Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Note 10 Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (51)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Finns egentligen ett enstaka skäl som drog mig mot den här telefonen. Då jag har saknat en 5x zoom ända sedan jag hade en Huawei P30 Pro så blev det för mig lite svårt att motstå denna. Framförallt då jag alltid har gillat Xiaomi som märke och haft flera av deras tidigare modeller. Nu när de har hittat in officiellt på den svenska marknaden hos flera stora återförsäljare och inte bara Netonnet så är de lättare att få tag på (om än dyrare). Men när jag klämde på denna på Media Markt i Norrköping så insåg jag att de har steppat upp en del också när det gäller helheten.

  Det första jag märkte var att skärmen håller högre kvalité än vad jag tidigare har sett hos dem. Inte för att de har varit dåliga men nu känns de i princip som Samsung-nivå i det stora hela. Vill man ha naturliga färger finns standardläget att tillgå utan att det för all del känns gråblaskigt. Autoläget ger lite mer punch i det hela utan att den känns översaturerad och det drar upp gamman på skärmen också för mer kontrast. Vitbalansen går att konfigurera väl i detta läge. Sist har vi mättade läget som man bör undvika då alla färger känns som de ska explodera på skärmen men en del gillar väl det också. Väldigt jämn och fin skärm utan någon grynighet även på lägre ljusstyrkor. DC-dimming finns för de som är känsliga mot flimmer. Som jag inledde med detta är första gången jag har upplevt en skärm av denna kvalite på en Xiaomi.

  Kamerasystemet är det som tilltalade mig mest med denna telefon. Inte för att den ligger på hela 108mp utan för att det finns mycket likheter med P30 Pro som har en mycket komplett kameraupplevelse. Det är inte många telefoner som har hakat på den trenden med 5x zoom tyvärr och personligen tycker jag 2x är lite klent i många lägen då det inte ger någon telekänsla. Hur står sig detta kamerasystem mot P30 Pro då? Jag kan tala om att det finns både saker som är bättre med Mi Note och saker som är sämre.

  Om vi ska börja med det negativa så är det att kameran egentligen inte är 5x optisk zoom men "bara" 3,7x zoom sen beskär den bilden så att det ska se ut som 5x så till viss del fuskar de lite i marknadsföringen. Ajsing bajsing lilla katt! Bilder blir bra i 5x men de är inte lika skarpa och rena som de var på P30 Pro. Inget man vill använda till större prints direkt men det duger gott till sociala medier till exempel.

  Men det finns en stor styrka med Mi Note gentemot P30 Pro när det gäller zoom. Det är att telezoomlinserna används även i mörker. Det är för mig en mycket stor fördel och något jag verkligen saknade när jag hade en P30 Pro. Att den i dunklare belysning dumpade zoomlinsen och övergick helt till mjukvaruzoom. Det gjorde mig frustrerad i många lägen då jag verkligen ville använda zoomen och kände att det faktiskt vore möjligt. Men den bytte över till mjukvaruzoom hela tiden. På Mi Note är det endast närgränsen som gör att den kan hoppa mellan linser. Det går att använda 5x zoom även när det är becksvart. Ruttna resultat då kanske ibland givetvis men det är i alla fall möjligt. Ytterligare ypperligt blir det när man kan slå på det manuella läget och få full kontroll över alla 5 linser. Med en stadig hand kan man dra ner ISO och slutare och få användbara bilder även i dunklare miljöer. Bilder som man bara kan drömma om med P30 Pro. Focus peaking finns dessutom tillgängligt om man använder manuell zoom som även det funkar på alla linser. Enbart denna extra kontroll över alla objektiv är för mig en mycket stor fördel över P30 Pro. En annan styrka värd att nämna är att Mi Note har ett väldigt snävt skärpedjup pga den stora sensorn som den har. Det ger ett skönt djup i bilder och hittills är det den mobilkamera jag har använt som kommer närmast en systemkamera i det avseendet även om skillnaden fortfarande är stor givetvis.

  Om vi fokuserar på enbart huvudkameran så genererar den bilder på 27mp i sitt standardläge. I dagsljus så ger dessa foton verkligen en mycket bra detaljåtergivning. Foton är i prinip helt befriade från brus i ljus men kommer fram mer i mörker. Brusreduceringen kanske är lite väl hård men det ser inte ut som någon smet i alla fall. Det som slår mig i första hand är hur "rena" linjer och kanter blir när man zoomar in och tittar. Inget brus eller komprimering som kan göra linjer brusiga eller icke-rena eller hur man ska säga. Denna typ av definition av linjer och kanter har jag nog inte stött på sedan min LG V10. Inga tecken på tung komprimering/bildbearbetning utöver brusreduceringen. 108mp läget kan erbjuda ytterligare detaljåtergivning men det används bäst i fullt dagsljus. När man zoomar in helt på ett sådant blir det lite mer av en vattenmålningslook om man granskar men detaljåtergivningen är ändå väldigt god måste sägas. Men ett foto i det läget äter upp cirka 30mb av utrymmet så man vill inte fotografera med det i onödan. Endast speciella tillfällen då man kanske vet att man vill ha en print. Sett till färger så håller kameran det hela mer åt det neutrala hållet ibland lite omättat till och med. Den sminkar inte till foton så att de ser ut som något annat. Night Mode har en tendens att smeta till det mer så det ser mer ut som en vattenmålning när man zoomar in på foton men å andra sidan så kan den hitta ljus som man inte uppfattar med ögat i riktigt mörka miljöer. Men förlitar mig heller på Pro-läget i många fall då man kan få naturligare resultat med den manuella kontrollen.

  Vidvinkel finns och kan vara nyttig. Dock håller den betydligt sämre bildkvalitet och ju mörkare desto sämre. Finns även en dedikerad makro men den är bara på 2mp och är inte speciellt skarp så den känns lite som en eftertanke. Kan duga att visa foton på insta men inte mer än så man kommer dock väldigt nära med den. Man kan vara så nära som 1,5cm ifrån objektet och fokusera. Autofokus fungerar sådär med den dock så man kör den i Pro-läget med fördel.

  Som en kräsen musiklyssnare så kan jag meddela att kvaliten är suverän ur 3,5mm jacket som den lyckligtvis har och det sitter även i botten som jag föredrar. I all ärlighet så hör jag inte mycket skillnad med denna mot en LG vilket är ett extremt gott betyg. Dynamiken och rymden i ljudet är fantastisk. Mycket klart ljud. En sak som står jäkligt klart vid det här laget är att man kan inte få toppkvalitet med USB-C utan det krävs ett 3,5mm uttag för att man ska få den där extra kvaliten i ljudet som man vill åt i hörlurar. Har inte hört en enda telefon med USB-C som når upp till denna nivå som telefoner med 3,5mm kan ha.

  Batteritiden är mycket god men den bör vara bättre med denna storlek på batteriet och denna processor. 10 timmar skärmtid är väl inga problem men en liten känsla av besvikelse infinner sig ändå för man vet att den borde vara kapabel till närmare 15 timmar enligt specs känns det som. Pocophone hade bättre batteritid i jämförelse. Ingen batteritid att klaga på egentligen. Men den borde varit ännu bättre.

  Något som jag måste nämna som känns direkt mediokert på denna telefon är vibrationsmotorn. Den är av den billigare typen tyvärr. Känns väldigt billig. Tummen ner för den.