Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Huawei Freebuds 3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Huawei Hörlurar (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  14 dagar sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Jag tål inte silikon och därmed inte heller in-ear hörlurar. Jag tycker även om att kunna höra omgivningen så dessa lurarna blev valet efter mycket efterforskningar. Köpt på Elgiganten med prisgaranti som telefonshoppen(har absolut inget bra att säga om telefonshoppen) erbjöd för 1190 kr.
  Jag säger bara :WOW! Jättebra ljud och bas. Mycket bra stabil koppling mellan mobil och mellan hörlurarna. Har testat samtal i rejäl blåst, ingen har klagat. Dom hör mig lika bra som "att man pratar direkt i telefonen"
  Noise cancelling funktionen som jag sett fått en del kritik förstår jag mig inte på, det är ju självklart att allt ljud inte kan tas bort pga designen till hörlurarna men det tar verkligen bort ljud från omgivningen på ett bra sätt. Blåser det ute så hör man inte den och det tar bort olika surrande ljud Det har ju kommit flera uppdateringar sen hörlurarna släpptes och jag tycker allt fungerar klockrent. Jag kontrollerar hörlurarna via Google assistenten. Rekommenderas starkt av mig! Har aldrig provat huawei då jag är en Samsung fantast egentligen, men frågan är om jag inte håller på att ändra mig ⭐
 • Mycket bra
  28 dagar sedan
  Uppdaterat: 28 dagar sedan
  Unika i sitt slag med öppna snäckor och ANC. Perfekt för mig som inte gillar in ear-lurar.

  + Sitter bekvämt i öronen.
  + Bra ljud, aldrig haft något problem med att den jag pratar med inte hör mig. Vilket jag ofta hade med mina tidigare JBL.
  + ANC funkar bra att dämpa ljud från fordon, svårt att förvänta sig fullständig magi med en lur som inte sluter tätt i örat. Blir framförallt markant när man plockar ur lurarna efter en liten stund och förvånas över hur mycket det bullrar.

  - Wear detection kräver nyare Huawei-telefon.
  - Kan bara vara ansluten till en enhet samtidigt, hade varit bra att enkelt växla mellan dator och telefon när man jobbar. Skulle nog säga att avsaknaden av multipoint är den största nackdelen.
  - ANC-reglaget i appen fungerar lite oklart, hade varit kul med en förklaring vad de olika positionerna på reglagen innebär.
  - Inget ljudreglage, hade gärna sett fler genvägsmöjligheter än dubbelknack på respektive snäcka.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Laddningsetui gick sönder av lite vatten. Går tyvärr inte att köpa nytt fodral/laddare (som alla andra märken erbjuder, till och med Apple) så mina Freebuds 3 för 2000kr är nu helt värdelösa enligt support. Behöver köpa helt nya hörlurar. Aldrig Huawei igen varken telefon eller annat. Fyfan.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Bra ljud. Bra volym. Bra batteritid. Smidigt case. Väldigt bra som headset, dvs jag hördes tydligt för de jag pratade med. Nackdelarna är mer eller mindre småsaker: Lite oinspirerad design med tydligt Airpods-utseende och ett fodral av blank plast. Synd att wear detection kräver inte bara en Huawei-telefon utan även en senare mjukvarukversion som min Huawei Mate 10 Pro inte fick. ANC funkar men har inte så stor inverkan eftersom de är konstruerade för att inte sluta tätt mot hörselgången.

