Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Roborock S5 Max

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Roborock Robotdammsugare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Min första robotdammsugare men har läst på om flera olika modeller innan jag föll för Roborock som verkade vara väldigt kompetenta dammsugare till ett rimligt pris. Valde mellan denna och S6. Man blir ju lite lurad av modellbeteckningen men S5 Max är ju faktiskt nyare än S6:an. Generellt känns de väldigt likvärdiga och därför var en stor anledning till att jag i slutändan valde S5 Max att jag fick tag på denna för drygt 1000kr mindre, samt att jag inte hittade några direkta fördelar med S6 mot denna. S6 ska gå tystare men har exakt samma motor, så vad jag har förstått har man bara dragit ner sugeffekten för att minska ljudnivån och öka batteritiden på den. Tänker att det borde påverka städresultatet negativt (även bekräftat i vissa videorecensioner) och för egen del kommer batteritiden aldrig vara ett problem. Sedan vägde det så klart upp att S5 Max har en elektronisk styrd vattentank vilket S6 inte har och att man kan sätta upp No Mop zoner på t.ex. mattor.

  + lätt att installera.
  + Utmärkt navigation. Tar sig fram bland stolsben och annat utan minsta problem.
  +Mycket bra städresultat (förvånad varje gång hur mycket jag får tömma efter varje städning).
  +Moppfunktion som går att använda (även om det är mer av en våttorkning så gör den rent även om den inte får bort värre fläckar)

  - Appen är sådär (Även om det finns många inställningar och att det kommer uppdateringar frekvent så lämnar UX-designen en hel del att önska).

  Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med denna lilla apparat. Förstår nu i efterhand inte varför jag tvekade så länge att köpa. Hjälper verkligen till att hålla lägenheten välstädad hela tiden och jag får tid över till annat. Nu finns det ju även en S6 Max som väl borde vara närmsta konkurrent i RoboRock familjen. Den har AI och ska lära sig att känna igen objekt som den ska undvika. Men för (just nu) 2500kr mer har jag svårt att motivera varför man ska välja den istället. S5 Max undviker i princip alla objekt i min lägenhet och har aldrig fastnat, det enda man får tänka på är att plocka upp mobilladdare om de ligger på golvet då sladden kan fastna i den. Den kan även tendera att vika upp vissa mattkanter som inte ligger helt slätt mot golvet. Men jag tycker S5 Max är den perfekta robotdammsugaren om man jämför pris kontra funktion.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Det är en väldigt trevlig lyxprodukt att ha. En som gjort min vardag lite bättre, och min lägenhet betydligt renare. Den är dock inte helt perfekt.

  För att spara tid så går jag direkt på dess svagheter:
  - Den fattar inte vad trösklar är för något. Jag har aldrig haft så välpolerade trösklar som jag har nu, men inte heller stört mig så mycket på klonkande ljud från när roboten gång på gång åker upp- och nerför för trösklarna utan att fatta att de delar av rummet och inte behöver städas.
  Känns som något som borde kunna lösas vid en FW uppdatering.

  - Moppningsfunktionen är inte superbra. Dels så är trycket mot golvet inte speciellt starkt, så det är ofta det uppstår "torra ränder" där roboten åkt, och dels är vattentillförseln lite ojämn. I och med att vattentanken fuktar upp trasan så förblir trasan fuktig under ganska lång tid. Därmed blir golvet i dina "moppa inte här"-zoner fortfarande blött så länge moppen sitter kvar på roboten. Enda sättet att lösa detta på är nog antingen att roboten själv kan hämta och lämna moppen, eller att moppen kan höjas upp så att den är fri från golvet.

  - Även om navigationen är bra, så bygger den på ett fylle-rally system. Det främsta sättet roboten hittar hinder på är genom att krocka in i dem. Det är inget större problem, då den är rätt bra på att smyga sig på prylarna. Men exempelvis mina tofflor kan puttas på rätt långt innan krocksensorn triggas. S6 Max V löser detta genom kameror. Rent konkret så innebär det inte något större problem, men det är lite osofistikerat.

  - Skosnören är dess nemesis. Jag är riktigt imponerad över hur roboten oftast lyckas trassla sig ur exempelvis kablar eller gardiner själv. Men skosnören tål den helt enkelt inte. Nu har den förvisso bara fastnat en enda gång, men det är nog för att jag lärde mig att skosnören inte får ligga lättillgängligt framme.

