Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nest Mini (2nd Gen)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  15 tim sedan
  Jag lägger till samma recension till Nest Mini som till Home Mini. De är extremt lika och förutom ljudet så märker jag ingen praktiskt skillnad. Nest mini ska ju vara lite bättre på att ta upp ljud. Det är den kanske, men det är inget jag märkt hos mig. Kanske lite snabbare. Ja, så är det ju det där att kunna hänga på väggen. Det är bra, men definitivt inget som motiverar full pott.

  Ok, röststyrning kan vara lite coolt. Nästan 100% av belysningen hemma går att styra (Z-Wave, Telldus Tellstick, Philips Hue etc.) Är man lat så kan man sitta kvar i soffan och säga till att den ska starta ljuset i vardagsrummet. Eller nej, just det ja. Man kan ju inte starta ljuset, men måste TÄNDA ljuset.. Mer om hur smart den är senare.

  Det går även att styra Spotify och Chromecast via Assistenten. Men det blir lätt väldigt dumt. Vet man namnet på en låt så går det oftast bra att starta den. Men säger man till exempel sätt på "Rockmusik" så hittar den en spellista som någon gjort som heter "Rockmusik" på Spotify. Den har ju naturligtvis inte någon koll på vad rockmusik är eller vad jag brukar lyssna på.

  Som assistent så är det mest en gimmick. Jag säger till barnen att fråga assistenten hur många dagar det är kvar till Jul (fråga inte mig!). Barnen använder den för att sätta timer på 2 minuter för att borsta tänderna. Den kan räkna matte. Vissa saker fungerar bra. Men den är inte speciellt bra på att förstå om inte jag vet exakt vad jag ska säga. Säger man starta, inte tänd belysningen t.ex. blir det jobbigt att veta vad den ska göra. Det går att ändra färg på Philips Hue, om man vet exakt vilka ord man ska säga och i vilken ordning. Detsamma gäller Spotify, eller om man vill ändra volym på Chromecast. Väldigt mycket går, men det är lätt att snurra till det.

  Den är duktig på att ta upp ljud. Är det hyfsat tyst i rummet så är det inga problem att styra den från fel rum med normal samtalston. Och den förstår till min stora överraskning vad jag säger, även om barnen pratar samtidigt. Det kan kanske ha att göra med att den känner igen röster? Om det är jag som säger "Hej Google" så följer den bara min röst?

  Rent praktiskt så har jag kopplat min Google Home Mini till Home Assitant (HASS) som agerar hub för mitt smarta hem. HASS är väldigt kompetent och har stöd för nästan allt jag kan komma på, men är ganska så komplicerat att komma igång med. Men det kanske är en helt annan recension. Men genom HASS kan jag koppla enheter och scenario som inte egentligen är möjligt i en Google Assistent. Just den är en fin kombo som jag kan rekommendera.
 • Mycket bra
  22 dagar sedan
  Helt klart ett lyft ljudmässigt där det är den förbättrade basen som är det som gör skillnad. I övrigt inte märkt så stor skillnad rent funktionellt. Lite fler dioder och väggfäste gör såklart det hela lite bättre med.
 • Dålig
  23 dagar sedan
  Uppdaterat: 23 dagar sedan
  Just nu ger jag ett lågt betyg. Den har problem att filtrera bort bakgrundsljud, något den sas skulle vara extra bra på för att den hade en extra mic. Det kanske fungerar på fläktljud och oväsen, men röster från tv'n klarar den inte att hantera lika bra
  som gamla Google Home Mini. Det blir retur direkt!