  Jag ville verkligen tycka om lurarna men till syvende och sist satt de inte bra i mina öron, i synnerhet det högra eftersom jag på kort tid blev väldigt öm och fick riktigt ont i öronen av att bära dessa lurar. Men eftersom det inte verkar vara så många andra som har detta problem, så berodde det nog på min anatomi. För de flesta är nog detta bra lurar, men jag lämnade tillbaka mina.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Hej ni som nu kört dom här under en tid, om jag laddar dom fullt, pratar ett snabbt samtal på e.x 10min, då borde det finnas massor med batteri kvar. Sen om jag låter dom bara ligga i asken i lådan i en vecka och använder dom igen. Så är betteriet helt tömt. Detta är 2a gången det händer för mig. Kan det stämma om dom suger ur betteriet i standby för det finns ju ingen på och av knapp vad jag sett.
  Bortsett från det så är dom helst superbra på alla sätt och vis, sitter väldigt bra i örat bra ljud!
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Väldigt nöjd. Ljudet är över förväntan. Avsevärt bättre än airpods. Kör lastbil och anc tar hand om de mesta av motorljudet. Blev rätt förvånad att de funkade så bra som de gjorde. Sitter utmärkt i mitt öra. Bra batteritid och trådlös laddning.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Haft dem i ca 2 veckor.

  Använder dessa med en Samsung s10+, pratar mycket i telefon i jobbet och ingen har kommenterat ljudet vid samtal. Kommer från Airpods gen 1 som efter +2 år dagligt användande har batterierna i podarna gjort sitt och som får agera backup när dessa nya behöver laddas.

  Intryck så här långt. ok batteritid, mkt bra ljud, hög känslighet och som vanligt när det gäller Huaweis produkter hög kvalitetskänsla på själva hårdvaran.
  Lika okänsliga vid dubbeltap som de gamla Airpods G1. Inte haft Airpods G2 eller Pro så kan inte jämföra.

  Alltid(sedan 2011) kört Android lurar och har haft en hel del problem med Airpods gen 1 som random kopplades bort och man var tvungen att para om lite då och då. Inte behövt göra det med dessa ännu.

  Valde mellan Airpods pro och dessa för halva priset tveksamt om Airpods pro är värda merkostnaden men jag har inte testat dem. Dock inte jättesugen på Inear så valet var ganska enkelt.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Bra lurar med minst lika bra ljud som airpods, kanske lite bättre till och med!
  Men lite okänsliga när dubbeltappar på dem!
  Google assitent är värdelöst då du inte får något responsljud som talar om när du ska prata, det blir bara tyst vilket i kombination med att den inte alltid uppfattar att du knackar på dem gör att du står som ett fån och hojtar order rakt ut i luften oftast helt utan respons!
  Du kan tex. Inte säga åt google att sätta på brusreduceringen!?
  Brusreduceringen fungerar mycket bra med just brus, men inte med buller som har mer låga frekvenser.
  Så i bilen så låter det som att du stänger av fläkten men inte så mycket mer!
  Detta låter som en sågning, men det är det inte, de är fortfarande snäppet bättre än de dyrare airpods 1 och 2.
  Batteritiden något sämre än airpods men de laddas fort! Fortare?
  Har även trådlös laddning om man har behov av det!
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Ljudet är bra, brusreducering fungerar men inte till hundra procent.
  Har en Huawei p20 pro med android 9 och denna är inte anpassad till denna version då vissa finesser inte fungerar som att ljudet blir av om man tar bort hörlurar ur öron.
  Man kan inte göra mycket med touch funktion då det är bara att slå två gånger som fungerar men man kan ställa in vad man kan göra med det.
  Är för övrigt nöjd med ljudkvalitet och brusreducering funktion.
  Sitter bra i örat och ramlar inte vid träning.
  Men för så mycket pengar så förväntar man sig bättre kompatibelitet med android 9 och mer frihet med vad man kan göra med touch funktion
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fick dessa julklapp av min sambo. Ljudet är helt magiskt och dom stänger verkligen ute ljudet. Man hör allt tydligt i alla väder. Bästa hörlurarna ever. Det som jag saknar är söknings funktionen. Man kan inte kolla var dom är någonstans som man kan göra med ipods.. Som sagt rekommenderas!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Köpte dessa lurar till min flickvän i födelsedagspresent. Har lånat lurarna ett par gånger och måste säga att jag är imponerad över ljudkvaliteten. ANC är inte lika bra som slutna lurar och är ganska överhajpat för dessa lurar. Rekommenderas starkt till alla.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Jag har haft de hörlurarna nu i cirka 1.5 månad jämte mina Airpods 2.. så jag kommer att jämföra båda och ..

