Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Deco X60 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Inköpt tre stycken idag och de ger ett bra första intryck. Tycker de är stilrena och generellt lätt att jobba med.

  Har en enhet ansluten med ethernet backhaul och en över trådlöst koppling, och det fungerar bra. Tips är nog att strömsätta alla enheter direkt vid installation, fick ett felmeddelande om ej ansluten enhet när jag skulle ”konfigurera” dem som var ” försenad”. Tog en stund innan jag förstod att det inte var aktuellt.

  En fråga jag hade, efter en review jag läst, var om enheterna verkligen synkar AC standard över 300 Mbit/s. Och ja de gör dem. Får upp sync på 866/866 Mbit/s vilket är max på min dator som ”bara” har AC protokoll.
  Jag får inte något knastrande/hackande ljud vid uppspelning av grupperade Google Home som någon haft problem med på Deco M9 plus V2.

  Inte 5 plus för man inte kan se synkhastighet utan det man ser är trafikutnyttjande momentant. Det går inte att se totala trafiken per renhet eller liknade analys. Det går däremot att se vilken accesspunkt enheterna ansluter emot vilket är bra. Men, tycker helt enkelt TP-link kan utveckla appen mer.

  Bara ett SSID. Är lite oldschool, så måste väl vänja mig vid att man inte har ett SSID för 5GHz och ett för 2,4 GHz. :)

  Uppdatering juli, sedan uppdatering ”FIRMWARE VERSION: 1.2.4 Build 20200527 Rel. 42769 ” har jag problem med den deco som inte är ethernet kopplad. Den tappar slummössigt kopplingen, och kräver omstart för att koppla upp sig igen. Funkar någon dag sen sker det igen. Försöker få Tp-link att förstå, men möts av Monkey desk svar.

  Hoppas jag inte är den enda som har problem så det åtgärdar buggen! (Är det inte en bugg har en enhet gått sönder.)

  Uppdatering 20200720
  Nu har uppdatering kommit som löser problemet med sporadiska bortkopplade satelliter. Allt är åter stabilt. Firmware 1.2.5 Build 20200709. Jag blev del av en community group där vi framförde feedback till ärendet blev löst.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Flyttade från lägenheten till hus och gamla trogna Asus RT-AC68U funkade dåligt över större yta. Den nådde inte ens två rum bort här. Köpte två TP-link RE450 extenders men även med dem blev det inte bra nog, de fick dålig signal och behövde skapa eget wifi SSID för att funka bra, och då kom jag inte alltid åt alla smart hem-prylar - och hastigheten var dålig.

  Bytte nu ut den armadan med Deco X60. Satte en i vardagsrummet där fibern kommer in, en i kontoret på andra sidan huset och en i garaget 30 meter gräsmatta från vardagsrummet. Har nu bra täckning och hastighet på typ hela gårdsplanen. Betalar för 250 Mbps och får 240 med kabel från noden i kontoret till datorn, 190 i samma rum på telefonen över WiFi, ca 60 i grillhuset 12 meter från kontors-noden och 2 Mbps i vedboden 60 meter från huset. I princip hela trädgården har WiFI-täckning nu. Riktigt fint. En stjärna borttagen på grund av riktigt uselt webbgränssnitt, nästan allt måste göras i en mobil-app. Saknas även funktioner som att kunna konfigurera OpenVPN på router-nivå.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Hade tidigare ett äldre systern från ubiquity men ville testa mesh och fick tre enheter till bra pris på Kjell. Enkla att sätta upp och slå igång funktioner för att begränsa vad barnen får komma åt på internet.
  Är du en avancerad användare så är de lite tomt på inställningar.. och du riskerar att råka ut för en annan riktigt dålig sak med utrustningen som får mig att undra om TPL ska syssla med detta eller inte.
  Om du har bytt ut standard IP till ex 10.0.1.X så kommer här en varning. I händelse av att din huvudenhet tappar kontakten med dina andra eller (ex strömmen går) så kommer dina två andra AP slå igång en egen DHCP-server. FÖRUTOM det så kommer de också byta till ett annat nät, 10.0.0.X. Vilket kommer ställa till det som in i helvete för dig. Vilket man borde tro att TPL skulle kunna räknat ut med r*ven och en bit krita.
  Det går inte att stänga av den här funktionen och du kan inte sätta IP själv på AP utan du måste starta om dem eller dra strömmen till dem tills att de synkar om med den enhet som du satt som router. Vilket kan ta 10 omstarter.
  Finns en snart två år gammal tråd om detta på TPLs egna supportforum för den som vill djupdyka.

  Så, varning!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  13 dagar sedan
  Jag var först inne på att byta router helt och hållet men syd i butiken och tvekade fram och tillbaks i att skaffa det här systemet.

  Jag skulle aldrig tveka! X60 gjorde så att jag har maxat mitt Wi-Fi till bristningsgränsen. Installationen var hur enkel som helst.

  I en lägenhet på strax över 100 kvadrat är det säkert overkill med 3 men än så länge hör jag inga barn som klagar på att nätet har tappats.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Får riktigt bra tryck i huset. Men då har jag kabel mellan enheterna, 1GB fiber in. Får över 800mb trådlöst till datorn i arbetsrummet. iPhone ligger runt 500mb i huset. Bor i ett murat hus från 1960. Fyller alla plan med mer än vad vi behöver. superenkel setup.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Villa i sten/tegel med 250 Mbit fiber in. Har satt en Deco på övervåningen, en på bottenvåningen och en i källaren. Har 240 Mbit trådlöst i hela huset. Imponerande bra och stabil prestanda. Snygga och relativt diskreta noder. Installationen gick inte helt enligt guiden (tog en halvtimme innan alla noder hittats) men sen funkade det hur bra som helst. Ett minus är att 5 ghz-sändningen stör ut de trådlösa högtalarnas koppling till min Samsung-soundbar och det finns väldigt lite avancerade inställningar i appen. På det stora hela mycket nöjd då det definitivt har löst vårt behov av wifi-täckning.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Bra räckvidd och relativt snabbt mesh Wi-Fi system.
  350 Mbps ner och mycket enkel installation.
  Uppdatering! Ny mjukvara installerad. Tappar slumpmässigt uppkopplingen mellan enheterna och kräver omstart för att mesh ska fungera igen. Funkar någon dag sen sker det igen.
  Sänker betyget till två stjärnor p.g.a. Detta.

  Ny mjukvara släppt 20200720. Buggen med tappad kontakt mellan enheterna har åtgärdats.
  Därmed höjer jag omdömet tillbaka till ursprungliga fyra stjärnor.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Jag har uppgraderat från Deco M5 till X60. Innan jag köpte har jag gjort många tester på placering på M5, hastigheter, covarage och paketförlust vid överföring. Placeringen av enheterna X60 var exakt densamma som min M5. Täckningen förändrades inte alls! Hastigheterna å andra sidan förbättrades.