Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser Momentum True Wireless 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (258)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  +
  Grym ljudkvalitet och allmän trådlös prestanda
  Snygg design
  Bra passform och tålighet (=funkar riktigt bra till gymträning)
  Bra kontrollgränssnitt
  Bra app

  -
  Ointuitiv app-EQ
  Saknar multiparkoppling
  ANC:n bara OK/volatil
  Firmwareuppdateringar tar en j-a evighet.
  Ej trådlös laddning

  Överlag riktigt härliga lurar där nackdelarna inte väger alltför tungt om du främst använder dem för musikavnjutning. Airpods Pro är mer intuitiva och har mycket bättre ANC.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Efter några dagars användande kan jag säga att jag är mycket imponerad. Har provat lite olika in-ear true wireless senaste året, och ska man endast gå på musikljudet (vilket är högsta prio för mig) så är dessa utan tvekan de bästa. Gillar verkligen den perfekta balansen mellan den mjuka djupa basen och den klara rena diskanten. Ett fantastiskt ljud helt enkelt, vilket kan motivera den saftiga prislappen. Det blir ett stort ljud och de återger så mycket detaljer i låtarna att många låtar får ett nytt liv.

  Men denna detaljåtergivning är inte bara helt av godo, om man ska vara helt ärlig så fungerar dom bäst på välproducerad musik. Då är det äkta "Eargasm". Men lyssnar man på gamla, sämre producerade inspelningar, som 50-tals musik exempelvis, då avslöjar hörlurarna lite väl bra hur dålig inspelningen är. Så räkna med en del brus om du vet med dig att du lyssnar ofta på den genren. Detta går visserligen att justera en aning tack vare EQ som borde vara standard på alla premium-hörlurar.

  Använder hörlurar väldigt sällan för samtal, så tar inte med det i bedömningen, men har fungerat bra de få gånger jag använt det.

  Finns något negativt? Absolut, men inget som är avgörande för egen del. Kommer att göra lite jämförelser mot mina tidigare Libratone Track Air+

  - ANC. Den är bra. Men något begränsad eftersom det finns bara av eller på . På Libratone kunde man ställa nivå av ANC. Men ska man vara helt ärlig är dessa så täta och med ljudet väldigt nära inpå att ANC väldigt sällan behövs ändå. Tycker många lägger lite väl mycket fokus på ANC dessa dagar.

  - Trådlös laddning finns inte. Detta hade Libratone, men ska jag vara ärlig användes den funktionen inte väldigt flitigt ändå.

  - Kontrollknapparna är inte lika responsiva som Libratone. Kan ta ett tag innan man får in snitsen. Men stor fördel att man ställa om knapparnas funktioner.

  - Designen. Egentligen inte dålig på något vis, dom sitter riktigt bra, men i jämförelse med Libratone tycker jag Libratone är snyggare, lättare och smidigare.

  Det är det enda "negativa" jag upptäckt. Då kan jag avsluta med allt positivt, och den listan blir längre.

  + Ljudet. Jag tyckte Libratone hade riktigt bra ljud, dessa har ytterligare en nivå.

  + aptX-codec. Alltför få tillverkare av premium-hörlurar använder aptX. För Apple-användare spelare det ingen roll, men för oss Android-användare är skillnaden ganska stor. Plus till Sennheiser.

  + Bluetooth-stabilitet. Har provat ett antal hörlurar som sagt, och det händer ibland att hörlurar tappar kopplingen någon halv sekund. Vilket gör att ljudet hackar till. Tycker det kan ske då när det blåser ute, eller när man passerar en järnvägsövergång. Men dessa har inte tappat kopplingen en enda gång. Även inom hemmet kan man gå riktigt stora ytor innan den börjar tappa.

  + Bra batteritid.

  + Laddningsfodralet. Den både ser och känns riktigt lyxig. Fin byggkvalitet. Boostad med 28h laddning. Öronsnäckorna sitter riktigt bra.

  + Går att lyssna på en öronsnäcka i taget. Både höger och vänster. Se och lär, Bose !

  + Design. Bekväma, och sitter fast riktigt bra.

  + EQ

  + Bra app
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag hade bekymmer i början, de blev aldrig fulladdade hur jag än försökte och en av dem dog långt innan den skulle. Med firmware-uppdatering så löste det sig så småningom dock, men jag upplever ändå att batterinivån är bra kortare än vad som påstås (jag får kanske ut 6-10 timmar sen måste de tillbaka i fodralet och USB-sladden måste in igen varje gång).

  När de väl fungerar dock så är de riktigt magiska, specifikt till en mobil. Jag har testat på PC också och de var så petiga och kräsna att det lät inte alls något vidare, men just på mobilen (ASUS Rog Phone II) kan de låta riktigt makalöst bra, särskilt om man försiktigt fixar lite EQ rätt. Jag har också bytt ut standardpropparna med Comply-modell.

  Det är imponerande hur mycket "ljudbild" de kan åstadkomma trots att man har dem djupt inuti öronen, och ruskigt bra närvaro. Basen går inte av för hackor heller, även om den inte har riktigt samma "grottiga" känsla av djup resonans som ett bra par over ear-lurar. Man kanske kan önska en liten aning mer av de "små" detaljerna, och många lär finna ljudet överdrivet och väl aggressivt, men för de flesta som inte är så petiga så låter det nog fantastiskt. Rengöring är inte det roligaste och ibland fastnar en propp inuti örat när jag försöker ta ut dem.

