Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KE-85XH9096 (KD-85XH9096)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (205)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Efter en månad med TVn är jag mycket nöjd och kan rekommendera den. Använder den i huvudsak med appar och PS5 så har endast testat med högupplöst källmaterial mellan 4K & 1080p.

  Före köpet var jag en smula osäker på om 85" ev skulle bli lite stort för det "korta" avståndet till min soffa. Sitter ca 2,7 m från skärmen och det skulle även fungera fint att sitta närmare för att höja biokänslan. Läste någonstans att Sony själva rekommenderade 1,8m avstånd till 85" vid 4K material för optimal upplevelse. Har testat och det stämmer nog ganska bra, flyttar man ännu närmare så börjar pixlarna snart anas.

  En annan sak som gav lite lätt oro före köpet var om jag skulle störas av blooming. Man kan se det lite svagt i vissa scener om man letar efter det men det är inte i närheten så tydligt som det kan verka vid vissa youtube jämförelser. Än så länge har det inte gnagt mig ett uns.

  Bildkvaliteten är mycket bra och färgerna är så gott som naturliga direkt ur lådan. PS5 spel och Netflix med Dolby Vision ser riktigt mumsigt ut.

  Betraktningsvinkeln är nog en smula bristfällig för den som inte ser TVn hyfsat rakt framifrån. Om du tänkt placera TVn lite alternativt med betraktningsvinkel över 45°, överväg att köpa en Oled eller tex en Samsung med IPS panel.

  Ljudet i TVns inbyggda högtalare är inget vidare, klassiskt platt TV ljud. För min del spelar det ingen som helst roll då jag använder externt ljudsystem.

  TVns funktioner o finesser får överlag ett gott betyg men buggar finns. Appar och diverse smartfunktioner är snabba och smidiga. PS5 startar automatiskt TVn och ljudsystem och ställer sig på gamemode för låg input lag.
  Jag har stött på ett par buggar med TVn. Inga stora saker men ändå, vid 2 tillfällen har ljudet slutat fungera när TVn startat upp från standby mode. Ena gången var allt ljud borta och då var det bara att starta om TVn så var problemet löst. Andra gången var det bara ljudet från ps5 som försvunnit, hittade lösningen på Youtube, en nätverksinställning i TVn hade bockats av. Okänd orsak, kanske var det något som triggades då jag justerade i förstärkarens inställningar, eller så var det en bugg.

  Över lag är jag mycket nöjd och har egentligen inget mer att önska av TVn. Rekomenderar att installera updaten direkt och sedan manuellt aktivera HDMI portarna till "Enhanced mode" i inställningarna.

  Här följer en lysande guide att följa för bästa inställningar:
  https://youtu.be/AdaPI9pYKsI

  Visa mindre
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Nästintill perfekt, väldigt nära min tidigare LG Oled.
  Bra inställd direkt upp ur lådan, bara lite enklare tweaks sen var man helnöjd. Anar lite vinjettering i hörnorna, men absolut inget som stör.
  Köpte först en Philps 70" 8505 men den åkte tillbaka, för mycket ryck i bilden, kass betraktningsvinkel, kass svärta, kass menyhantering och en support som inte vet skillnaden på hårfön och tv.
  Sony 85'an är STOR men något mindre än min tidigare projektorduk på 92" som fyllde väggen. På 4 meters "titt"-avstånd känns storleken perfekt. Fjärren är något plastig men skall uppgradera med RMF-TX600E (XH95'ans fjärr).
  Gött med Hdmi 2.1, [email protected], eARC mm.

  Grävde ner mig rätt djupt i denna Tv innan jag slog till (ville inte åka på samma nitlott som med Philipsen), finns massor med matnyttig info, inställningar mm på YouT.

  Osäker på storlek vs avstånd? Kolla på länken--> https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte den för 24.990 kr på Mediamarkt men de satte ner den i några timmar veckan efter till 21.990 kr. Jag mailade dem om prisgaranti och fick 3.000 kr tillbaka.

  Sjukt att få en 85" Sony TV 4K med HDMI 2.1 (ej släppt än) för bara 21.990 kr.

  Visst svärtan är inte perfekt jämfört med OLED men med tanke på hur lite det syns så skulle jag aldrig välja 20 tum mindre bara för att få perfekt svärta.

  Riktigt bra bild och jag kollar en del SHL-hockey vilket flyter på jättebra. Kvaliteten på bilden är fantastisk bara källan är bra. Körde med kabel i början men på sistone har jag kört via wifi och det har fungerat precis lika bra. Supernöjd!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Inte OLED-svärta, men känslan är väldigt nära. Väldigt bra. I vissa fall ser man ljuszonerna, men sällan ett problem. Inte särskilt bra betraktningsvinkel, men det är inget problem där vi har den. Det man får med den sämre betraktningsvinkeln är bättre svärta än exvis en modern QLED. Storleken är otrolig. Har ersatt vår projektor. Så i det stora hela för oss så är den magiskt bra. Väldigt mycket TV för pengarna. Och den är löjligt stor. Galet.