Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi 10 (8GB RAM) 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (59)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Nu har jag haft nöjet att använda denna telefonen sedan den officiellt släpptes i Sverige och jag är allt annat än missnöjd.

  Jag vill börja med att tillägga att jag kört med iPhone i över 8 år. När smarttelefoner först började komma ut på marknaden på riktigt runt år 2010 så resulterade det i att jag köpte en HTC Desire - Det var en telefon med många brister, framförallt skärmen, internminnet och mjukvaran var saker som kunde få en att gå i taket på riktigt. Jag intresserade mig under samma tidsperiod för flashing och flashade faktiskt in den tidiga versionen av MIUI(Xiaomis OS) och minns att jag blev imponerad över det faktumet att mjukvaran var relativt lik iOS, men att man hade tagit godbitarna från båda operativsystemen. Just den telefonen hade jag i 1-2 år innan jag sålde den vidare och istället köpte en iPhone 4S, och tro mig när jag säger att det var som dag och natt. Oavsett så ledde det till att jag i nästan över ett decennium har kört med Apples telefoner.

  Nu är jag tillbaka med Android och MIUI och det har hänt mycket spännande sen sist.

  Valet stod mellan Mi 10 och Mi 10 Pro, och som vi redan vet så är skillnaderna minst sagt minimala, men beslutet landade ändå i en Mi 10 utan en bättre kamera, skärm och högtalare. Nog för att jag fotar mycket, men prislappen för att kunna zooma lite extra kändes helt enkelt inte värt pengarna.

  Mi 10 är en robust och välbyggd telefon med en fantastisk skärm, fantastiska högtalare och inte minst en fantastisk kamera. Har du inte intresset för att zooma så borde detta vara ditt förstahandsval när det står mellan de två modellerna då skillnaderna är för små för att ta hänsyn till. Kameran är fantastiskt när den väl fungerar bra. Ett problem som upplevs är att den, till skillnad mot iPhone gärna vill exponera för ljust. Problemet vill väldigt uppenbart i en dunkel miljö, exempelvis runt middagsbordet eftersom slutartiden blir längre än vad som är ändamålsenligt samtidigt som bilden blir för ljus - Irriterande.

  Batteriet är stort och jag klarar mig ungefär 1 1/2 dag under normal till måttlig användning och laddas 0-100 på 60 minuter med snabbladdaren som medföljer. Operativsystemet fungerar till belåtenhet vilket baseras på att det är snabbt och har minimalt till inga buggar alls. Menyerna är enkla och som jag tidigare trott så påminner det om ett iOS fullspäckat med funktioner och smarta idéer. Den enda egentliga downsiden är att att den inte är IP-klassad, så tappa den helst inte i vattnet - Den tål det säkert men det är onödigt att chansa.

  Alltså - En jättefin telefon, inte minst lämpad för dig som går över från Apple. Jag har svårt att se hur man skulle bli besviken på det man får här så därför rekommenderar jag denna.

  + Kamera
  + Batteri
  + Skärm
  + Operativsystem
  + Snabb
  + Högtalare
  + Användarvänlighet

  - Ej IP-klassad
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 dagar sedan
  Uppdaterat: 2 dagar sedan
  Passade på när Comviq hade den som månadens mobil (2400:-) tokbilligt!
  Det är en ganska stor rackare så den kanske kan vara något svårhantered om man har mindre händer, själv har jag inga problem att hantera den med en hand.
  Har använt den i en månad och här är mina plus och minus.

  + 6.67” AMOLED-skärm, 90hz
  + Snapdragon 865-processor
  + 5G
  + Fingeravtrycksläsaren på skärmen fungerar smidigt och är välplacerad
  + 8gb ram
  + 256gb lagring
  - ingen support för extra minneskort, man klarar sig iofs ett bra tag med 256gb
  - BT fungerar inte klockrent, ljudet hackar till mkt oftare än på min Huawei P20 Pro när jag använder mina BT hörlurar (Sony 1000xm2, wh‑900n, wh‑h800)
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Xiaomi (uttalas "shee-yow-mee") är det fjärde största mobilmärket men är ett okänt märke för många, det är även ett märke som i några år nu ofta får lovord och höga betyg av recensenter/ testare för att de tillverkar bra mobiler för en billigare peng (de tar helt enkelt mindre i vinst själva vilket håller ner kostnaden) än de mer kändare mobilmärkena. Xiaomi är också märket där du får "mer" mobil för pengarna om du jämför mot större och mer kända märken som Apple, Samsung, Sony mm! Mi 10 är en av Xiaomis toppmodeller och kostar också därefter, i skrivande stund från 8000kr (i seriös onlineshop).

