Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi Dream Machine

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ubiquiti Networks Routrar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Så har Ubiquiti äntligen släppt UDM som samlar prylarna i en låda, som vanliga konsumentroutrar. Skillnaden är ändå stor att byta till en UDM från instabila eller begränsade routrar som tex Netgear Orbi. I UDM får man tillgång till avancerade inställningar, en kompetent app till Iphone/ipad och ett webbgränssnitt där man kan göra ytterligare administration. Förslagsvis tar man det lite lugnt med att härja runt i inställningarna, det finns många. Setupen är enkel och fungerar rakt av med standardinställningar även om man kan förbättra genom att slå av auto-optimize etc. Jag använde inte mobilen för att konfigurera då jag är mer bekant med webbgränssnittet på en dator. Observera att man inte måste vara nätverkstekniker för att använda UDM, den siktar ändå på vanliga användare eller små företag. Värt att nämna att alla funktioner ingår och inte hell kräver abonnemang från någon tredje part, något som blir allt vanligare.

  Den inbyggda accesspunkten skapar det trådlösa nätverktet och sägs motsvara en Unifi NanoHD. Båda har stöd för wave 2 och 4X4 MU-MIMO. 5GHz prestandan är mycket bra och räcker förmodligen för de flesta normalstora villor. Jag har justerat kanalbredd till HT80 och maxar ut min 300/300 både upp och ner från alla intilliggande rum. 2.4GHz-prestandan är medioker, men det spelar mindre roll då det bara behövs för gamla enheter eller prylar som har litet bandbreddsbehov. Vill man utöka nätverket kan man lägga till fler accesspunkter från Unifi och detfinns stöd för både trådat och trådlöst mesh.

  Det finns bara fyra nätverksportar på lådan, så man kan behöva komplettera med en switch om man har flera trådade enheter. Ingen av portarna stöder PoE så man får använda en injektor eller satsa på en PoE-switch om man har det behovet.

  Controllern är inbyggd och kan inte adopteras in i en befintlig controller, så UDM stöder inte multi-site mangement. Det här är oftast inget krav för hemanvändare, men det hörs en del sura kommentarer från nätverksbyggare på företagssidan. Controllerna kan accessas via Ubiquitis molntjänst eller via WAN IP så man kan göra en omfattande fjärrmanövrering. UDM stöder paketinspektion och säkerhetskonfigurationer som Ubiquitis äldre utrustning kroknar under.

  Kan bara rekommendera denna produkt efter en första veckas användande. Ska bli intressant att se hur den rullar på över tid.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Tvekade länge inför köp pga priset primärt, men är otroligt nöjd med inköpet. Den fullkomligen skriker kvalitet, rakt igenom varenda del.

  Det finns många inställningar man kan pyssla med, men inget känns överväldigande. Gränssnittet är mycket intuitivt.

  Är mest nöjd över säkerhetsinställningarna man kan slå på och få tydliga alerts på intrångsförsök, något som jag inte hade koll på alls med en bredbandsleverantörs medföljande router.

  Efter att ha fått så bra översikt och kontroll över nätverket kommer jag att uppdatera mina andra switchar successivt till Ubiquiti, så att man kan få full kontroll över varje del.

  Enda negativa med denna är att den inbyggda switchen inte har POE på några portar. Ändå en klockren 5 för mig, trots priset.

  Och nu när du kommit hela vägen hit: Köp alla Ubiquiti-produkter direkt från dom, inte från nån nordisk återförsäljare listade här på Prisjakt. Hade sparat ~700 kr om jag visste det.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Köpte denna för några månader sen, som avlösare för en Apple Extreme från 2010.
  Den tabbar nät minst en gång om dagen i 10 sekunder till flera minuter till helt så man måste starta om den.
  Efter att ha läst genom många tråder på community delen av ubiquiti's hemsida om folk med samma problem, var där en ubiquiti medarbetare som rekommenderade att uppgradera till Beta firmware 1.8. Men det gjorde ingen skillnad.
  Nu åker den retur.
  Jag trodde jag köpte det bästa som fanns på marknaden men det funkar ju inte om nätet försvinner i tid och otid. Nu vet jag ärligen inte vilket produkt jag skall välja...
 • Alla omdömen

 • Dålig
  12 dagar sedan
  Köpte en UDM då jag blivit rekommenderad Unifi.

