Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WH-1000XM4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (112)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  OM de här passar dina öron OCH du tänker ha dem enbart för att lyssna är de suveräna. Klassledande brusreducering och fyllig ljud. I så fall är de nog värda betyg 5/5.

  För mig passade de inte av två anledningar:
  1. Det är för lite plats (i djupet) för mina öron. Det hårda innanmätet tar i öronen. Inte så att det gör ont, men det är obekvämt. Det är dock något mer plats i de här än i föregående version (XM3).
  2. Jag hade tänkt ha dem som kontorslurar med anslutning till telefon + dator och kunna ta samtal från telefonen och ha datormöten med dem. Mikrofonen fungerar OK, men inte mycket mer. Men de här är inte gjorda för datormöten. Bland annat gick det inte att ändra volymen med touchkontrollen på luren när jag körde datormöten. Varför förstår jag inte. I det finstilta pappret som följer med lurarna (inte på produktwebbsidan) står: "This unit supports normal incoming calls only. Calling apps for smartphones and computers are not supported." Så sådan användning kan man inte förvänta sig att Sony bryr sig om.

  Ytterligare en irriterande sak: Man kan ställa in om lurarna ska stänga av sig om man tar av dem, men man kan inte ställa in hur lång tid de ska vänta innan de stängs av. Jag gissar att det är 5 - 10 minuter det tar och det tycker jag är alldeles för kort tid. Jag hade velat ställa det på 1 eller ett par timmar så att man kan ta av dem en stund och sedan börja använda dem igen direkt vid korta pauser, men ändå skydda mot att man glömmer stänga av dem när man går hem för dagen. Men det går (för närvarande) inte att få till.

  Har lämnat tillbaka lurarna på öppet köp. Tips: Se till att köpa av någon som erbjuder det så att du får chansen att testa själv om de uppfyller din användning och öron.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Utmärkt brusreducering, bra ljud. Jag är ingen audiofil så jag har inte så mycket att säga om ljudet.

  För mig funkar det däremot uselt att koppla hörlurarna till både dator (Win10) och telefon (Android). Växling av vilken enhet vars ljud ska höras fungerar inte alls. Det innebär att jag måste gå in i inställningarna och koppla ifrån hörlurarna. Därefter börjar det inte fungera av sig självt i telefonen, utan jag behöver gå in i hörlursappen och kontrollera musiken.

  50/50 när datorn kopplas in blir ljudet ohyggligt.

  Personligen tycker jag att hörlurarna trycker för hårt in mot skallen runt öronen.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Bra ljud och okej NC men nästan samtliga jag hade samtal med via dessa klagade på att det var svårt att höra vad jag sade. Det är kanske inga lurar som är gjorda för samtal men jag hade hoppats på att kunna ha dessa för det också. Kommer att lämna tillbaks.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 dagar sedan
  Dessa lurar är helt fruktansvärda. Köpte ett par sony lurar ett par år sedan som var ok.. lång batteritid, rejäla (over ear) och stabil bluetooth koppling och ok brusreducering. Dessa lurar är inget av dessa(okej brusreduceringen är bättre.. men). OM jag hade vetat det jag vet nu hade jag ALDRIG köpt dessa
 • Bra
  1 månad sedan
  Bra ljud, men .. Märkligt med att den interna dialogen inom Sony inte fungerar. Dessa lurar går inte blåtandansluta till en PS5. :)
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Plus
  Jag älskar passformen, antingen har electr0 gigantiska öron eller så har han recenserat fel lurar. Helt klart over-ear

  De är mycket bra ljud och riktigt bra brusreducering.

  Jag har en kollega som har XM3:an och vi kunde konstatera att XM4 är mycket mindre plastiga än den tidigare varianten.

  De jag talar med i telefon säger att jag hörs tydligt, det var någon dag de blåste mycket och då blev de dåligt. Jag drog dock över en luva över huvudet och lurarna och problemet försvann.

  Minus
  Jag har fått lämna tillbaka dem pga en bugg, jag tror inte alla XM4:or har problemet, då hade man hört mer om det. Men när man kopplar dem till en PC med Windows 10 så är det konstant robot ljud. Till Andriod och Linux funkar de perfekt men inte Windows 10. Detta gör att jag kan inte använda dem på jobbet, jag kan inte ha dem hemma när jag "discordar" med vänner, inga spel. Det enda jag kan ha dem till är prata i telefon och lyssna på musik därifrån.