  Comviq hade Mi 10 som månadens mobil (September 2020) för 100kr/ månad, alltså totalt 2400kr efter två år vilket är en minst sagt bra deal! Normalpriset är nu 340kr/ månad, totalt 8160kr efter två år! (jag som köpte två Mi 10 sparade alltså 5760kr x 2 = 11520kr) Du får även Comhem Play+ för 0 kr/mån (ordinarie pris 69 kr/mån) i 12 månader som Comviq kund. Ingen surf dras heller från abonnemanget när man streamar Comhem Play+.

  De viktigaste för mig när jag köper mobil är kameran och priset så när denna deal kom på en Xiaomi Mi 10 som har några av de bästa kamerorna just nu och som även är en av de snabbast mobilen på marknaden var valet enkelt! Mi 10 är dessutom en riktigt snygg mobil, jag har själv "korallgrön" medans sambon har "skymninsgrå".

  +Priset! (2400kr i September 2020)
  +Kamerorna (huvudkamera på 108 megapixel, vidvinkel mm.)
  +Snabb och laggfri (processor Qualcomm Snapdragon 865 och 8gb ramminne)
  +Mycket lagringsminne (256gb)
  +Riktigt bra display (Kurvad Amoled skärm med 90Hz)
  +Batteritiden är minst en dag (batterikapaciteten är hela 4780mAh)
  +Snabbladdning samt även trådlösladdning (0-100% tar ca en timme)
  +Ljudet/högtalaren är enormt bra
  +5G (framtidssäker)
  +Skydd följer med! Skalskydd följer som vanligt med Xiaomi (snyggt genomskinligt med bra grepp) och även skärmskydd sitter på Mi 10 från början!

  - Kamerorna sticker ut på baksidan (med medföljande skalskyddet på är det dock ett väldigt litet problem)

  Hade innan en Xiaomi Redmi Note 7 (mellanklassmobil, inköpt för ett år sen för 2290kr) så jag vet att Xiaomi gör mobiler av hög kvalité för ett mycket bra pris! Är fortfarande väldigt nöjd med Redmi Note 7 så den mobilen blir kvar som backup.
 • Perfekt
  28 dagar sedan
  För 2400 kr är finns inget bättre!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  En bra deal via comviq. Var lite bökigt i början att få den att uppföra sig som en "normal" android, men efter några timmars pyssel med onödiga Mi-appar och gränssnitt, så är jag riktigt nöjd. Gick från Moto G6 till denna, och även om Motorolan var helt ok, så är det en helt annan klass på Mi 10. Bara haft i 4 dgr, och absolut inget negativt än.

  + Skärmen
  + Ljudet
  + Kamerorna
  + Responstiden
  + Batteriet
  + 256 gb minne

  - Bökigt i början med alla Mi-appar
  - Ej vattentålig

  En del verkar klaga på avsaknad av applåda, men den går att aktivera med lite vilja.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Efter två veckors användning är jag mycket nöjd. En fin telefon som andas kvalitet.

  + Skärmen är toppen, ljusstark och stor. Kurvorna är ganska små, så stör mig inte så mycket på dem. 90hz ger också en skön känsla.
  + Mycket snabb.
  + Högtalaren är det bästa jag har hört på en telefon.
  + Batteritiden är grym. Klarar mig dagen efter även om jag glömt ladda ngn natt.

  Kameran verkar bra hittills, men inte testat den så ordentligt än. Gillar vidvinkeln.

  - Tycker att den är typ 10-15% för stor. Svårt att nå allt med en hand.
  - Tycker att anslutningen till bluetoothlurarna är svajig. Den klarar knappt om jag har telefonen i byxfickan, i jackan blir det mycket bättre. Hade bättre mottagning med Huawei p20 pro trots att den bara var bluetooth 4.