Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear Orbi RBK852 Kit (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  En veckas användning: Otroligt stabila som ger bra fart och täckning. Jag har använt flera olika routrar ochmesh routrar innan. Asus zenwifi som strulade hela tiden. Tp link som var stabila men gav endast halva hastigheten jämfört med vad mitt fiber ska ge. Orbis prestanda verkar motsvara prislappen!

  Uppdatering 25 nov. Fortfarande makalöst stabilt. Inte behövt starta om någon gång. Ovan känsla måste jag säga:)
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppgraderade från vanliga ORBI som jag kört tidigare. Dom räckte inte till när huset blev fullt av smart devices. Ni har jag kört RBK852 i ett par månader och måste säga att jag är imponerad. Hastighet, stabilitet och räckvidd gör upplevelsen riktigt bra.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Produkten levererade precis vad jag hade behov av; trådlös dataöverföring nära gigabit-ethernet med ej allt för allvarlig signalfördröjning, men är på tok för dyr.

  Syftet med köpet var att jag behövde brygga ett avstånd på 14 meter mellan två rum och ansluta båda rummen till samma trådade gigabit-nätverk (LAN). Bostadens utformning medgav ej någon enkel eller naturlig lösning för väggborrande och listdragning, så de enda alternativen var a) att köra Powerline över elnätet (långsamt) b) dra ut alla telefontrådar mellan rummen (4 uttag) och meckla in ethernet-kablar och patch-kontakter där, eller c) en trådlös lösning. De två förstnämnda var ej attraktiva val.

  Bas-stationen står i ett rum där fiber från internetleverantören är indraget. Trafiken går sedan över wifi6 till satellitenheten i det andra rummet och färdas på vägen genom två gipsväggar, en skrubb, soffa och bokhylla. Satellitenheten är inkoplad i det andra rummets trådade nätverksutrustning via en switch.

  Med denna konfiguration erhålls mellan 800-900 Mbps överföringshastighet i båda riktningarna, samt 4ms fördröjning (latency/ping) med 1ms standardavvikelse. Kort sagt, nästan som trådat.

  Fördelar:
  + Snabb som attan. T.o.m. min iphone 7 kommer upp i 500Mbps och arbetstation kopplad via ethernet till satellitenheten mellan 800-900 Mbps. Prestandan är precis vad jag hoppats på; toppen.
  + Stabil koppling. Jag har kört enheterna nu i en vecka och inte upptäckt någon större latensvarians.
  + Fungerar ypperligt med kombination av enheter i frekvensspektrumen 2.4 och 5GHz, likväl som olika wifi-standarder (802.11ac samt ax). Produkten optimerar automatiskt vilka kanaler som används för varje uppkopplad enhet, för att minimera störning mellan de olika enheternas kombination. Detta har leverantören lyckats förvånansvärt bra med; Plug-and-play alt. "kom igång och glöm sedan bort" för dagligt bruk,
  + Separat kanal för wifi-backhaul, vilket gör att vanlig wifi-trafik från TV, paddor och telefoner ej behöver slåss om bandbredd med trafiken som går över mesh-länken (länken vilken kopplar samman de två rummens trådade nät).
  + Bra signaltryck som orkar slå igenom många hinder som finns i ett typiskt hem, mellan basstation och satelliten. Nyckeln till denna förmåga är säkerligen en kombination av god signalstyrka samt ”Beam-forming”, vilket gör att signalenergin fokuseras i en smalare sektor mellan basstationen samt satelliten. Med andra ord; mer ”umph” (ej teknisk term) i riktningen som är relevant för dataöverföringen.

  Nackdelar:
  - Obefintlig instruktion medföljde. Ett papper som i stort sett bara angav; ladda ner vår Netgear-app.
  - Otroligt bökig installation. Jag lyckades ej konfigurera produkten genom Netgears Orbi-app. Appen lyckades aldrig ansluta till produkten. Den lyckades ansluta till nätverket när enheterna slogs på första gången, men identifierade ej sjäva enheterna. Jag spenderade 2h till felsökning, omstart, factory reset etc, men helt fruktlöst. Till sist hittade jag instruktion på netgears support-forum hur man manuellt kan konfigurera produkten utan appen, via webbläsare. Efter att jag konfigrerat allt för hand så lyckades appen identifiera både basstationen samt satelliten. Appen var då helt poänglös. Gigantisk flopp netgear!
  - Det är en radiobaserad-lösning med allt var det innebär... Har du otur, bor nära grannar och dessa börjar köpa denna typ av produkt i stort antal så kan det framöver skapa interferens / lägre hastigheter / mer varians i latens när ni alla slåss om samma radiofrekvenser.
  - Ifall fler än en satellitenhet används så kommer överföringshastigheten sjunka markant med en helt trådlös lösning, då det endast finns en enda kanal för wifi-backhaul, vilket alla satelliter då tvingas dela på (slåss om). Inget problem för mig då jag inte behöver fler än en satellit, men en stor varningsflagga för presumptiva köpare vars syfte är att bli av med wifi-radioskuggor i väldigt stora hus. För dessa behov så behövs en kombination av trådat och trådlöst där ni får köra backhaul över trådar och endast använda satelliterna som wifi-puckar. Detta lär fungera bra, men förtar enkelhetsvärdet av en helt trådlös dataöverföringslösning.
  - Ej framtidssäker WiFi investering. Standarden Wifi6 (802.11ax) är ej ens komplett på pappret. Den förväntas bli färdigskriven September i år (2020). Därmed införlivar ej denna produkt den kompletta standarden och det gör förvisso ingen annan "wifi6"-produkt på marknaden heller. Köp m.a.o. ej denna produkt ifall du med köpet avser förbereda hemmet för uppkoppling av riktiga wifi6-produkter. Vänta istället ett år till dess riktiga wifi6-accesspunkter har kommit ut på marknaden. Denna produkt är endast för de med väldigt specifika samt akuta behov.
  - Priset. Hutlöst ockerpris. Profiten på dessa är enorm. Är du inte i akut behov, vänta något år tills fler wifi6-produkter är ute på marknaden. Då kommer priserna falla rejält.

  För mitt väldigt specifika behov var denna produkt perfekt och jag är jättenöjd. För mindre tekniskt bevandrade personer, eller folk med andra behov så är detta förmodligen inte rätt produkt.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Smidig konfiguration och något snabbare än min tidigare router med WIFI 5. Och på mina 260 kvm finns det täckning överallt. Men priset är ju uppe i det blå. Köp enbart om du har flera enheter med WIFI 6.