Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (267)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.79)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  VARNING: Batteriet går från 100% till 10% på en dag helt i vila. När man laddar den på kvällen blir den kokhet! Skrämmande! Det beror sannolikt på deras budget processor som de skickar till Europa.
  Se min tidigare recension nedan, efter 10 dagar:
  Batteriet dräneras med 14% efter 5 min samtal och 2 timmar standby, gps och andra energislukande appar avstängda. Obehaglig värme kommer från området till höger om kameran. Kameran tar oskarpa porträttbilder trots senaste uppdatering. Förtjänar inte mer än 1 stjärna, kanske 2 om priset var omkring hälften.
  Efter en vecka:
  +Bra skärm. 120 Hz gör skillnad, flyter som en iPhone (som inte har 120 Hz uppdateringsfrekvens).
  +Ergonomisk, rätt bredd för min hand, skulle dock föredra om den var lägre.
  -Extremt varm efter filöverföringar och uppdatering samt laddning. Likaså vid videoströmning. Aldrig varit med om liknande.
  -Batteriet går från 100-86% i vila över natten. 25 % kvar på kvällen med ca 1 timmes surfande på dagen, annars bara legat på byrån.
  -Massa bloatware som vanligt.
  -Vad är Bixby och hur blir man av med det?
  -Kameran renderar av och till oskarpa porträttbilder trots fenomenala ljusförhållanden. Kanske största besvikelsen.
  -Jag vill inte ha Samsung account, använder Google, sluta fråga gång på gång på gång.
  -Med annan launcher än Samsungs egna One UI försvinner gestfunktioner. One UI går inte att anpassa som jag behöver för smidigt bruk så får skippa även gestures.
  -Jösses vilket högt pris. För en omodern processor dessutom. Att den inte är snabbast är mindre relevant för mig, spelar inga spel, men mobilen blir glödhet vid vanlig användning och dränerar batteriet i vila med allt utom wifi och 4g avslaget.
  -Synd att skärmen är välvd, mer exponerad för skador.
  -En petitess att medföljande hörlurar med kabel från AKG är exakt så usla som medföljande hörlurar till Samsungmobiler alltid varit. Obrukbart dåliga.
  Sammanfattningsvis: Undermåligt batteri, oroande värmeutveckling och kamera (mjukvara) i nedre medelklassen drar ner betyget, men trivsam skärm med bra flyt etc samt formfaktorn gör att den får två av fem stjärnor av mig.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Jag köpte mobilen via elgiganten med halebop 30 gb för 499 i månaden i 24 månader. Batteritiden är den sämsta jag har upplevt. Bara när jag skrev detta inlägget försvann 2%. Sedan stämmer inte Samsungs batteriapp som mäter SOT den räknar också med aktiv skärmtid innan laddning har jag sett.. Trodde jag skulle slippa sånt här genom att köpa en toppmodell, ångrar att jag inte köpte en budget mobil för 1500 spänn istället. Även 120hz läget är oanvändbart om ni inte vill bära med er en laddare i fickan så fort ni lämnar hemnet. Nu försvann 1% till...
 • Usel

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Exynos budget chip, helt oacceptabelt att en telefon i denna prisklass har lågbudget chip
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Mycke nöjd. Å till priset 6000kr . Verkar som s21 är sämre. Men har 5g. Men är mycle dyrare. Batteriet är mycke bra enligt mig. Lätt en dag. Men man laddar endå in gång om dagen. Man vill ju alltid ha fullt ha ha
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Got it on black Friday for 6000:- and this is my review ( Running Android 11)

  • A lot of people complain about exynos being a slow perfomer and heating issues. But that's simply not the case anymore. Everything runs smoothly with no issues after the software updates. And I consider myself as a heavy-user, so for average use it's an overkill of a phone.

  • Battery life is also quite decent (4-6 screen on time) considering the 120hz Amazing-looking display. Power-saving mode gets me an extra 2-3 Hours which is always appreciated.

  • Camera system is great until you use a 3rd party app like whatsapp or snapchat. The pictures look very zoomed in and less sharp.

  • The biggest selling point to me was the form factor. As there are no flagship Android phones at this size, which is very comfortable for one-handed use.