  - 4500kr för en dammsugare är dyrt, oavsett hur sofistikerad den är. (plus, man måste fortfarande damma själv ;-D)

  Som ni ser är det i det stora hela småsaker. Jag är väldigt nöjd över dammsugaren, och det är en av de produkter jag har mest glädje av i min vardag. Appen är riktigt bra också (även om jag hade önskat att den kunde visa en robot som måttenhet, så man vet om den kan ta sig in på ställen eller ej).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Röjde hemmet från lösa sladdar och gav roboten lösenord till WiFi och installerade en app och gjorde ett konto, tog ca 20 minuter, sen har roboten dammsugit våra 57m2 helt perfekt, har aldrig varit så rent hemma.

  Hittills har den levererat helt perfekt, navigeringen är smått otroligt bra! Blir att köpa ytterligare en Roborock till landet snart.

  Edit: ettpar månaders användning och den "vanliga" dammsugaren har varit framme 1 gång för att dammsuga filtret på roboten :) Roboten har fungerat perfekt varje dag.

  Uppdatering efter 9 månader.. Har fått stöd för flera kartor "multi-floor". Allt bara fungerar, har inte behövt byta vare sig filter eller borste. Pålitlig!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Finns bara en nackdel och det är storleken på dammbehållaren, allt annat oväntat bra (första robotdammsugaren)
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 8 dagar sedan
  Uppdatering 2021-05-04:
  Kollega som kör samma modell undrade ifall det går att sätta husdjurs- och barnlås. Har tydligen varit uppe på flera Roborock/Xiaomi-forum, men möjligheten finns ej än.

  Originalomdöme:
  Funkar skitbra hittills. Uppgraderade från Neato Signature Pro efter att den fungerat bra i fem år, men till slut utvecklat flera fel med LIDAR, och vi helt enkelt hade vant oss vid livskvaliten som städroboten utgör. Hade personligen hellre valt en modell med optical flow/kameror istället för LIDAR, då det var denna del som till slut gav upp på förra modellen, men de kamerabestyckade var budgetmässigt närmare smärtgränsen, hehe.

  Utöver tidigare och utförliga omdömen vill jag bara tillägga, för Right-to-Repair:

  + Batteriet går att byta ut. Vid första anblick verkar det vara LiIon, uppbyggt av 8st 18650-celler arrangerade i 4S2P-konfiguration. Okänd C-rating, men borde gå att efterforska i specs, testa experimentellt eller approximera matematiskt. (Kapacitet i Wh / drifttid i h = Genomsnittseffekt i W. Dividerat över 8 st celler @ 3.6 V nominellt ger _genomsnittlig_ strömstyrka per cell. Peak discharge är nog högre, självklart.)

  Kapaciteten verkar vara 2600 mAh/cell. Borde inte vara för svårt att fixa batteripack även om några år när modellen är äldre. (Kanske till och med med NCR18650B-celler?)
  Batteriet laddas balanserat med vad som verkar vara en rätt normal MOLEX-kontakt.

  + LIDAR verkar ha uppdaterats med optisk dataöverföring samt induktiv kraftöverföring:
  https://youtu.be/aAFY8p1glmM
  och är relativt lätt att komma åt för reparation: https://youtu.be/0vLa4-iikzM

  + Vattenpumpen verkar vara av peristaltisk typ.
 • Perfekt
  15 dagar sedan
  Riktigt nöjd med detta köp! Superenkel att installera och mappar upp rummen automatiskt. Städar bra och batteriet räcker till hela huset utan problem (över 100 kvm).
 • Mycket bra
  19 dagar sedan
  Väldigt nöjd. Mappar rum riktigt bra. Bor med två våningar vilket den reder ut perfekt.. moppning godkänd inte så mkt mer.
 • Perfekt
  22 dagar sedan
  Vi har snart haft vår lilla robot "Doris" i två månader och vad kan jag säga... vad har jag gjort tidigare? Varför har jag inte investerat i denna tidigare?

  Den levererar på alla punkter och gör ett fantastiskt jobb:
  1. Bra städning och moppningen fungerar utomordentligt bra
  2. Otroligt tydlig och enkla installations- och underhållsinstruktioner
  3. Appen fungerar riktigt bra med bl.a. schemläggning, spara kartor per våningsplan och rumsindelningar, zon-rengöring osv.

