Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Luftrenare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 5 tim sedan
  Har nu haft den igång cirka två månader i fläktläge 1 och den är på 24/7, på natten i sovrummet och på dagen i vardagsrummet.
  Den har oftast visat 001 i displayen (mycket bra luft) och endast visat runt 050 en kortare stund ibland när vi lagat mat (när den står i vardagsrummet på dagen ca 5 meter från spisen med hall i mellan).
  Men nu när pollensäsongen har dragit igång lite smått (regnat väldigt mycket så pollen har varit mindre på grund av det) och vi har öppnat balkondörren ibland så visar displayen runt 006 i flera timmar så den verkar känna av att något är i luften nu.

  Glöm inte att koppla upp den på ditt wifi och uppdatera den till senaste versionen, då kan du även starta/ stoppa, byta fläktläge mm. i appen!

  +Bra pris, 1490 kr (inköpt Mars 2021)

  +Upplever att det har blivit mindre damm.

  +Okej pris på nytt filter 399 kr, finns några olika varianter att välja på. Filtret räcker ca 150 dagar enligt informationen i appen.

  +Bra display som visar viktigaste, luftkvalitet, grader, luftfuktighet, programmet som körs, går även att sänka ljuset eller helt stänga av displayen.

  +Kan styras med app, Google Home mm.

  Första omdömet nedan:

  Min första luftrenare så tiden får utvisa om den fungerar som det är tänkt!
  Nu på våren börjar nysningar mm. när pollen drar igång, något jag hoppas denna luftrenare ska fixa till så man känner sig lite bättre!

  Har den nu på fläktläge 1 i sovrummet på natten och i vardagsrummet på dagen, då går fläkten hela tiden och mer luft flyttas än nattläget och autoläget, sover med detta fläktläge (3 meter från luftrenaren) och hör i stort sett ingenting, endast ett mycket svagt fläktljud kan höras.
  Kan tilläggas att jag är mycket känslig för ljud när jag sover.

  Det finns flera olika fläktlägen att välja på, tre där fläkten rör sig i samma hastighet hela tiden (fläktläge 1-3), ett autoläge där fläkten varierar beroende bå luftkvaliteten, ett sovläge och även ett läge där du kan ställa in shema då du vill att den ska starta, stoppa.
  Sovläget är det tystaste och flyttar minst luft och sen kommer autoläget som låter marginellt mer och flyttar lite mer luft, båda dessa tycker jag flyttar för lite luft.
  Fläktläge 1 känns som det bästa då det flyttar mycket luft men även är väldigt tyst, fläktläge 2 och 3 flyttar väldigt mycket luft med de låter också väldigt mycket.
  När man kör igång fläktläge 2 och 3 känner man omedelbart att mycket luft flyttas och rummet bli något svalare och känns nyvädrat.
  Ska bli skönt att "blåsa ut" sovrummet till sommaren när luften står helt stilla på fläktläge 2, eller 3 och sen köra läge 1 under natten när man sover.

  Har även testat den på autoläget i stort vardagsrum och mätaren indikerar att luften är utmärkt, displayen visar 001 (allt under 80 är mycket bra luft tydligen), luftfuktigheten ligger runt 30-50 (mellan 40 och 60 är bra).
  Vid matlagning i köket (spisen ca 5 meter bort från luftrenaren och hall mellan vardagsrum/kök) stack mätaren iväg till runt 80 på displayen då rökos antagligen uppfattades av luftrenaren som då ökade fläkten och efter någon halvtimme visade displayen 20 och ytterligare en halvtimme senare är luften ännu bättre och displayen visar 001 igen. Allt detta sker i stort sett ljudlöst men man känner alltid att luft kommer från den stora fläkten i toppen.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Den är tyst när den går på auto, vilket betyder att den står i permanent viloläge. Mätaren påstår att luften är excellent trots att både mitt immunförsvar och min gamla luftrenare är i arbete.

  Det kan förvisso arbetas runt för möjligheterna för fjärrstyrning och automatisering är stora, såväl med Xiaomis app och att koppla upp mot ett system. Enkel att ansluta, enkel att använda, möjlig att nörda loss på.

  Den flyttar mycket luft, det skall jag säga. Jag känner cirkulationen på andra sidan rummet. Och jag får höja rösten för att konversera.

  För den låter både mycket och ansträngande när den väl är igång. Allting över lägsta läget har både ett mekaniskt och ett vinande ljud som låter mycket och blir snabbt uttröttande.

  Jag skulle rekommendera den för situationer då man kan ha den igång när man är borta och på lägsta fart när man är hemma. Dock är den inte lämplig om man behöver rena luften och befinna sig i samma rum.

  + Diskret design, sticker inte ut visuellt.
  + Enkel att använda, enkel att underhålla.
  + Fräsig för automatisering.
  + Förhållandevis billig.
  - Opålitlig mätning.
  - Låter mycket och illa.

  Slutord: En kompromiss som motsvarar prisnivån. Kan vara ett klipp men inte för alla.
 • Alla omdömen

 • Bra
  6 mån sedan
  + Automatisering
  + Se temperatur och luftfuktighet på enheten samt i appen.
  + Fjärrstyrning

  - Väsnas en del när den drar igång
  - Dyra filter (~400kr) som "måste" bytas med ~6 månaders mellanrum (beroende på hur mycket den filtrerar)
 • Dålig
  7 mån sedan
  Undvik denna produkt! Reagerar inte där andra märken reagerar på dålig luft.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Värd varenda krona!

  Min mancave luktade tidigare gamla mattor och gammal elektronik. Nu är det helt borta och luften är fräsh!

  Tack vare appen så ställer man in en timer så att den körs i förväg och fått vara igång i 30 minuter innan man går in i rummet. Eller varför inte starta den från jobbet innan man åker hem så att luften är ren när man väl kommer hem.

  Fördelar:
  Kraftfull
  Styrd från app
  Luften sugs in från sidorna och blåser rakt upp, det är genialt!

  Nackdelar:
  Låter en hel del när den är igång (kanske inte så konstigt då den pumpar mycket luft.)