Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Xcover Pro SM-G715F/DS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (281)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Samsung galaxy Xcover pro ”tåligt mobil”

  För mig som arbetar och rör sig mycket utomhus är en tåligt mobil så klart ett viktigt verktyg, men det är också viktigare för mig att den verkligen tål de situationer den utsätts för. Läser man på pappret skulle den vara väl rustad för mina uppdrag. Men jag blev ganska negativt överraskat under en månads användning av Galaxy Xcover pro, och kan säga att telefonen är mindre bra för mina uppdrag och bra på fel saker.

  Mobilen är gjord i plast, gummi och glas. Runt sidorna finns ovanligt många knappar, jag blev nästan osäker för första gången om hur jag sätter igång telefonen, alltså, vilken knapp jag ska använda för det. Fingeravtrycksläsare som samtidigt fungerar som av och på knappen ligger i samma nivå som telefonens kant. Det hade varit bättre med en fysisk fingeravtrycksläsare. Skärmen är inte häller mycket att hurra för, den är inte amoled-typ, istället är det en enklare variant. Färger känns lite av en grå hinna över allt som visas på skärmen. Dessutom saknas Samsungs Always på display som är en aktiv låsskärm. När jag använder telefonen den känns ganska långsamt. När jag bläddrar i menylistor eller e-post och webbsidor känns det inte alls som skärmen hänger med riktigt. Vissa gånger måste jag trycka flera gånger för att skärmen ska reagera. Det känns både som om skärmen och processor inte riktigt hänger med och att prestandan i sig är ganska begränsad. Rena flaskhals prestanda!

  Det som är bra med Samsung Galaxy Xcover pro: att den har plastbaksida och utbytbart batteri, men trögheten i systemet är ett stort irritation för mig!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Sämsta xcover-telefonen hittills. Har haft i princip alla modeller. Detta blir nog min sista.

  Det finns för många knappar på sidorna och ingen på fronten. Knapplöst på fronten kan enbart vara bra för dom som sätter design före funktion, vilket inte ska förekomma på en mobil som denna.

  Sen är det helt obegripligt att "tända skärmen-knappen" sitter på sidan och är den knapp som är svårast av alla att känna sig till. Alla andra knappar är ruggade o sticker ut, men den man ska använda mest är inbyggd i sidan o har knappt någon ruggning. Förgående modeller kunde använda hemknappen för att tända skärmen, men den är digital nu så det går inte längre.

  Minus att det bytts från micro usb till usb-c också. Alla laddare jag hade fick slängas o nya köpas in. Till vilken nytta? Det enda jag kan komma på är merförsäljning.

  EDIT: Den har en massa bloatware också. Nästan alla appar man öppnar så vill den göra reklam för inbyggda program som du aldrig frågat efter. Vill du ha samsung pass? Har du kollat på denna bild-appen? Vill du ha nya bilder varje gång telefonen låses upp? Så jävla onödigt att proppa in sån skit i en telefon som riktas till "tuffare tag".

  EDIT2: Skulle lägga upp en bild i google drive. Då måste jag ge telefonen tillåtelse. Men det går inte att trycka på tillåt-knappen. Riktigt uselt.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Godkänd som arbetstelefon, men inte mer.

  +Vattentät
  +Utbytbart batteri, tveksamt om jag kommer att byta för det har jag aldrig gjort på någon telefon tidigare, efter 2 år är ändå telefonen knappt användbar pga att den blivit seg/inte får OS uppdateringar.
  +Godkänd batteritid, varken bättre eller sämre än man kan förvänta sig (räcker ca 1,5 dygn om man inte pillar på den konstant).

  - Fingeravtrycksläsaren är seg och har svårt att läsa av fingeravtryck så det går fortare att knappa en kod och att ha den i samma knapp som av/på gör att det inte blir naturligt att använda den.
  -Betydligt sämre display an Samsung A8 (2018)
  -Betydligt sämre bilder än A8 , de känns verkligen "döda".
  -Saknar vissa mjukvaruinställningar som fanns i A8, t.ex hur "kraftigt" blåljusfilter men vill ha mm, saker som har med hårdvara att göra.

  Vad man ska göra med alla knappar vet jag inte riktigt, men det är väl en smaksak. Man måste ju inte använda dem.
  Samsungs rika flora av telefonmodeller gör att man får ett starkt begränsat urval av skal :(
  Jag skulle inte valt den som privat telefon (det är en jobbtelefon som företaget tillhandahåller).