Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Note 10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (58)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Vissa saker med denna luren är super. Kameran är ett exempel, och då kommer jag från en Huawei P20 Pro, så jag var van vid hög kvalité redan innan. Skärmen är bra (även om jag har en död pixel sen första veckan). Processorn duger, batteriet är otroligt.

  Men den har också några brister som gör att det inte känns självklart att rekommendera den till andra.

  Mitt största problem är fingeravtrycksläsaren. Första två veckorna funkade den utmärkt. Men nu får jag försöka 10-20 gånger får att låsa upp. Ansiktsigenkänningen funkar dock okej, men har inte tillräcklig säkerhetsnivå för vissa typer av användande.

  Jag får inte telefonen att sluta vakna i fickan. Den låser inte upp sig i fickan, men det räcker med att den vaknar för att den ska tro att kontakten med mitt lår genom ficktyget är ett klick på play-knappen till en avisering från podd-, ljudboks- eller musikspelare. När som helst kan telefonen börja spela upp ljud, och om jag stänger av ljudet betyder det att den kan börja spela igenom flera kapitel av en ljudbok utan att jag märker det och det blir skitjobbigt att leta upp var jag var i boken.

  Ganska ofta får den för sig att inte dra igång några alarm på morgonen, trots att jag noga kollat alla ljud- och nattinställningar. Jag är en riktig inställningsnörd men lyckas ändå inte bli klok på varför alarmet inte låter ibland. Oftast vaknar jag eller barnen ändå i tid på morgonen, men förr eller senare kan de få förödande konsekvenser.

  Telefonen verkar också ha dålig täckning, både med wifi och med mobilnätet. Folk har ofta problem att höra mig kontinuerligt genom telefonsamtal, och ibland vägrar den ansluta till wifiet när jag sitter i rummet bredvid routern.

  Vi får se hur det utvecklar sig, kanske blir några av de mjukvarurelaterade problemen bättre. Men just nu kan jag inte helhjärtat uppmuntra folk att köpa telefonen. Den är super på många sätt, men otroligt frustrerande på andra.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Mycket bra telefon, grym kamera, kanske något stor eller så är jag bara ovan.
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Bra kamera och bra batteri, men sjukt dålig kvalitet. Skärmen sprack för ingenting, strömknappen dog efter några veckor, och till sist la hela touchskärmen av efter jag haft mobilen i 1 1/2 månad. Eftersom displayen hade en spricka ska jag betala nästan summan för en ny mobil för att laga felen. Galet!
  Dessutom är den för stor för att gå att hålla bekvämt i handen. Tacka vet jag min gamla iPhone som håller för nästan vad som helst!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Väldigt nöjd med det mesta i denna. Batteritid, Storlek, Kamera, Prestanda. Sen att man köpte den helt obegripligt billigt från Comviq skadar inte. Kommer från Samsung S9 och Iphone 8.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Sjukt mkt mobil för pengarna. 1200kr via comviq, det blir inte billigare än så.
  Det enda jag saknar på den är stänkskydd.
  Men men, 2 dagar batteritid, bra camera och snabbhet på premium nivå för 1200kr känns som en bra deal. Tummen upp Comviq.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket bra telefon. Haft Samsung S9 innan och allt är bättre med denna än så länge. Skärm, kamera, batteritid och prestanda, ja allt är toppen. Man får otrolig mycket telefon för pengarna (1200 kr) inbakat i ett Comviq abonnemang.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Uppgraderade från Samsung S9, 1200 kr via Comviq som jag redan hade som operatör. Redan några bra recensioner lämnade, skriver gärna mitt som svar.

  Överlag håller jag väldigt mycket med på alla +/- nämnda av Ompax, bra skrivet omdöme!
  Vill gärna lyfta fram kameran lite mer, använder min främst till amatör astrofotografering och där är den suverän!

  Batteriet som nämns som både plus och minus är jag väldigt nöjd med. Enkelt 2 dagars användning. Då jag bytte från en S9 kan jag inte jämföra på samma sätt, för mig bara en stor positiv skillnad!
  Jag undrar om inte Thompi9 fått något fel-exemplar. Att enheten går varm och 12 timmars batteri med 1 timmes skärmtid låter helt galet. Hade min ute och fotade (astro då) så kamerasensorn aktiv i 1,5 timme (200 bilder * 24s per bild) med skärmen igång hela tiden. Enheten kall och använde 20% av batteriet!

  Bytte också launcher (poco launcher). Ompax: orkar du lägga till vilken launcher du bytte till?

  Liten bonus för det medföljande skalet. Genomskinligt, snyggt och tillräckligt skydd om man som jag vill slippa helt fodral.