  Kort sagt så är dessa väl petiga ibland, de är verkligen inte bara "tuta och kör"-lurar, och Sennheisers sound kanske inte faller alla i smaken, men när de fungerar som de ska så glömmer jag helt enkelt allt det och uppslukas i musiken, och timmarna bara rinner iväg natt efter natt. Var inte rädd för att experimentera lite med proppar och EQ (gärna flera gånger, jag trodde att jag hittat "rätt" men senare klickade det till ännu bättre). Om man inte vill "tjafsa" så kanske det är bättre att satsa på ett par lättdrivna lurar med kabel dock.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  I denna prisklass borde den ha trådlös laddning men i övrigt finns inte mycket att klaga på.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Väldigt bra hörlur. Sluter tätt fint i örat och sitter bra. Enastående ljudkvalitet, med bra bas, kombinerat med otrolig midrange och fin topp. Fantastiskt hur man lyckats trycka in så mycket ljud i en så liten förpackning. Basmässigt slår dessa airpods pro i basen, men är likvärdig i mid och top. Airpods vinner i förpackning och enkelhet i samarbetet med iPhone. Sennheisers laddetui är nästan dubbelt så stort som airpodsen också.

  När det kommer till samtalskvalitet slog sennheiser airpods i mitt blindtest, även om båda presterar väldigt bra.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Efter en halv dags användning vad jag tvungen att reklamera dessa.

  - När jag pratar i telefon, både vanlig och internet är ljudet från mig förjävligt. Flertalet motparter säger att det är svårt att höra vad jag säger, påminner om att prata i en plastmugg.

  - Latency i vänstra hörluren vid möten på datorn.

  - Ej möjligt att vara kopplat till två enheter samtidigt. Det gick inte att tvinga över till annan enhet, varken i appen eller välja "anslut" på andra enheten. Jag var tvungen att stänga av bluetooth på datorn för att den skulle tappa anslutning innan den ville ansluta till mobilen.

  Det jag gillade med dem:

  + Att asken hörlurarna ligger i är klädd i tyg, känns lyxigt (Men tänk på att det slits snabbare).

  + Touch-kontrollerna funkar fint med bra valmöjlighet att konfigurera om.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Mina första True Wireless så jag vet inte om jag är lämplig kandidat till att ge denna betyg.
  Mitt första intryck är att de är väldigt bra hörlurar, bra bas och diskant. Riktigt fina musiklurar.

  Men när det kommer till medhörning blir det väldigt mycket diskant, och en hel del brus.

  Jobbar i byggbranchen och ville testa dessa i en miljö jag hoppades kunnat vara bra då de har ANC. Kan säga att ett par Peltors är nog att rekommendera om du också är i den branchen då dessa hörlurar förstärker "skrikiga" ljud istället för reducerar dem i vissa lägen.
  Men för en som reser mycket funkar ANC utmärkt för att ta bort bullret från en bilmotor t.ex.

  Batterietiden har jag inget att klaga på. Man lägger ju lurarna i fodralet direkt efter användning (iaf jag). Men jag har de inte i 7 timmar i sträck heller så om de håller vad de utlovar kan jag inte svara på.

  Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med dessa hörlurar.
  Priset är högt men ljudet och batteritiden är bra, men då vet jag inte heller hur konkurrenter låter.

  De får 4/5 pga priset
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Aktiva brusreduceringen fungerar nästan inte alls för mig. Jag hör fläktljud och människor runt omkring mig. Provade ett annat par då jag trodde paret var trasiga. Samma sak. Kollegans Sony WH-1000XM2 skötte detta mycket bättre. Ljudkvaliteten samt funktioner i övrigt var mycket bra.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Jag köpte dem förra veckan och jag kan inte vara mer nöjd.

  Kontroll knappar funkar utmärkt, själva ljudkvalitet är suveränt.

  Jag rekomenderar dem starkt!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Nu har jag enbart använt dessa under några timmar efter dagens leverans.

  Men väldigt skön passform, känns inte nämnvärt att dom sitter i öronen. Riktigt bra ljud för att vara så små.

  Ett extra + till att man i applikationen i telefonen kan modifiera på vilket sätt touch kommandona skall reagera.

  Återkommer längre fram efter att jag använt dom en längre period.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  +
  Ljudet (helt otroligt ljud med tanke på att dom är True Wireless)
  Passformen
  Designen
  Hear-through (Låter riktigt bra, ett måste för ett par True Wireless)
  Programmerbara kontroll-kommandon (älskar denna funktion)
  ANC (ljudprofilen ändras inte när ANC är aktivt)
  Sidetone (feedback vid samtal, det underlättar mycket)
  +/

  Batteritiden, varken bra eller dåligt i dagens mått, räcker mellan 6-7h.

  -
  Samtalskvaliten
  Latency vid gaming
  Ingen trådlös laddning

  Saknar även funktioner så som multi point, men eftersom den funktionen inte finns på någon TWS med ett Qualcomm-chip så kan man inte riktigt klaga på det.

  Totalt så blir det ett betyg på 9/10, dom är inte perfekta, men det finns ingen konkurrent om du vill ha det absolut bästa när det kommer till ljudkvalitén. Det är helt enkelt ett premiumpris för ett premiumljud

  Jag hoppas verkligen att den tredje generationen blir perfektion om ca 2 år :) Speciellt då Bluetooth 5.2 ser ut att vara en enorm förbättring.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Höga förväntningar till det priset, men än så länge full pott 1 timme efter uppackning.
  Sitter skönt och stabilt, och ljudet + brusreducering levererar som det ska på denna nivån
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Bra headset. mycket bra och neutralt ljud.
  Passar inte lika bra i örat som jabra 75t.
  Appen är helt ok. Borde ha förbättrats eq.