Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy S20 5G SM-G981B 128GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (285)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering efter 10 dagar:
  Batteriet dräneras med 14% efter 5 min samtal och 2 timmar standby, gps och andra energislukande appar avstängda. Obehaglig värme kommer från området till höger om kameran. Kameran tar oskarpa porträttbilder trots senaste uppdatering. Förtjänar inte mer än 1 stjärna, kanske 2 om priset var omkring hälften.
  Efter en vecka:
  +Bra skärm. 120 Hz gör skillnad, flyter som en iPhone (som inte har 120 Hz uppdateringsfrekvens).
  +Ergonomisk, rätt bredd för min hand, skulle dock föredra om den var lägre.
  -Extremt varm efter filöverföringar och uppdatering samt laddning. Likaså vid videoströmning. Aldrig varit med om liknande.
  -Batteriet går från 100-86% i vila över natten. 25 % kvar på kvällen med ca 1 timmes surfande på dagen, annars bara legat på byrån.
  -Massa bloatware som vanligt.
  -Vad är Bixby och hur blir man av med det?
  -Kameran renderar av och till oskarpa porträttbilder trots fenomenala ljusförhållanden. Kanske största besvikelsen.
  -Jag vill inte ha Samsung account, använder Google, sluta fråga gång på gång på gång.
  -Med annan launcher än Samsungs egna One UI försvinner gestfunktioner. One UI går inte att anpassa som jag behöver för smidigt bruk så får skippa även gestures.
  -Jösses vilket högt pris. För en omodern processor dessutom. Att den inte är snabbast är mindre relevant för mig, spelar inga spel, men mobilen blir glödhet vid vanlig användning och dränerar batteriet i vila med allt utom wifi och 4g avslaget.
  -Synd att skärmen är välvd, mer exponerad för skador.
  -En petitess att medföljande hörlurar med kabel från AKG är exakt så usla som medföljande hörlurar till Samsungmobiler alltid varit. Obrukbart dåliga.
  Sammanfattningsvis: Undermåligt batteri, oroande värmeutveckling och kamera (mjukvara) i nedre medelklassen drar ner betyget, men trivsam skärm med bra flyt etc samt formfaktorn gör att den får två av fem stjärnor av mig.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Köpte den här. Första intrycket var positivt.
  Men jag känner såhär.
  Ingen adapter i lådan så dina favorithörlurar fungerar inte.
  Laddningdsladden som följer med passar inte i din dator då det är usb c.

  Fruktansvärd batteritid när jag använder 120hz skärm.

  Köpte den här för att alla recensioner var så positiva. Nu börjar jag tro att de är köpta eller bara fake.

  Så besviken. Vill verkligen dela med mig av min upplevelse till de som tänker spendera så mycket pengar.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Med den senaste uppdateringen och om man vet om att mobilen lär sig av ditt användande av mobilen så kommer batteritiden att bli bättre. Så har det varit hittills med mina Samsung mobiler, borde så även bli med denna men återstår att se.

  Min S20G blir inte varm som andra berättat. Hållt på att flyttat från kl.13:00 från min gamla mobil till min S20G och även uppdaterat till senaste programvaran. Har även uppdaterat alla appar. Än så länge kan jag inte klaga på batteriet som nu är nere på 43% kl.23:32 eller att den inte blivit jättevarm.

  Enda lilla minus hittills är att man måste hålla kvar fingret vid upplåsning på skärmen (funkar ej med lätt toutch), men det brukar gå på första försöket. Max tryckningar hittills är 3st i följd. Kör ansikts igenkänning istället då den är så mycket snabbare.

  Samsung har en inställning för appar så de inte drar ström när de inte används, kanske är därför jag har så mycket batteri kvar?

  Som sagt. Jag har gjort allt man brukar göra med en ny mobil i sin besittning, testat allt. Från installationer, foto, filmning, Youtube, Netflix mm, dock ej spel då jag inte spelar. Så jag har verkligen pushat mobilen från start, just för att se om era bekymmer uppdagar sig på min mobil, inte än iallafall.

  Rekommenderar denna starkt. Köpte den med rabatt på Tele2 + inbyte av min gamla mobil, så jag fick ett riktigt, riktigt bra pris!

  Första dagen med fullt ös så är jag jättenöjd. Återkommer senare med uppdatering. Får se om jag fortfarande är lika euforisk eller ej.

  Har nu uppdaterat 201210 till Android 11 och nu är mobilen än bättre, rappare. Snabbare att logga in med både med ansikte och fringeravläsarna 👍🏼👍🏼👍🏼
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Bra mobil i helhet MEN.. lite meningslöst med 120hz skärm får då är du tvungen att ta bort energisparläge samt lägre upplösning...trots detta äter den genom batteriet som en mustang. Den laddar jävligt långsamt också då svider det lite extra. Jag tänker inte gå in på exynos snacket. Fingeravtryck läsare sådär. Skulle jag rekommendera mobilen...nja inte för nypris aldrig. Finns dock bra priser som begagnad helt okej då.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Köpte denna efter att jag tappade min Huawei P30 i golvet. Jag trodde de skulle vara likvärdiga, men stör mig på vissa småsaker som inte borde drabba en av de ledande mobiltillverkarna:
  - Kass fingeravtrycksläsning (detta stör mig 1000 ggr per dag)
  - Dålig batteritid och lång laddningstid (jmf P30)
  - Navigeringsgester fungerar bara ibland, och det är otydligt var på skärmen man ska svajpa, har man otur händer nåt helt annat än vad man tänkte sig (vanesak?)
  - Telefonen blir varm vid minsta ansträngning.
  Jag är inte imponerad.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Toppenmobil. Blev varm i början när man använde kameran, men efter sista uppdateringen är det mycket bättre. Batteriet har blivit bättre efter ett tag och håller längre än någon annan mobil jag ägt. Troligen så var det dålig mjukvara i början. Skärmen är grym! Bästa telefonen jag ägt.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Tillbaka med Samsung efter senast Huawei och Oneplus. Härlig skärm, ännu bättre kamera än p30 pro. Foton känns mer äkta och mindre processerade.
  Det jag tycker är bäst med telefonen är ändå formatet, lagom stor i handen. Minus skulle vara att den blir varmare än konkurrenterna med snapdragon därav 4 stjärnor. Att processorn skulle vara långsam har jag absolut inte märkt av med mitt exemplar. De flesta processer flyter på bättre än väntat. Inköpt med abonnemang med bra rabatt och därmed prisvärd men Samsung har prissatt denna för högt, känns mer som en 6-7000 kr telefon.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Mobilen går tillbaka till butiken pga följande:
  Överhettas vid minsta användning.
  Batteritid är bara kass med 60 eller 120 MHz.
  Finger avtryck fungerar en gång av tio.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra telefon som gör det mesta av det som kan förväntas 2020.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Snabbast på marknaden. Men behöver du svara på meddelanden eller vill ta många bilder så håller inte batteriet. Såvida du inte jobbar på ett kontor och alltid kan ladda telefonen.