  Telefonen som helhet: 9/10
  Prestanda för priset (1200 kr): 10/10
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Jag har redan stött på problem såsom att den går väldigt varm ,Batteriet är nått som jag anser är AoO att det skall vara bra och första laddningen höll batteriet ca 12 timmar med 1 timmes skärmtid. Jag får hoppas detta är pga första laddningen och inte någon vana. Jag sitter på en Samsung Note 10+ som har 4300ma batteri och den håller som minst 1,5dagar med en skärmtid på över 5timmar. Jag ägde åxå en Asus Zenphone5 den har åxå över 4000ma batteri och höll ganska likvärdigt som note10an. MEN Denna telefon skall ha 5300ma borde slå dessa 2 telefoner med hästlängder.

  Updatering: första laddningen efter att jag laddat ut telefonen va nått som skrämde mig. jag hade en batterikurva som dök kraftigt nedåt telefonen va trots den ej va använd särkilt mycket då höll den ca 14timmar. Nu är jag inne på 2a laddninen av batteriet och nu håller den avsevärt mycke bättre 5timmars skärmtid en hel del snackande i den och vi är inne nu på 3 dygn. det är helt ok faktist anser jag så jag ändrar mitt betyg från 3 till 8a

  Kameran är helt ok faktist men inget jag prioriterar. 6gb ram tar man sig rätt långt på lika så lagringsutrymmet på 117gb (efter OS och alla inbyggda appar)

  telefonen är rätt snabb faktist så ett garanterat alternativ om du vill sluta sponsra samsung och testa nått nytt.
 • Bra
  7 mån sedan
  Detta omdöme skrivs efter en veckas användning. Kommer uppdatera texten om erfarenheterna förändras.

  + Bra kamera. Inte fantastisk som 108MP möjligen antyder men det blir ändock väldigt fina bilder.
  + Bra skärm. Fin färgåtergivning och upplösningen känns OK för skärmens storlek.
  + Snabb. Läser man andra omdömen klagar många på att det enbart är en Snapdragon 730G i denna (och inte en 8**) men jag märker då inga prestandaproblem överhuvudtaget.
  + 6GB RAM duger fint.
  + Batteriet. Räcker ca 2 dagar för mig vid normal användning.

  - Batteriet. Med 5200mAh borde det räcka längre än vad det gör. Min förra telefon hade 5100mAh och räckte en bra bit över tre dagar vid liknande användning.
  - Högtalaren. Sitter enbart en högtalare i nederkant på telefonen, som dessutom inte låter fantastiskt.

  En personlig preferens var också att jag inte stod ut längre än några timmar med den inbyggda launchern. Efter byte var allt frid och fröjd dock.

  Så totalt sett är jag nöjd med mitt köp, även om de negativa detaljerna ovan drar ned helhetsbetyget något. 7/10.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Skulle byta telefon från Xiaomi Mi A1 som jag haft i nästan 2 år.
  Valet föll återigen på Xiaomi då de legat långt fram i utvecklingen och på rätt sida av prisutvecklingen.
  Har haft min Mi Note 10 i ett par dagar nu (Comviq Deal +50kr i månaden, ruskigt bra pris! *1200kr*)
  Kameran fantastisk, skärmen fantastisk, balansering av telefonen i handen riktigt bra; kändes tung första dagen men nu märks det inte.
  Snabb med processorn, 6GB ram och dess 128GB Minne kommer jag klara mig på i 2 år tills nästa byte.
  Kan inte komma på någonting som en telefon över 6000kr erbjuder som denna inte har. Testaade o installerade PUBG som grafikreferens och det bara flöt på! Riktigt bra val!
  Lite tillbehör beställda på Ebay och fundering på en Gimbal står på schemat härnäst.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Köpte den billigt via Halebop. Hade Xiaomi Mi9 och HTC innan. Kameran är i princip lika bra som Mi9 (bättre än Samsung S9), både filmer och bilder håller mycket hög klass. Färgerna är naturliga, skärpan är bra, funkar överraskande bra i dålig belysning. Kan lätt jämföras med de flesta toppmodeller, se DXO-sidan för bildexempel. Alla fem kameror fungerar bra, ingen känns onödig, vidvinkelkameran och zoomen är verkligen användbara. Makrokameran har jag inte använt så mycket.
  Ljudet är ok. Mikrofonen är mycket bra, säger de jag pratat med. Fingeravtryck och ansiktsigenkänning har fungerat helt felfritt. Mobilen är lätt att hålla i handen och den böjda skärmkanten får mobilen att se exklusiv ut utan att störa funktionalitet.
  Det är rätt självklart att man då och då märker skillnaden mellan Snapdragon 855 och denna från 700-serien, men för min del har jag endast märkt skillnad i spel som stundvis har tyngre grafik.
  Skärmen är riktigt bra, bra färger och skärpa. När jag jämför med frugans Samsung S9 tycker jag inte att det är nån märkvärdig skillnad.
  Trist att det saknas SD-kortplats, därför måste man köpa 128 Gb-modellen, tycker jag. Att den inte är vattentät struntar jag i.
  Sammanfattningsvis kan jag inte tänka mig nån mobil som ger mer för pengarna.