Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Roborock S5 Max

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Roborock Robotdammsugare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Min första robotdammsugare men har läst på om flera olika modeller innan jag föll för Roborock som verkade vara väldigt kompetenta dammsugare till ett rimligt pris. Valde mellan denna och S6. Man blir ju lite lurad av modellbeteckningen men S5 Max är ju faktiskt nyare än S6:an. Generellt känns de väldigt likvärdiga och därför var en stor anledning till att jag i slutändan valde S5 Max att jag fick tag på denna för drygt 1000kr mindre, samt att jag inte hittade några direkta fördelar med S6 mot denna. S6 ska gå tystare men har exakt samma motor, så vad jag har förstått har man bara dragit ner sugeffekten för att minska ljudnivån och öka batteritiden på den. Tänker att det borde påverka städresultatet negativt (även bekräftat i vissa videorecensioner) och för egen del kommer batteritiden aldrig vara ett problem. Sedan vägde det så klart upp att S5 Max har en elektronisk styrd vattentank vilket S6 inte har och att man kan sätta upp No Mop zoner på t.ex. mattor.

  + lätt att installera.
  + Utmärkt navigation. Tar sig fram bland stolsben och annat utan minsta problem.
  +Mycket bra städresultat (förvånad varje gång hur mycket jag får tömma efter varje städning).
  +Moppfunktion som går att använda (även om det är mer av en våttorkning så gör den rent även om den inte får bort värre fläckar)

  - Appen är sådär (Även om det finns många inställningar och att det kommer uppdateringar frekvent så lämnar UX-designen en hel del att önska).

  Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med denna lilla apparat. Förstår nu i efterhand inte varför jag tvekade så länge att köpa. Hjälper verkligen till att hålla lägenheten välstädad hela tiden och jag får tid över till annat. Nu finns det ju även en S6 Max som väl borde vara närmsta konkurrent i RoboRock familjen. Den har AI och ska lära sig att känna igen objekt som den ska undvika. Men för (just nu) 2500kr mer har jag svårt att motivera varför man ska välja den istället. S5 Max undviker i princip alla objekt i min lägenhet och har aldrig fastnat, det enda man får tänka på är att plocka upp mobilladdare om de ligger på golvet då sladden kan fastna i den. Den kan även tendera att vika upp vissa mattkanter som inte ligger helt slätt mot golvet. Men jag tycker S5 Max är den perfekta robotdammsugaren om man jämför pris kontra funktion.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Det är en väldigt trevlig lyxprodukt att ha. En som gjort min vardag lite bättre, och min lägenhet betydligt renare. Den är dock inte helt perfekt.

  För att spara tid så går jag direkt på dess svagheter:
  - Den fattar inte vad trösklar är för något. Jag har aldrig haft så välpolerade trösklar som jag har nu, men inte heller stört mig så mycket på klonkande ljud från när roboten gång på gång åker upp- och nerför för trösklarna utan att fatta att de delar av rummet och inte behöver städas.
  Känns som något som borde kunna lösas vid en FW uppdatering.

  - Moppningsfunktionen är inte superbra. Dels så är trycket mot golvet inte speciellt starkt, så det är ofta det uppstår "torra ränder" där roboten åkt, och dels är vattentillförseln lite ojämn. I och med att vattentanken fuktar upp trasan så förblir trasan fuktig under ganska lång tid. Därmed blir golvet i dina "moppa inte här"-zoner fortfarande blött så länge moppen sitter kvar på roboten. Enda sättet att lösa detta på är nog antingen att roboten själv kan hämta och lämna moppen, eller att moppen kan höjas upp så att den är fri från golvet.

  - Även om navigationen är bra, så bygger den på ett fylle-rally system. Det främsta sättet roboten hittar hinder på är genom att krocka in i dem. Det är inget större problem, då den är rätt bra på att smyga sig på prylarna. Men exempelvis mina tofflor kan puttas på rätt långt innan krocksensorn triggas. S6 Max V löser detta genom kameror. Rent konkret så innebär det inte något större problem, men det är lite osofistikerat.

  - Skosnören är dess nemesis. Jag är riktigt imponerad över hur roboten oftast lyckas trassla sig ur exempelvis kablar eller gardiner själv. Men skosnören tål den helt enkelt inte. Nu har den förvisso bara fastnat en enda gång, men det är nog för att jag lärde mig att skosnören inte får ligga lättillgängligt framme.

