Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cubot King Kong Mini

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cubot Mobiltelefoner (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Dag 180(ish)
  Nu har jag använt den i drygt ett halvår. Helt ärligt trodde jag att jag skulle bytt tillbaka till någon vikbar vid det här laget, men det har funkat över förväntan. Lite kind- eller ör-tryckningar på skärmen, som var en del av de saker jag inte såg fram emot med smartphones, men inte så ofta att jag slängt in den i väggen än. Vilket den eventuellt skulle tåla, den har överlevt några golvtappningar utan minsta problem.

  Batterisparläget jag nämnde "senast" funkar bra, men den hanterar nattläge konstigt - precis som jag vill blir telefonen ljudlös när "natten" börjar, men efteråt startar den inte upp ljudet automatiskt, utan jag måste efteråt gå in i inställningarna och sätta igång ljudet manuellt. Tråkigt.

  Lite seg i vissa moment - det händer att jag klickar på något men den inte "reagerar" på klickningen förrän någon annan knapp dykt upp där jag klickade, eller tvärtom, att jag försöker klicka för andra gången på en knapp, då första klicket inte verkade göra något, och en ändring sker på skärmen medan mitt finger är på väg. Skulle uppskattat någon halv sekunds fördröjning mellan att element visas och att de blir klickbara, om saker inte "flyter".

  Får leva kvar på sju, då sakerna ovan är rätt små och jag, som sagt, fortfarande använder telefonen. Sugen på att byta till något "bättre", men finns inget i motsvarande format.

  Dag 5
  Första intrycket kvarstår, riktigt trevlig att hålla i och använda, bra upplevd byggkvalitet. Något jag inte tänkte på, men som känns självklart i efterhand, är att skärmen är nog liten att jag i videosamtal (har testat ett, med min systerdotter) får välja mellan att se personen jag pratar med eller låta dem se hela mitt ansikte. Det kan nog variera utifrån hur bra syn du har - jag är rätt närsynt.

  Något jag nu drar bort en stjärna för är inte så mycket batteriet, som är "lagom" stort, som batteritiden/strömanvändning. Som nämnt nedan (Dag 1) blir den märkbart varm i handen under telefonsamtal (utan video), så jag misstänker att den gör något sämre än gamla "osmarta" telefoner. Batteritiden för mig, som inte använder "appar" utan bara telefon/SMS/e-mail, är lite drygt ett dygn. Det är inte acceptabelt, så jag har aktiverat "batterisparläge". Jag märker ingen skillnad i funktionalitet, men nu verkar batteritiden vara närmare fyra dygn.

  Så ett någorlunda åtgärdbart problem, men dock sänkte det mitt omdöme från åtta till sju stjärnor. Återkommer med eventuella nya synpunkter.

  Dag 1

  Kommer från en "gammeldags" viktelefon, som till slut börjat fysiskt nötas ut. Har lekt med ett par smartphones tidigare, äger någon, men inte riktigt klarat av att gå över till Smartphone-världen. Hittade den här, hyfsat modern (LTE + Android 9) och 58mm bred, tänkte att en relativt liten smartphone kanske skulle hjälpa mig att ta klivet.

  Första intrycket är hur kompakt/gedigen/robust/solid den känns! Upplevelsen är närmare ett verktyg/redskap än en leksak. Lite stor i handen jämfört med min gamla, men ändå väldigt bekväm att hålla i, utan upplevd risk att slinta.

  Telefonsamtal funkar bra, liksom videosamtal. Dock blir telefonen något varm under samtal, vilket inte min gamla blev. Kan det vara så att det tjockare/solidare materialet gör att antennen måste "pressa" lite hårdare för att signalerna ska nå fram? Litet minus, i synnerhet om det skulle visa sig påverka batteritiden.

  Inte helt överens med interfacet, men tills vidare skyller jag det på allmän ovana vid Android. Fick fråga en vän för att hitta igen app-menyn (dra uppåt från längst ner på skärmen). Åtta stjärnor just nu, återkommer senare efter lite mer användning.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Mycket nöjd. Söker du en liten telefon som lätt går ner i fickan är detta full pott. Batteri tid är ok om du drar ner ljusstyrkan på skärmen som är mycket ljus: drar batteri. Har min på ca 2/5 del. Håller batteri en dag med 2-3 timmar användande. Har 1gen med 2000mah batteri 2gen har 3000mah.