  Vad fungerar mindre bra.
  1. Det är ingen fullvärdig dammsugare och kan inte ta alla hörn och skrymslen men det kan man leva med
  2. Trasslar ibland in sig i sladdar och dyligt men det är väl inte helt oförståeligt
  3. Klarar inte högre trösklar och kräver då manuellt flyttande
  4. Känns som appen kanske skulle kunna utvecklas ytterligare då den är i beta-läge fortfarande

  Sammantaget: Köp! Riktigt prisvärd!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Vår första robotdammsugare och jag som elektronikingenjör måste erkänna att man får mycket teknik för pengarna. Den ritar snabbt upp sin omgivning i appen och städar strukturerat och framförallt väldigt bra. Man förvånas över mängden damm/skräp/hår som den samlar på sig under en vecka. Appen är väl inte klockren när det kommer till att hålla reda på olika våningar men det funkar oftast. Lätt att ange om den ska städa allt, rum eller en zon som man anger. Praktiskt om man tycker att tex köket behöver ha sig en snabbstädning. Den klarar många trösklar men fastnar på lite högre till våtrum. Mattor av större stort går också bra, mindre badrumsmattor tex snurrar den bara in sig i. Jag brukar ställa upp köksstolar för det blir bäst städat då men klarar annars ben väldigt bra. Har inte använt moppfunktionen, vet inte om jag kommer göra det heller.

  Nä men det är ett bra köp såhär långt. Orginalreservdelar trodde jag skulle vara enklare att hitta men finns på alibaba om man vill ha, icke original är enklare att hitta.

  Hade den kunnat städa trappor också, gärna dammat med. Då vore livet komplett. Men denna är ruskigt bra är min bedömning utan att ha något att jämföra med :-)
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mycket bra
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Fantastisk robotdammsugare! Jag har provat både S5 och S6 men S5 Max är den bästa i mitt tycke. Trevlig ljudnivå även i maxläge. Bra med borste i silikon istället för spröt som tidigare. Utmärkt med elektronisk styrning av vattennivå. Toppen att det går att spara upp till fyra kartor för olika våningar. Det ändå är som jag känner saknas är kamera som ser lösa små hinder (typ leksaker e t c). Det finns på S6 MaxV men vad det verkar är det en teknik som behöver förfinas ytterligare. Riktigt nöjd med detta köp!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En dammsugare som ger lite Apple-känsla. Städar organiserat och strukturerat. Dammsugaren lär sig snabbt att hitta rutter och vinklar för att ta sig upp.

  Klarar lister upp till 2 cm. Upplever att vissa tunna mattor ställer till det ibland, men ofta går dammsugaren runt och upp från sidan och på så vis ändå löser det.

  Vad gäller städningen är det fantastiskt, bra effekt och får upp det mesta på olika underlag. Skillnaden med robotdammsugare och vanlig dammsugning är att du exempels kanske kör 3 gången i veckan nu istället för 1. Detta gör att den generella renheten blir högre.

  Designen gör att vissa hörn blir svåra att rengöra. Möblerna måste även överskrida 10 cm för att den skall komma under.

  Vad avser moppfunktionen har denna större tank än andra modeller, den har även digital styrningen för vattenmängd till skillnad från andra modeller. Moppningen skall ses som en ren dammtorkningen. Ger en fräsch känsla!

  Underhållet är enkelt att överblicka tack vare en särskild ruta i appen.

  Vad gäller programvaran använder jag roborock. Den är generellt bra med många val. Den stödjer flera våningar, kan dela in rum samt vilken typ av städning.

  Programlägen:
  ”Full” hela området
  Zon
  Rum
  Punktstädning
  Fjärrstyras med virtuell fjärrkontroll
  Schemaläggning.

  Programvaran ger möjlighet till no-go-zoner, no-Mio-zoner samt virtuella väggar. Dammsugaren kan röststyras med Siri, Google och Alexa.

  Har personligen inte testat så många andra men rekommenderar varmt denna! Imponerande hur mycket damm blir på kort tid!
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Helt ok. Rengör bra där den kommer åt. Drar dock med sig skräp till trösklar och fastnar på flera lätta ställen. Lite knepigt att ställa in rummen också.
  Kan inte länka konto till Google home.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Finns inget att snacka om. Gör en strukturinvestering i denna otroliga tekniska maskin och investera den tiden du skulle lägga på att dammsuga att förverkliga den där drömmen om att bli professionell discgolfspelare istället.

  Den fungerar även ifall man har dubbla eller trippla våningar.

