Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Roidmi X20

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Roidmi Dammsugare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.21)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 14 dagar sedan
  Edit: Sänker från två till en stjärna då batteriet gick sönder efter en månad. Tar inte längre emot laddning.

  Köpte denna när min Ergorapid Plus gick sönder efter fem år. Tänkte att den skulle vara så mycket bättre med tanke på alla goda recensioner den fått. Så här följer min recension:

  Detta är troligen den mest överbetygsatta produkten på Prisjakt!

  Fördelar:

  + Den dammsuger lika bra som andra smådammsugare.

  + Kvalitetskänsla i delarna.

  + Många tillbehör.

  Nackdelar:

  - Svindyr för vad du får.

  - Alla delar är lösa, det finns ingen hållare som det gör till Electrolux. Man få ha dem i en låda helt enkelt.

  - Ladd-dosan måste sitta exakt på rätt höjd, ändå är det mycket lätt att dammsugaren hamnar snett så att den inte laddar. Helt värdelös. Men det går att ladda den genom att stoppa in sladden.

  - Den är inte ergonomisk som Electroluxen. Det blir jobbigt att dammsuga någon längre stund. I alla fall om man är över 1,70.

  - Golvmunstycket far fram och tillbaka och sidledes. Det gör det svårt att dammsuga systematiskt. Ergorapiden är en dröm i jämförelse.

  - Golvmunstycket faller ner när man lyfter dammasugaren. Det gör att man måste lyfta högt när man ska över tröskeln. Detta bli också jobbigt i längden.

  - Den tar dubbel så stor plats som Ergorapiden. Inget för små garderober.

  Den är absolut inte värd mer än en stjärna eftersom konstruktionen är helt ogenomtänkt. Det verkar som att designavdelningen fått i uppdrag att göra en dyson-liknande dammsugare som ingenjörerna sen fått göra det bästa de kan av.

  Köp en billigare om du behöver en liten smidig dammsugare att ta upp hår och smulor med. Tänk på att ingen av dem kan ersätta en riktig dammsugare.
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Initialt: Jag älskar den här dammsugaren. Det är renare än någonsin på grund av att den är så lättanvänd och snygg, det krävs mindre engagemang att städa med X20 än att använda kökssopen. Men. En dammsugare i denna prisklass bör följas av kvalité och det är redan två saker som är trasiga.
  Först släppte magnetfästet från golvmoppen efter andra användningen, därefter började den roterande borsten att gnissla rejält. Detta till trots upplever jag ändå konstruktionen som stabil, alla klickfästen fungerar kanon.

  Dammsugaren har 3 effektlägen och du byter lätt nivå med en tumtryckning. Högsta effekt krävs för att den ska suga lika kraftigt som min gamla sladdkopplade trotjänare. Den låter en hel del i högsta och jag upplever att den styrkan bara behövs för att få upp matrester under bordet och skräp intill väggarna. Även lägsta läget fungerar att köra i, tillexempel när barnen sover och man är ute efter en tyst dammsugare, här får man dock köra långsamt för att skräpet ska fångas upp.

  Moppningsfunktionen är inte bra. Den släpper ned för lite vatten till moppen vilket ger en stor friktion mot golvet och det blir väldigt tungt att dammsuga. Du får dessutom inte använda rengöringsmedel.

  Sammanfattande plus och minus.
  + Estetiskt tilltalande. Du kommer inte störa dig på att dammsugaren står framme.

  + Det blir lika rent som med din vanliga dammsugare.

  + Smarta tillbehör som gör att det blir rent både fågel, fisk och mittemellan.

  - Hög viktpunkt, ej självstående. Den känns fragil i ett hem med småbarn, ett par nyfikna händer och dammsugarens motor kommer att falla från 1 meters höjd. Går dock att förvaras liggandes under soffan.

  - Moppningsfunktionen lämnar mer att önska.

  - Flerstegsstädning. Det går inte bara att ta av långa skaftet för att köra lister, fönsterbrädor etc utan du måste koppla till ett nytt munstycke.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  För en person som inte gillar städning, men ändå inte vill ha det stökigt och smutsigt, är den här dammsugaren väldigt effektiv. De olika huvudena möjliggör en enkel städning där man kan dammsuga och damma av ett helt rum, från golv till lister och bokhylla, enbart genom att byta huvud. För mig personligen var det lilla huvudet med borstar extra användbart, eftersom jag bekvämt (stående) kunde dammsuga lister och bokhyllor som annars kanske inte får så mycket kärlek för att det känns för ansträngande. Däremot tycker jag att moppsatsen känns relativt meningslös och gör ett ganska dåligt jobb genomfört med en vanlig mopp. Den är liten och fördelar vattnet ojämnt (det lämnas ett torrt streck i mitten). Dessutom framgår det inte om man får lov att tillföra någon typ av såpa i behållaren? Jag kommer troligen att fortsätta använda min nuvarande mopp.

