Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ZenWiFi AX XT8 (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.47)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Hade sådana förhoppningar på systemet. Gick från Unifis prylar där en av APna körde backhaul via wifi men där den prestandan blev för dålig. Valde detta då den hade dedikerad 5ghz backhaul och wifi 6. Har lagt ca 6 timmar i felsökning och intrimning men lyckas inte få det stabilt. Har varit tvungen att slå ifrån smart connection (som visar ett samlat ssid) till separata för 2 och 5 ghz. Systemet är tyvärr i princip obrukbart och när man följer omdömen runt om på nätet så verkar fler och fler flagga för problem. Hade hoppats det skulle rätta till sig med firmware men än så länge har så inte skett.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Uppdaterat... Kan man inte ta bort stjärnan !?
  Nu har en av noderna "dött" helt och hållet och jag har tagit mig i kragen och beställt Ubituiti-puckarna så om ni snart kikar på blocket kan ni göra "fynd"
  Heder till Webhallen som tog emot den i retur utan diskussion.

  Ett av mina sämre köp... och egentligen är det inte produktens fel utan den genomusla appen som används som adminverktyget.
  Initialt hade jag en del problem med prestandan mellan noderna och att den tappade nätverkskontakten helt.
  Det löste sig efter ett antal firmwareuppdateringar som faktiskt gjorde den stabil men bra prestanda.
  Tyvärr lärde jag mig att uppdatera så fort det kom en ny firmware och så gjorde jag även med appen... så nu har jag noll kontroll på noderna då appen inte kan ansluta till någon av noderna.
  Jag har valt att använda dem som accesspunkter då jag har 10gbit nätverk och måste för att sprida det i huset använda operatörens router.
  Nu blir det att köpa Ubiquitipuckar istället.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Fem tusen för något som verkligen inte levererar, det sämsta 2,4GHz bandet jag någonsin skådat för att vara en modern enhet. Från nod 1(router som har sladd från fiber konverter) till 2 är det 4 meter öppen yta, signal styrkan mellan enheterna är -45dBm, men ändå får jag svag signal styrka vart jag än sätter nod 2! Blir galen, dålig mjukvara... Har felsökt skiten i över 6 timmar nu, kvittar vad jag gör. Den byter uplink från 5G till 2.4 för att den tycker signalen är svag även om jag har nod 2 en fot ifrån, och när det sker så blir hela nätet skit. Även när det är 5G uplink så tycker jag man bör få ut mer bandbredd på dessa enheterna på en 1000mbit lina....

  Närmsta granne är 800 meter bort, så det är endast mitt trådlösa nätverk som finns här, så 160MHz bredd på 5G backhaul bandet bör ju inte vara några problem bör man tro... Men nej den strular det med.

  Bättre att ni lägger era pengar på två styck Asus RT-AX58U istället än dessa här polerade tollarna.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Fungerar perfekt. Inga problem.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Mycket snabbt när de funkar.
  Tappar nätet ett par gånger om dagen. Går ner till 2.4GHz istället för 5GHz på backhaulen. Nya uppdateringar för de snare sämre.

  Asus, se till att fixa detta nu
 • Dålig
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Uppdatering 2/3: Senaste FW har gjort att tidigare buggar nu är ännu mer frekventa. Fortfarande ingen lösning på problemet.

  Uppdatering 30/12: Likt flera andra har även mina noder börjat tappa 5 GHz backhaul och går över på 2,4 GHz nätet för noderna. Ibland löser det sig av sig själv men oftast kräver det omstarter av noderna. Tog ett tag innan detta inträffade för mig men när det väl började så verkar det ske ett par ggr i veckan. Detta utan någon förändring i inställningar... Får dra Ethernet istället mellan noderna vilket va planen från början. I övrigt stabilt och snabbt. Tre stjärnor tills de fixat problemet.