  * Ljudmässigt för musik är de bra, lika bra som Airpods 2. Batteriet räcker bra om man kör utan NC (brusreducering) annars är batteriet INTE bra om man kör NC hela tiden, därav en stjärna mindre i betyg på grund av det. FreeBuds 3 har också mindre latens vid uppspelning av till exempel musik-video o annan video streaming vilket är faktiskt bra!

  * Ljudet vid samtal är mycket bra, tycker det snäppet bättre än med Airpods 2

  * Laddningstiden är snabb, får full laddning efter nån timme.

  * Huawei appen som är avsedd för FreeBuds 3 är helt okej, man kan använda den för att uppdatera mjukvaran, för att sätta på NC eller av. Samtidigt så kan man se hur mycket batteri kvar för hörlurarna och boxen också. Man kan även välja vad touch-kontrollen ska göra på bägge sidorna.

  * Passformen är helt okej för mina öron men jag gillar Airpods 2 lite mer, de sitter bättre i mina öron vilket är smaksak från person till annan.

  Använder inte touch-kontrollerna på den så jag har inte mycket o säga om det.

  Hörlurarna rekommenderas för Android användare, har man iPhone så kör med Airpods 2 då är de mer anpassade och välkonfigurerade för iOS.
 • Bra
  9 mån sedan
  Äger dessa och min dotter äger airpods v2. Så är mellan dessa två jag kan jämföra.
  Ljudet är likvärdigt.
  Passformen för mej personligen är något bättre på airpodsen.

  Det som drar ner betyget något är priset. Samt att dubbeltouchen på sidan av snäckan för att t. Ex byta låt inte fungerar 100%.

  Rekomenderar ändå ett köp.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Jag har varit helt nöjd med min Freebuds 3-upplevelse, de är verkligen en premiumprodukt och värt priset på alla sätt. Efter en katastrofal upplevelse med en omärkt Bluetooth-öronsnäckuppsättning, blev jag lite desillusionerad över hur väl dessa tekniska bitar verkligen kan fungera och övervägde bara att köpa några över-öron trådlösa hörlurar. Jag är så glad att jag kunde testa dessa och ändra tankar. 1. Ljud: Skarp och tydlig med en stötig bas med låtar som låter sant och exakt. Jag behöver inte lyssna med full volym (även i bullriga områden) för att tillräckligt höra alla tonar och tonhöjder på låten. 2. Bluetooth-anslutning: Lätt att koppla ihop och ställa in, en praktisk lampa på fodralet låter dig veta när de är redo att para ihop. Har aldrig misslyckats eller anslutits till fel enhet. 3. Stil och komfort: Slank och inte för stor, dessa sitter bekvämt och säkert i mina öron, även med en Tragus-piercing. Jag oroar mig inte för att de faller ut. 4. Design: Elegant och enkelt, laddningsfodralet känns robust och säkert, knopparna känns lyxiga och glider fint in i laddningsskyddet. Känsligheten på själva knoppen känner igen när de är i örat. Att trycka på för att pausa och hoppa över ljud betyder att inga extra knappar behöver läggas till och hålla designen minimalistisk. 5. Batteri: Ett mycket långvarigt batteri, jag har lyssnat på dessa på ganska hög volym i två timmar utan att behöva laddas i fallet. På liknande sätt har jag ännu inte varit tvungen att ta ut saken igen sedan jag öppnade. Knopparna laddas automatiskt när de placeras tillbaka i bärväskan. 6. Dynamisk brusavbrott: Fungerar bra! Jag tycker det bara är nödvändigt för mycket bullriga områden eftersom, som jag nämnde tidigare, knopparna sitter bra i örat och så att bullerleverans är toppklass ändå. Jag tycker att det inte ens är nödvändigt att använda på bussen eller när man går offentligt. Minskar omgivande ljud och gör ljudleverans ännu tydligare och skarp. Mitt enda klagomål skulle vara att jag ännu inte har kommit fram till hur jag kan spåra batteriets livslängd för knopparna eller laddningsfodralet och så har blivit kort av att fallet inte har tillräckligt med batteri kvar för att ladda mina knoppar på en pendel. Jag försökte installera Huawei-appen men det verkade inte fungera på min iPhone 11 Pro Max!
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Huawei FreeBuds 3 är en stor konkurrent till Apple Airpods. Inte bara ser de snygga och eleganta ut, utan ljudkvaliteten är en godbit. Brusavbrottet är en fantastisk funktion som fungerar bra när du ringer. Mikrofonen i FreeBuds fungerar tyvärr bara för telefonsamtal, men det gör din röst mycket tydligare än att tala med högtalare eller med ett vanligt par hörlurar.

