Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DeLonghi PAC EL112 Silent

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DeLonghi Portabel AC (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag köpte för 8500:- på rea till att använda i dotterns sovrum som annars lätt kommer upp i 30 grader i sommaren då den har en inglasad balkong precis utanför fönstret och solen ligger på hela dagen på betongväggarna. Det har bara varit ett par varmare dagar så vi får se hur den klarar en riktig värmebölja men här är mina reflektioner hittills.

  Det följer med en böjbar slang, två olika väggkopplingar för att bygga in genomdrag via vägg, en plastpanel för inklämmning i fönsterspringor på fönster som öppnas rakt uppåt på skena, samt ett slags lätt tillplattat munstycke för fönsterspringor.

  Kylning:
  ========

  Jag har tillsvidare valt att använda endast det tillplattade munstycket som man sätter ut genom fönster eller dörr, då gärna utan nisch så att öppningen kan hållas så liten som möjligt. Med lite hemmagjord isolering i formen av en tung gardin runt öppningen fungerar det riktigt bra, även om det läcker in uteluft genom den triangelformade glipan in mot fönstergängorna. (Om man är händig skulle man kunna göra en fönsteranpassad lösning med hjälp av plexiglas eller nylontyg och ett av de medföljande kopplingarna för att hålla tätt.)

  Hursomhelst - den kyler ned det lilla sovrummet på 9 kvadrat på en kvart till 21 grader. Fantastiskt. Jag har provat lite lätt senaste dagarna för att få bort den "tryckande" luften och jag skulle tro att den skulle klara av att hålla hela lägenheten på 71 kvadrat behaglig också, särskilt om man tätar väl och drar ner persienner och gardiner - men som sagt har värmeböljan inte infunnit sig än.

  Ljud:
  ======

  Den är också förhållandevis tyst i driften. Alla portabla AC som har värmeväxlaren inbyggt (och inte utanför huset) låter ju en del så man får anpassa förväntningarna, men denna är helt rimlig i drift och man märker att den är ljudisolerad. Mellan 42 och 62 dB, och det är när fläkten är på max som det låter mest. En budget tornfläkt låter mer.

  Sammanfattning:
  ===============

  (+) Stark kylning
  (+) Förhållande tyst i drift
  (+) Hyffsade tillkopplingsmöjligheter följer med, dock ingen "fönsterpåse"
  (+) Snygg, även den medföljande kontrollen

  (+/–) Priset, för 8500:- var detta bra. För 13.000:- godkännt.

  (–) Ingen fönsterpåse som sagt
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Vår första Ac och är nöjd med denna. Ville ha en svart, inte allt för hög och stor med bra ljudnivå - denna lever upp till mina förväntningar.
  Saknar dock smarta funktioner som Wifi men det ingår en fjärrkontroll som man kan styra den med.

  Edit: Lite minus nu som har stört mig efter ha Kört med den nu i tre veckor.
  -Jag börjar uppleva att ljudet inte är så jämnt längre att det går runt i maskinen. Kanske ska vara så här i en portabel Ac?
  -Fjärrkontrollen blinkar då och då.
  -Saknad av Bluetooth/Wifi är ganska jobbig.
  -Elsladd borde ha varit lite längre.
  -Går inte att tona ned displayen.
  -Sovrumsläget är ganska högt. Mäter runt 68-70 db på min telefon.

  Sänker mitt betyg till 4/5.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Denna är grymt bra!

  Har två erfarenheter med portabla AC. Vi köpte Woods Cortina Silent, den var allt annat än Silent. Fick skicka tillbaka, utlovade 64 dB, men var uppe på 70 ungefär.

  Svärföräldrarna hade Comfee, äldre modell, utlovade 63 dB och det var precis vad den gjorde, den lät, men det går definitivt att sova med för ljudet är jämnt.

  Den här utlovar 63, men uppnår ca 61, jämnt ljud, låter inte som en traktor när den ”kör igång” heller. Testa den i några minuter men inga obehagliga överraskningar 👍🏾