Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nest Mini (2nd Gen)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag lägger till samma recension till Nest Mini som till Home Mini. De är extremt lika och förutom ljudet så märker jag ingen praktiskt skillnad. Nest mini ska ju vara lite bättre på att ta upp ljud. Det är den kanske, men det är inget jag märkt hos mig. Kanske lite snabbare. Ja, så är det ju det där att kunna hänga på väggen. Det är bra, men definitivt inget som motiverar full pott.

  Ok, röststyrning kan vara lite coolt. Nästan 100% av belysningen hemma går att styra (Z-Wave, Telldus Tellstick, Philips Hue etc.) Är man lat så kan man sitta kvar i soffan och säga till att den ska starta ljuset i vardagsrummet. Eller nej, just det ja. Man kan ju inte starta ljuset, men måste TÄNDA ljuset.. Mer om hur smart den är senare.

  Det går även att styra Spotify och Chromecast via Assistenten. Men det blir lätt väldigt dumt. Vet man namnet på en låt så går det oftast bra att starta den. Men säger man till exempel sätt på "Rockmusik" så hittar den en spellista som någon gjort som heter "Rockmusik" på Spotify. Den har ju naturligtvis inte någon koll på vad rockmusik är eller vad jag brukar lyssna på.

  Som assistent så är det mest en gimmick. Jag säger till barnen att fråga assistenten hur många dagar det är kvar till Jul (fråga inte mig!). Barnen använder den för att sätta timer på 2 minuter för att borsta tänderna. Den kan räkna matte. Vissa saker fungerar bra. Men den är inte speciellt bra på att förstå om inte jag vet exakt vad jag ska säga. Säger man starta, inte tänd belysningen t.ex. blir det jobbigt att veta vad den ska göra. Det går att ändra färg på Philips Hue, om man vet exakt vilka ord man ska säga och i vilken ordning. Detsamma gäller Spotify, eller om man vill ändra volym på Chromecast. Väldigt mycket går, men det är lätt att snurra till det.

  Den är duktig på att ta upp ljud. Är det hyfsat tyst i rummet så är det inga problem att styra den från fel rum med normal samtalston. Och den förstår till min stora överraskning vad jag säger, även om barnen pratar samtidigt. Det kan kanske ha att göra med att den känner igen röster? Om det är jag som säger "Hej Google" så följer den bara min röst?

  Rent praktiskt så har jag kopplat min Google Home Mini till Home Assitant (HASS) som agerar hub för mitt smarta hem. HASS är väldigt kompetent och har stöd för nästan allt jag kan komma på, men är ganska så komplicerat att komma igång med. Men det kanske är en helt annan recension. Men genom HASS kan jag koppla enheter och scenario som inte egentligen är möjligt i en Google Assistent. Just den är en fin kombo som jag kan rekommendera.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Köpte den för att använda till att streama musik till mina högtalare i uterummet (kopplade till förstärkare via bluetooth) men till det är den klippt värdelös. Tappar kontakten med Spotify flera gånger i minuten vilket gör det omöjligt att lyssna på musiken. Även när ljudet kommer från Nest Mini tappar den kontakten och musiken hackar.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Bra ljud och roligt att styra saker i hemmet men ibland måste jag säga "hey google" 3 gånger när jag står 1m ifrån med ansiktet riktat mot den för att den ska reagera. Routines fungerar inte alltid utan vissa kommandon faller bort ibland. Inkonsekvent. Man känner inte att man kan lita på den.

  Edit: ett år senare. tycker den bara blir sämre och sämre. Svarar på fel högtalare. Ofta klarar den inte självklara saker med väder och googla saker.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  19 dagar sedan
  Bättre högtalare än Google-assistent. Med rätt placering i ett litet rum kan ljudet vara ganska bra för storleken, speciellt jämfört med Google Home Mini.

  Dock slår Google Home Mini denna enhet med hästlängder när det gäller smarta funktioner. Kan inte ändra "Hej Google"-känslighet på Nest Mini på svenska. Fungerar utan problem på Home Mini. Står jag 1m från Nest mini och säger "Hej Google", så är det större chans att Home Mini:n i vardagsrummet (5-6 m bort) reagerar.

