Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer AX11000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (103)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag köpte den här routern några dagar efter Xmas 2019, jag tänkte inte gå här i slutet men det var på en stor bokningsdag försäljning så jag gick för det, och jag är väldigt glad att jag gjorde det. Min gamla router klippte inte senapen (vissa POS tillhandahållna av ISP) och jag behövde mycket mer signalstyrka, och jag vill också framtida bevis lite, eftersom jag planerar att komma in i hemmeautomation och mina barn kommer till tonår och apparater verkar spridas slumpmässigt i huset. Min situation bor i ett förortshem med relativt få andra wifi-signaler runt, men med rum ganska långt från det enda stället kan routern verkligen gå. Dessutom finns det alla typer av värmepumpar och hrv-fläktar mellan de två och när saker går, kan det släppa signalen mycket.

  Så kan den här routern hantera det? Åh helvete ja. Som skrivande äger jag inte några wifi 6-enheter ännu, och jag är bara på en 200Mbps-anslutning men wifi 5-enheterna får en bunnsolid 200 Mbps internetanslutning runt om i huset, ner på enheten och till och med 30 Mbps i mitt aluminiumgarage , som den gamla routern inte ens kunde skicka en signal. Wifi 4-enheterna har en bunnsolid 50 Mbps, och routern kan hantera beslut om vilken frekvens de ska sätta på saker. Det spelar ingen roll vad andra gör, skickar eller strömmar, inget gynnar hastigheten. Pingar till den lokala servern i stan är 3 ms vilket verkligen är ungefär så lågt som de kan vara för lokalt internet.

  Jag använder inte riktigt många andra funktioner så jag kan inte säga för mycket om dem, jag kan inte heller säga något om wifi 6-hastigheterna, även om andra recensioner på internet säger att den här routern är den snabbaste där ute i skrivande stund. Jag planerar att behålla den här saken under de kommande tio åren eller så, så jag förväntar mig att jag kommer att ansluta alla slags konstiga och underbara saker till det, och hittills överträffade det mina förväntningar fint.

  Möjliga orsaker till att detta kanske inte är så bra:

  Att titta på TP-Links historia med firmwarestöd visar att ... inte bra. De flesta modellerna har bara två eller tre firmwareversioner och det är det. Om du läser detta tittar du förmodligen på liknande ASUS- och Netgear-modeller och de verkar få stöd mycket längre. Jag är okej med det här eftersom routern för närvarande är bunnsolid, men om du har haft dåliga erfarenheter med långsiktigt stöd tidigare kan du ta hänsyn till detta. Det här är en flaggskeppsenhet, så jag hoppas att detta skulle få bättre stöd men vem vet. Naturligtvis vet jag inte framtiden, så det kan ändras på TP-Link imorgon, men jag skulle inte hålla andan.

  Wifi 6E - Du kanske har hört att FCC är nära att godkänna frekvensbandet 6ghz för wifi, om detta händer, och NZ följer efter, kanske du vill hålla på med en router som kan dra nytta av mer spektrum. Broadcom-chipset i den här routern kan faktiskt hantera den, men antennerna kanske inte, och det kräver en firmware-uppdatering ändå som .. se ovan. Det är inte ett problem för mig eftersom det inte finns många andra 5ghz-nätverk runt och jag har allt det spektrum jag behöver, 6ghz kommer inte att göra min anslutning snabbare, men om du bor i ett bebyggt område med mycket störningar runt du kanske vill hålla iväg för 6E-routrar (som förhoppningsvis kommer här snart). Eftersom du tittar på en så avancerad router funderar du förmodligen på framtidsbeständighet, så ta hänsyn till detta om det är tillämpligt på din situation.

  Slutgiltiga tankar:

  Är jag glad att jag köpte det här? Oh ja. Skulle jag rekommendera den här produkten? Endast om du inte är nöjd med din nuvarande router och letar efter framtida bevis, se annars vad som händer med 6E och kanske välja något liknande för billigare om ett år eller två.

  Jag ger det 5 stjärnor eftersom det har varit min erfarenhet, och jag kan inte exakt docka stjärnorna för saker som ännu inte har hänt. Det kan dock hända att andra liknande routrar får bättre support och funktioner över tid.