  Snabbt och supersmidigt! En del kommentarer nedan och kritik kan ju enkelt kringgås med enkla inställningar eller om man nu hatar appen så finns det ju ett webbgränssnitt som har mängder av fler inställningar. Det viktiga för bra hastighet är ju att se till att samtliga noder har bra signal mellan varandra och detta ser man ju superlätt i appen. Att enheter byter till 2,4Ghz går ju enkelt att lösa genom separata SSID för 2,4 och 5 GHz. Allt fungerat perfekt här med 3st enheter fördelat på 125kvm boyta fördelat på två plan. Samtliga noder når huvudnoden direkt med perfekt anslutning. Hastigheten i topp och inget att klaga på. Personligen älskar jag appen!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jättenöjd, grym täckning och hastighet, samt mycket jämnare än de ubiquiti unifi APs jag hade. Mitt hus är tegel i fyra våningar, motsatsen till öppen planlösning , och mycket svårt att få bra täckning som dessutom inte tappas när man rör sig. Dessa klarar videomöten på språng i hela huset. Busenkla att installera. Tre enheter täcker hela huset och trädgården (då är iofs två trådade)
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jämför med Linksys Velop:

  Positivt
  * Stabilare.
  * Bättre interface än Velop.
  * OK app för Android.
  * Får ca 800mbit (Ownit Sthlm 1gbit abbonemang) nedladdning från speedtest.net via min Desktop som är direktkopplad mot routern.

  Negativt
  * Avancerad VLAN-konfiguration ej möjlig. Enbart enkel för att få till IPTV.
  * Appen för Android följer ej Android look and feel.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Jag har bara haft dem 1 vecka, så kanske lite för kort tid för en riktig utvärdering, men hittills har de imponerat på mig. Sitter just nu uppkopplad via noden (wifi, ej ethernet) och enligt bredbandskollen har jag 470 mbit/s ner på en 500/500 mbit/s lina.
  Installationen gick även smidigt och inga problem att koppla ihop dem (har 2-pack).
  Jag hade Telias smart wifi innan och stora problem med dålig och stundtals slött internet och att routern startade om sig själv när den kände för det.
  Så här långt är jag mer än nöjd med bytet, men jag antar att tiden får visa om detta håller i sig. Är lite i överkant dyr även om jag köpte den på kampanj hos Elgiganten, därav enbart 9 stjärnor.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Fungerar hur bra som helst. Dock har jag 4st i min villa på 230kvadrat. Sen behöver jag starta om dom men jag har det på schema så de sköter sig själv på natten. De är väldigt dyra, har gett nästan 11 000 för mina fyra. Har just nu 56 enheter anslutna dygnet runt.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Uppdatering 2021-01-21:
  jag har labbat lite grann med nya uppdaterat firmware:
  3.0.0.4.386_26044-gd8db15f
  och ändrat till "Enable" på UPnP (WAN > Internet Connection), där det är Disabled som default, och noden är stabilt på 5Ghz bandet och har ännu inte gått över till 2.4Ghz, vilket började mer frekvent tidigare...
  - Prova gärna att testa detta ni med problem med att noden går över till 2.4Ghz och om ni får samma resultat :)
  Kommer uppdatera här om ev förändringar....

  Kört med denna i snart 4 veckor, men först var jag skeptiskt när man läste om alla problem som folk uppleverer med denna router, dock finns en hel del som tycker att den fungerar fantastiskt. Jag köpte den och ville se för mig själv!

  Såhär tycker jag; Asus ZenWiFi XT8 är alldeles för hypad produkt och lite för dyrt. När produkten funkar som det skall då är den väldigt bra! Täckning/räckvidd är bra när routern/noden själv inte går över till 2.4ghz från 5.0ghz när signalen ändå är "Great", detta är en fenomen som brukar lösas genom att starta om noden, vilket är ett par gånger i veckan. Har inte upplev att mina enheter tappar kopplingen men att hastigheten sjunker på dem enheter som är kopplade till noden som plösligt går över till 2.4ghz. Bor i ett hus med 94 och 92 kvadrat och det funkar tillräckligt bra när det funkar.
  Har 1/1Gbit lina och när jag testar trådat får jag ca. 970/980Mbit och WiFi med "Great" täckning ca. 540/590Mbit på speedtest.net.
  Änsålänge så är jag ganska nöjd, men anser att produkten inte riktigt levererar som annonserad.
  Men man får hoppas att det loser sig med framtida firmware.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte två-pack men behöver bara en av dem centralt placerad på markplan för att 5ghz-nätet ska täcka hela övervåning och källare på 120 kvm vardera! På grund av vad vissa skrivit om strul mellan noderna har den andra fått ligga kvar i lådan.
  Får MYCKET bättre hastighet med denna enda än tidigare asus lyra med tre noder. Obs att detta gäller 5ghz-nätet! 2,4ghz-nätet däremot är väldigt långsamt och har dålig täckning, som flera har skrivit. gäller även om man står bara någon meter ifrån. Har kopplat Sonos och smart-hem-prylar till 2,4ghz men funkar inte alls bra för sånt som kräver lite mer bandbredd (streama video ex).