  Har även haft problem att para ihop högtalarna, då Nest Mini bara försvinner ur högtalargruppen lite sporadiskt. Det sista vet jag inte om det är p.g.a. min telefon, men det är konstigt då Home Mini alltid finns. Kan inte välja högtalaren i Spotify när det händer.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Gillar den bättre än den stora. Den stora låter "mer" men.. hur ofta spelar man skiten ur sin nätverkshögtalare?

  Baah. Den här fattar bättre också. Jag sitter i köket med den stora och har den lilla på övervåningen. Säger hej google och den från övervåningen lystrar, men inte den i köket... För att den är bortvänd.

  Buu
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fantastisk liten högtalare till mitt media rum!
 • 2 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Usel
  2 mån sedan
  Har 5 stycken Google Home/Nest-enheter och en Chromecast Audio. Tyckte att det var ett nice system inledningsvis. Nice att fylla huset med ljud och Chromecast Audio som var kopplat till 2.1-systemet i vardagsrummet gjorde så att ljuset blev lite trevligare med. För man ska inte överdriva hur bra ljud det är i Google-högtalarna, det är inget vidare. Men det förgyller ändock livet när man far runt i huset, lagar mat i köket osv. Vidare är det nice att kunna styra sitt smarta hem med assistenten.

  Nu till det mindre positiva. Mjukvaran är bristfällig, enheter går inte att lägga till från en av våra telefoner, det här slutat att fungera. Det är problem med vissa tjänster när man har flera konton, och framförallt så har högtalargrupper slutat att fungera helt. Det är något känt fel hos Google som dom inte gör något åt. Jag har haft problemet sedan ca juni 2020, finns långa trådar om det. Har resettat varenda enheten och konfat upp hela skiten flera gånger för att få det att fungera. Men det går inte för att felet ligger hos Google. Googles support går inte att få tag på. Dom har bland annat ett nummer och en chatt för sina Home och Nest-prylar men det går inte att nå dom den vägen. Så här har man ett system som är helt värdelöst och borde dumpas på återvinningen. Mitt tips, köp inte skiten.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Tappar kontakt med nätverket och måste konfigureras om varje dag
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Tappar koppling mot Google-konto regelbundet. Som mest ha högtalaren funkat i en vecka. Kopplar alltid ner sig mellan två och tre på natten med följden att högtalaren börja härja om att enheten måste kopplas upp mot ett konto. Placeras alltså lååångt från alla sovrum.

  Två stjärnor för att den faktiskt funkar när den inte är nerkopplad.
 • Ganska dålig
  6 mån sedan
  Köpte två stycken och det var alltid en av dem som inte kunde styras genom Home-appen... Jag kommer inte ihåg hur många gånger jag nollställde dem för att sedan koppla upp dem igen och jag bytte ut den som ständigt kopplade bort sig och då började den andra att krångla...

  Hur som helst så lämnade jag tillbaka båda och ska nu vänta tills tillverkarna kommer med någonting som håller anslutningen bättre.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Smart liten högtalare med många styrfunktioner, och den kan lätt gömmas undan. Vill man enbart ha en Google enhet hemma så rekommenderar jag absolut Google Nest Hub i stället.

  + Lätt att gömma undan
  + Alla Google funktionerna

  - Dålig som högtalare
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Fungerar jättebra. Har 2st att lyssna på musik och styra alla Ikea lampor med, fungerar över förväntan.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Köpte denna som en uppgradering till min gen1 mini vilket blir fokus för denna recension. Jag ville främst uppgradera för att min gen1 är väldigt dålig på att reagera och höra vad jag säger. Mycket sämre nu än när jag köpte den, så med de 3 mikrofonerna på gen2 hade jag höga förhoppningar om förbättring. Jag har testat gen2 med min gamla gen1 i samma rum på samma plats med utförliga jämförande tester, detta är slutsatserna.

  Mikrofoner
  De 3 mikrofonerna på gen2 gör i praktiken mikroskopiskt liten skillnad, kanske ingen alls. Inte hemma hos oss iaf. Den enda gång man kan ana en liten liten förbättring är när TV el dyl är på i bakgrunden, då kan gen2 reagera ibland när gen1 inte gör det, men skillnaden är otroligt liten och kan handla om slumpen mer än något annat. Absolut inte värt en uppgradering.