  Som iPhone-användare är de lätta att installera, men appen för dem fungerar inte alls för mig. De är mer riktade mot Hawaii-smarttelefonanvändningar. Jag hade inga problem att ansluta dem via Bluetooth-inställningar. Musik och podcasts låter bra på dem. Jag är delvis lite rock, så om det är din sak så tror jag att du kommer att bli nöjd. Jag skulle föredra att kunna justera diskanten och basen.

  Laddningsfodralet är runt, smidigt och laddas via den trådlösa laddningsplattan eller med USB-kabeln Type-C inkluderad. De varar i 4 timmar när de är fulladdade. Väskan har magnetiska detaljer som gör det till en bris att passa in dem och förhindra att de tappas. De är en storlek som passar alla som berörde mig eftersom mina öron är relativt små. Men de passar fint i mina öron, är lätta och orsakar inga obehag.

  Det är ganska coolt att du kan dubbelklicka på den vänstra för att slå på och stänga av brusavbrott och den rätta för att hoppa över en låt (medan du lyssnar) eller spela musik om den är pausad. Det är synd att det inte finns något alternativ att stänga av musiken eller hämta samtal. Vissa andra funktioner inkluderar vattenbeständighet vilket innebär att de är lämpliga att bära i regniga väderförhållanden och träna. Jag är dock inte säker på att jag skulle bära dem i duschen!

  Jag tror att de är en bra uppsättning öronsnäckor som finns i antingen svart eller vitt. De behöver dock några förbättringar.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Både fodralet och knopparna är gjorda av en hårt glansig plast i antingen svart eller vitt, bottenspetsen är rostfritt stål och fungerar smart som en ledare för laddningsfodralet. Väskan är en rund och slät puck med metalllogo och gångjärn, det öppnas och fästs mycket tillfredsställande, längst ner en USB C-port och en liten LED. Fallet stöder också Qi trådlös laddning, en fin touch eftersom det blir mer tillgängligt i bilar, offentliga platser och även på baksidan av vissa telefoner. Inuti två perfekta portar för öronknopparna att fästa in och ytterligare en liten status-LED. Så snart locket öppnas kommer allt att börja ansluta och när du har lagt en knopp i allt är det klart och om du har satt det kommer din musik att börja spela.

  När det gäller passform, för mig personligen krävs det lite anpassning för att hitta den söta platsen där jag får en bra tätning och komfort, du kan definitivt säga om du har gjort det fel eftersom jag känner lite trötthet som försvinner med en tweak, när den väl är på den bra platsen flyttar den inte och det har varit bekvämt i två timmar hittills, satt på tåget till London. Jag tyckte inte om att vara bunden, den lätta vikten, komforten och ljudkvaliteten.