  Xiomi-appen behöver mer kärlek för nå upp till 5⭐
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Jag och frugan var skeptiska till robotdammsugare då vi haft en äldre modell på test. Men oj vad vi har vänt i den frågan efter vi har haft våran Roborock S5 Max i bara en vecka!
  Den är smart, städar bra och är mycket lätt att använda genom appen.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Vår lilla Esteban är nu en del av familjen - han har lite bekymmer med höga trösklar (2 - 3cm) när vattentanken är monterad, annars fungerar den felfritt och håller vårt hem städat och fint!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Sällan jag är så förvånad över en produkt! Har varit skeptisk till robotdammsugare, men efter att många kollegor har skaffat dom (främst denna modell) så tänkte jag att jag skulle slå till - framförallt nu när priset gått ner en bit.

  Det bra:
  - Jag har en Dyson V11 som jag köpte i hopp om att göra dammsugning roligare, det funkade inte, och det blir inte lika bra som med Roborock-dammsugaren. Moppfunktionen är GRYM och det är märkbart rent på alla ställen den har kört.
  - Den städar mitt hem på ca 60kvm på 20min
  - Superenkelt att ställa in att den inte ska moppa på vissa ställen, t.ex. mattan
  - Var tvungen att ladda den lite innan man kunde köra den första gången (i-landsproblem men man ville ju ut och köra direkt... haha)
  - Bra att, lätt att navigera, sätta scheman osv.

  Det dåliga:
  - Har trösklar hemma som är 2,5-3cm, där har vi fått fixa lite snygga trösklar i trä som hjälper den upp. Var noga att mäta hemma så dom är strax under 2cm om det är rakt upp på tröskeln, den klarar trösklar som är lite högre ifall det är trösklar som är "uppdelade" lite som en trappa (om det makes sense)

  Är glad att jag väntade lite med robotdammsugare tills nu, för jag har nog inte varit så nöjd med en hemelektronik-produkt som med denna. Man får ha lagom förväntningar, men att gå runt barfota i lägenheten och att inget fastnar under fötterna, någonsin (typ), är det klart värt.

  Behöver såklart kompletteras med en enklare vanlig dammsugare, men då räcker det med en enkel handhållen sådan!

  Har ni småbarn så kanske S6 MaxV är bättre, men annars är denna och S6 MaxV likvärdiga i prestanda - men S6 MaxV har kamera som kan navigera runt objekt, såsom leksaker osv. S5 Max "knuffar" sig runt saker.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Supernöjd. Enkel och smidig app. Städar snabbt. Möjlighet till att själv välja vart den ska städa hur och när eller bara schemalägga den. Enkel att underhålla. Lägg tid på annat i livet och njut av quality of life tiden den ger dig till annat medan den städar.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Trodde robotdammsugare var lite av en gimick för tekniknördar men ok, de funkar verkligen superbra! Fick i julklapp för snart ett år sedan och den har funkat utmärkt.Har det mycket renare här hemma. Jag får göra som flera andra här och bara lista några (små) problem:
  - Bor i en gammal lägenhet med en del höga trösklar, den har fastnat några gånger och även när den inte fastnar så får den verkligen kämpa för att ta sig över.
  - Hår fastnar i den stora borsten på undersidan så den rensar jag ganska ofta.
  - Dammbehållaren kunde varit större. Om man inte kör den så ofta så får man tömma den efter varje gång.
  - Appen har många funktioner men den känns lite överarbetad och en privacy review skulle nog ha en del röda poster så att säga.

  Men sammanfattningsvis: Supernöjd, den har aldrig trassalt in sig i nåt och hittar alltid dit den ska. Och som sagt, hemmet är mycket renare nu än när vi dammsög själva.
 • Dålig
  7 mån sedan
  Blir bara sämre och sämre efter varje uppdatering. Hittar aldrig vilket rum den är i. Hittar inte tillbaka till laddstationen. Står och letar vart den är i flera minuter. Går fortare att hämta den vanliga dammsugaren och dammsuga innan denna ens börjat dammsuga. Riktigt skräp
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Bra.
  + Karta i appen med nogo zoner samt nomopp zoner. Ovärderligt!
  + Hyffsat smart, sveper av ytterkanten först och behöver därmed inte bumpa i väggarna sen.
  + Går att starta utan att vara hemma så länge du har tillgång till internet.
  + Moppar, lite klent, men ändå.
  - Fastnar ibland när den kör rakt mot något, blir stående flera minuter och stångas vilket är konstigt då lidarn borde märka att den står still.
  - Fastnar ibland på trösklar och dylikt, men testar ofta ett annat sätt och tar sig över. Lite större hjul och kraftigare drivning hade varit bra.
  - Klart sämre på mattor än min roomba 620.

