Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NÖRDIC USB-LAN

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NÖRDIC Nätverkskort (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  9 dagar sedan
  Uppdaterat: 8 dagar sedan
  Stilren och välbyggd USB-nätverksadapter.

  Perfekt för t.ex laptops där man ofta är tvungen att koppla loss och sätta in diverse kablar, som t.ex. nätverkskabeln, och just nätverkskablar är ju välkända för att inte tåla så många in- och urkopplingar (de är ju främst tänkta för stationära datorer) innan kontakten (som för i princip alla nätverkskablar är av dålig plast) slits ut och så måste man kan köpa ny kabel... Men med en USB-ansluten kabel kommer man förbi detta då USB-kontakter, till skillnad från nätverkskontakter, faktiskt är gjorda för ständiga in- och urkopplingar.

  Plug & Play i Win10

  Fungerade precis som den skulle - i 20 dagar.
  Sedan slutade den att rapportera IP-nummer och därmed ingen access till fibernätet.
  Pluggade jag ut nätverkskabeln från USB-adaptern och satte den i den vanliga nätverksporten hade jag omedelbart tillgång till fibernätet igen.
  Provade i en annan laptop. Exakt samma resultat. Så ingen tvekan om att det var adaptern som var felet.

  Skickade ett mail med begäran om reklamation till Nördic som utan minsta omsvep accepterade reklamationen och omedelbart genomförde återbetalningen (utan att jag behövde skicka in den defekta adaptern). Så även om deras produkt inte var mycket att hurra för (i mitt fall) så var deras hantering av reklamationen blixtsnabb och alltigenom professionell.

  Förhoppnings vis uppdaterar Nördic sin adapter någon gång längre fram.
  Mitt val blir i väntan på det istället en TP-Link UE300. Fanns, just nu, för 99 kr plus frakt (38 kr) = 138 kr hos Ginza.
  Den har inte alls den slags stilrena och hållbara aluminiumdesign jag gillar med Nördics adaptrar och hubbar, men pålitlig uppkoppling är trots allt det jag just nu sätter främst.
  Omdöme om TP-Link UE300 lär komma när jag haft den någon månad.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Funkar som den ska, väldigt stilren och har två LED lampor som inte är för svaga eller för starka. Chassit är av aluminium vilket är ett stort plus och den känns "solid".

  Ett massivt plus är priset!

  Väldigt snabb leverans, kom nästa dag i brevlådan!
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Funkar out of the box med Linux (Raspbian). Satte in den i min Raspberry Pi 3 för att få lite snabbare ethernet, då den inbyggda porten endast levererar 100Mbps. Dock har bara Raspberry Pi:n stöd för USB 2.0 (ca 300Mbps), så det är numera den begränsande faktorn (och alltså inte nätverkskortet).

  Provar jag den i en USB 3.0-port (inte 3.1) på en annan maskin så kommer jag upp i ca 650Mbit, vilket är gränsen för USB 3.0.

  Har tyvärr inte möjlighet att testa i någon USB 3.1-port.

  För de som är intresserade så har alla tester gjorts med iPerf3.

  Enligt mig en väldigt prisvärd produkt!