  Now for the downsides:

  • Speaker quality is bad in comparison to older devices. They sound very tinny due to boosted highs and poor base.

  • No USB A to C adapter in the box.

  • A lot of bloatware but thankfully most of them can be Disabled or uninstalled.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Är inte riktigt nöjd med denna telefon, har haft den i 24 timmar, skärmen är bra.
  Kameran känns inte riktigt bra. Lite mjölkig bild och oskärpa, känns som att min Huawei p20 tar bättre kort!

  Största nackdelen hittills som jag stör mig sjukt mycket på är placeringen av fingeravtryckssensoren. Den borde vara längre ned på skärmen! Plus att man få försöka 3 gånger innan man tar sig in i mobilen.

  Förstår inte riktigt det höga betyget av folk.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Magi från Samsung som vanligt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  grym
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Tycker den är riktigt bra. Nu har den även bra batteri tid efter några uppdateringar. Skärmen är fantastisk och mobilen är grymt snabb också. Tycker att omdömen här inne inte alls stämmer med mina upplevelser.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  riktigt grym skärm
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Kom från p20 som då var 2,5 år gammal. Tyckte batteriet började bli sämre så då blev det en s20 som på papper verkar vara bästa mobilen i det formatet.

  Missnöjd med flera saker.

  1: batteriet är betydligt sämre än min gamla p20 som ändå var sliten

  2. Kameran är inte snabb nog. Autofokusen är för långsam och bilder blir ofta suddiga. Min p20 fixade bättre bilder och snabbare

  3. Har problem med att visa appar ibland bara hänger sig och mobilen fryser. Ex Chrome, fb, Instagram. Har provat ominstallation men det hjälper inte.

  Några förselar:

  Storleken
  Uppdateringsfrekvensen på skärmen
  Ljudet både i samtal och inbyggda högtalaren.

  Hade förväntat mig mer från en mobil för 10tkr som är tillverkad av världens största mobiltillverkare?
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Snabb bra skärm och kamera, rätt storlek behändig!
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  As bra än så länge. Kameran är dessutom riktigt vass. Förmodligen det bästa jag haft. Väntar en uppdatering av OS för att få bättre batteritid. Men den as snabba laddaren dom skickat med laddar telefonen på nolltid, så jag lider inget av det. Räcker iaf en dag för mig, mer än så vore naivt att förvänta sig.
  Ot: Maben måste ha fått ett måndags ex, inte varit med om att den blivit så varm någonsin, då har jag i princip använt den 24/7 i 14-dagar.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  + Riktigt grym skärm, speciellt när man ändrar till 120Hz
  + Kameran och alla funktioner i mjukvaran!
  + Batteritiden. Jämfört med S9 som jag hade tidigare så är det ungefär dubbla tiden. Fick ladda S9an varje dag (även när den var ny), denna räcker att ladda varannan dag.

  - Glasbaksida som alla andra high-end mobiler nuförtiden. Hal och ömtålig. Man måste ha ett case eller tunt skydd för att inte riskera att den ska gå sönder för minsta lilla
  - Lite för mycket aviseringar från olika samsungappar och andra program från början. Allt går så klart att stänga av men man får gå igenom inställningarna ordentligt och rensa lite. Även avinstallera lite onödiga appar som hänger med
 • Dålig
  11 mån sedan
  4-6 timmars användning.

  Batteriet försvinner fort. Upp till 20 procent per timme som blir ca 5 timmars aktiv tid.
  Lite Facebook, Instagram och sms.

  Medium ljusstyrka. 60hz skärm.

  Jag kan inte rekommendera den här. Den varar inte en heldag om du faktiskt vill använda din telefon. Samsung vill dessutom du betalar för Samsung care för att "se" ifall det är fel på batteriet eller inte rekommenderar inte den här mobilen. Tyvärr. Kameran är bra och mobilen är snabb.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Det är en fantastisk smartphone, men vad många inte vet är att Exynos 990 är svagare än Snapdragon 865. Samsung dumpar Exynos-processorn i Europa, igen :(
  Gör din forskning. Test och rapporter bekräftar nu detta. Prisjakt, sluta ta bort mina inlägg. Människor måste informeras.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  helt perfekt
 • Perfekt
  1 år sedan
  Den här telefonen är perfekt för mig som kommer från en s9