Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer AX50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Installationen av routern är väldigt enkel.
  Oklarheter om Homecare ingår i 3år eller är fri under produktens livslängd.
  Här står 3år: https://www.tp-link.com/se/homecare/
  Här står free: https://www.tp-link.com/se/support/faq/2118/
  Var även i kontakt med TP-Link de kunde inte ge ett bra svar.

  Hårdvaran är:
  Processor dual core (2 kärning) Intel GRX350A3 800Mhz
  256MB ram.
  4st antenner ej löstagbara.
  Klassad som AX3000.
  Har ej WPA3 och borttagen från att få det om inte TP-Link ändrar sig.
  Var i kontakt med TP-Link och vad det låter som kommer de inte lägga till WPA3 på denna router.

  Har kompabilitetsproblem med vissa enheter som endast kan anslutas med WPA istället för WPA2 trots att samma enhet funkar på andra routrar med WPA2.
  I mitt fall rör det sig om en Xiaomi Redmi Note 8 mobiltelefon.

  Ibland segade även hela det trådlösa nätet ner sig.
  Testet utfördes med senaste firmware 1.0.9 finns ingen senare vid recensionstillfället.
  Jag lämnade tillbaka min.

  Får 1 Stjärna då installationen av routern var väldigt enkel.
 • Alla omdömen

 • Usel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Tyvärr har routern värmeproblem och folk på nätet skriver att den måste stå upprätt på en välventilerad plats och att man gärna ska köpa usbfläktar som monteras direkt på routern för att kyla den.

  I mitt fall resulterar det i att den klipper båda wifinäten när det blir för varmt var 10e minut går dom ner i 15-30 sekunder och kastar ut allt på wifi. Ethernet fungerar dock.

  Tråkigt med en dålig värmedesign på en annars bra router.

  Det här är oacceptabelt så den blir reklamerad och jag tänker se mig om efter en annan wifi-6 router.

  Uppdatering:
  Min gamla router asus rt-n66u klarade av att stå i tvbänken i 10 år utan problem. Jag testade att plocka ut ax50 routern ur tv-bänken och ställde den upp, satte radiostyrkan till låg och smalnade av bandet till 20mhz och nu har den fungerat i 2 dagar.

  Uppdatering 2:
  Trots bättre ventilation så tappade den wifi näten igen. Reklamerade den och testade en ny likadan men redan morgonen efter jag pluggade in den så var wifi-näten borta.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  -Easy setup
  -Best bang for buck Wifi6 router out there although I have no WIFI6 compatiable devices as of yet as more of a future proofing given the cost of a decent WIFI5 router.
  -Huge upgrade over the old Wifi4-N router that gave bad connection in certain rooms, Now i can watch Youtube(instant loads) in bed.
  -Extra features seem perhaps useful, will see if the built in virus/firewall causes issues.
  -Seems a bit warm so will see if a extra usb fan is needed.
  -As long as it is a setup and forget router I am happy, if problems arise my "betyg" will change.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  J””””vlar vilken fin router! Jag köpte en ax10 som dog varannan dag, fixk startas om. Denna klarar av 15 uppkopplade enheter utan problem, har wifi6 och jag fick den för 699. Klå det!
 • Dålig
  3 mån sedan
  Verkar vara en solid hårdvara men med mjukvara som får allt att krasha. Om du installerar med TP-Links app Tether så riskerar du att få riktigt dålig hastighet.
  Har haft otroliga problem med min och får mellan 40-60 mbit ner och 5-10 upp oavsett om jag kör med sladd eller trådlöst. Kopplar jag dator med sladd direkt till fiberomvandlaren får jag 97/97 (betalar för 100).
  Problemen har varit kända för TP-Link i över ett år, mer finns att läsa här: https://community.tp-link.com/us/home/forum/topic/187958?page=13

  KÖP EJ
 • Dålig
  4 mån sedan
  Helt värdelös sak om man vill ha Wi-Fi 6. Har försökt få den att funka med en Quest 2 för trådlös anslutning mot datorn för att kunna spela Half Life: Alyx.