  - 4500kr för en dammsugare är dyrt, oavsett hur sofistikerad den är. (plus, man måste fortfarande damma själv ;-D)

  Som ni ser är det i det stora hela småsaker. Jag är väldigt nöjd över dammsugaren, och det är en av de produkter jag har mest glädje av i min vardag. Appen är riktigt bra också (även om jag hade önskat att den kunde visa en robot som måttenhet, så man vet om den kan ta sig in på ställen eller ej).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  Röjde hemmet från lösa sladdar och gav roboten lösenord till WiFi och installerade en app och gjorde ett konto, tog ca 20 minuter, sen har roboten dammsugit våra 57m2 helt perfekt, har aldrig varit så rent hemma.

  Hittills har den levererat helt perfekt, navigeringen är smått otroligt bra! Blir att köpa ytterligare en Roborock till landet snart.

  Edit: ettpar månaders användning och den "vanliga" dammsugaren har varit framme 1 gång för att dammsuga filtret på roboten :) Roboten har fungerat perfekt varje dag.

  Uppdatering efter 9 månader.. Har fått stöd för flera kartor "multi-floor". Allt bara fungerar, har inte behövt byta vare sig filter eller borste. Pålitlig!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  20 dagar sedan
  Trodde robotdammsugare var lite av en gimick för tekniknördar men ok, de funkar verkligen superbra! Fick i julklapp för snart ett år sedan och den har funkat utmärkt.Har det mycket renare här hemma. Jag får göra som flera andra här och bara lista några (små) problem:
  - Bor i en gammal lägenhet med en del höga trösklar, den har fastnat några gånger och även när den inte fastnar så får den verkligen kämpa för att ta sig över.
  - Hår fastnar i den stora borsten på undersidan så den rensar jag ganska ofta.
  - Dammbehållaren kunde varit större. Om man inte kör den så ofta så får man tömma den efter varje gång.
  - Appen har många funktioner men den känns lite överarbetad och en privacy review skulle nog ha en del röda poster så att säga.

  Men sammanfattningsvis: Supernöjd, den har aldrig trassalt in sig i nåt och hittar alltid dit den ska. Och som sagt, hemmet är mycket renare nu än när vi dammsög själva.
 • Dålig
  1 månad sedan
  Blir bara sämre och sämre efter varje uppdatering. Hittar aldrig vilket rum den är i. Hittar inte tillbaka till laddstationen. Står och letar vart den är i flera minuter. Går fortare att hämta den vanliga dammsugaren och dammsuga innan denna ens börjat dammsuga. Riktigt skräp
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Bra.
  + Karta i appen med nogo zoner samt nomopp zoner. Ovärderligt!
  + Hyffsat smart, sveper av ytterkanten först och behöver därmed inte bumpa i väggarna sen.
  + Går att starta utan att vara hemma så länge du har tillgång till internet.
  + Moppar, lite klent, men ändå.
  - Fastnar ibland när den kör rakt mot något, blir stående flera minuter och stångas vilket är konstigt då lidarn borde märka att den står still.
  - Fastnar ibland på trösklar och dylikt, men testar ofta ett annat sätt och tar sig över. Lite större hjul och kraftigare drivning hade varit bra.
  - Klart sämre på mattor än min roomba 620.

  Men på det stora hela: Bästa dammsugaroboten jag haft!

  Tidigare:
  Roomba gen1
  Roomba 520
  Roomba 620
  Cleanmate s300
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Mycket nöjd över mitt inköp! Kan varm rekommenderar denna produkt! Den enda riktiga svagheten är moppningsfunktionen som endast klarar av enklare fläckar.

  + Snabb städning.
  + Kommer bra intill väggar och kanter.
  + Enkel hantering.
  + Appen är bra (önskar att den var något mer användarvänlig).

  - Moppningsfunktionen tar endast bort lättare fläckar.
  - Finns effektivare robotdammsugare för mattor och heltäckningsmattor.
  - Ingen svensk support, endast engelsk via mejl.
  - Svårt att få tag på reservdelar (om man inte vet vad man ska leta).
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag har aldrig sett en mer innovativ, effektiv och tidssparande produkt i mitt liv.

  Det här är revolutionerande. Trodde att jag skulle få dammsuga ibland ändå, men den gör ett bättre jobb än vad vi gör. Vet inte hur många timmar jag har sparat i mitt liv och hur många bråk man har undkommit.

