Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Calix M22

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Calix Takboxar & lastkorgar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt ny svensktillverkad modell tillverkad i ABS-plast (verkar vara en uppdaterad Calix 430) som både ser bra ut och inger ett mycket gott kvalitetsintryck.

  Boxen känns stabil även om stabiliteten i plastboxar naturligtvis inte går att jämföra med de dyrare boxarna i glasfiber. Plastboxar är å andra sidan betydligt lättare och smidigare att hantera.

  Jag var ute efter en box som var så stor som möjligt men som samtidigt låter mig köra in min Kodiaq i garaget med endast 199 cm takhöjd i porten. Boxen bygger 31 cm ovan takräcket vilket gör att den går in precis, med 3 cm marginal, tillsammans med Yakima Whispbars takräcke (marknadens lägsta).

  Jag valde mellan denna och Packline F Sport som var de två boxar jag kunde hitta, i prisklass runt 4500 - 6000 kr, som var tillräckligt stora för att packa hela familjens skidutrustning och samtidigt tillräckligt låga för att komma genom porten. Jag valde denna då jag tycker den har ett något snyggare och modernare utseende, samt att den öppnas från sidan och är aningen högre (Bra om man vill packa annat än skidor, tex väskor).

  Boxen kan öppnas och låsas enkelt från båda sidorna och låsmekanismen verkar fungera smidigt även om man ibland kan måsta trycka ned locket en aning medan man låser, precis som det brukar vara på plastboxar. Nyckelhålen har även snäpplock för att skydda mot väta och isbildning.

  Snabbfästena som medföljer (Quickgrip 2.0) är rejäla och mycket smidiga att fästa snabbt och enkelt men klorna kunde varit något mindre djupa utan att försämra säkerheten. Eftersom mitt takräcke är så lågt blir det bara ca 5 mm mellan fästena och biltaket. Finns risk att man kommer repa biltaket. Kommer nog måsta ta bort ca 5 mm med vinkelslipen för att jag ska känna mig mer trygg. Drar därför av en stjärna för det även om det nog bara är tillsammans med Yakima whispbar som detta problem kan uppstå.

  Boxen är hyfsat lätt men är ganska stor och klumpig när man ska lyfta upp den på biltaket, speciellt om man har en hög SUV. Det går att göra själv, jag gjorde det, men jag skulle nog rekommendera att man är två om man inte har en boxlift att ta hjälp av.

  Är annars på det stora hela mycket nöjd med mitt val och boxen ser väldigt bra ut på bilen.

  Jag Slog till på Meksters mellandagsrea och fick den för 4600 kr vilket den definitivt är värd. Verkar annars ligga mellan 5800 - 6300 kr hos övriga återförsäljare just nu och jag hade nog varit nöjd även om jag hade betalat omkring 6000 kr. Fick hem den på mindre än en vecka trots nyår och röda dagar, helt ok enligt mig.