Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cubot King Kong Mini

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cubot Mobiltelefoner (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Dag 5
  Första intrycket kvarstår, riktigt trevlig att hålla i och använda, bra upplevd byggkvalitet. Något jag inte tänkte på, men som känns självklart i efterhand, är att skärmen är nog liten att jag i videosamtal (har testat ett, med min systerdotter) får välja mellan att se personen jag pratar med eller låta dem se hela mitt ansikte. Det kan nog variera utifrån hur bra syn du har - jag är rätt närsynt.

  Något jag nu drar bort en stjärna för är inte så mycket batteriet, som är "lagom" stort, som batteritiden/strömanvändning. Som nämnt nedan (Dag 1) blir den märkbart varm i handen under telefonsamtal (utan video), så jag misstänker att den gör något sämre än gamla "osmarta" telefoner. Batteritiden för mig, som inte använder "appar" utan bara telefon/SMS/e-mail, är lite drygt ett dygn. Det är inte acceptabelt, så jag har aktiverat "batterisparläge". Jag märker ingen skillnad i funktionalitet, men nu verkar batteritiden vara närmare fyra dygn.

  Så ett någorlunda åtgärdbart problem, men dock sänkte det mitt omdöme från åtta till sju stjärnor. Återkommer med eventuella nya synpunkter.

  Dag 1

  Kommer från en "gammeldags" viktelefon, som till slut börjat fysiskt nötas ut. Har lekt med ett par smartphones tidigare, äger någon, men inte riktigt klarat av att gå över till Smartphone-världen. Hittade den här, hyfsat modern (LTE + Android 9) och 58mm bred, tänkte att en relativt liten smartphone kanske skulle hjälpa mig att ta klivet.

  Första intrycket är hur kompakt/gedigen/robust/solid den känns! Upplevelsen är närmare ett verktyg/redskap än en leksak. Lite stor i handen jämfört med min gamla, men ändå väldigt bekväm att hålla i, utan upplevd risk att slinta.

  Telefonsamtal funkar bra, liksom videosamtal. Dock blir telefonen något varm under samtal, vilket inte min gamla blev. Kan det vara så att det tjockare/solidare materialet gör att antennen måste "pressa" lite hårdare för att signalerna ska nå fram? Litet minus, i synnerhet om det skulle visa sig påverka batteritiden.

  Inte helt överens med interfacet, men tills vidare skyller jag det på allmän ovana vid Android. Fick fråga en vän för att hitta igen app-menyn (dra uppåt från längst ner på skärmen). Åtta stjärnor just nu, återkommer senare efter lite mer användning.