Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Chakram

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Möss & pekdon (40)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Uppdatering 2021-01-06:
  Har fortfarande problem med Armoury Crate ibland (~2-4x/månad). Bland annat kraschar programmet intermittent vid resume-after-sleep och tar då macro-assignments med sig, de återställs inte när programmet startas, utan man måste gå in i Chakram-fliken för att de ska återställas. Detta påminner om problem som fanns i tidigare Corsair iCue... Hoppas att det löser sig. Med tanke på mängden trådar där ute (inkl. på SweC) om Armoury Crate-problem, samt Microsoft Store, så jag är knappast ensam om att tycka att mjukvaran inte är felfri.

  Freescroll och tilt-scroll är något jag fortfarande saknar, mycket möjligt att ingen annan gör det, YMMV! Men det är funktioner jag använder för att snabbt navigera i CAD, bara mitt omdöme att det skulle vara trevligt med denna funktionalitet. Därmed försvinner även de (ofta programmerbara) extrafunktioner som dessa utgör, och som finns på billigare möss.

  Vad är mindre förlåtligt (åter, enligt min åsikt) är att den är monterad med Tri-wing-skruvar och att batteriet ej är åtkomligt, vilket går emot min right-to-repair-ethos, och kan ej tycka att en produkt är "perfekt" om den inte går att hålla vid liv. Förlorar även andrahandsvärde. Känns inte direkt konsumentvänligt.

  Detta verkar därför för mig som en relativt renodlad gamingmus utan ambitioner på att användas för professionellt bruk. Det är OK, det får den vara. Men, den hade kunnat serva _båda_ fält med bara något mer tanke.

  Uppdatering 2020-10-07:
  Håller absolut med foxday att en mus i denna prisklass bör ha fläckfri mjukvara! Har inte haft problem med kinesisk installation, men har haft stabilitetsproblem med Armoury Crate. Drar av en stjärna för mjukvaran.

  ****************************************

  Originalomdöme:
  Inköpt från Inet för 1400 SEK, vilket är i absolut övre gränsen av vad jag kan tänka mig att spendera för en mus i denna klass. Egentligen mer produktivitetsinriktad nuförtiden, men var riktigt sugen på att testa hur joysticken på denna går att sätta upp för användning i CAD.

  Kommer ifrån Logitech MX Master 1. Kör via 2.4 GHz på WS (TR1950X, 2080Ti, 2x 4KHDR + QHD144Hz), Bluetooth på laptop.

  ++ Gillar verkligen idén med att kunna byta ut switcharna, right to repair är viktigt för produktens livstid, andrahandsvärde, upcycling etc.
  + Rätt OK kvalitet, Mastern kändes dock mer bastant.
  + Väldigt lätt, var inte van vid detta, men känns bra efter längre perioder av användning.
  + Snabb laddning, både via kabel och Qi (testad på Samsung EP-P5200).
  + Trackar _väldigt_ bra.

  - Saknar freescroll.
  - Saknar tilt scroll.
  - Hade varit trevligt att kunna byta mellan Digital och Analog på joysticken med en dedikerad/programmerbar knapp. Detta går (f.n.) endast genom att byta Profil, vilket sker genom tvåknappscombo (DPI + Fwd/Back/Mouse3)
  - Hade nog velat ha en knapp eller två extra i denna prisklass.
  - Batteriet (1250 mAh Li-Ion) är dock ej åtkomligt.
  - Tri-wing skruvar.
  -- Största problemet är egentligen i mjukvara, Armoury Crate

  ~ Gillar egentligen RGB (eller tja, möjligheten att binda systeminfo såsom temps/load/power till specifika LEDs), kör egentligen AIDA64 samt iCUE för detta, och här måste jag säga att Armoury Crate är låååångt bakom båda lösningar, både refinement- och featuremässigt.
  ~ Joysticken är en gnutta för långt fram samt för trög för min smak, kör claw grip med något större händer än genomsnittet. Bytte till den längre knappen för hävarm, men uptäckte att joysticken endast rör sig i 2D-planet, inte pivot.

  Ska försöka scripta/konfa enheten bättre i GlovePIE, AHK eller JoyToKey, får se vad som funkar bäst.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bästa mus jag ägt. Otroligt bra passform för oss som föredrar palmgripp. Batteritiden är den bästa på marknaden? Mjukvaran kan va lite krånglig men är inget som behöver pillas i efter setup allt bara flyter på. Rekommenderas varmt 👍
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Tycker den funkar perfekt. Har inga problem med mjukvaran.
  Sen att klaga på saker som inte finns vet man ju innan man köper?
 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Undvik denna.

  Programvaran är katastrofal och Asus support angående mjukvaran är kaos.

  Krashar, installationen är på kinesiska och profiler du skapar byter sällan mellan desktop/spel.

  Den är även borta från Microsoft Store då den endast hade en stjärna.

  Betalar man 1400kr för en mus så skall varenda detalj fungera fläckfritt.