Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Air Purifier 2H

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Luftrenare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Super nice!
  Måste kopplas upp på 2.4 Wi-Fi så fick dela upp mitt nätverk då det tidigare kombinera 5 och 2.4 på samma Wi-Fi namn.
  Bor i en lägenhet med jätte dålig ventilation och luften står helt stilla hemma vilket gör att jag måste vädra ofta. Vilket är sådär mitt i stan med en jätte trafikerad gata med bilar som står på tomgång vid korsningen inprincip hela dagarna.
  Uppdaterar när jag testat om den tar bort matos lukter då det även är en av anledningarna till köpet.
  Känner ofta av grannars matlagning mer än min egen.
  Nöjd med hur tyst den är och att jag även kan se luftfuktighet och vilken temperatur mitt rum har.
  Har damm allergi och pollen allergi som jag hoppas den ska hjälpa med. Om du vejpar och blåser i rummet sätter den på fläktarna högre och sen sakta men säkert kan man se i appen att partiklarna minskar i luften. Låg på 40 i start och när den var på en liten stund stod det 10, vid vejpning swosha den upp till 600 och tyckte att mig inomhusluft var hazardous.
  Så den märker ju helt klart av luft kvaliten!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Jag skaffade denna för att minska damm i sovrummet och det har den lyckats jättebra med. Känns som att luften i rummet blivit betydligt bättre!

  Jag är lite avig i att man behöver köp nytt filter efter något år och därför blir det ett minus.

  Köpte den under black friday för 899kr och det har fungerat super hittills.
 • Bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Verkar fungera helt OK, inte märkt enorm skillnad på luftkvalitet, men vi bor i en relativt ny lägenhet. Vi köpte däremot in den för att absorbera lukten från matos, och från vår lille kattunge, och där funkar den riktigt bra!

  + Fläkthastigheten går att reglera i relativt många steg, från "Sleep mode" = riktigt tyst, trots att vi sover tre meter ifrån den. Hela vägen till max, då den låter på tok för mycket för att man ska orka vistas i samma rum.

  - Filtren är relativt dyra (~400 SEK) och räcker nominellt strax under ett halvår, bör dock gå att regenerera/bygga om billigare. Vet ej ifall det innehåller någon konsumentfientlig lockout än, återkommer när det är närmare bytet.

  - Det krävs att Xiaomis app är installerad för att man ska kunna justera fläkten bortom de tre steg (dag/natt/Auto) som finns på enheten. (Så inte säkert att detta har softwarestöd om några år... Hade gärna sett manuella kontroller därför. Inte jättesugen på att ha en tvåårig hårdvaruuppgraderingscykel på en luftrenare.)
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket effektiv. Jag var skeptisk först och ifrågesatte dess funktion, men på bara en kväll märkte jag hur luftkvaliteten i rummet förbättrade markant. Rekommenderat!
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Kör denna i dotterns rum som vi alltid har dålig luft i och känns dammigt. Efter en dag är det redan skillnad även om sensorn tyckte det var bra luft redan från början. Tycker det är en mkt bra produkt för priset. Framförallt gillar jag att den är nätverksansluten och går att integrera med Home Assistant så man har full koll och kan fjärrstyra utan att bli beroende av appen från Xiaomi även om den är helt ok. Fläkten är tyvärr inte speciellt tyst annat än i nattläget, men då gör den knappt någon skillnad. Jag har löst det med en rörelsesensor så om ingen är i rummet sätter jag hastigheten manuellt och så fort någon kommer in går den till tyst läge. På natten ställer jag den till idle mode. Efter att ha kört så några dagar känns rummet fräsht hela dygnet.

  Edit: har lånat denna nu när dottern är bortrest och ställt den i sovrummet som var okej luft tidigare. Enl. sensorn har jag inga större problem men känslan är tydlig redan efter att ha kört auto-läget några timmar. Detta är dock under högsommarvärmen som förmodligen är ”worst case” för mig som pollen allergiker. Slutsats: blir nog till o köpa ytterligare en sån här. En mer avancerad däremot har jag svårt att motivera.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar bra om man kör den manuellt men auto-funktionen gör ingenting, i varje fall inte mot pollen. Jag brukar köra den på näst lägsta manuella läget om natten och det renar luften tillräckligt bra från pollen. Ljudet är i näst lägsta läget knappt hörbart enligt mig, ett svagt bakgrundbrus typ. Köpte den mest för jag ville prova om lufterenaren hjälpte mig mot pollen i sovrummet och det gör den! Bra app också, enkel att koppla upp mot wifi. Hade auto-funktionen fungerat bättre hade den fått full pott.