  Generellt tycker jag att produkten känns stabil och robust. Vissa delar är lite plastigare än andra, och känns därför inte lika hållbara. Behållaren för smuts tycker jag är full tillräcklig i storlek, och jag gillar att det är färre delar som är förbrukningsvara. Den har även bra åtkomlighet under soffor mm.

  Batteritiden är ganska kort när man har den inställd på högsta sugkraft, och då låter den även rätt mycket.

  Fördelar:
  Många huvud som möjliggör effektiv städning utan ansträngning
  Känns robust
  Bra åtkomlighet under möbler
  Smidigt med sladdlöst

  Nackdelar:
  Dålig batteritid på maxinställning
  Högljudd
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Den är så enkel att använda. Om någon gått in med smutsiga skor, så tar man bara fram Xiaomi Roidmi X20 och suger upp skräpet. Så enkelt! Inte alls som med en vanlig otymplig dammsugare.
  Jag har testat alla tillbehör, och med Xiaomi Roidmi X20 är det roligt att städa. Jag är jättenöjd.
  Framförallt är det så smidigt att dammsuga och torka av golvet samtidigt. Och så rent det blir!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  En väldigt effektiv dammsugare som gör att det blir enklare och roligare att städa. Jag sökte en praktisk dammsugare som skulle göra det enklare att hålla damm och hundhår borta på övervåningen. Ville slippa släpa upp den tunga dammsugaren med sladd upp till övervåningen. Den här har ett smart magnetfäste som man sätter fast på väggen så den kan stå snyggt och prydligt på plats. Det är så mycket lättare att dammsuga soffan och trappan också med den här. Jättebra att det finns en moppfunktion också. Minus att den är ganska högljudd, men fördelarna överväger.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Vi har nu haft denna medhjälpare i vårt hushåll i ett par veckor. Den har varit till stor nytta. Både jag och min man är mycket imponerad över hur pass bra den fångar upp damm och smuts. Att den dessutom har en lampa som lyser upp mörka utrymmen är otroligt fiffigt. Man kommer enkelt åt trånga utrymmen och de olika utbytbara delarna gör det smidigt att dammsuga olika ytor såsom mattor och soffor. Vi trodde vårat hushåll var rent tills vi började använda denna produkt. Rekommenderar verkligen denna Xiaomi Roidmi X20 till alla som vill göra städningen enklare och roligare.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Bra dammsugare
  Jag tycket den fungerar bra som extra dammsugare, smidigt att hålla och många olika tillbehör. Den ersättning inte en riktigt dammsugare då jag tycker den inte suger tillräckligt runt om, utan mest under själva munstycket. Den är för dyr som en extra dammsugare.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Denna dammsugare gör ett riktigt bra jobb, kommer åt överallt och tar upp även stora bitar skräp så som flingor och blomblad. Lätt att bära med sig och suger bra åt alla håll på munstycket. Enda nackdelen är ljudet som är högt och tjutande. Därför kör jag aldrig på maxläget men det behövs inte då den städar toppen både på låg och medium. Rekommenderas!
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Smidig och mångsidig dammsugare!