  Ljudkvaliteten var en annan överraskning för mig, vanligtvis föredrar jag silikonpipar, jag är inte främling för god isolering och bas men till min förvåning låter dessa knoppar av plasttyp faktiskt mycket bra, de är inte alls ljudfil men med tanke på vad de är jag Jag är säker på att majoriteten av människorna kommer att njuta av dem. Med brusreduceringen faller dessa på en bra plats för människor som inte gillar silikonspetsar men vill ha den isolering de erbjuder. Mikrokvaliteten är bättre än väntat med god isolering från benledningen.

  För de mer tekniska människorna använder dessa AAC-kodeken på 44,1 kHz och 16 bitar vilket är bättre än de flesta billigare SBC-hörlurar, appen låter dig konfigurera dubbla kranar på endera knoppen och justera brusreduceringen, det är lite voodoo magi och det är bäst att stämma med musikspel, det fungerade definitivt ganska bra i tåget och på kaféer, men förvänta inte igen att det kommer att prestera bättre än över öron eller silikontips eftersom de har en mekanisk fördel med tätningen de gör.

  Sammantaget med bekvämligheten med sin storlek och rörlighet tillsammans med bättre än förväntat komfort och ljudkvalitet kommer dessa att vara ett permanent tillägg till min vardagliga bärväska. Dessa kan totalt sett vara de bästa verkligen trådlösa hörsnäckorna för Android-telefoner till ett bra värde för pengarna.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Jag köpte nyligen dessa Huawei Freebuds3. De vänjer sig främst när jag går och på gymmet.

  Förpackningen & lådan ger Freebuds en premium look & feel. Jag använder en Pixel 4XL-telefon, och jag hörde att dessa knoppar fungerar och kopplas ihop enklast med Huawei-telefoner, men jag hade inga problem att ställa in dessa alls. Jag var igång omedelbart. Efter att jag installerade AI Life-appen från appen Google Play, var en firmware-uppdatering tillgänglig som jag installerade.

  Knopparna sitter ordentligt i mina öron och har inte kommit ut under mina promenader eller måttlig träning. Under mer kraftfulla har de kommit nära att komma ut men jag kände att de ”rör sig” och jag satte dem igen.

  Ljudkvalitet - det här är mina första knoppar så jag kan inte jämföra riktigt. Jag har också ett par låga Bluetooth-hörlurar, plus en uppsättning premiumbrusreducering över hörlurar. Ljudkvaliteten är mellan de billigaste de två andra apparaterna, vilket är rättvist när du tänker på att öronsnäckorna också prissätts mellan de två. Jag har lyssnat på pop-, dans- och rockmusik, plus ljudböcker. Volymkontroll sker endast via telefonen

  Brusreducerande funktionalitet verkar inte så effektiv jämfört med hörlurarna över örat, vilket är förståeligt. Jag skulle inte köpa dessa om brusreducerande aspekt står högt på din prioriteringslista. AI Life-appen kan justera omfattningen av brusreduceringen, och jag kan upptäcka vissa skillnader, men i slutändan är brusreduceringen bara inte så effektiv.