  Så, varför tror jag att de inte bara är mina som är fel på?
  https://www.reddit.com/r/sony/comments/jc03y5/wh1000xm4_stutters_and_is_not_usable_on_a_pc_but/
  För att jag hittat många fler som har precis samma problem. Men av övriga recensensenter från både Prisjakt och många andra så verkar inte alla ha problemet.

  Du som läser detta kanske tänker att, de är området som gör det, mycket skit i luften så att säga. Grejen är att jag har som sagt en kollega som har XM3:or och när vi kopplar de lurarna till min dator så är problemet inte där.

  Sammanfattning:
  Fantastiska lurar men några/alla? buggar med Windows 10.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Bytte nyligen från originalet MDR-1000X till dessa. Dessa har såklart många fler funktioner, men det är ett par saker som jag reagerat negativt på:

  1. Jag hade hoppats att dessa skulle kännas något rymligare för öronen men så upplever jag det inte tyvärr. De trycker också något mer på huvudet än MDR-1000X, så på den punkten saknar jag mina gamla lurar. Men det funkar ändå bra med glasögon och det börjar inte skava eller ömma. Edit: Efter några veckor är detta inget jag tänker på längre. Känns bra!

  2. Materialet på originalets kåpor var fejkläder. Här är det någon sorts plast med lite sammetskänsla. Dels är det mindre trevligt att hålla i tycker jag och det känns inte lika beständigt. Jag är rädd att det är någon sorts gummi som kommer att nötas av eller repas med tiden. Hoppas att jag har fel.

  3. Ambient sound-läget är sämre på dessa än på originalet tycker jag. Visserligen brusar det kanske mindre här, men omvärldsljudet blir inte heller lika tydligt. Faktum är att det ibland är svårt att höra skillnad på de olika lägena. Med mina gamla lurar kunde man ha en väldigt dämpad konversation och ändå höra tydligt vad båda parter sa. Hoppas de kan förbättra detta med en mjukvaruuppdatering.

  4. Ljudet är fantastiskt. Jag har använder ingen EQ och ljudet är mycket trevligt med tydliga detaljer / diskant och bra tryck i basen utan att det går till överdrift. Den som gillar en helt neutral ljudbild behöver troligtvis modifiera EQn.

  5. Hanteringen har några rejäla förbättringar: Inställningsmöjligheterna i appen, knappar som är lättare att hitta och lättare att använda, USB-C gör att man kan använda en laddare till allt.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  + bra ljud, neutrala
  + bra ANC
  + sköna

  - dålig mic
  - dyra
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Har använt lurarna i några veckor nu.
  Måste säga att jag är riktigt nöjd!

  Har ett par Apple Airpods Pro med och anc-n i dom måste jag säga är snäppet bättre då jag hör lite mer brus i WH-1000XM4, men det är marginellt och mest om man ska jaga skillnader.

  Ljudet är riktigt nice jag lyssnar främst på rock och elektronisk musik.

  Och så till det som var bland det viktigaste för mig, att kunna ansluta två enheter samtidigt.
  I mitt fall är det en nyare Lenovo X1 med Windows 10 och jag måste säga att de problem som andra verkar ha har jag inte råkat ut för.
  Vet inte om det kan ha med vad det sitter för blåtandschip i datorn men jag har inte nedsatt ljudkvalite när jag kör teams-samtal och det går att använda touch kontrollerna för att höja sänka och pausa musiken.

  Det enda som jag stör mig lite på är att lurarna av någon anledning inte tar mina inställningar jag gör i appen. T.ex. om jag ställer in att de inte ska avaktivera brusreduceringen när jag pratar osv. Men det kan lika gärna vara jag som gör något fel.

  Sedan är kanske priset lite väl högt, men det är samtidigt en väldigt bra lur så då kanske det får kosta en slant.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Good for music only , very bad for Zoom, Ms teams etc...returned.
 • Acceptabel
  6 mån sedan
  Tänk på att inte bära dem i lätt regn eller snöfall eller när du är svettig, enligt Sonys hemsida. Inga running headphones med andra ord.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Väldigt bra ljud i lurarna! Hör ingen skillnad med ANC av/på vilket är stort plus. Mikrofonen är bättre än jag förväntat mig, hörs bra på både tele och data (teams). Supernöjd!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  De här är de bästa i sin klass. Jag använder dom när jag jobbar hemifrån nu kopplade till både min laptop och mobil. Den har funktionen att kunna ha två bluetooth kopplade till den samtidigt. Fungerar alldeles utmärkt och är en mycket praktisk funktion för mig.
  Jag var ute och gick lunch tid på en vältrafikerad gata och pratade i dom ett samtal med en kollega. Han sa att han hörde mig väldigt bra och utan problem. Det är verkligen en stor skillnad från den förra Sony WH-1000XM3:an som hade problem med samtal utomhus. Men Sony har alltså fixat det! Utmärkt Sony!

