Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AOC Q27G2U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AOC Datorskärmar (137)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Riktigt prisvärd skärm.

  1440p144hz är den perfekta kombinationen av upplösning och uppdateringsfrekvens.

  Skärmen använder VA teknologi vilket ger mycket väldigt hög kontrast jämfört med IPS och TN, så svart faktiskt ser svart ut.

  Men nackdelarna med VA är den långsammare responstiden, jag kör skärmen på den högsta overdrive inställningen vilket ger tillräckligt snabb responstid, jag har iaf inte märkt av någon skillnad mellan denna och min gamla TN. Denna skärmen uppvisar häller inte någon ghosting.

  Adaptiv sync i form av AMD FreeSync fungerar ok även med ett Nvidia grafikkort. Jag hade lite problem med att skärmen flimmrade när uppdateringsfrekvensen ändrades väldigt snabbt, vet inte om det är ett allmänt problem eller om jag fick ett måndags ex. Det var iaf enkelt att lösa genom att ändra uppdateringsfrekvens omfånget (refresh range) från 48-144hz till 50-144hz med ett verktyg som heter CRU (custom resolution utility)

  Skrämen kommer med ett bra och stabilt stativ med mycket justeringar alternativ i höjd, svängning och lutning. Utseendet är ganska bra, den ram-lösa designen ser bra ut och de röra dekalerna på stativet och botten av skärmen är ok, hade föredragit en mer neutral färg men den mörk metalliska röda färgen är helt ok. Jag är glad att plasten som chassit är byggd av är matt istället för glansig.

  Allt som allt är jag väldigt nöjd med skärmen och rekomenderar den verkligen till folk som vill ha 1440p144hz utan att att det ska kosta skjortan. Köpt för 2790:-