Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Band 5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Aktivitetsarmband (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.84)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Gör det jag förväntar mig av det dubbla priset. Efter att min Ticwatch E vart fuktskadad, letade jag efter det billigaste i smartklockeväg som kan ge mig tiden, notiser och bra batteritid.

  Jag vill att notiserna från messenger ska synas, och det gör dem. Jag har denna som SMS-app, vilket gjorde att"Messenger" inte ligger med i den vanliga app-listan utan nås i inställningarna som "Inkommande SMS".

  Jag är väldigt nöjd över lag, dock är det notiserna som drar ner det till en 4/5. Jag är glad att det överhuvudtaget fungerar med notiser för 449 kr, men både emojis och å, ä och ö förvandlas till frågetecken på armbandet. Detta + få ord per rad gör att det ibland kan vara svårt att hinna läsa ett meddelande innan skärmen släcks. En always-on funktion saknas väldigt.

  Det som fick mig att välja Mi band 5 för 449:-, istället för Mi band 4 för 249:- var främst att skärmen växt 0,15 tum (vilket jag trodde skulle vara en stor skillnad, men nu i efterhand förmodligen inte hade spelat någon större roll), och tron på att det släpps uppdateringar till detta band längre fram i tiden än till 4an. Jag använder sällan bandet till träning, men här finns det elva träningspass att välja mellan, istället för sju som på 4an.

  Det sista jag vill påpeka är att jag, ganska lätt, har fått ett par repor på skärmen. Jag har inte märkt av att jag fått någon smäll på armbandet, men ändå har jag hittat 2-3 repor på displayen efter en veckas användning. Detta är oftast inget som stör, man ser dem bara ur vissa vinklar. Men det verkar ändå vara stor skillnad på repkänsligheten jämfört med min Ticwatch E som fått en repa på ca 2 år.

  Även om det inte blev full pott, så är det verkligen värt priset. Om du blir avskräckt för att priset skriker låg kvalitet, tänk om. Xiaomi hade kunnat sälja detta band för det dubbla och det hade inte varit en dålig affär för dig som kund.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Edit 2: dags att hitta en ersättare till Xiaomi Mi Band 5. Bandet som sådant är ok nu, men appen är katastrofalt dålig. Aktiviteter som startats avslutas på eget intiativ av appen. I går vägrade bandet och mobilen kommunicera. Testade alla ”trix” men det slutade med factory reset och tappade data samt bruten stegsvit. Tack för denna tiden Xiaomi.

  Edit: nu har det gått ett tag sedan nedan review och jag upplever att stegräkningen förbättrats en hel del i takt med att uppdateringar rullats ut. Även PAI verkar hänga med. Höjer mitt betyg från tre till sju, men är beredd att justera upp igen om bandet fortsätter vara stabilt, eller ner om motsatsen. En sak jag upptäckt är att bandet har svårt att räkna steg om man håller långsamt promenadtempo. Vid något tillfälle saknades ca 1500 steg på en 7000 stegs runda. Jag har valt att speeda upp tempot och har på så sätt kommit runt denna defekt.

  Review: För de som vill använda detta band som stegräknare vill jag höja ett varningens finger. Jag har ägt Mi Band 3 och 4 tidigare och nu gått vidare till version 5. Jag märkte direkt att den senaste utgåvan var väldigt snål med stegen. Efter den uppdatering som kom den 10/8 har bandet gått från dåligt till rent skräp om man frågar mig. Den dagliga runda jag tar sedan ca 1,5 år tillbaka är ca 6.700 steg, verifierat som genomsnitt från flera olika stegräknare, iPhones, min frus Garmin etc (hon får ca 7.100 på samma runda). Mi Band 5: 5.400 steg!

  Jättedåligt. Så grov felmarginal är oacceptabel.

  Igår hade jag tidigare under dagen samlat 4.000 steg och tog sedan en kvällspromenad med aktiviteten ”promenad” igång. Efter 1h 45min hade jag samlat 10.000 steg under min aktivitet, enligt app och armband. Vad tror ni klocka och app rapporterade när jag avslutade aktiviteten? Jo, 12.900 steg! Hur kan 4.000 + 10.000 bli 12.900 steg?

  PAI är en jättebra funktion som visar hur aktiv du är. I teorin i vart fall, eftersom det inte fungerar. Under nämnda aktivitet ovan fick jag 3 (tre!) indexpoäng, vilket tog mig från 170 till 173. Enligt tidigare erfarenhet borde 10.000 steg ge minst 20-30 indexpoäng.

