Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica Air Force 560 Flex EO9471NO

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Dammsugare (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  9 mån sedan
  För mig har den här dammsugaren gjort underverk! I och med min ME (sjukdom som gör att jag blir sjuk av fysisk ansträngning) har jag inte kunnat dammsuga innan då det drar för mycket krafter. OBH Nordica Air Force 560 Flex är ganska tung men den är samtidigt riktigt flexibel och mycket lättare än en vanlig dammsugare. Jag älskar att den har ett turboläge där den suger extra starkt och att man kan trycka på en knapp så den böjs ifall man vill dammsuga under t.ex. soffan eller sängen så man slipper böja ryggen. En annan sak jag gillar är hur lätt det är att tömma dammsugaren på damm. Man får med två filter så om ett är jätte dammigt kan man skölja av det och medans det torkar använder man det andra. Dammsugaren är också lika effektiv på mattor som den är på vanligt golv. 10/10 får den av mig. Älskar den verkligen.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Vilken super dammsugare, funkar utmärkt då jag har både katt och hund. Den är också super att komma under bord, soffor och stolar. Blir förvånad av hur mycket damm och hår som jag har överallt! Så enkelt att tömma och skönt att slippa köpa påsar.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Jag är en av ganska många som har en robotdammsugare som hanterar den vanliga dammsugningen i hemmet. Men den kommer ju inte överallt, och bekväm som man är, är det kanske inte så roligt att dra runt på en stor dammsugare för att komma in där robotdammsugaren inte når. Här erbjuder OBH Nordica Air Force 560 Flex som ett, som namnet antyder, flexibelt och kraftfullt alternativ. Och där är bra kraft i denna skaftdammsugare, speciellt i Boost-läget är jag imponerad - den mäter sig nästan med en vanlig dammsugare här. Batteritiden är också bra, runt 30 minuter klarar den av, fast med Boost är ”festen” över redan efter 10:e minuter. Något som oroar mig är att jag inte har hittat ett ersättningsbatteri. Som alla andra batterier kommer detta också att bli sämre med tiden, och då dammsugaren koster 5000 kronor, vill man kunna byta batteri. Flexibel är den också – skaftet gör det är lätt att dammsuga under bord och säng. Munstycket med inbyggd borste rullar bra på parkett och får opp det mesta, LED ljuset lyser upp vilket jag uppskattar mer än jag hade trodd innan. Munstycket är ganska högt, nästan samma höjd som min robotdammsugare, vilket betyder att den inte går in under min soffa, och det går tyvärr inte att sätta ditt tredjeparts munstycken. Badrumsmattan gills inte heller, borsten stannar och låter högt – känns inte helt genomtänkt. Där finns massor av tillbehör i paketet, och jag gillar speciellt det smalare röret/munstycket som går att dra ut, så man får ett långt rör. Det fixar lister och når lätt ner i trånga utrymmen i bilen. Bra är också ladd stationen, som jag fick plats med i ett skåp, vilket gör det lätt att hänga bort dammsugaren när den inte används. Allt i allt en bra dammsugare. För att jag ska kunna rekommendera, ska man dock kunna köpa ett utbytesbatteri. Så ta reda på det innan du köper. Sammanfattningsvis:
  + Bra sugkraft
  + Många munstycken i paketet
  + LED-belysning
  + Laddstation där dammsugaren kan hängas på.
  - Hittar inget utbytesbatteri
  - Munstycket går inte in under min låga soffa och man kan inte sätta ditt tredjeparts munstycken
  - Klarar inte av badrumsmattan
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Jag har varit en lycklig ägare till en dammsugare Air Force 560 Flex i flera veckor. Dammsugaren är mycket bra och bekväm. Den vakuum mycket noggrant och klarar sig bra på mattorna. Utbytbara tips är mycket bekväma. Jag kan dammsuga soffan, bordet, skåpen och till och med bilen utan problem. Dammsuga under soffan utan att böja sig är mycket bekvämt. Det är lätt att kontrollera dammsugaren och jag kan göra det genom att hålla mitt barn i den andra handen. Dammsugaren går smidigt och lätt. Batteriet är tillräckligt för att dammsuga en 90m2 lägenhet plus soffa och balkong. Bara två gånger batteriet räckte inte för mig, men jag har använt boosterfunktionen under lång tid. Dammsugaren kräver inte att man köper ytterligare påsar, och att rengöra filtret är barnens lek. LED-ljus som lyser upp golvet framför dammsugaren är mycket användbart. De enda nackdelar jag har hittat är avsaknaden av ett extra batteri som alltid kan laddas bara för fall. Och oförmågan att ladda dammsugaren trådlöst genom att sätta den i basen. Tyvärr måste jag alltid ansluta kabeln. Dammsugaren har en utmärkt design, den är lätt att dammas av och har många utbytbara tips. Jag rekommenderar honom.