  Smidig enkel installation. Bra funktion att kunna schemalägga omstart av routern på natten någon gång i veckan så många jag haft tidigare haft fått problem just när de stått igång för länge och blir bättre efter omstart.

  Måste även säga att den är riktigt snygg och diskret i hemmet, kan misstas för en högtalare. Inga rymdskepps-antenner.

  Överlag kan jag rekommendera dessa, men många klarar dig nog bra med en nod.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Mycket bra och snabb router. Väldigt enkel installation och grymt bra täckning. Kör ethernet som backhaul och har kopplat gamla routern (Asus RT-ACU68) som en extra nod. Allt fungerar klockrent.
  Dock alldeles för dyr vid ordinarie pris. Jag köpte ett 2-pack till kampanjpris för strax under 3200 kr. Det verkar som den kampanjas regelbundet så vänta och köp till dess.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Väldigt enkel att installera och täckningen är över förväntan. Grym router!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Väldigt nöjd. Wifi 6 utmärkt.
  Vissa svårigheter o början via smart connect för att koppla vissa enheter via 2.4 då de kan kopplas också via 5.
  Med lite i justeringar via Asus sida allt fungerar utmärkt.
  Jättenöjd!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Köpte för ett par månader sedan för att vi behövde bättre wifi-täckning här hemma. Var lite tveksam med tanke på alla dåliga recensioner här, men bestämde mig ändå för att chansa. Hittills har det bara varit succé hemma hos oss. De har fungerat i princip felfria från dag ett och har ständigt ett tiotal enheter av olika slag kopplade.

  Jag uppgraderade till senaste firmware när jag installerade den och rekommenderar andra att göra det också. Jag har inte upplevt några av de problem som andra har haft sedan dess.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Nu har jag haft detta system ett tag. Suttit & jobbat hemifrån på WiFi... 1 gång/dag så har jag blivit nerkopplad. Precis som att det blir en quick reboot. Tar 30s att koppla upp igen. Lite irriterande för d slår aldrig fel med att man sitter i tfn möte. Sitter väl ca 2meter från routern så signalen är d inget fel på.... Hade velat undvika ha kabel men det är väl det enda som är tillräckligt stabilt.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Recension efter en månad.
  Var väldigt skeptisk efter att ha läst alla recensioner här. Köpte ändå, på Black Friday till bra pris. Hade lite krångel med installationen men sen de väl kom igång så har de inte lagt ner en enda gång - väldigt stabilt till skillnad från tidigare router. Kör trådad backhaul (för att jag vill och kan) och separerade wifi.
  Flera problem med mitt Oculus Quest 2 försvann (spontan förlust av internet, vissa appar hittade inte PLEX-servern osv.). Har runt 30-40 enheter inkopplade och allt har blivit bättre. Enheter som inte behöver 5 gHz har jag lagt på 2,4 gHz och nu fungerar all uppspelning från Spotify till Google Nest-produkter jättebra (oavsett vilket wifi de är uppkopplade mot).
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har bara haft dom i en vecka ännu, men hittills är jag väldigt nöjd. Har haft dålig täckning i delar av övervåningen, men med dom här är det mycket bra täckning och fart i hela huset (har en på nedervåningen där fibern kommer in, och en på övervåningen).
  Mycket smidig installation med hjälp av appen.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Köpte detta paket för att ersätta min tidigare Netgear R7500 som aldrig riktigt fungerat optimalt. Vår lägenhet är på 101kvm och äldsta dotterns rum hade knapt någon mottagning alls utan fick mest surfa via mobil.

  Nu med Black Friday priser så slog jag till och köpte detta paket och måste säga att jag är EXTREMT nöjd! Jag tog bort gamla accesspunkten / routern, satte därefter upp nya och installerade med Mobilen. Gick på mindre än 5min. Sen gick jag in via dator och små-justerade vidare den vägen. Jobbar inom IT och via datorn kan mer inställningar justeras, MEN allt jag justerade hade även kunnat justeras via mobilappen utan problem!

