Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

nVidia Shield TV 8GB (2019)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla nVidia Mediaspelare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  För strax under 2000kr får du en medieenhet som slår det mesta på fingrarna, enkelheten överträffar till och med en kraftig HTPC i mitt tycke.
  Ur kartongen är den kanske inte super speciell, du har dina vanliga streamingtjänster som t.ex. Netflix och Viaplay. När du däremot drar in IPTV vilket beroende på app såklart, är bättre än vanlig TV tuner. Samt om du har en Plexserver så får du fram denna enhets fulla potential. Strömmar 4k HDR material utan problem från min Plex server, via Wi-Fi dessutom. 2016 tyckte jag min äldre version av Shield var årets bästa teknikköp. Detta gäller även för 2020 med 2019 års modell.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Bästa mediaspelaren jag haft. Har både denna och Pro (2019) samt haft de äldre versionerna från Nvidia. Denna duger mer än nog för alla som inte spelar native Android spel. Har den som Plex/Netflix/Spotify/Tidal/YouTube/TED streaming och för detta fungerar den som sagt mer än väl - finns för mig ingen anledning att punga ut för Pro versionen om man inte ska ha en Plex Media Server & behöver usb-uttagen alt. om man då vill spela fler native android spel utan lagg - det enda läget du skulle märka att du inte har Pro versionen är väl möjligtvis när du snabbspelar i t ex Plex och eftersom den har mindre RAM därmed behöver buffra lite mer (Främst i 720/1080p som detta märks, kör du en trevlig 4k film så kommer du få sitta och vänta även med Pro versionen)... Absolut inget att lägga ut dom extra 500kr.

  Köp denna om du inte behöver USB-uttagen till PMS eller vill kunna koppla in tangentbord/mus när du streamar spel till TV'n.
  (Kul fakta är kanske att hörlursförstärkare fungerar out of the box om du kopplar in en via USB så det är väl ett till undantagsfall också där du vill ha Pro ev.)

  Kortfattat: Köp denna om du vill ha den bästa mediaspelaren som tillverkas idag. Har allt förutom AirPlay/Apple TV app för att titta på Apples streamingtjänst. För detta kan du antingen använda en PC med chrome & casta webbläsarens innehåll till Shield TV'n alt. köpa en app som aktivera AirPlay (finns flera som kostar pengar, inte testat om de är bra själv).
  Har själv en Apple TV 4K då det bara blev smidigare för att köra AirPlay eller titta på Apple TV+ (Och min bredbandsoperatör gav mig en för 39kr*24 (936kr ist för 1890kr i butik).
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Oerhört nöjd. Snygg, smidig, snabb, älskar kontrollen. Klart bättre kvalité både på bild och ljud jämfört med TVns inbyggda appar. Dolby Atmos är en fröjd
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Kan bara instämma på tidigare recensioner. Detta är ett litet monster!
  Har länge kört "billigare" andriod boxar som alltid slutat upp med diverse problem. Nu slog jag till på denna och ångrar ingenting.

  * Snabb
  * Bra fjärrkontroll
  * Smidigt med Google Assistent
  * Funkar svinbra till Iptv m.m

  Värt varenda krona och tror ingen slår denna under 2000kr
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Har inte hittat några svagheter, rapp i menyer. Streamar allt jag testat via kodi. Finns ingen USB port men man kan ju koppla det mesta via Bluetooth.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Mycket nöjd med mitt köp. Fungerar kanon. Snabb. Älskar den upplysta fjärrkontrollen. Smidigt att casta material till TVn.
  Enda minus är väl priset.. aningen dyr.. men bra teknik brukar kosta.

  Årets bästa köp 2020.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Mycket nöjd, snabbt och smidigt i menyerna. Extremt mycket snabbare än att använda Samsungs långsamma smart-tv funktioner. Nu slipper vi skaffa ny TV.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Väldigt nöjd. Snabb och fantastisk bild. Uppskalningen till 4k är väldigt bra.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Överlag nöjd. Den är riktigt snabb( snabbare än ex inbyggda android tv på Sony A8 Oled som jag kunnat jämföra med). Men den har strulat några gånger. Strulet består av att ljudet börjar hacka. Bilden har också börjat hacka några gånger. Man måste då starta om shield för att det ska fungera som vanligt igen.

  Sen verkar inte auto framrate funktionen fungera än( endast beta). Det medför ett visst ”judder” i bild när man spelar något från SVT som kör ex 50 hz. Man måste då gå in och ändra HZ manuellt på Shield. Netflix har också ”judder” om jag inte går in manuellt och ändrar till 60 HZ. 59.940 HZ funkar dåligt på Netflix för mig.

  Som sagt. Gillar smidigheten med Shield. Bra att den stödjer Dolby vision med. Full pott är den inte värd pga nämnda problem.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Snabbaste mediaspelaren jag haft. 10x så snabb jmf med smart tvn egna funktion.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Klart nöjd över enkelheten i det här lilla potenta mediacentret. Saknar några appar men det är en grym enhet som jag kan rekommendera stark
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt perfekt, har gömt min bakom TVn. Använder mest för streamingtjänster och IPTV. Inga problem med lagg på IPTV, som det var med AppleTV.
  Fjärrkontrollen är skön att hålla i.
  Snabb som tusan.