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Nu har jag testat dammsugaren Air Force 560 Flex i två veckor. När jag fick paketet så slogs jag av hur litet det faktiskt var. Om jag jämför storleken på denna dammsugare med vad en "vanlig" hade tagit i yta så är det en stor skillnad. Jag hade en tanke om att dammsugaren faktiskt skulle gå att placera som en slags inredningsdetalj vilket också har varit möjligt. Det beror naturligtvis på utseendet och framförallt storleken som gör att den faktiskt kan hänga på väggen utan att kännas för stor, klumpig och annorlunda. Det skulle naturligtvis aldrig varit möjligt med en gammal traditionell dammsugare. Nu har den istället fått en plats, visserligen lite mer i ett hörn, men fullt synlig och inte instuvad i en garderob. När det gäller vad dammsugaren erbjuder så känns det än så länge bara bra. Flex-funktionen är en bra funktion även om den inte har använts alltför mycket under denna korta tid. Men självklart har det hjälpt att komma åt UTAN att behöva krypa på knäna för att nå till svåråtkomliga utrymmen. Eftersom vi har en hund i familjen så märks det direkt om det fungerar bra och här finns inget att anmärka. Här hjälper även det speciella munstycket för pälsdjur till att göra rent. Vi har testat dammsugaren på de flesta underlag och den fungerar och presterar på topp överallt i huset. Mattor, plana golv men även i exempelvis bokhyllor och på fönsterbräden så fungerar den super. Här är naturligtvis de olika munstyckena till god hjälp då de är anpassade för att komma åt på de flesta ställen. I något fall ha de varit lite för "stora" men inget som inte gick att lösa. För tillfället renoverar vi, och slipar samt målar en del rum. Här fick dammsugaren en utmärkt möjlighet att visa hur den kan ta åt sig av lite större mängder "damm"-partiklar, i olika former. Den har hittills passerat de uppkomna situationerna på ett utmärkt sätt. Visserligen blir behållaren full ganska snabbt men det var något man väntade sig. Men överlag ett plus. Andra saker som också bör nämnas är belysningen på munstycket. I början kändes det som lite för mycket men nu har jag vant mig och det är faktiskt en stor fördel. Nu ser du det mesta och därmed synliggörs även all smuts som ska dammsugas upp. Dessutom är boost-knappen en fördel. Det enda som känns något negativt är tyngden när man håller dammsugaren. En så länge så är det OK men vid längre perioder av städning kan det bli lite tröttsamt. Förmodligen en vanesak. Snart kommer nya tankar :-)
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  En väldigt trevlig och br abekantskap. Jag blir mer och mer imponerad av sugkraften och mångsidigheten dammsugaren har. Framför allt att det är så enkelt att bara ta fram den och man är igång direkt.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Mina tidigare erfarenheter av sladdlösa dammsugare har varit både få såväl som negativa. Det är många år nu sedan de första började säljas. Min uppfattning då (och som har levt kvar fram till nu) var att de hade låg effekt både avseende batteritid samt uppsugningsförmåga. Därtill kändes de ofta plastiga och ”sladdriga”. Jag var fortfarande väldigt skeptisk när jag fick min Air Force 560 Flex, men ju mer jag använder den, desto mer övertygad blir jag. Det är framförallt smidigheten som är den stora fördelen. Med småbarn uppstår behovet av städningen ibland flera gånger under en dag. Smidigheten ligger i att inte behöva ta ut en dammsugare ur en skrubb, rulla ut en sladd, koppla in i ett eluttag, böka med slang, för att avsluta med återställa allt i omvänd ordning. Besväret att ta ut 560:n, dammsuga och sedan hänga tillbaka den i sitt väggfäste med integrerad laddning, är väldigt litet. Styrkor och svagheter: + funktionen med snabbkopplingar; koppla loss det breda huvudmunstycket för att snabbt kunna använda borsten på skaftet. Det finns dessutom två kopplingar vilket då skapar ett långt eller ett kort skaft med borste + väggfästet med integrerad laddning + ett smalt munstycke ingår. Det går dessutom att förlänga med en böjlig ände. Det munstycket har blivit något av en favorit då den är perfekt för att rengöra torktumlaren med + jag gillar även den kraftiga LED-belysningen i huvudmunstycket -föremål som är stora som en ärta eller större sugs inte upp utan föses istället framför munstycket. För att lösa det måste man vinkla upp munstycket något vilket är besvärligt eftersom dammsugaren inte riktigt är konstruerad för det. Här hade det varit bättre med en större glipa mellan underlag och munstycke -avtryckaren (på/av-knappen) är trög och ”plastig”. Känslan är att det är ett produktionsfel -att vrida munstycket 45 grader görs med en vridning av handleden och är smidigt, men en snävare vinkel får munstycket att lyfta på ena sidan. Lite störande men samtidigt har det att göra med att vänja sig vid tekniken och begränsningen -flexfunktionen innebär att det långa skaftet är ledat halvvägs. Med en smidig spärr kan skaftet bli antingen styvt eller ledat. Den här funktionen ska underlätta att komma in under soffa eller säng, vilket man också gör. Problemet är att man ändå inte ser vad det är man dammsuger. Så trots funktionen krävs det att man oftast ändå måste böja sig ner för att se efter. Funktionen känns rätt så onödig. Sammanfattning: En effektiv dammsugare som är väldigt lätthanterlig och smidig. Jag uppskattar den mer ju oftare jag använder den. Tanken på att återgå till en konventionell sladdammsugare känns avlägsen.