  AI chip - snabbhet
  Gen2 ska ju innehålla något slags AI chip för att inte behöva använda servrarna till att förstå vad man säger med mera. Detta gör återigen ingen som helst skillnad på responstiden. Den är på tiondelen av en sekund lika snabb / långsam som min gen1. Kanske är inte chippet aktiverat än?

  Nya kontroller o upphängning
  De nya kontrollerna som lyser upp när man närmar sig är en trevlig förbättring, särskilt paus/play, men det är inte mer än så. Hålet för upphängning är praktiskt, men Kjell har brackets för 30 spänn som också klarar av en takmontering.

  Ljudkvalitet
  40% mer bas? Ja, det är lite mer "kropp" i ljudet från gen2, men det är i min mening inte mer än marginell skillnad. Ingenting som är påtagligt nog för att göra det till en helt annan upplevelse. Det är fortfarande inte nog för annat än lite skval i bakgrunden.

  Slutresultat
  Jag hade hoppats på mycket mer. En uppgradering från gen1 är pengar slängda i sjön. Ska man köpa en första så kan man absolut välja gen2 om priset är snarlikt. Om däremot gen1 blir betydligt billigare och du behöver flera? Ta gen1, det spelar ingen större roll.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har 9st 1st gen, 1st Hub, 1st Lenovo clock och köpte en 2nd gen Mini.
  Ljudet är bättre, men den tappar WiFi när man spelar på alla samtidigt, det gör ingen av de andra.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  2nd gen har ett hål på baksidan så att den kan hängas på väggen - smidigt! Och ljudet är lite bättre än Google Mini (1st gen), men ljudet är fortfarande inte jättebra - det går att lyssna på musik men det är inte njutbart direkt. Perfekt för prat-radio dock. Ljudet på den större Google Home är fortfarande märkbart bättre.

  Vad gäller smartheten så har Google fortfarande efter flera år inte lyckats riktigt. Säg "add this song to my playlist" och du kan få till svar "Playing 'add this song' " och liknade idiotsvar. 3 av 10 svar är så, så man behöver tålamod för att använda den. Man behöver veta exakt vad man ska säga för att få den att göra något.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Trevlig liten smartprodukt med skapligt ljud för den lilla enhet som det trots allt är. Perfekt som "köksradio" / timer / enkla frågor mm. Ganska snabb är den oxå i sin hantering av frågor/svar. Plus för det.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Något bättre ljudupptagning än föregångaren
  + Bättre ljud, så det nu känns det ok att lyssna på lite musik
  + Hål för väggfäste
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Helt klart ett lyft ljudmässigt där det är den förbättrade basen som är det som gör skillnad. I övrigt inte märkt så stor skillnad rent funktionellt. Lite fler dioder och väggfäste gör såklart det hela lite bättre med.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Just nu ger jag ett lågt betyg. Den har problem att filtrera bort bakgrundsljud, något den sas skulle vara extra bra på för att den hade en extra mic. Det kanske fungerar på fläktljud och oväsen, men röster från tv'n klarar den inte att hantera lika bra
  som gamla Google Home Mini. Det blir retur direkt!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Jag gillar det verkligen. Ljudet är väldigt klart och det finns en bra mängd bas. Jag använder den i sovrummet och den kan ta upp min röst varje gång utan att jag skriker. Det finns dock vissa frågor jag ställer som inte går att förstå men ställer mer kortfattat tycker jag fungerar bättre. Jag älskar Google AI och älskar alla coola saker du kan få detta att göra
 • Perfekt
  1 år sedan
  Stor förbättring på denna lysande lilla högtalare jämfört med den första generationen.

  Viktigast av allt: Ljudet har fått mer fullhet och bas. Var förvånad över hur bekvämt det är att lyssna på musik på den här.
  Enheten svarar mycket på röstkommandon - mycket snabbare än den första generationen. Du behöver inte längre ringa enheten om den spelar musik.

  Pekfunktionen på toppen är tillbaka, dvs du kan ringa samtal, starta / pausa musik med ett litet tryck på toppen. Små ljusa fläckar tänds när handen närmar sig och markerar plus- och minusknapparna.

  Perfekt ersättning för radio - passar bra som ljudkälla i ett litet rum.