  Det finns verkligen inget att tänka på. KÖP
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Fantastisk robotdammsugare! Jag har provat både S5 och S6 men S5 Max är den bästa i mitt tycke. Trevlig ljudnivå även i maxläge. Bra med bortse i silikon istället för spröt som tidigare. Utmärkt med elektronisk styrning av vattennivå. Toppen att det går att spara upp till fyra kartor för olika våningar. Det ändå är som jag känner saknas är kamera som ser lösa små hinder (typ leksaker e t c). Det finns på S6 Maxv men vad det verkar är det en teknik som behöver förfinas ytterligare. Riktigt nöjd med detta köp!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Allt är bra hittils. Tycker bara dom kunde bjussat på ett extra filter. Man brukar ju få med några påsar när man köper vanliga dammsugare.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Sjuk smidigt att installera. Den dammsuger bättre än vår vanliga handdammsugare. Smart pryl som frigör tid till annat än att dammsuga.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Bytte upp mig från en iRobot Roomba 774. Var först tveksam till om en uppgradering skulle vara nödvändig, men skillnaden är verkligen enorm.

  Appen (Roborock) fungerar perfekt och har inte haft några problem alls än så länge.
  Smidigt att dela in rum och välja no-go zoner men framförallt no-mop zoner. Detta var en av de främsta anledningarna till varför jag valde S5 Max jämfört med exempelvis S6.
  Visst, moppfunktionen är inte i fokus och kanske inte alls "viktig", men om den ändå finns så vill jag kunna använda den, vilket jag inte hade kunnat göra om man inte kunde välja no-mop zoner (mattor etc).

  + Carpet boost. Dammsugaren känner av när den är på en matta och ökar då kraften.
  + Appen. I princip allt går att välja. I vilken ordning rum ska städas, hur många gånger etc.
  Det går till och med att välja vilken kraft och vattenutsläpp den ska göra i de olika rummen.
  + Hur den mappar rummen. Dag och natt jämfört med min gamla Roomba som bara testar sig fram random utan någon vidare plan.

  - Får rulla ihop och ta bort en trasmatta samt mattan i köket innan städning för annars fastnar roboten i fransarna.
  Man får liksom plocka lite och "förstäda" innan man gör igång den så att den kommer åt överallt och inte fastnar i några sladdar etc.
  Det är nog svårt att komma ifrån dock.

  Överlag grymt nöjd!

  (Köptes från Aliexpress lager i Polen för 4200:- med leverans på några dagar)
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Fantastisk maskin! Dammsuger bra och gör riktigt rent. Mattor blir som nya och golven är renare än aldrig förr.

  Tips från coachen är att ta bort alla trasmattor, ställa upp alla stolar och möbler och skapa öppna ytor för roboten. Jag tar mig vanligtvis 5 minuter på att plocka och damma lite, samt borsta ut smuts som ligger längst in i hörnen. Kör sedan städ en gång för underhåll eller två gånger i följd för "stor-städ". Lägg till moppning (avancerad våttorkning) av golven och hemmet blir riktigt bra.

  Nedervåningen på cirka 60 kvadrat städas utan större beskymmer. Jag fick skapa några no-go zoner samt virtuella väggar för att säkerställa att roboten inte kör fast eller att något fastnar i vår stora matta med fransar. Tröskeln till toa är dessvärre inte körbar och där får jag vänligen lyfta över roboten. Trösklar på över typ 1.8 cm är svåra tyvärr. No-mop zoner är däremot en fantastiskt feature.

  Stöd för flera våningar finns inte, men det går att lösa ändå genom att trixa med de sparade kartorna och ta bort "current map" när man byter våning. Notera att det INTE går att ställa in virtuella väggar och no-go zoner på flera våningar.

  Regelbundet underhåll och rengöring av roboten rekommenderas. Tror personligenen den mår bra av tömning efter varje städtillfälle. Brukar även torka av sensorer varje gång. Ser även över själva borsten i dammsugaren, då långa hår och trådar fastnar extremt lätt där. Går väldigt snabbt och lätt att montera isär de viktigaste utbytbara delarna. Finns även bra tillgång på reservdelar, som jag förstår det.

  Passar stora som små hem! Rekommenderas!

  Edit: Roborock släppte för några veckor sedan stöd för flera våningar, vilket är extremt uppskattat! Har ingenting att klaga på och roboten har funkar kalasbra efter snart 2 månader
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Fantastisk dammsugare! Ångrar att vi inte köpt den tidigare. Moppfunktionen är över förväntan.
  Bra med inställningsmöjligheter av sugstyrka och vattenmängd för vardera rum. Skryter om den för alla!
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Första robotdammsugaren. Fungerar smärtfritt, missar ingenting. Har fastnat någon gång över en matta eller under en möbel. Saknar också Apple Homekit utan att modda själv. Väldigt nöjd. Ej testat mopping, vilket jag troligtvis kör för hand i vilket fall. Appen har även zoner du kan måla ut och dammsuga på en specifik plats samt virtuella "no-go-zones", fungerar riktigt bra. Fungerar endast på 2.4Ghz WiFi. Dammsugaren kör alltid runt rummet och sedan fram och tillbaka för att inte missa något. Den fungerar även bra under matbord med stolar där den försöker komma åt så gott det går, men vill man ha 100% där får man nog lyfta upp stolarna eller köra för hand.
  Schemalagt 3 dagar i veckan. Aldrig haft så rena golv :-)
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Köpte denna I mitten av februari.