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Mina första intryck av Air Force Flex 560 är snygg, praktisk och mångsidig. Vid uppackande av dammsugaren slogs jag över hur många tillbehör som ingår. Munstycken för all möjlig och omöjlig dammsugning ingår, om det så är bilen, lampan, elementet eller bara vardagsrummet som ska rengöras. Väldigt bra, tumme upp! Rent fysiskt är dammsugaren lite baktung på grund av den kraftfulla motorn längst bak/upp på skaftet. Där sitter även dammuppsamlingskärlet som är lätt att tömma i hushållssoporna och sparar plånboken på nya, dyra dammsugarpåsar! Därför gäller det att lära sig dammsugningstekniken, då det skiljer sig mycket från en konventionell dammsugare. Att styra den med en hand kräver lite övning och färdighet men när man lärt detta går det som en dans, - och ja, den dansar verkligen fram på underlaget, väldigt bra glid. Sugkraften är väldigt bra, såklart väldigt mycket bättre i "boost-läget" - men där begränsas såklart även batteritiden. Lätt att ladda och vill man ha upp den på väggen medföljer även ett bra väggmonterat ställ där den kan hängas upp för förvaring och laddning samtidigt. Gillar de små detaljerna som gör produkten till en premiumprodukt, inbyggd belysning i munstycket, upplyst boostknapp m.m. Häftigt! Batteritiden är bra, men hade önskat mig lite bättre, hursomhelst är det helt förståeligt att maskinen drar mycket ström när den arbetar med sådan styrka. Slutligen; Inte bara en snygg dammsugare, utan även mångsidig, kraftfull och lätt att tömma och bekväm att använda. Kan varmt rekommenderas!
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Har använt denna dammsugare någon vecka och tycker den fungerar riktigt bra. Med motormunstycket tar den upp alla djurhår effektivt även från mattor.
  Städat bilen med den och med de olika munstyckena kommer man åt bra på de flesta ställen. Det lilla motormunstycket plockar upp lösa delar effektivt. Dock kunde det vara något mellanläge på effekten då batteriet tar slut för fort om man skall städa bilen på boost-läge.
  Denna har ersatt den vanliga dammsugaren då batteriet räcker för att städa 250+m2 i normalläge.
  Använder också det vikbara röret för att komma åt under soffa och säng utan att behöva krypa på golvet.

  +Smidig och välbalanserad
  +Bra motormunstycke
  +Bra batteritid

  -Saknar batteriindikator
  -Saknar reglerbar effekt
  -Kunde varit större behållare
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  KRAFTFULL DAMMSUGARE

  Jag blev först förvånad över att paketet var så litet, men det visade sig att allt var smart och smidigt förpackat. Läste först igenom säkerhetsinformationen, såklart, och sen satte jag ihop dammsugaren. Instruktionerna (bara bilder) var bra och tydliga, en behövdes knappt. Dammsugaren var lite laddad, tillräckligt för att jag skulle kunna dammsuga dörrmatta + en ullmatta … som blev gul på riktigt igen efter att länge ha varit smutsgul – vilken sugkraft! Hängaren sattes upp och jag laddade en stund till, tillräckligt för att testa i vardagsrummet. Jag hade ingen aning om hur mycket damm mina mattor faktiskt innehöll! Smidigaste funkitonen hittills är att kunna trycka på knappen och böja handtaget för att komma åt under möbler. Att sedan bara klicka tillbaka handtaget så att det är upprätt när man är klar, är så smidigt. Det jag har reagerat över som inte är helt och hållet ”wow” är att dammsugaren är ganska tung, eftersom det inte känns bra att hålla med två händer när man dammsuger. Vidare är det lite svårt att manövrera och svänga, eftersom munstycket (det vanliga) känns lite stelt, men jag märker att man får göra på ett annat sätt jämfört med traditionella dammsugare (jag får träna!). Något annat som slog mig är att det verkar vara lätt att borsten fastnar när man sätter ihop skaftet. Det gäller den runda borste som ej kan tas av. Ser fram emot att testa vidare! Uppdatering efter en vecka. Jag tycker fortfarande dammsugaren är lite tung och osmidig att lyfta, men den funkar fantastiskt bra. Jag har hunnit testa ilite fler finesser nu och måste säga att munstycket för djurhår är riktigt bra; likaså det böjda munstycket för att komma åt uppepå möbler. Det flexibla munstycket i gummi är perfekt till trånga utrymmen, och bilen. Gör inte samma misstag som mig när jag satte upp vägghållaren - kolla mått! Jag missade att det fanns två hållare för tillbehör, men jag kan bara använda den ena nu p.g.a. felplacering. Hade önskat en bruksanvisning i skrift som kompletterar bilderna, för det är inte alltid helt lätt att tolka - t.ex. när det rör vilka tillbehör som passar till vad, och hur och hur ofta olika delar ska rengöras.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ser väldigt futuristisk ut och känns verkligen som det också, den har otroligt bra uppsugningsförmåga. Jag är imponerad och helnöjd med denna dammsugare!