Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer AX10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Bara testat routern i lite mer än en dag, har blivit bortkopplad ett par gånger och får vänta någon minut innan anslutningen kommer tillbaka så lutar åt att lämna tillbaka den och prova Asus RT-AC66U B1 istället.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag behövde egentligen ingen ny router då min gamla fortfarande fungerade även om den trådlösa endast var 2.4ghz (g) och dom viktiga grejorna ändå kör på det trådade. Dock så kunde jag inte hålla mig när jag såg att denna routern var nere på 499kr + fri frakt.

  Här är några snabba tankar:
  *Anslutningen
  Har varit stabil hela tiden. Jag har inte tappat anslutningen eller några paket vare sig på det trådlösa eller det trådade under den månaden jag kört den.

  *Räckvidden
  Kan jag inte direkt uttala mig om då jag bor i en liten etta och allas hus/lägenheter är ju annorlunda ändå och påverkar signalen på olika sätt så... du får testa själv.

  *Hastigheten
  Sitter bara på 100/100 så det är ju inga konstigheter att det maxas på både det trådlösa och trådade nätet.

  *Inställningarna
  Något begränsande. Även dom "avancerade" inställningarna tycker jag känns begränsande.

  *broadcom
  Det är ett broadcom chip som sitter i denna så du kan med ganska stor säkerhet säga att den aldrig kommer få support för tredjeparts mjukvara som OpenWRT, DD-WRT eller liknande. Det är dock lätt att sätta routern i AP mode och köra den tillsammans med en dedikerad OPNsense eller pfsense låda.

  *Ser inte ut som ett rymdskepp
  Jag tycker verkligen inte om rymdskepps designen alla dagens moderna routrar har och denna är en av dom mindre rymdskepps liknande routrar som finns.

  För ca 900kr så är denna någon av dom billigaste Wifi6 routrarna på marknaden nu och jag kan absolut rekommendera den till familjemedlemmar som vill uppgradera sin router till wifi6 men inte pillar med några inställningar.

  För mer avancerade användare så skulle jag rekommendera att ni kikar på någon annan router istället eller att ni väntar på att den går på rea igen. 499kr för en framtida wifi6 AP är ändå inte så dåligt.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Såå jädrans mycket router för priset! 499 kr!
  Bryggar denna mot Comhems rackel på ett 600/50 nät.
  618.73/52.82 ut!
  WiFi har mycket bättre täckning och stabilare nät.
  Hel nöjd med denna produkt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Klarar av att upprätthålla en stabil och snabb uppkoppling mot en Quest 2 för att spela PCVR trådlöst så jag är supernöjd. Hyfsat enkelt att ställa om den till accesspunkt och enbart köra på 5ghz ax.
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Snabb router dock tyvärr dåligt, ofärdigt och buggigt user interface i menyer.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Change old one with this one. Wifi extends to all house, signal strenght is very good, working everything fine. Very easy to set up. Happy with purchase.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Helt otroligt att man kan få så här mycket router för under 500kr. Maxar ut min 250Mbit's lina med denna router över WiFi ansluten till en 4 år gammal budgettelefon. Detta oavsett var i lägenheten jag befinner mig. Trådat är naturligtvis minst lika snabbt.

  Snabbt och överskådligt interface och inga stabilitetsproblem så här långt.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Vad får man för 499;- idag? Tja, en TP-Lnk Archer AX10. Nu har jag ingen wifi6-enhet än, men denna fungerar utmärkt som vanlig router Hastigheten på wifi5 är c;a 30-40% högre än min Asus RT-AC68U som inte alls är långsam. Har inte haft problem med nedkopplingar, men har bara haft routern i ett par dagar.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Smidig att installera och fungerar perfekt i min lilla lägenhet. Bra pris på den med vilket gjorde att jag valde den.