  En superenkel och smidig dammsugare, extra bra för små lägenheter då den enkelt tar sig in i svåråtkomliga utrymmen med sitt rörliga munstycke. Ett stort plus är också att den är så enkel att förvara och stoppa undan när man är klar, speciellt när man bor litet. Jag blev väldigt imponerad av alla munstycken till olika användningsområden, det har gjort att jag har kunnat använda den i större delen av min städning, så som att städa soffan och våttorka. Jag gillar också att dammsugaren har olika nivåer på hastighet, så att jag kan växla beroende på var det behöver städas mer. Sugstyrkan på alla nivåer är till belåtenhet! Det negativa var bruksanvisningen som var väldigt simpel och dåligt översatt och som gjorde att jag inte kunde använda mig av den så mycket, jag fick testa mig fram själv och läsa på internet istället. Men generellt är jag väldigt nöjd med den här produkten och skulle definitivt rekommendera den till fler!
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Det tog lite tid att gå igenom alla tillbehör och funktioner, men när jag väl var igång att använda den kändes den sjukt okomplicerat. I jämförelse med min förra "vanliga" dammsugare är den här så himla smidig att plocka fram, och jag kan småstäda där det behövs, lite när som helst. Särskilt bra för mig som har en katt som fäller päls och sprätter kattsand omkring sig varje dag. Ibland kan jag dock tycka att sugkraften är något svag (även på högsta nivå). Med huvudmunstycket – som har ett stycke som "snurrar upp" dammet i dammsugaren – är städningen effektiv ändå. Med vissa av de andra munstyckena kan jag dock uppleva att jag måste ha stor precision på vad jag vill suga upp för att det ska komma med. D.v.s den suger inte upp kringliggande smuts på samma sätt som min gamla vanliga dammsugare. I runda drag är jag väldigt nöjd med hur den sparar plats och tid genom att vara så minimalistisk, och dessutom för att den är mopp och dammsugare på samma gång. Att den har en ljussensor som lyser när det är mörk (under möbler t. ex) gör att det är svårare att missa svåråtkomlig smuts.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Snygg och bra dammsugare. Grym prestanda och laddningslösning
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Snygg designen, att så många tillbehör ingår och att den är påslös. Som med alla nya saker tar det ett tag att lära sig byta borstar i munstyckena och att sätta ihop allt och ta loss vid tömning av skräpet som samlats i behållaren.
  Första dagen, när jag hade använt den, var lite för tung att bära. Jag fick ont i armen. Mitt hus är 116 km2. Efter några dagar gick bättre.
  Jag supernöjd med elektrisk madrassborste. I plast dammkopp kan man se hur madrassen är smutsig.
  ➕ Många bra delar medföljer. Två olika borstar för golvet som är utbytbara.
smidig handenhet och munstycke för att dammsuga säng/madrass och som även fungerar bra på soffor med katthår. Enkel att använda för trappor och filtret i luftvärmepumpen.
  ➕ Finns tre lägen för sugning, men jag har inte haft något behov av att använda de högre utan det har blivit bra resultat med lägsta hastigheten.
  ➕ Påslös, bara att tömma och man behöver aldrig bekymra sig över påsar.
  ➕ LED-belysning som tänds när det blir mörkt framför golvmunstycket och oj vad skräp och damm syns bra då.
  ➕ Man kan ladda den direkt eller via en adapter.
  ➕ Laddningen räcker förvånansvärt länge.
  ➕ Visuell skala på handdelen som visar hur mycket ström som finns kvar.
➕ För de mer nördiga finns en app där man snabbt avläser hur mycket ström som är kvar och filtrets status.
  ➕ Toppen, när man har små barn och djur hemma.