  Trots ytterst blygsamma påfrestningar så ger den upp ungefär var 15:e sekund med resultatet att det blir ospelbart.

  Har lämnat tillbaka den och "köpte ner" mig till deras billigare modell ax1500 (ax10) och den funkar kanonbra. Kör 100mbit h264 till headsetets med en latens på mellan 4-8ms. Alyx flyter på helt super med en total responstid på 20-30ms.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Mycket nöjd! Stor skillnad från tidigare router som var 6 år gammal. Kan streama tv och fyra andra enheter utan problem. Rekommenderas!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Ruter med senaste tekniken

  TP-link Archer AX50 routern , är en kompakt liten och billigt enhet i svart plast, på framkanten sitter en rad statusdioder och på baksidan har fyra uppstickande antenner. Den har även väggfästen för horisontell upphängning. Har snygg och lätthanterligt användargränssnitt som jag väldigt uppskattar.

  På baksidan finns en uppsättning portar och kontroller, en separat lan-port och fyra wan-portar, alla gigabit ethernet, en usb 3-port, på/av-knapp och ett par till kontrollknappar.

  Det är en router med dubbla frekvensband. Det innebär en bandbredd på 574 Mbit/sek över 2,4 GHz och 2,4 gigabit över 5 GHz. Alltså, det är en router som passar i min medelstora lägenhet och den är väldigt smidigt att strömma och skicka data snabbt.

  Jag kör den i blandat konfiguration (standardkonfiguration) wifi 5- och wifi 6-läge, alltså på bägge frekvensbanden, eftersom jag har flera wifi 5-enheter än wifi-6, som behöver tillgång till nätverket. Jag tycker att det är enklast så att ställa bägge banden i automatiskt läge och sedan dessutom slå på Smart Connect. Då väljer routern frekvensen själv, och verkar göra det utmärkt.

  Det är bra och stabilt hastighet mellan routern och min Asus laptop i samma rum, som är nästan 800 Mbit/s, vilket är överraskande bra, jämfört med min gamla routern som hade bara en hastighet på ca 100-200 Mbit/s.

  Man kan styra routern via webbgränssnitt på svenska eller via en app på engelska. En del funktioner, som är mer avancerade, kommer man dock bara åt via webben och andra kommer man bara via appen, så som: TP-link kappar HomeCare. QoS-funktion och virusskyddet för nätverket. Dessa tjänster kräver att man har ett konto hos TP-link och registrering av router. Med appen kan man även fjärr-admiinistreras routern.

  Annars, jag gillar TP-link Archer AX50 eftersom den har smidigt gränssnitt, har kompakt och diskret design, har bra wifi med den senaste tekniken, samt lockande pris som inte kostar mig skjortan.

  Inköpt Juli 2020 hos Elgiganten för 990 kr. Rekommenderas!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  It is a good router with decent pricing.
  This router with WiFi6 generally offers better stability and coverage and about 10~20% increased speed so it could be a good purchase if you think updating your old router with N or AC WiFi.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Edit 2: Lösningen blev en ny router/brygga från Comhem, deras Compal CH7284e mäktade inte med AX50.
  Edit: Har ända sedan jag köpt den behövt starta om bryggan 1 till 2 ggr per dag, ändå har jag samma settings som den pensionerade Tp-link (förutom link aggregation) som gått oavbrutet sedan dag 1. Drar av ytterligare en stjärna.

  Link aggregate mot Synology 918+ möjlig och vi kan skicka filer upp mot 65 MB (520 mbit), och det är väll typ det som sticker ut. Visar 2,4 Ghz uppkopplad men det har inget med verkligheten att göra. Det går heller inte använda 160mhz på någon kanal (Det visar 160 men är i verkligheten 80). Jag dubblade min befintliga trådlösa nätverkhastighet tack vare link aggregation och det är ju bra...men tro inte att du ens ska komma ens i närheten av vad de påstår.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Synd att det inte går att få bredare än 40hz på de högre frekvenserna i 5ghz nätet. Annars bra wifi 6 för under 1000:-