  Som sagt, stay away tills Xiaomi löst detta. Jag har laddat upp loggar från både app och armband till dem men inte fått någon återkoppling.

  Band 3 och 4 fungerade fint, så något är helgalet med version 5.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Grym för priset, du kan verkligen inte få något vettigare för såna här pengar. Faktiskt inte ens för 2-3x priset.
  Perfekt för den som bara vill mäta daglig aktivitet och få notiser på armen.
  Inget alls för den som letar avancerad smart watch eller träningsklocka.

  Positivt
  + Bra batteritid
  + Liten och smidig
  + Noggrann pulsmätning för vardagen
  + Smidig för att se vem som ringer, skickar meddelande

  Negativt
  - GPS endast genom telefon, det är alltså egentligen meningslöst och kan lika bra mätas av en app i telefonen.
  - Pulsmätning vid träning ej tillförlitlig
  - Liten skärm betyder att du inte läser meddelanden, bara vem det är ifrån (räcker för mig)
  - Inte helt självklar UX och saknar manual

  Neutralt
  x Osäkert på hur bra sömnmätningen är
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Fungerar som tänkt även om den ibland under långa bilturer räknar lite steg, men det är väldigt lite och spelar ingen större roll. Kan rekommendera.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  1/6-2021,

  Pulsmätning/heart rate fungerar dåligt/sporadiskt oavsett inställning? Batteritid har försämrats, numera en dryg vecka?
  Åker i soporna nu tyvärr! 😞

  Gött med lite större skärm, görgott för en 48-årig gubbe! :-)
  Får ändra mig angående batteritid, behövdes "ett par laddningar" för att nå "full effekt", numera ca 14 dagars batteritid med "mitt användande". ( Batteritiden verkar avsevärt sämre tyvärr, ca 7 dagar kontra ca 20 dagar med "4:an"! :-( )
  Åäö är med nu också, om än lite små!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Inget att klaga på. Fint med Hitta min telefon, Styra musik man spelar på telefonen, se samtal man får på telefonen
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Jag gav detta armband i present till min syster och hon har varit jättenöjd.

  Hon har tidigare sagt att hon inte är intresserad av ”sådan här teknik” men nu verkar det som att hon har börjat gilla den.

  Tänker att det är en billig ”entry-level” smartklocka som kan ge lite smånotiser och ge försmak på hur en smartklocka fungerar.

  Priset är så löjligt billigt så det är bara att testa om man gillar det, och om inte, ge den vidare.

  Jag har tidigare använt Apple Watch 3, Mi Band 4 och idag använder jag en Mi Watch Lite dagligen.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Köptes enbart för sömnregistring - vilket var meningslöst. Mitt tredje aktivitetsarenan och definitivt det sämsta. Ingen vettig manual, ingen hjälp från den globala supporten och nån svensk existerar inte. Svår att förstå sig på och dålig app. Rekommenderas INTE.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Köpte för 200kr på Xiaomis hemsida under black friday. Kort sagt, du får vad du betalar för.

  Detta var min första smart watch just för att se om det är en kul grej man kanske skulle vara intresserad av.

  Min bakgrund har historiskt varit lite anti IOT men är en väldigt aktiv person med mycket fysiska aktiviteter i vardagen.

  För mig fungerar denna bra till:

  - Stegräkning
  - Inaktiv/vilo-pulsmätning

  Detta fungerar den okej till:

  - Sleep tracking (mest är det ai som gissar och sover du bra stämmer den ganska bra, sover du sämre stämmer den inte alls. Du kan vara uppe och gå och den rapporterar fortfarande att du sover. Du kan sitta lugnt i sängen och titta på tv och då sover du också enligt klockan)

  Detta fungerar den inte alls till:

  - Någon annan aktivitet utom gång
  - Automatisk aktivetetsidentifiering
  - Automatisk aktivetetspaus
  - Google fit
  - Höjdspårning / elevation tracking

  Som första kul smart watch var den kul men majoriteten av datan som den producerar i mitt aktiva liv är totalt oanvändbar och felaktig när man sedan börjar kolla och verifiera den. Integrationen med Google fit fungerar tyvärr inte.

  Den automatiska funktionen som ska identifiera aktiviteter är mest random och den som ska pausa om du cyklar och stannar vid ett rödljus 'glömmer' ibland att starta igen. Ingen höjddata rapporteras över huvud taget. Xiaomis svar, "new phone, who dis?".

