Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ZenWiFi AX XT8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Väldigt bra router!

  När man nuförtiden arbetar hemifrån behövdes det en uppgradering av hem-routern. Jag arbetar som utvecklare om dagarna och behöver bra uppkoppling för att kunna köra videosamtal i Teams och samtidigt köra VPN-tunnel till jobbets servrar för att kommunicera med databasen till den applikation jag arbetar med.

  Jämfört med den tidigare routern från Telia är det natt och dag i detta sammanhang. Ljudet/bilden i Teams hackar inte längre och kommunikationen via VPN-tunneln är snabbare och mer stabil än innan. Med denna nya får vi ut alla 100Mb/s i bredbandet överallt på övervåningen (ca 100m2) i huset på alla enheter och även godkänd täckning i källaren. Och om det någon gång skulle behövas bättre täckning där nere så blir det bara att köpa en till av dessa.

  Routern är snabb att installera. Det är i princip bara att plugga in den i väggen och i nätverksuttaget och sedan är man igång.

  Är det något dåligt med den är det väl priset, men för vad man får är jag absolut nöjd!

  Plus:
  + Bra täckning, även för Wifi 5 (802.11AC) och nedåt
  + Smidig installation
  + Snygg
  + Tillhörande app med många funktioner

  Minus:
  - Pris
 • Dålig

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Inte mycket fungerade här.
  Skapade ett trådlöst nätverk, men ingen uppkoppling, varesig med WiFi eller trådat mellan routern direkt in i datorn. Ibland kunde man ladda en sida och sedan blev det ingen uppkoppling igen.
  En riktig beta-produkt skulle jag säga.
  Skaffade en Amplifi HD från Ubiquiti istället. Kopplade in, kopplade upp och allt bara funkade. Asus har lite att lära där...
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Kan inte ge den mer än två stjärnor och den hade fått en stjärna om inte hastigheten varit så bra via kabel och den varit så lätt att installera. Så till anledningen att den inte får fler stjärnor, hastigheten på 2,4 GHz bandet är usel och 5GHz nätet har så dålig täckning att det inte går att koppla mobilen till den när man är i ett annat rum (Fungerar med min gamla D-Link). Hastigheten på 5GHz nätet är 10-15Mbit lägre än på min nuvarande D-Link DIR-868L när jag står 3 m från routern. Har testat både separata 2,4GHz och 5GHz nät samt alternativet att bara ha ett nät, samma dåliga prestanda oavsett. Har inte kunnat testa WiFi6, så det kan jag inte uttala mig om.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  10 dagar sedan
  Uppgraderade från en Apple Time Capsule och jäklar vad mycket bättre det fungerar med HomeKit-tillbehör, mm. Antog att Apples egna router fortfarande var bästa valet, men nu ångrar jag att jag väntade så länge med att byta.
 • Bra
  1 månad sedan
  Köpte en sådan på kampanj för 1800kr att köra med min befintliga Asus GT-AC5300 som extra Nod mesh enhet.
  OBS. Att denna recention avser 1 st enhet och ej par.
  Kopplat den via Ethernet
  .
  Plus
  Snygg diskret design.
  Hyfsad bra prestanda för priset ovan på papper i alla fall.
  Bra app
  Snabb installation.
  Bakhual möjlighet på 5hz bandet.

  Minus.
  Blir en retur för min del då hela tanken vart att utöka/förstärka mitt nuvarande nätverk.
  Bor på 140kvm 2 våningar. Gipsväggar. Har den på övervåningen och får ut Max 300 ner på ac bandet i vardagsrummet och den ligger närmare än min gamla router nämnt ovan som levererar mer än 350.
  2,4 bandet är också mycket svagare.
  Så jag tror att denna passar för den som är ute efter design och kan tänka sig köpa 2-3 enheter. Men för mig som tänkte snåla så vart det en dum ide. Testar en vassare med riktbara antenner.
  Jag tror att dess svaghet är ju dolda antennerna som gör att den inte kan prestera bättre. Men 2-3 enheter kan det bli bra täckning. Men för mig som är kräsen och har en GT-Ac5300 att jämföra med så räcker det helt enkelt inte.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Har en XT8 hemma på prov, ojoj säger jag bara. Får ut max på mitt BB på 300Mb trådlöst i ett 120kvm hus mellan 2 våningar :)
  Så jag tror att XT8an får bo kvar hos mig!
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Allt funkar bra utom en känd bug som göra att routern lätt kopplar ned sin WAN-port från modemanslutningen oavsett vad man sätter 'DHCP query mode' till med meddelandet "Your ISP's DHCP does not function properly". Firmware-version har ingen betydelse.
  Har varit att tvungen att sätta en gammal asus router mellan modemet och den nya routern för att det skall bli stabilt. Äldre ASUS-routers som NT66U och N12E med samma DHCP query mode-inställningar fungerar alldeles utmärkt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bytte ut en Netgear Nighthawk AX12 RAX200 mot Asus XT8 med tre noder. Det är ju en prisskillnad med 4st noder men Asus har många mer inställningsmöjligheter direkt ur lådan och nu har vi full hastighet i hela huset. Som så många andra routrar så mår den bra att schemalägga en omstart på lämplig tid en gång i veckan.
  Ska man köra bara en Asus XT8 så är inte räckvidden imponerande utan blir då slagen av t.ex Nighthawken men som mesh är den imponerande samt hur enkle installationen är. Jag använder inte trådat mellan noderna utan kör helt trådlöst.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Ersatte mitt gamla asus ai mesch system och äntligen fungerar allt som det skall. Kört asus i några år nu mkt beroende på mkt bra stöd för lite mer avancerade konfigurationer, vpn stöd mm. Fick aldrig min bluecave och rt68u att ge max ur nätet och frekventa omstarter köpte detta system nu under black week för att se om det var lika bra som testerna påvisade och japp äntligen fullt ös på alla enheter och mina 2,4ghz kemeror ute har alltid kontakt. Enkel installation (har man asus sedan tidigare känner man igen sig)
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Just installerat singel-enheten som huvudrouter med 2 st RT-AC2900 som AiMesh-noder. XT8-routern är snabb och diskret, inställningarna känns igen från tidigare Asus-routrar (en del kallar gränssnittet åldersstiget, jag tycker det är tämligen logiskt uppbyggt och funkar bra). Med appen var det enkelt att komma igång, sen ställa in detaljer (DDNS, VPN med mer) via dator med webbläsare. Och den verkar snabb, kört bredbandskollen och når nära de 250/250 mbit fibern har, återstår testa filkopiering inom nätet för att maxa WiFi-lasten. Lådan känns bara lätt ljummen efter några timmar så verkar svalare än tidigare Asus-routrar.

  Tyvärr ingen Merlin-firmware, men saknar egentligen inget vesäntligt i Asus senaste.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Bästa routern som jag ägt, supersnabb och mkt bättre räckvidd både på wifi 6 men även wifi 5.