  Jag rekommenderar varmt dom här hörlurarna. Världsklass helt enkelt!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Kommer från Sennheiser Momentum 2 wireless, som jag varit hyffsat nöjd med.

  Mina upplevelser blir en jämförelse mot mina gamla lurar och de här lurarna är bättre på i princip allt, så jag är mycket nöjd!

  + Bättre ljud, framför allt basen är mer framträdande och tydlig även vid låg volym.
  + Bättre ANC och med olika lägen.
  Har dock stängt av att lurarna automatiskt känner av, för det var bara irriterande. Använder den manuella knappen på kåpan för det istället.
  + Bättre komfort (större kåpor som passar mina öron bättre och lättare vikt).
  + Bättre funktioner och inställningar via app.
  + Bättre ljud vid uppringning.
  + Högre output volym (behöver inte ha lika hög volyminställning på blåtand).
  + "Tala-i-chatt" funktionen fungerar riktigt bra (om än ett konstigt namn på funktion). Brukar för det mesta ändå ta av lurarna, för det känns artigare mot den man pratar med.
  + Smidigt att kunna kontrollera volym och play/paus genom att dra upp/ner och dubbeltrycka på utsidan av höger kåpa.

  Det enda negativa, som jag tycker Sennheiser var bättre på, är känslan av kvalitet och materialval. Sony-lurarna känns mer plastiga och sladdriga.

  Provade föregångaren XM3 i butik innan jag bestämde mig för dessa.
  Beroende på budget och behov, tror jag precis som en annan recensent säger att XM3 är tillräckligt bra, då skillnaden dem emellan inte verkar vara så stor ändå.

  PS. Såg just recension ovan som i princip är likadan som min... Lustigt sammanträffande, men jag kan bara hålla med och bekräfta samma upplevelse.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Dags att byta mina gamla momentum 2 wireless mot något nytt och det fick bli xm4:orna. Jämför med momentumen är de bättre på alla punkter, skönare, bättre ANC, bättre ljud, enkla att fälla ihop samt massor av nya roliga finesser.

  +Riktigt bra ljud, tycker de har bättre upplösning jämfört med momentum och betydligt tydligare definierad bas. Har ej använt eq:n, tycker inte det behövs.
  +Jag gillar speciellt speak to chat, som stänger av ljud och ANC när man börjar prata. Funkar förvånansvärt bra i kontorsmiljö (funkar dock inte alls när man kör med grästrimmern hemma 😊 ).
  + Bra räckvidd med BT 5, jag kan lägga mobilen på en plats och vandra runt i hela vårt hus (150m2) utan att ljudet hakar eller andra problem.
  +samtalsljud funkar bra, betydligt bättre än mina momentum, men de var å andra sidan väldigt dåliga, folk jag pratar med verkar tycka att ljudet är bra. Pratat en del i bullriga miljöer och har haft några problem
  +bra app med många funktioner
  + Sköna att ha på sig även med glasögon

  -Får ej 990kbps mot min galaxy s20, det bara hackar hela tiden. 660 är max. Vet ej var felet ligger.
  -Förstår inte riktigt poängen med den anpassade ANC beroende på miljön, så fort jag går några steg, dämpar den ANC:n, vilket är störande. Har stängt av den funktionen.
  -Verkar ej gå att använda lurarna när de laddas? Fattar inte varför inte det skall gå.

  Samamnlagt är de värda full pott tycker jag. Riktigt bra lurar.
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Många funktioner men inte speciellt imponerad av ANC:n då xm4:ornas ANC är likvärdig xm3:orna. Köp hellre Xm3 om du inte absolut behöver multipoint Bluetooth.
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Good sound and BT multipoint is a nice to have feature. But the microphone is fairly bad. If you go into a discord room the headphones go into headphone mode essentially downgrading the music you hear just so you can talk with others. In the end they dont hear you that great either as the microphone is not that good. It picks up wind just by walking around.