Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Koch The C64

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Koch Spelkonsoler (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag har varken köpt eller använt C64 Full size,så jag ska inte recensera dess funktioner.-Men jag har sett den i verkligheten,och JÄDRAR VAD LIK ORIGINALET DEN ÄR ASSÅ !. Vissa hävdar att det inte är samma färg,MEN; Faktum är att inte ens ORIGINALMODELLERNA hade exakt samma färg sinsemellan !. De varierade från "nikotingul" till gråvit och nästan helvit (dessutom så kan ca 35 år också förorsaka färgavvikelser.Antingen genom spontan självförändring [pga den ursprungliga,kemiska plastblandningen],eller också genom yttre exponering av solsken o. likn.).-Den färg som C64 Full size tillämpar,stämmer emellertid nästintill perfekt med en av dessa: Se,och döm själv (ca 5 ½ min. in i videon);

  https://www.youtube.com/watch?v=Z8CsoUvd73Q

  En större skillnad är däremot att "döda" (alt. "döende") kontaktstandarder (som RF,analog allround-audio,S-Video liksom Ataris handkontrolls-kontakt-standard) helt sonika tagits bort på nyutgåvan.-Dagsaktuella USB:er och HDMI,har tagit över dess platser. VÄRT ATT TÄNKA PÅ: För dig som fantiserar om att ansluta dina gamla kära 80-talsreliker i form av hårdvaru-tillbehör till C64:an,-som tex diskdrive,matrixskrivare eller vad det nu kan vara-,så bör du känna till att hela det stora kontakt-interfacet/porten på baksidan nu saknas HELT !. För att uttrycka det enkelt: Det finns absolut inte en endaste grej/spel från din gamla kartong märkt "Vic 64" nere i källarn,som går att använda i kombination med C64 Full size !..(hittar du en gulnad manual med en titel i stil med "Lär dig programmera i Basic med din nya Commodore 64 !" i denna dammiga ev. kartong,så kan den kanske vara till nytta. Men jag kan inte lova något).

  -En positiv sak är i allafall att den som VERKLIGEN vill gå tillbaka och uppleva hemdatorernas ABSOLUTA URMODER/C64:ans föregångare,dvs "VIC 20",kan (-förutom att tangentbordet var ngt primitivare på Vic 20 i verkligheten-) göra det genom en omkopplare på enhetens undersida !. Fortfarande utan fysiska anslutningsmöjligheter naturligtvis,men va´ fasen,..Du får alltså "två stycken,historiskt banbrytande stenåldersdatorer,till priset av en !".

  Jag kommer kanske att köpa denna fullskalemodell längre fram,och framförallt då därför att TANGENTBORDET FAKTISKT GÅR ATT ANVÄNDA ! (= mer än man kan säga om dess föregångare,C64 Mini...) .Dessutom så har "Koch media" tagit till sig av kritiken de fått från C64 Mini,och ersatt den rätt bedrövliga joysticken (=mindre "joy" än "stick" !) med en,som vissa säger,är oändligt mycket bättre !.Jag har inte prövat den själv,men den utlovade "Multi switches"-funktionen är definitivt,minst ett steg i rätt riktning.

  Dock så är och förblir 1300:- är ett alldeles för högt pris !.Betänk att före Covid 19,så låg ordinariepriset på en Xbox one S (MED skivspelare,Bluetooth-handkontroll,och en massa dyra Hi tech-komponenter inuti !) på 2000:-.. . Nä,runt 700:- vore en mer verklighetsnära prissättning på denna kuriosaprodukt,ty på dess insida återfinns endast en enkel/billig/rätt så simpel,en-korts-dator av "Raspberry pie"-snarlik typ,och på vilken mjukvaruemulering av C64:ans rudimentära 8-bitarssystem är applicerad.Detta kan inte på något sätt jämföras med,-det för sin tid-,DYRA/högteknologiska innanmäte som fanns i en original-Vic 64:a,år 1982 och framåt.

  Ha det gött !.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  5 mån sedan
  Det gör exakt vad du förväntar dig. Men jag är lite besviken över att den inte faktiskt designades efter Commodore 64, utan Vic-20.