Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Batavus Zonar E-Go 2020 (Elcykel)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Batavus Elcyklar (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  "Med en elcykel finns det inga uppförsbackar". Köpte i November en Batavus Zonar E-Go 2020 för att pendla till arbetet. En sträcka på några kilometer, men med en stigning uppför en bergssida. Stigningen har tidigare fått mig att känna avsmak för vanlig cykling eftersom jag alltid anländer äckligt nersvettad.

  Med Batavus elcykeln sitter jag ner och låter Yamaha-drivningen göra det mesta jobbet. Drivningen känner av hur hårt jag trampar och anpassar effekten efter vilket assistans-läge jag valt på kontrollpanelen. Motorn ger bra med effekt från stillastående och avtar gradvis vid 25 km/h. Själva cykeln i sig är inte heller trögtrampad om man stänger av elassistansen. Jag tycker den är lättare att cykla än min gamla Citybike med sju nav-växlar. Batavusen har tio utanpåliggande växlar och är drevad för stadstrafik, så det finns alltid ett lämpligt läge mellan 0-30km/h. Värt att nämna är att motorn låter väldigt lite, så man blir definitivt inte störd av något oljud.

  Cykeln verkar rejält sammansatt och har bra finish. De hydrauliska skivbromsarna tar effektivt på fram och bakhjul (ingen fotbroms). Den har inte heller dämpning på framgaffeln, så det blir en enklare konstruktion och mer lättrampat.