  ➖Tänker att det är för lite tung.
  ➖Låter som helikopter
  ➖ Moppfunktionen hade jag nog för höga förväntningar på. Visst är det jättebra att kunna dammsuga och moppa samtidigt men jag tycker inte att den funkar så bra. Om man bara vill torka av det lite snabbt så ok men oftast finns ju där fläckar och annat man vill ta bort och det klarar den inte. Dessutom blir den alldeles för tung att hålla på med då pga friktionen.
I slutet kan säga att ➕ är mer än ➖

  Som ni förstår så är jag supernöjd. Hur smidigt som helst att bli av med smuts efter barn och djurhår med en ögonblick.

  Jag rekommenderar den mer än gärna.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Lätt och smidig, kommer åt bra i trånga utrymmen. Belysningen är toppen så man ser att det blir rent. Sämre för mattor som följer med och blir en hög. Moppfunktionen är bra i köket till kaffefläckar mm. Bra laddningsfäste som ger stabilitet i stående. Bruksanvisningen dock bristfällig och man fick läsa delar av instruktionerna på nätet. Användarvänlig, lätt att plocka isär utan instruktioner. Bra tillbehör. Sammanfattningsvis mer dammsugare än förväntat.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Helt underbar upplevelse, gick från att hata att städa till att faktiskt tycka det är rätt roligt när man snabbt bara kan sätta på dammsugaren och vara igång och städa istället för att behöva släppa ut en stor och klumpig traditionell dammsugare sen behöver hela tiden kolla så inte sladden fastnar i någon möbel! Sedan för att byta munstycke så behöver man inte bråka med dammsugare för att få loss det ena och sätta på ett nytt, utan nu går det på två sekunder med en enkel knapptryckning. De mest tilltalande elementen med att gå över från en traditionell dammsugare till en trådlös är: 1. Förvånansvärt bra dammsugande förmåga för att vara en sådan liten och lätt hanterbar dammsugare 2. Manövrerbarhet på en helt annan nivå, går nästan inte att jämföra denna dammsugare mot en vanlig för dom är inte ens i samma liga, helt fantastisk på att komma in på ställen som var svårtillkomliga innan. 3. Relativt tystlåten, den är inte helt tystgående men det är verkligen en kompromiss man kan ta varje dag från att använda en traditionell dammsugare som är betydligt högljuddare. 4. Design och storleksmässigt så är Roid Mi X20 i en helt annan klass, tidigare så behövde man alltid gömma dammsugaren och nu mera gör det inget om den står framme för folk blir alltid positivt överraskade när dom ser dammsugaren vilket gör den till en konversations öppnare alla dagar i veckan, fått mer komplimanger för min dammsugare än vad jag har fått av något annat jag någonsin har haft vilket är rätt roligt. 5. Otroligt bra funktion med lampan. Det gör dammsugningen lättare och smidigare då man ser exakt vart allt smuts är. 6. Extremt användarvänligt, man lär sig direkt hur man kan använda den och hur tömning fungerar samt dom olika munstyckena fungerar och används Något negativt jag har att påpeka när jag väl har använt den är att ibland så slutar lampan att fungera i några sekunder. Inget som påverkar mycket men det blir ändå ett störande moment när man väl är mitt uppe i städandet. Annars har jag funnit denna dammsugare ett rent nöje att använda och gjort städningen snäppet lättare och roligare! Rekommenderar starkt att byta bort den gamla dammsugaren och njuta av alla positiva sidor med Roidmi X20
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Jag har länge velat hitta en smidig dammsugare som är lätt att förvara och lätt att plocka fram lite närsomhelst. Jag har en vit katt som såklart fäller mycket, vilket gör att jag gärna vill dammsuga varannan dag, om inte varje. Ett jobbigt moment har alltid varit min mörkblåa soffa som konstant är täckt av vitt katthår. Roidmis munstycke som är till för madrasser har verkligen gjort under! Håren försvinner på ett drag! Den är så smidig att plocka fram och kan lätt gömmas bakom gardinen. Jag bor litet med dålig förvaring, så den passar perfekt för ett litet hem. Något jag också gillar är lampan som tänds på själva munstycket när man dammsuger, det gör att man ser tydligt var det behöver dammsugas. Dammsugarmunstycket för golvet är väldigt rörligt och gör att man kommer åt i alla hörn och under soffan. Moppfunktionen var också en glad överraskning, tog bort fläckar lätt och såklart mycket smidigare än att dra fram moppen. Det enda jag har att klaga på är att den är rätt tung, jag blir rätt trött i armen efter en liten stund. För att sammanfatta är jag mycket nöjd med denna dammsugare! Den suger bra, (har tre suglägen!), den är smidig och kommer åt i hörn, den har många och bra munstycken som pass och man behöver aldrig byta dammsugarpåsar! Smidigare än så blir det inte!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En superbra dammsugare med många bra funktioner. Lätt att använda t ex att ta bort hundhår i soffan. Kommer åt trånga utrymmen. Jag rekommenderar den varmt.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Snygg och bra handdammsugare med många olika munstycken och tillbehör. Golvmunstycket har två utbytbara rullar för olika golv och mattor. Den avtagbara handdelen och munstycket med böjlig slang gör det mycket enkelt att dammsuga filter för luftvärmepump, hörn och springor. Jag gillar även munstycket för sängar och madrasser som jag också använder på soffan med bra resultat efter katthår. Mopptillbehöret funkar inte så bra då det gör att dammsugaren blir tung att styra så den använder jag inte. Roidmin är påslös vilket också känns bra. Det har tagit lite tid att lära sig ny teknik för att dammsuga då dammsugarmunstycket manar en att gå framåt. Ledbelysningen gör att damm och skräp syns mycket bra och tänds så fort det blir mörkt framför. Handenheten kan hängas upp på vägg eller laddas liggande. Resultatet efter dammsugning är klart godkänt.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Jag är väldigt nöjd med denna produkt. Trots storleken, suger den upp varenda dammkorn.