  Min första robotdammsugare.
  Mycket lätt att komma igång med:
  1. Ladda ner appen
  2. Följ anvisningarna för att koppla mot wifi
  3. Tryck på clean.

  Det är häftigt hur väl s5 max på egen hand skapar en karta.

  Vi brukar plocka undan trasmattor (lite problematiskt med Matt fransar) och ställa undan lite saker från golvet och sedan låta den köra några varv.
  Plocka undan saker gör vi mest för att underlätta lite för den. Jag måste säga att den är väldigt kreativ på att hitta in i skrymslen annars.

  En gång lät vi trasmattorna i köket ligga kvar. Den damsugade till viss del dessa med. Men den råkade också vika ihop dem lite och knuffa dem åt sidan.

  Riktigt skönt att ha denna hjälpen som sköter golven.

  Jag och vi är mycket nöjda.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Gick från en äldre Neato till denna. Mycket som hänt på dessa år. När man väl har lärt dem layouten och satt alla no go zoner är den helt underbar. Kör den 3 gånger i veckan men varje gång är det massa skit den samlat upp. Lätt att rengöra, klarar breda trösklar på runt 2cm. Moppfunktionen är väll ok men nog klarar mig utan den vilket gör S6 till ett alternativ om man vill ha en tystare. 60 kvm lägenhet på runt 40 min. Delar är lätt att ta isär och rengöra. Har haft den 1 vecka när jag skriver detta så kan inte säga nått om batteri osv ännu
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Har haft Neato och Roomba men den här e i en annan nivå,
  Tyst och gör ett perfekt jobb, kommunicerar via appen som e klockren och sköter sig riktigt bra.
  Den navigerar riktigt bra genom rum och tar sig tillbaka utan problem.
  Värd varenda krona. Köpte min på whiteaway för ca 4400 så d va ett kap på alla sätt.
  Köp om du e ute efter en grym robot.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Jättenöjd med denna dammsugare. Det blir verkligen rent där den går fram! Jättebra app till den också. Kom ihåg att aktivera ”Map saved mode” för att kunna namnge rum mm.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Bytte ut min Philips SmartPro som inte längre var med i matchen. Trodde jag visste vad man kunde förvänta sig av en robotdammsugare men ack så fel jag hade. Denna slår den tidigare med en hästlängd eller två, "Smartare", snabbare, effektivare och med fler funktioner.

  Tänk på att den inte klarar 5 ghz-wifi med specialtecken i lösenordet (det senare är lite trist då jag var tvungen att ändra på allt uppkopplat, vilket hemma hos mig är en hel del saker).
 • Perfekt
  2 mån sedan
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  2 mån sedan
  Fungerar bra tekniskt, men dammuppsamlingsboxen är lite tät. Fick sprucken spik och mjuk när den öppnas för första gången.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Digger-prylar, men jag kommer inte ihåg att jag någonsin varit så nöjd med ett köp. Länkte länge att en robotdammsugare är för dyr men WOW, det är värt pengarna. Tvättfunktionen överraskar också mycket positivt. Har en lägenhet på 2 våningar, labrador, filtar runtom och några trösklar. Spendera lite tid på att bekanta dig med appen, och detta kommer att vara en produkt du kommer att älska. Skapar flera kartor: för golven, för rum som har för höga trösklar (badrum och ingång), zoner som inte bör tvättas (mattor), att inte dammsuga (runt hundens matskål) och virtuella väggar. Välj noggrann användning av vatten på trägolv och mycket vatten där det finns brickor. Det är mycket exakt. Så när jag dammsuger andra våningen bär jag den upp och trycker på knappen. Den tar reda på var den är och fortsätter.

  Skrivar sällan recensioner, då måste det verkligen sticker ut, och det är exakt det som gör det så till graden. Imponerad.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  My oh my, vilken fantastisk produkt! Detta är min första robotdammsugare, men jag tillbringade ungefär en månad på grundlig forskning innan jag landade på just den här modellen.
  Vi har en 80sqm2 lägenhet på en nivå, med 2 katter på 6 månader och 3 år. Anledningen till att vi letade efter en robotdammsugare var att vi var ganska trötta på daglig dammsugning av pälsavfall och kattkull som dras ut på golvet av "kattungen". Det var därför viktigt att ha en modell som var bra på päls.

