Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung QLED QE65Q90T

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (504)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  QLED 90- och 95-panelerna omskrivs allmänt som det bästa som går att köpa vid sidan av OLED. Efter att ha haft den här TVn hemma några månader och tittat mycket på streaming på kvällarna kan jag säga att det stämmer inte. Bakgrundsbelysningen gör att det blir ganska mycket "cloud"-effekt runt ljusa föremål på mörk bakgrund. Det är en del skumma färger och flimmer i mörka scener. Det här är ingen produkt som kan tävla med OLED, även om priset ligger på samma (eller högre) nivå som OLED.
  Systemet är ganska lättanvänt annars, men innehåller ibland reklam. Jag har en annan panel med Android TV och föredrar det, totalt sett.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Detta är en otroligt bra TV. Svärtan är superbra och även om OLED kan bli svartare är detta absolut inget du tänker på när man sitter och tittar på denna, svart är svart. Och det vita kan bli tillräckligt vitt för att blända dig och lysa upp hela rummet. Jag är väldigt nöjd med att ha valt QLED istället för OLED eftersom jag slipper att konstant oroa mig för inbränning. Skönt att bara låta TVn stå på med ett spel i pausläge utan att oroa sig över det.

  Mycket bra tv. Snygg på väggen även om Q90 inte har NoGap fäste utan då får man gå upp till Q95 för några tusen kronor till.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 26 dagar sedan
  HDR-läget är så ljussvagt att det inte går att använda om man inte samtidigt drar upp den till "Dynamic" eller möjligen drar ner Local dimming.

  Jag köpte den här (istället för en LG OLED) för att den skulle vara ljusstark (mitt vardagsrum är rätt ljust). Istället blev det tvärt om.

  UNDVIK. Förstår inte hur den här kunnat få så bra betyg i professionella recensioner.

  Edit: Höjer till en trea. Med rätt inställningar är det inte *så* illa: max gamma, låg local dimming, adaptiv inställning på källan (så att t ex AppleTV:n skickar SDR om källmaterialet är SDR). Men fortfarande inte särskilt ljust.

  Edit igen: Sänker till en etta, för problemet har återuppstått. Jag är inte ensam om det heller. Den här tråden (med liknande/samma problem) har hundratals posts: https://eu.community.samsung.com/t5/tv/2020-qled-t-models-q80t-q90t-q800t-q900t-hdr-game-mode/td-p/1731476/page/8
  Problemet har nog egentligen inget med local dimming eller nåt annat att göra, det är nån form av global brightness limiter som slår till. Ska försöka returnera det här skräpet...
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Kalasbra TV, har inget att klaga på egentligen. Visst, viss blooming runt ljusa objekt men jag stör mig inte nämnvärt på detta.