sagt att ljudet kan upplevas som otydligt i tal, och även om jag anser mig vara lite lätt hörselskadad är inte det något jag märkt av. Ljudet var faktiskt det primära argumentet för att jag valde GX istället för CX (som har samma bildpanel) då jag i min träkåk med grannar inte kan ha bra externt ljud. Som jag inledde med hade jag plasma tidigare, och denna bildskärm reflekterar inte mer ljus än den gamla, så det går att leva med utan mörkläggningsgardiner så länge inte solen skiner in direkt på skärmen iaf.

  Positivt:
  - Bilden. Bilden. Bilden. OLED, HDR, Dalby Vision etc gör sitt till.
  - Den tunna skärmen gör att den faktiskt sitter slickad på väggen, enbart 2 cm tjock. Det gör skillnad att den inte har en stor klump och sticker ut från väggen om man har den monterad på ett sådant sätt att den syns från sidan.
  - Det slimmade väggfästet som följde med.

  Brister:
  - Även om internet fanns under den senare delen av min uppväxt uppskattar jag vissa saker på papper. Den instruktionen om montering som följde med var undermålig; små bilder som ibland kunde tolkas på mer än ett sätt. Det finns bättre kompletterande material på deras hemsida. Varför inte slänga med det istället för alla papper om fjärrkontrollen och reklam?
  - Gallery-mode är en fin tanke, men dåligt genomfört i praktiken här. Även om man från LG:s sida är rädda för inbränningar så måste man kunna justera tiden som bilden visas i upp till en minut. Som det är nu flimrar det bara förbi i fem sekunder innan nästa bild visas. Var är rörelsesensorn, så att den alltid kan stå påslagen? Och varför kan inte ”No signal”-meddelandet försvinna efter kanske en minut? Detta kan komma att justeras i kommande mjukvaruuppdatering, även om det är mindre troligt. Dock är dessa funktioner mer eller mindre ett krav idag när bildskärmarna är så stora (avstängda).
  -TV:n kan inte avkoda DTS-ljudsignaler, vilket kanske inte påverkar alla.
  - Avsaknad av Wi-Fi 6 i 2020-års modeller är riktigt konstigt. Inte för att det påverkar mig, men det kan vara bra att känna till att den bara har 100 Mbps-ethernetport.
  - Nu är ju inte jag direkt orolig för inbränning, men hur kan man i manualen ange att man ska zooma bilden på filmer för att undvika att visa svarta kanter?!? Halva filmen går ju förlorad då!

  Missförstå mig inte nu. Bilden är fantastisk, men TV:n kunde ha en del övrigt att önska. Därmed inte full pott. Men jag är kanonnöjd med mitt val och vill inte byta. Bara man är medveten om ovanstående svagheter och kan leva med det eller arbeta runt det genom t.ex. en Apple TV 4K är det ett ypperligt val till hemmet!
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Grym TV, men..

  Det här är ju en fantastisk tv som hänger fint slickat mot väggen. Fantastisk bild och allt det där..
  Men
  När man stänger t.ex digitalboxen och deras 'skärmsläckare' med galleribilderna börjar köra - så dyker det upp en stor ruta som säger 'No signal'. Det går inte att stänga av den utan den breder ut sig och förstör hela upplevelsen med de vackra tavlorna. Hur kunde LG totalt floppa på det här sättet?? Vad är meningen med att ha de vackra teckningarna som skärmsläckare om den där fula stora popupen skymmer dom? På LGs hemsida finns det en lång tråd som har pågått i över ett år med hundratals inlägg som klagar på just det, men LG supporten har inte ens brytt sig om att kommentera det.
  Ja, det går att starta bilderna manuellt så länge det finns någon signal från enheterna som är inkopplade. Men går de i standby, dyker 'no signal' rutan up igen..
  Riktigt dåligt (och helt onödigt) LG
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Grym TV, felfri bild och panel.
  Medföljande väggfästet är perfekt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Rå TV! Galen bild och design