  Men på det stora hela: Bästa dammsugaroboten jag haft!

  Tidigare:
  Roomba gen1
  Roomba 520
  Roomba 620
  Cleanmate s300
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Mycket nöjd över mitt inköp! Kan varm rekommenderar denna produkt! Den enda riktiga svagheten är moppningsfunktionen som endast klarar av enklare fläckar.

  + Snabb städning.
  + Kommer bra intill väggar och kanter.
  + Enkel hantering.
  + Appen är bra (önskar att den var något mer användarvänlig).

  - Moppningsfunktionen tar endast bort lättare fläckar.
  - Finns effektivare robotdammsugare för mattor och heltäckningsmattor.
  - Ingen svensk support, endast engelsk via mejl.
  - Svårt att få tag på reservdelar (om man inte vet vad man ska leta).
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Jag har aldrig sett en mer innovativ, effektiv och tidssparande produkt i mitt liv.

  Det här är revolutionerande. Trodde att jag skulle få dammsuga ibland ändå, men den gör ett bättre jobb än vad vi gör. Vet inte hur många timmar jag har sparat i mitt liv och hur många bråk man har undkommit.

  Det finns verkligen inget att tänka på. KÖP
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Allt är bra hittils. Tycker bara dom kunde bjussat på ett extra filter. Man brukar ju få med några påsar när man köper vanliga dammsugare.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Sjuk smidigt att installera. Den dammsuger bättre än vår vanliga handdammsugare. Smart pryl som frigör tid till annat än att dammsuga.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Bytte upp mig från en iRobot Roomba 774. Var först tveksam till om en uppgradering skulle vara nödvändig, men skillnaden är verkligen enorm.

  Appen (Roborock) fungerar perfekt och har inte haft några problem alls än så länge.
  Smidigt att dela in rum och välja no-go zoner men framförallt no-mop zoner. Detta var en av de främsta anledningarna till varför jag valde S5 Max jämfört med exempelvis S6.
  Visst, moppfunktionen är inte i fokus och kanske inte alls "viktig", men om den ändå finns så vill jag kunna använda den, vilket jag inte hade kunnat göra om man inte kunde välja no-mop zoner (mattor etc).

  + Carpet boost. Dammsugaren känner av när den är på en matta och ökar då kraften.
  + Appen. I princip allt går att välja. I vilken ordning rum ska städas, hur många gånger etc.
  Det går till och med att välja vilken kraft och vattenutsläpp den ska göra i de olika rummen.
  + Hur den mappar rummen. Dag och natt jämfört med min gamla Roomba som bara testar sig fram random utan någon vidare plan.

  - Får rulla ihop och ta bort en trasmatta samt mattan i köket innan städning för annars fastnar roboten i fransarna.
  Man får liksom plocka lite och "förstäda" innan man gör igång den så att den kommer åt överallt och inte fastnar i några sladdar etc.
  Det är nog svårt att komma ifrån dock.

  Överlag grymt nöjd!

  (Köptes från Aliexpress lager i Polen för 4200:- med leverans på några dagar)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Fantastisk maskin! Dammsuger bra och gör riktigt rent. Mattor blir som nya och golven är renare än aldrig förr.

  Tips från coachen är att ta bort alla trasmattor, ställa upp alla stolar och möbler och skapa öppna ytor för roboten. Jag tar mig vanligtvis 5 minuter på att plocka och damma lite, samt borsta ut smuts som ligger längst in i hörnen. Kör sedan städ en gång för underhåll eller två gånger i följd för "stor-städ". Lägg till moppning (avancerad våttorkning) av golven och hemmet blir riktigt bra.

  Nedervåningen på cirka 60 kvadrat städas utan större beskymmer. Jag fick skapa några no-go zoner samt virtuella väggar för att säkerställa att roboten inte kör fast eller att något fastnar i vår stora matta med fransar. Tröskeln till toa är dessvärre inte körbar och där får jag vänligen lyfta över roboten. Trösklar på över typ 1.8 cm är svåra tyvärr. No-mop zoner är däremot en fantastiskt feature.

  Stöd för flera våningar finns inte, men det går att lösa ändå genom att trixa med de sparade kartorna och ta bort "current map" när man byter våning. Notera att det INTE går att ställa in virtuella väggar och no-go zoner på flera våningar.