  Med nya Meshnätet så fungerar ALLT utan problem! Iom att gamla accesspunkten inte nådde tillräckligt in i dotterns rum, så valde jag att satsa på Mesh, för att kunna sätta en accesspunkt även i hennes rum. DOCK så har det visat sig att varken dator eller telefon anser sig behöva roama från lägenhetens "huvud" enhet och över till dotterns slav, då man med en av de nya accesspunkterna har mer eller mindre full mottagning i hela lägenheten inkl hennes rum! Men nu med Mesh så är vi säkrade i varje fall! GRYMT!

  Jag rekommenderar verkligen det här paketet! Det är "Fru"-Godkännt då accesspunkterna är relativt små och smidiga och inte har några groteskt stora antenner osv... Alla antenner är inbyggda och finns inga spröt synliga alls! Lättförstådd app till mobiler samt att Web-GUI't är väldigt smidigt och förklarande om man skulle vilja justera de lite mer avancerade inställningarna.

  Jag har 1Gbit Internet i båda riktningarna via Telia och med dessa Mesh routrar/accesspunkter så får jag samma hastigheter oavsett om jag kör sladd eller WiFi!

  Summeringen blir: Jag ångrar inte en sekund att jag köpte denna produkt och rekommenderar den skarpt!
  En enda önskan hade varit möjlighet att sätta upp separata SSID'n och koppla dessa till separata VLAN för att kunna separera och isolera trafik. Men vad jag kunnat se så saknar typ alla "hemma" prylar just den funktionen...
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Helt ok system i min lägenhet på 120 kvm. Trevlig & tydlig app. 2st räcker väl för att få täckning överallt. Men max hastighet verkar vara 500 Mbit/s. Och snitt mellan 380-450 Mbit/s. Förväntade mig snabbare men rekommenderar ändå köp!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Galet enkelt att installera!, mycket snabbare och bättre räckvidd än min tidigare uppsättning. Iofs så var den tidigare en enkel router men fortfarande grymt imponerad.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Räckviddsmässigt är den kanon, problemet är hastigheten, Går på 5GHz-bandet som den ska i några dagar, sen switchas trådlösa enheter över till 2,4GHz och du kommer upp i max typ 93 Mbps. Det enda som hjälper i det läget är att starta om meshsystemet, då är du tillbaka i bra hastigheter igen, Men bara för en stund, för sen börjar det om igen - rinse and repeat.
  Hoppas verkligen att det kommer en firmware-uppdatering som löser detta, för det här är långt ifrån i nivå med priset. Mitt gamla meshsystem TP-link Deco M5 funkar i dagsläget betydligt bättre, även om den potentiella maxhastigheten är lägre.
  Fixas detta problem så blir betyget betydligt bättre!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Använt i ett dygn. Täcker hela mitt enplanshus på 200 kvm. 250 mb lina in i huset och jag får 250 ut i alla rum. Snygga enheter och lätta att placera ut. Motsvarar mina förväntningar än så länge.

  Uppdatering 3 juli. Vid några tillfällen har noden fått dålig anslutning till huvudenheten. Detta trots att den står i samma rum på ca 8m avstånd. Omstart har fixat problemet. Nu har jag haft en kabel mellan enheterna sedan en vecka tillbaka och då har problemet inte inträffat mer. Även lite irriterande att smartconnect fungerar så dåligt. Routrarna envisas med att lägga alla anslutna enheter på 2,4 ghz bandet. Har tröttnat på smartconnect och har istället tre separata nätverk.