  Vi har funnit att detta använder cirka 1 min per kvadratmeter, så det borde hantera upp till 250 kvm. Våra tillbringar ungefär en timme på vårt 80 torg, som är 6 rum. det lyckas göra allt minst två gånger, upp till 2,5 på en laddning. Den hittar sin väg tillbaka till laddstationen även när den behöver, och fortsätter på egen hand när den har tillräckligt med laddning. den väntar inte på att ladda helt tills den har slutfört sin rengöringscykel.
  Den går lätt över alla mina dörrar (förmodligen klarar upp till 2 cm). Det är en GUD på mattor! Min gamla Bosch-dammsugare från 2018 var ganska dålig på de långhåriga mattorna, så det var synligt damm och hår som virvlade upp när du gick på det mycket. Den här tar mattor i "alla" längder helt fantastiska! Den upptäcker automatiskt när den ligger på en matta och ökar sugkraften hos "turbo" tills den är klar på mattan.

  Stort plus att höjden inte är så hög, den här passar bättre under soffan och sängen än min vanliga dammsugare gjorde. Och rengör ännu bättre!

  Jag tömmer min dammbehållare efter varje rengöring, men jag antar att ett normalt hushåll utan långhåriga djur bara behöver göra det var tredje gång. Du slutar använda dammsugaren ganska ofta oavsett när det är så enkelt :)
  Jag måste ta bort borsten nedan varannan vecka för att ta bort päls som lindar runt borstens ände (mycket snabbt och enkelt). HEPA-filtret i behållaren byts årligen, men kan tvättas vid behov.

  Reservdelar är väldigt enkla att billiga att få. Rekommendationen via appen är efter cirka 250-300 timmar eller en gång om året. Varje slitdel kan bytas ut på några minuter och kräver inga speciella färdigheter.
  Utöver det, rengör bara sensorerna varannan månad, vilket görs enkelt med en trasa och tar bara 10 sekunder.

  Denna modell är ungefär 0,4 cm högre än "standarden" på cirka 9 cm. Bra att tänka på beroende på att många soffor ofta är 9 cm benhöjd.

  Den app som medföljer är oerhört smart och enkel att använda. Det skapar en karta under den första rengöringen, och du kan enkelt dela rum. Du kan sedan välja att städa bara några rum istället för allt. Du kan enkelt skapa zoner som du inte får gå i eller inte får använda våt mopp (till exempel på mattor). Du kan eventuellt dra från endast en liten kvadratmeter du vill rengöra. Du kan också bestämma sugeffekten och mängden vatten på den våta moppen den ska använda, om du t.ex. det kommer att bli tyst på natten när du sover. Schemaläggning görs också enkelt via appen.
  Det verkar få firmwareuppdateringar ungefär varannan månad så länge jag har haft det.
  Dammsugaren ansluter sig till WiFi förresten, så du kan använda appen var som helst och när som helst. Det har faktiskt också manuella kontroller om du vill köra dammsugaren själv!

  Den våta moppen fungerar "so-so". Detta kunde ha varit lite bättre, men gör ett OK jobb. Det är mer en bonusfunktion genom att liknande modeller i denna prisklass inte har den. Fungerar bra på små spill på parketten.

  Jag tycker personligen att detta är den absolut bästa modellen på marknaden. Enligt tester och recensioner ser det mycket bättre ut än alla liknande modeller i prisklassen (som iRoomba 900-serien).

  Den enda stora skillnaden jag ser i detta och modellerna i vissa högre prisklasser är den automatiska tömningen på de andra modellerna. Detta kan vara något att tänka på för dig som vill ha mycket städning utan att vara tillgänglig för att tömma det själv.

  Högt rekommenderad!
 • Dålig
  6 mån sedan
  Klarar inte dörrar mellan 1,5 och 2 cm även med inbyggda mattor. Programvaran är inte robust och ritningen av huset försvinner gång på gång. Fastna 3-7 gånger vid varje rengöring. No-Go-zoner försvinner och måste uppdateras varje gång. Vår gamla Samsung var betydligt bättre.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Har haft det ett tag nu och det fungerar otroligt bra och det blir rent och trevligt. Avancerad app där du kan programmera det mesta.
  Den bästa robotdammsugaren på marknaden idag. pris Vinnare många test. Vi rekommenderar!