  Regelbundet underhåll och rengöring av roboten rekommenderas. Tror personligenen den mår bra av tömning efter varje städtillfälle. Brukar även torka av sensorer varje gång. Ser även över själva borsten i dammsugaren, då långa hår och trådar fastnar extremt lätt där. Går väldigt snabbt och lätt att montera isär de viktigaste utbytbara delarna. Finns även bra tillgång på reservdelar, som jag förstår det.

  Passar stora som små hem! Rekommenderas!

  Edit: Roborock släppte för några veckor sedan stöd för flera våningar, vilket är extremt uppskattat! Har ingenting att klaga på och roboten har funkar kalasbra efter snart 2 månader
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Fantastisk dammsugare! Ångrar att vi inte köpt den tidigare. Moppfunktionen är över förväntan.
  Bra med inställningsmöjligheter av sugstyrka och vattenmängd för vardera rum. Skryter om den för alla!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Första robotdammsugaren. Fungerar smärtfritt, missar ingenting. Har fastnat någon gång över en matta eller under en möbel. Saknar också Apple Homekit utan att modda själv. Väldigt nöjd. Ej testat mopping, vilket jag troligtvis kör för hand i vilket fall. Appen har även zoner du kan måla ut och dammsuga på en specifik plats samt virtuella "no-go-zones", fungerar riktigt bra. Fungerar endast på 2.4Ghz WiFi. Dammsugaren kör alltid runt rummet och sedan fram och tillbaka för att inte missa något. Den fungerar även bra under matbord med stolar där den försöker komma åt så gott det går, men vill man ha 100% där får man nog lyfta upp stolarna eller köra för hand.
  Schemalagt 3 dagar i veckan. Aldrig haft så rena golv :-)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna I mitten av februari.

  Min första robotdammsugare.
  Mycket lätt att komma igång med:
  1. Ladda ner appen
  2. Följ anvisningarna för att koppla mot wifi
  3. Tryck på clean.

  Det är häftigt hur väl s5 max på egen hand skapar en karta.

  Vi brukar plocka undan trasmattor (lite problematiskt med Matt fransar) och ställa undan lite saker från golvet och sedan låta den köra några varv.
  Plocka undan saker gör vi mest för att underlätta lite för den. Jag måste säga att den är väldigt kreativ på att hitta in i skrymslen annars.

  En gång lät vi trasmattorna i köket ligga kvar. Den damsugade till viss del dessa med. Men den råkade också vika ihop dem lite och knuffa dem åt sidan.

  Riktigt skönt att ha denna hjälpen som sköter golven.

  Jag och vi är mycket nöjda.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gick från en äldre Neato till denna. Mycket som hänt på dessa år. När man väl har lärt dem layouten och satt alla no go zoner är den helt underbar. Kör den 3 gånger i veckan men varje gång är det massa skit den samlat upp. Lätt att rengöra, klarar breda trösklar på runt 2cm. Moppfunktionen är väll ok men nog klarar mig utan den vilket gör S6 till ett alternativ om man vill ha en tystare. 60 kvm lägenhet på runt 40 min. Delar är lätt att ta isär och rengöra. Har haft den 1 vecka när jag skriver detta så kan inte säga nått om batteri osv ännu
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft Neato och Roomba men den här e i en annan nivå,
  Tyst och gör ett perfekt jobb, kommunicerar via appen som e klockren och sköter sig riktigt bra.
  Den navigerar riktigt bra genom rum och tar sig tillbaka utan problem.
  Värd varenda krona. Köpte min på whiteaway för ca 4400 så d va ett kap på alla sätt.
  Köp om du e ute efter en grym robot.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jättenöjd med denna dammsugare. Det blir verkligen rent där den går fram! Jättebra app till den också. Kom ihåg att aktivera ”Map saved mode” för att kunna namnge rum mm.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bytte ut min Philips SmartPro som inte längre var med i matchen. Trodde jag visste vad man kunde förvänta sig av en robotdammsugare men ack så fel jag hade. Denna slår den tidigare med en hästlängd eller två, "Smartare", snabbare, effektivare och med fler funktioner.

  Tänk på att den inte klarar 5 ghz-wifi med specialtecken i lösenordet (det senare är lite trist då jag var tvungen att ändra på allt uppkopplat, vilket hemma hos mig är en hel del saker).
 • Perfekt
  7 mån sedan