Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

JBL Bar 9.1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla JBL Hemmabiosystem (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Mycket prisvärd för ett 5.1.4 system för att köpa lösa delar till både atmos, bakhögtalare och kraftig sub + förstärkare då får man mångdubbla priset alltså mycket prisvärd!
  Har haft tidigare jbl bar 3.1 och i jämförelse med den så är 9.1 an i en helt annan liga när det gäller film+tv ljud mycket imponerande
  Framför allt finns det mycket kraft till att spela ordentligt högt och rent , det är väldigt viktigt att göra bägge autokalibreringarna först då kommer det fina ljudet fram , till 2 kanals musik helt okej men till film är den helt grymm
  Det som inte är bra är fjärren väldigt rörigt upplägg
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Hade egentligen siktet inställt på en Sonos Arc sedan länge pga Dolby Atmos. Trillade över denna av slump och Köpte för 5999 på elgigantens pre-black friday kampanj. Väldigt mkt för de pengarna. För mkt mindre får man en fantastik soundbar inklusive kraftig subwoofer och två helt trådlösa sidohögtalare.

  Installation: 5/5. Bara pluggade in soundbar och subwoofer. Hittade varandra direkt utan problem. Kopplade upp till wifi direkt i telefonen också helt smärtfritt. Kalibering för placering funkade också smärtfritt. De sköt ljud till varandra.

  Innovation: 5/5. Sidohögtalare dockas lätt i baren för laddning. Fiffiga väggfästen till sidohögtalare. Man kan lätt ta av och docka mot baren för laddning. Eller köpa usb-laddare och koppla i uttaget om de ska sitta där permanent.

  Ljud; sätter ingen siffra, då jag inte är en Pro audiofil och inte jämfört med Arc hemma. Men den Låter bra! Nöjda med ljudet!

  Funktioner 3/5. AirPlay 2 fungerar jätte bra med multiroom hos oss: i övrigt har vi HomePod och sonos och inga problem där. Men håller med föregångare att en bra app med fler inställningsmöjligheter vore bra. Tex EQ. Man kan också köra den utan sub.

  Instruktioner: 2/5. Följer med en quick guide. Men den utförliga instruktionen fick jag hitta på JBLs hemsida. Det var där det stod hur man skulle sätta fast på väggen. Även hur man ska ställa in olika modes. Men inte ens i deras egen instruktion stod det att det fanns night mode (utöver standard mode och smart mode). Det fick jag läsa till mig via en engelsk recension. Det var Dåligt.

  Overall: mkt nöjda.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  + Enkel att installera och använda.
  + Förhöjer klart upplevelsen på filmer och serier. Dolby atmos funkar bra.
  + Mycket nöjd med ljudet för pengarna, 5990 :- på rean.
  Jämförde med Samsung HW-Q950 ( 8990:- på rean) som överlag verkar något bättre ljudmässigt än JBL 9:1. Det som avgjorde till JBL fördel förutom prisskillnaden var att de bakre högtalarna inte behöver elkontakt utan har batteri som laddas direkt i soundbaren. Varken jag eller sambon vill ha fler sladdar än nödvändigt i vardagsrummet!

  Har läst flera reviews där JBL 9:1 får minus för att den inte kan styras med mobilapp utan bara med fjärrkontroll. Har dock själv inte saknat någon app än så länge. Medföljande fjärrkontrollen känns tillräcklig.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  23 dagar sedan
  Nöjd med ljudet än så länge, enkel instlalation, men det är mycket hinder på vägen som måste fixas, speciellt om man streamer Atmos från tex en PC. Bla måste dolby Access installeras, och sättas igång. Sen är det bra om utkällan har eARC.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  7900 ger dig ett väldigt bra ljud både för film och musik, det är enkelt och väldigt flexibelt. Har haft "riktigt" surroundljud innan med förstärkare och kablar överallt, men det är historia.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Mycket bättre än jag trodde! Grymt tryck och riktigt bra ljudbubbla! Endast dialog får lite lägre betyg. Går dock att trimma en aning. Mycket bra!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Helt fantastisk ljud och en perfekt lösning med trådlösa batteridrivna bakhögtalare som man kan plocka loss och placera bakom soffan när man känner för en riktig 5.1-upplevelse
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Väldigt praktiska. Använd bakhögtalarna när du behöver de och docka tillbaka när de inte behövs. För oss åker de fram under helger när det blir en del serie/filmtittande och sitter på sin plats under vardagar.

  Ibland tar omgivnigsljudetljudet i filmer över dialogen och då behöver man stänga av smart mode som ökar massa ljudparametrar. Detta fick jag läsa till mig på forum och med smart mode OFF så får du både bra omgivningsljud och dialog. Smart mode ON verkar dock vara default.