  GPS-sökningen är otroligt långsam. Otroligt verkligen även om du står mitt på fotbollsplanen på Heden i Göteborg men till slut hittar den dig i alla fall. Du måste ha appen igång också eftersom klockan själv bara synkar om någon missat det.

  Samtidigt har Google 100% koll och den spårningen som Google kör samtidigt som Mi bands app i termer av GPS är extremt mycket mer precis. Det är nästan komiskt och läskigt hur exakt Google är. Tyvärr så tycks integrationen med Google fit vara trasig då bandet rapporterar en sak i Mi-appen. Sedan när den synkar till Google fit blir det något helt random. En cykeltur i Mi-appen blir ofta en promenad i Google fit, i 25km/h.

  Jag ger den ändå 3 stjärnor för 200kr för en stegräknare och ändå okej pulsmätare vid inaktivitet är ju trots allt helt okej. Så du får verkligen vad du betalar för. Personligen har jag dock fått mersmak nu och skickar detta bandet vidare till en mer inaktiv familjemedlem som ska räkna steg så ska jag satsa på något mer seriöst aktivitetsband för aktiva livsstilar.

  p.s: möjligtvis är det min telefons android som lirar dåligt med appen men det är en Xiaomi-telefon med deras egna officiella mjukvara så om det ska fungera bra med någon telefon borde det vara deras egna kan man tycka. Har rapporterat alla grejjer här till dem och fått vissa bekräftade och andra föll 'into the void'.

  Tack för mig och lycka till med stegräkningen :)
 • Usel
  11 mån sedan
  Dålig knäppning av remmen. Tappade i golvet och displayen sprack.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Köpte för 199:- och för det priset finns de inte så mycket att gnälla på. Har haft mi band 4 också. Inte så stor skillnad faktiskt. Men svårt att ge omdöme ändå pga jag inte använder så ofta, pga jag har Samsung Watch istället.

  Stort plus för batteritiden!
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Fungerar jättebra till vad jag var ute efter.
  Stegräkningen är väldigt exakt, går inte att lura den med extra viftningar med armarna, väldigt lätta mjuka steg eller liknande, nej det blir bara helt rätt.
  Sömnmätning fungerar även bra, förutom om man sover på dagen.
  Pulsmätare är även väldigt exakt när jag jämför med proffsmätare.
  Bra med vibration för samtal, SMS när man vill slippa ringsignal från telefonen.
  All annan statistik för att följa träning och hälsa fungerar också fint, eller som förväntat.
  Helt enkelt jättenöjd med detta billiga band.

  Uppdatering: Ny firmware idag 14/12-20, bl.a. fungerar sömnmätning även på dagen nu.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Väldigt bra för priset. Nästan allt funkar som det ska, förutom nör den ska mäta sömnen. Ibland så helt enkelt mäter den inte när man sover och tror man är vaken.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Helt okej aktivitetsband, men ej för dig som jobbar skift.
  Billigt och bra aktivitetsband som har många funktioner för det låga priset. Fungerar fint, förutom sömnmätningen när man jobbar skift.
  Har man t. ex. jobbat natt och sover på dagen, så registreras ingen sömn alls. Går att "editera" manuellt, men tycker inte man ska behöva göra det när allt annat mäts automatiskt.
  Synd, då sömnmätningen fungerade även för skiftarbetare på MI Band 1.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jättebra! Synd bara att batteritiden är sämre på MiBand5 än MiBand4.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Otroligt mycket för pengarna. Fungerar klockrent, bortsett från lite bristfällig teckenuppsättning, därav 4 stjärnor.
  Inget att fundera på, bara köp, alla borde ha en.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Prisvärd och verkar räkna steg någorlunda rätt. Tråkigt att det saknas fullständig teckenuppsättning för det svenska alfabetet.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har till skillnad från omdömet nedan väldigt exakt räkning på stegen (med samma firmware) så känns som att dess persons band är ett måndagsex.

  För övrigt så använder jag bandet för att räkna steg och att mäta rundor och till det så funkar det utmärkt och mätningen är väldigt noggrann. Bra batteritid och lagom stor och tydlig skärm. Har inte mycket att klaga med tanke på det låga priset. En grej är att datumformatet är felaktigt (mm/dd istället för dd/mm som det borde vara) oavsett vilken inställning man har i telefonen.