Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Napoleon Rogue 525-1 SE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Napoleon Grillar (61)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Fantastisk grill som är prisvärd och och håller hög kvalitet. Jag var först inne på att köpa en Weber Genesis II 435 med sear zone, men föll på Napoleon pga den något lägre prislappen samt att den var i rostfritt jämfört med Webers svarta "pianolack". Rostfritt är klart snyggare enligt mig men var har sin smak...Sen hade Webers grill gjutjärnsgaller vilket också gjorde att den föll bort. Så det blev Napoleon och som jag är nöjd med mitt val!

  Grillen är lätt att montera och Napoleon har varit snälla nog att skicka med inte bara extra skruvar "utifall en råkar ramla mellan trallen när man monterar", utan även tillhörande verktyg som faktiskt håller bra kvalitet och kan följa med till verktygslådan för framtida bruk. Materialvalet är i mitt tycke av prima kvalitet. Rostfritt så långt ögat når och allt känns gediget. De fyra brännarna kommer snabbt upp i värme och de rosfria gallren är lätta att rengöra och är inte minst kommer de hålla i en evighet jämfört med gjutjärnsgaller som rostar ganska fort ifall man inte underhåller dem.

  Grillen har i mitt tycke två ess i rockärmen som flera andra grillar (i detta prissegment åtminstone) har svårt att matcha - Sizzle zone och bakre brännare. Den förstnämnda är är så cool att jag bara letar ursäkter till att använda den. Den keramiska brännaren kommer upp i närmare 900 grader och ger köttet sån där fin krispig yta (och ränder) som man får på steak house. Denna grill har dessutom den stora varianten på Sizzle zone som Napoleons dyrare grillar har. Den bakre brännaren är riktigt fiffig men kommer till sin rätt ifall man köper till Napoleons rotisseri (som jag betalade närmare 1700 kr för så den är inte jättebillig). Fördelen med den bakre brännaren är att värmen inte kommer underifrån utan från sidan, vilket gör att alla köttsafter inte droppar ner på brännarna och orsakar flammor (och i värsta fall fettbränder). Den är dessutom perfekt placerade för att ge köttet den där krispiga ytan (typ svålen på en fin bit fläsksida). Om du däremot inte kommer att använda rotisseri kanske en Rogue 525 XT är ett bättre alternativ (fast då får du den mindre Sizzle zonen).

  Nu har jag bara talat gott om grillen men det finns så klart saker som jag tycker är mindre bra. De två huvudsakliga minusen på denna grill är att väggarna runt grillytan är låga. Detta innebär att om du använder värmehyllan så blir det lite trångt om du har kött längst in som ska vändas. Den låga väggen medför även att det inte går att använda rotisseriet utan att först ta bort gallren, vilket är lite meckigt. Ingen deal breaker kanske men några centimeter till kunde de åtminstone ge oss. Det andra minuset är att Sizzle zonen ligger öppen när man använder den, vilket gör att den kan bli känslig för vind. Jag bor på västkusten och har grillat med sizzle zonen i blåst och jag kan säga att så överdrivet känslig är den inte, men visst har det hänt att den slocknat. Men även här så är det ingen deal breaker för mig utan jag löste det genom att sätta grillen på ett ställe med lite vindskydd. Ett annat litet minus är avsaknaden av hylla i skåpet undertill vilket gör att alla grejer ligger på varandra, ingen jättestor grej men kan vara värt att tänka på.

  Sammanfattningsvis så är detta en mycket kompetent och fin grill som jag är oerhört nöjd med. Att man även får med upplysta vred och en inbyggd flasköppnare är ytterligare plus i kanten. Om ni köper grillen rekommenderar jag starkt att även köpa med ett överdrag samt skrapa och stålborste.