  + Praktisk
  + Grymt ljud för oss vanliga icke-experter
  + Lättanvänd kontroll
  + Chromecast

  - Ingen app för ljudjusteringar
  - Smart mode ON som default.
  - Stoor baslåda

  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Mycket bra! Otroligt lättanvänd. Jag har haft flera surround system hemma, allt från soundbars till hemmabio förstärkare med golvhögtalare. Jbl limpan har bra ljud, stöder i princip alla ljudformat och är enkel att använda. Lösningen att sätta upp surround högtalarna bakom soffan är klockren och ger en ljudupplevelse som är omslutande. Fästen ingår om man vill montera upp surround högtalarna på väggen. Bäst ljud i atmos och dts-hd såklart, då är det jämförbart med dedikerade ljudsystem med förstärkare. Även tv ljud låter mycket bra med surround högtalarna dockade i limpan. En del klagar på fjärren men jag tycker den är väldigt lättanvänd. De funktioner som man använder sällan är svårare att accrssa typ rumskallibrering (att den har den funktionen är i sig fantastiskt). De funktioner man däremot vill ställa in, som mängd bas/surrond/atmos ljusstyrka är mycket lätta att komma åt även utan att behöva titta på fjärren. Har aldrig haft problem med denna soundbars och setup är superenkel. Chromecast är toppen, jag använder den dagligen för Spotify.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Köpte dom på rea! Fint ljud om man höjer ljudet lite mer än vanligt. Lite tunt ljud ifrån limpan vid lägre volym. Borde sitta lite större ovala högtalare i limpan! Mycket nöjd endå! Tack JBL för en bra produkt!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Superbra system!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Wow vilket ljud! Hela familjen fick rysningar av att lyssna på Dolby Atmos klipp. Köpte den för 6000 kr på rean. Så mycket ljud för pengarna!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Hade likt tidigare recensent även tänkt köpa Sonos arc med sub och bakhögtalare men med denna för 1/3 av priset på Elgiganten rea så var det svårt att låta bli. Tycker atmosljudet funkar toppenbra, får lite av bio känsla, kör främst film/serier via netflix och spel via Xbox one.
  Väldigt smidigt med trådlösa bakhögtalare som dessutom går att ladda var för sig med micro usb.
  Dessutom har den till skillnad mot sonos arc - chromecast vilket gör att det faktiskt funkar att använda den tillsammans med mina andra Google Home högtalare.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Otroligt fiffig lösning med löstagbara surroundhögtalare. Det fungerar utmärkt och ger helt klart en ny dimension till ljudbilden jämfört med när högtalarna är kvar i limpan. Det är också den främsta anledningen till att köpa denna soundbar enligt mig.

  Basen ger ett enormt om än inte alltid så raffinerat ljud. Utmärkt för film, okej men inte mer till annat. Känns som att potentialen i soundbaren finns där, och visst sitter man i soffan då och då och blir hänförd av vad 820W och Dolby Atmos kan åstadkomma, men jag saknar fler inställningsmöjligheter med den medföljande fjärrkontrollen för att skapa den känslan oftare. Allt för ofta vid vardagstittande blir ljudet rätt bastungt och snävt. Det låter alltid svulstigt, men ofta också oinspirerat och detaljlöst...

  En app med EQ mm hade behövts. Saknar finjusteringsmöjligheter vid såväl musiklyssning som strötittande på TV, nattläge mm. Riktigt synd.

  Otroligt lätt att installera, dock strular musikcasting en hel del för mig från och till, förhoppningsvis något framtida firmwareuppdateringar löser.

  7990 som jag betalade är den här bara värd om du verkligen värdesätter den trådlösa löstagbara högtalarna... och då kan du nästan lika gärna köpa 5.1-systemet för typ halva priset. Jag håller tummarna alltjämt för framtida uppdateringar med fler möjligheter till finjustering.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Ny recension efter att köpt en ny.
  Kostade 8000kr på MediaMarks "Sommarrea". Passade även på att köpa till 5års garanti för 990kr extra, mer om det längre ned.

  Har inte djuptestat den. Ljudet funkar bra för filmer, och det blir mycket riktigt Dolby Atmos på Netflix med TV som kan eArc (LG B9). För musik är den kanske lite burkig.

  Fördelar:
  1) eArc (framtidssäker)
  2) Dobly Atmos och DTS:X över eArc (andra soundbars kan inte DTS:X över eArc)
  3) Både Airplay 2 och Chromecast
  4) Löstagbara bakre högtalare som lätt placeras
  5) Bra Dolby Atmos/Surround-ljud
  6) Stor häftig bas
  7) Uppdaterar sig automatiskt (se dock till att högtalarna är dockade när det sätter igång)
  9) Har en LAN-port (vilket saknas på majoriteten av nya soundbars)

  Nackdelar:
  1) Kanske inte lämpad för musik
  2) Ingen App som styr den
  3) Lite dåligt med info på displayen om status, det flyger förbi ett Dolby Atmos när det begär sig men finns liksom ingen knapp på fjärren "ge all info nu".
  4) Baslådan är fysiskt stoooor
  5) Eftersom firmware-uppgradering sket sig på första köpet av dessa högtalare så tror jag att den är lite fragil. Jag köpte till 5 års försäkring för att få hjälp vid ev. framtida problem.

  Ovan recension är mitt andra försök med denna soundbar, på första försöke så fick jag lämna tillbaka då den hängde sig efter firmware uppgradering, det stod bara "LOAD" trots multipla omstarter och flera timmars väntan. Mediamarkt var snälla och tog tillbaka den utan att bråka.