  Uppdatering november
  Småstrulet har fortsatt. Nödvändigt att starta om var och varannan dag pga konstiga fel. Ibland slutar 5ghz backhaul att fungera. När jag har trådar backhaul kan det sluta fungera och istället kopplar enheterna upp sig mot varandra via 2,4 ghz. För det mesta löser en omstart eller återställning problemet. Men vem orkar och vill strula med omstarter titt som tätt. När de funkar är de dock väldigt bra täckningsmässigt och hastighetsmässigt.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Funkar fantastiskt - när de funkar. Har av prestandaskäl valt att koppla ihop dem i husets Ethernet-nätverk (Ethernet backhaul), precis som jag gjorde med det tidigare nätverket. Många bra och smidiga funktioner, men tyvärr slutar det trådlösa nätverket fungera ibland och enheterna måste startas om. Därtill har det hänt att Ethernet-anslutningarna till andra enheter (som skrivbordsdator mm) har lagt av medan det trådlösa fungerar. Allt som allt är det ofta som något inte fungerar och det tar tid att felsöka. Lämnar tillbaka och återgår till det gamla AirPort-nätverket som faktiskt aldrig la ner. Trist. Kan tyvärr ej rekommendera produkten för en installation av typen som vårt hus kräver.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Jag är mycket nöjd med mina två XT8or. Har ett 233kvm hus som de täcker in fint. Hade med gamla routern problem med wifi-signalen på några ställen, eller rättare sagt, hade ingen signal alls, det har jag nu med ZenWiFi XT8 trots betongväggar mellan router och enhet i de fallen.

  Har inga AX (Wifi 6) enheter än, men mina 2,4 och 5Ghz enheter funkar bra på Wifi 5, lika bra eller bättre än med tidigare Asus RT-AC66u routern.

  Kör trådat mellan nod och huvudenheten för att jag ändå har kablar installerade i väggarna.

  Läser om att en del andra har problem. Vet ej vad det beror på, firmware eller annat som påverkar, men jag har inte haft några som helst problem. Det var lätt att installera även om jag inte körde någon snabbstart utan satt och matade in alla inställningar manuellt från min gamla router. Det har funkat klockrent utan problem från dag 1. Det har inte låst sig, inte startat om eller annat problematiskt.

  Funderar på att köpa en till för att även täcka in en avlägsen del av trädgården också :)
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Enkel installation med mobilen. Täcker vårt hus på 144 kvm fördelat på 3 våningar. Supernöjd efter några dagars användning.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Började med 2 stycken samt en liten ASUS Wifi-6 router som jag tänkte ha i mitt Attefall, men det var för dålig signal på den. Efter test med en XT8 i Attefall fungerade det betydligt bättre. Har nu 4 st XT8. Det jag saknar är en funktion att kunna låsa hur noderna ansluter till varandra. Jag vill helst att alla noder ansluter direkt till den nod som är ansluten mot fiberboxen. Nu verkar det som att vissa noder byter ibland vilket resulterar i flera hop. Jag började med Smart-Connect mellan 2.4 och 5Ghz men täckningen är såpass bra nu så jag har separerat ut banden och kör alla IoT samt gamla enheter på 2.4 och sådant som behöver hög bandbredd på 5ghz. 4 stjärnor för jag tycker det borde gå betydligt snabbare på det dedicerade backhaul-nätet.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Usel signalstyrka och hastigheten är sämre än min gamla D-link router. Funkar säkert bra med WiFi6, men det är isåfall det enda som är bra med denna router.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Grym produkt. Har full täckning och bra hastighet överallt i min lägenhet via 5Ghz bandet. 2.4 Ghz bandet är något långsamt så systemet får 5 stjärnor om hastigheten förbättras i en framtida uppdatering.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Galet nöjd! Köpte något orbi pro innan dessa och hade dålig räckvidd. Med dessa får jag ut ca 450 Mbit i vardagsrummet emot Orbi pro som gav ca 60Mbit med samma förutsättningar.

  Appen är även smidig och lätt och förstå. Liten bonus är att båda är en router så skulle en gå sönder har man en backup router hemma.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft uppe i snart 3 veckor, köpte dem på Kjell & co och fick grym hjälp av säljaren där.

  +Snygga i vitt och guld
  +Riktigt bra räckvidd
  +Bra hastighet trots 10+ enheter uppkopplade
  +enkel installation
  +Använder min gamla RT-AC68U som tredje nod

  -Kan inte riktigt komma på något, uppdaterar isf
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Är imponerad över räckvidden dessa har, täcker 160 m2 i två våningar utan propblem. Snygga är de också!

  Vill inte ge perfekt betyg eftersom att vi bara haft dessa sedan i lördags, uppdaterar när jag använt ett tag.

  Uppdatering den 19e mars, har fungerat felfritt så känner mig trygg med att ge denna produkt 10/10!