Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG 34GN850

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Datorskärmar (367)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Instämmer med allt Ivan skriver nedan.

  Jag är extremt känslig för "artefakter" i panelen som clouding och glow, men har på 4 dagar inte lyckats bli störd alls. Riktigt positivt.

  Däremot så är det tyvärr under all kritik kring hur dåligt med ingångar det är på denna skärm.
  - En DP, men två HDMI?
  - Endast två usb, knappt värt att hålla på med en "uplinkkabel"
  - Ingen USB-C, riktigt tråkigt
  - Hörlursuttag men ingen MIC, så kör man trådat headset är man torsk ändå

  Foten är verkligen stor, men jag har den ändå på en arm så var inget som var problematiskt i mitt fall.

  Även tröttsamt att "fuska" med extern nätadapter, ännu en pryttel som ska gömmas någonstans.

  Tyvärr så finns ju inte den ultimata skärmen (möjligtvis topp-modellerna som har legat runt 25kkr), så det verkar ju alltid vara något man får kompromissa med. I denna skärm var det för min del ingångarna, hade den haft 2x DP och en USB-c/thunderbolt samt haft ett något lägre pris (kring 10k) så hade jag gett skärmen 10/10.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har nu haft skärmen två dagar och har testat lite allt möjligt så gott jag hunnit. Skärmen är riktigt skarp och snabb, fungerar utmärkt till både jobb och spel. Mitt exemplar, som måste vara ett av de första som kommit ut, har en del IPS Glow, vilket jag också hade förväntat mig av en skärm som denna. Syns endast vid helt mörklagt rum. Det finns inställningar i skärmen för att minska IPS Glow, men då till bekostnad av förvrängda färger. Den mängden glow i min skärm är inget som stör vid normalt användande, men kan skilja från individ till individ.

  I övrigt ljusstark, bra kontrast och färg. Diaplayytan ser större ut på bild än den faktiskt är - bilden visas ca 8-12 mm in från ytterkanten runt om, trots att ramen endast är någon mm.
  Snabba menyer och möjlighet att lägga in ett fast korshår i bilden om så önskas.

  Något jag saknar är Picture in Picture för olika ingångar, samt ett lägre pris (12500). Endast en DP är lite tunnt. Priset kanske sjunker lite vartefter, men det är en förvånansvärt enkel skärm för det priset. Finns inga högtalare, webkamera eller annat lull-lull. Skärmen strömförsörjs med extern nätadapter som är klart större än den som finns till min laptop.

  Foten till skärmen är ganska så rejäl, främst bakåt, men ändå en av de bättre jag sett till dessa typer av skärmar. Skjuter man in skärmen mot väggen så långt man kan så är det ca 22 cm från vägg till bildyta. Det medföljande stativet är heller inte möjligt att skruva fast i bordet utan fot, utan att man drar igång snickeriet. En bättre arm rekommenderas för att spara plats på skrivbordet och få in skärmen närmare väggen, och jag önskar därmed att man kunde valt att köpa skärmen utan stativ.

  En väldigt fin skärm som jag är helt säker på att jag kommer vara riktigt nöjd med. Rekommenderas. Hade fått 5/5 om priset varit lägre och foten varit smartare/mindre.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Har faktiskt inga klagomål alls, för mig har den här skärmen allt. Subjektivt bra färgåtergivning. G-sync compatible som funkar precis som den ska. Lättnavigerad meny och bra inställningar redan ur kartong, så när som på en alltför hög ljusstyrka.
  I övrigt alla för- och nackdelar som kommer med IPS-panel, den beter sig precis som förväntat.
  Mycket nöjd, och ultra-wide är helt klart en upplevelse! Blir nog svårt att spela på något annat i fortsättningen.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 dagar sedan
  Uppdaterat: 2 dagar sedan
  Har inte ett enda klagomål.
  Rekommendera starkt.
  Hade turen att lyckas köpa den för 9300 kronor på Black Friday.
  Blir ännu bättre när det går att få tag i minst RTX3080 grafikkort att köpa till vettigare priser
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Supernöjd. Riktigt fina färger, G-sync, bra justermån av höjd och vinkel på stativet, bra menyer. Ja en riktigt fin produkt. Bra dyr bara..
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Den är inte billig, men om man vill ha en 34" ultra wide som är riktigt bra till spel och har en färgåtergivning på professionell nivå så kommer det att kosta. Troligen enda skärmen i sin klass idag som är riktigt bra för både spel och professionellt bruk.
  Själv tycker jag att 160Hz är mer en gimmick, bilden är bättre på 144hz (Adaptive sync funkar inte över 144Hz)
  Plus
  + Färger, kan efter kalibrering användas som en professionell monitor
  +Uppdateringsfrekvens - G-sync, mkt stabil bild, har inte sett screen tearing alls. Skärmen är kopplad till ett RTX 3060 Ti
  + Input lag, den är snabb, väldigt snabb. Jag har försökt att hitta ghosting men har inte sett det alls.

  Till det negativa, Svärta och kontrast på en IPS panel kommer aldrig vara i klass med en VA panel. Det är helt enkelt den brist som IPS paneler har. Olika teknologier har olika styrkor och svagheter. Jag kommer inte gå genom allt som är för och emot TN och VA.
  - Svärta
  - Kontrast
  - Stativet är otympligt och tar upp stor yta. Finns ingen rörlighet i sidled så när men behöver komma åt konttakter på baksidan etc så måsta man vrida hela stativet. Kunde ha gjorts mkt bättre, detta är det enda som riktigt stör mig. Jag kommer troligigen försöka byta ut stativet.

  Oavsett om du vill ha en gamingskärm som du kan jobba på eller arbetsskärm som då kan spela på så är svaret ja:)
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Jag köpte sen flera år tillbaka Acer Predator XB271HU (165Hz) pga. att alla ultrawide saknade hög uppdateringsfrekvenser då, fast jag egentligen ville ha ultrawide. Nu anser jag tiden kommit för ultrawide skärmarna, som håller måtten som snabba 27”. Efter noggranna efterforskningar på nätet med tester och kommentarer så anser jag att LG 34GN850 är en av de bästa ultrawide just nu för pengarna (9290:- gav jag). Jag spelar en hel del och främst PUBG. ALLT känns bättre än min tidigare Acer Predator, även om den är bra. Jag skulle aldrig vilja gå tillbaka till en 27” då ultrawide med hög uppdateringsfrekvens är en mycket bättre upplevelse både i spel och skrivbordet.
  Efter fler veckors användande har jag inte hittat några negativa saker som jag stör mig på eller känns dåligt. Allt är verkligen bra och jag ångrar mig inte en sekund till detta köp.

  Gjorde skärminställningarna efter denna youtube film. https://youtu.be/vu0vpIe-dZA
 • Perfekt
  9 mån sedan
  IPS panel med färgdjup 10-bit på en 34'' och 1ms refresh.

  Behöver inte säga något mer.