  Tyvärr lyckades jag aldrig färdigställa installationen av den, ett fel flera råkat ut för när man läser forum.
  Löste sig varken via app eller dator.
  Trots support från Ubiquiti lyckades jag inte lösa det och skickade tillbaka den. Bilden jag hade var hur enkelt allt gick för de som testat den på Youtube. Min bild är nu en annan.

  Här är länken till det problem jag fastnade i.
  https://community.ui.com/questions/Brand-new-Dream-Machine-setup-showing-Unacceptable-code-500-when-trying-to-setup-on-iPhone-app/92c0a63c-b7cc-4af2-b63c-8dff916618b6
 • Ganska dålig
  25 dagar sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Den var bra när jag fick den, men nu när jag uppgraderat till senaste firmware så blev den sämre. Dels så blev wifit skakigare och nu är jag tvungen att koppla den till deras molntjänst. Innan kunde man köra den med endast lokala konton. Det betyder att man har en attackvektor rakt in i sitt nät från deras molntjänst, vilket är riktigt dåligt. De har sagt att man kommer kunna köra den med endast lokala konton igen, men det är dåligt av dem att de ens tog bort det.

  Och jag behöver starta om den med jämna mellanrum nu.

  Kör UDM, Unifi Flex HD, Unifi Flex Switch, + 2 UniFi AP AC Lite.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Ersatte en Telia-router hemma och har i tillägg kopplat på en NanoHD-accesspunkt och familjen är SÅ nöjd! Att sätta upp allt gick på bara några minuter och det var mycket, mycket enkelt med hjälp av appen som man kan ladda ner till sin mobiltelefon (mitt fall iPhone). Rekommenderas!

  Efter installationen gjorde jag ett flertal ändringar, som att ändra primär DNS till Cloudflare och sekundär DNS till OpenDNS (för att få redundans!), aktivera "band steering" till att prioritera 5GHz-nätet istället för 2,4GHz för enheter kopplade mot WiFi, sätta 5GHz-nätet på VHT80 samt göra en "port forward" på port 3074 så att familjens Xbox fick "öppet" NAT istället för "moderate". Finns massor med ytterligare tweaks man kan roa sig med - men som får vänta lite.

  Det enda jag saknar i dagsläget är stöd för DoH/DoT så att all trafik blir krypterad på router-nivå.

  EDIT: Idag, drygt en månad sedan efter köp, fick jag göra en omstart av enheten då två Apple-enheter (en iPad och en iPhone) tappade anslutningen och sedan inte gick att ansluta till WiFi-nätverket (trots korrekt inskrivna lösenord). Sånt här vill jag ju faktiskt slippa. Fortfarande nöjd oavsett.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Den osar kvalité i hårdvara, mjukvara vet vi alla vad ubiquiti levererar. Otroligt nöjd än så länge!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Wow, värd varenda krona. Underbart ekosystem och full kontroll över nätverket.

  Svag på VPN mot andra produkter än från ubiquiti dock.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  "Allt i ett"
  * Unifi Controller
  * 4 port switch (dock EJ POE)
  * Nano HD AP

  Prisvärt för vad man får!
  Jag har problem med att göra inställningar via Android appen men via webbläsare är det inga problem.
  Synd också att switch portar saknar POE.
  Drar därför av en stjärna på en förövrigt superbra produkt!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  3 mån sedan
  Bra hårdvara, skitprogram och kundsupport. Gå till Ubiquiti-forum (community.ui.com) och läs hur andra kunder tycker. Jag känner mig lurad.