  Hörlurarna laddar genom att sätta tillbaka dem i fodralet, och fodralet laddas via en standard USB-C-kabel. Jag fann att fallet måste laddas efter cirka 8-10 45 minuters gym-sessioner. Effektnivåerna visas via AI Life-appen.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppstart:
  Det var enkelt att konfigurera en iPhone, men den är skräddarsydd för Android. För att få den bästa upplevelsen, rekommenderar jag att du laddar ner appen AI Life på Android-telefon, kopplar ihop hörlurarna och uppdaterar din programvara. Detta kommer att säkerställa att om det finns några buggar eller korrigeringar som hör till hörlurarna kan du få dem direkt. Jag har en iPhone, så efter det första hinderet behövde jag inte använda min Android-telefon igen. Att ha förmågan att ändra funktionerna för dubbeltryckning är utmärkt att kontrolleras och hanteras, men ärligt talat, förutom att ändra den från att gå till nästa låt och spela / paus, behövde jag inte den appen för mig själv.
  Eftersom fallet också är en laddare, kan du också förlänga den tid du behöver för att ansluta en hel del också.
  Det finns bara en knapp på det yttre skalet, vilket är hur du kopplar ihop hörlurarna. Ljuset som jag ursprungligen letade efter var lite knepigt, men jag hittade det nära undersidan av laddningsporten. När du också laddar förblir lampan och ändrar färg mellan Röd -> Gul -> Grön, vilket visar att Grönt är där du vill vara fulladdad. Jag gillar att det är två lampor som visas, en för utsidan (för fallet) och en för insidan av själva hörlurarna.
  ANC (Active Noise Cancellation) tillgodoser huvudsakligen Huawei-telefoner, och inte bara någon, istället riktar den sig till den övre änden av smartphones, så det gav inte några positiva resultat på min Huawei Y7 2018. Det finns små mikrofoner som lyssnar efter yttre ljud så att de kan blockera specifika frekvenser (som A / C-ljud, planljud, underjordiska ljud).

  estetiskt:
  Låt oss inte slå runt busken; det liknar ett par Apple AirPods. Eftersom jag har valt de svarta, men det sticker ut och ger ett djärvt uttalande, så ser det mindre ut som Apple. Generellt sett lämpar designen sig riktigt bra till min ficka, och jag kan alltid vara säker på att dra ut dem snabbt utan att behöva kämpa för att hitta dem.
  Det jag gillade är att det inte fångar upp några damm inuti vilket är vad jag var orolig för, så det bevisar att det är byggt med att vara långvarigt som möjligt.
  Den fällbara magnetiska spärren är utmärkt och ger ett tillfredsställande ljud när du öppnar och stänger den, något som gör den totala upplevelsen lite mer unik.
  En annan funktion som jag gillade var att jag kunde använda min iPhone för att berätta för mig hur mycket laddning som var kvar, vilket var bra och räddade mig för att försöka gissa hur mycket batteri som var kvar i hörlurarna. Jag var tvungen att dra till vänster från min hemskärm, och det visade mig batteriprocenten där!

  Teknisk:
  Att använda USB-C för laddning betyder att jag kan använda samma laddningskabel som min MacBook, så tack och lov behöver jag inte få en annan speciell adapter som är vad jag behöver. Dessutom, eftersom det har trådlös laddning, kan jag använda den i bekvämligheten i min säng medveten om att när jag vaknar på morgonen, behöver jag inte dra den ur någon sladd och oroa mig för att bryta någonting när det gäller anslutning .
  När du tittar på Netflix / Youtube fungerar det bra och till skillnad från andra hörlurar är det lika bra för podcast som för videor. Där det kämpar och en hel del hörlurskamp är live-strömmande appar som Twitch eller TikTok där det finns en betydande fördröjning mellan bruset som hörs på hörlurarna.
  Hörlurarna fungerar med regn, men det kan verkligen inte användas för simning, så det är ett stort plus om du till exempel är på baksidan av ditt hem från jobbet.

  Ur ett audiofilt perspektiv:
  Det är utmärkt för toppar och mids, men inte så bra för de låga. Detta för att säga att det inte skulle vara så bastungt som du vill, vilket är en sak att vara medveten om.

  Räckvidd:
  Jag bor i en lägenhet, och att veta hur bra Bluetooth 5.0 är, jag visste att det skulle ganska bra med de andra störningarna som skulle gå runt. Jag lyckades till och med få den att fungera från min 3: a våning till bottenvåningen när jag hade gått ut för att få något från bilen. Det var en trevlig överraskning där.

  Bekvämlighet:
  Du kan ganska mycket glömma att du ibland bär på dem ibland och att de är lätta, så de låter sig bara vara på örat hela tiden. Den enda nackdelen som min fru märkte att det värmde upp öronen, men hon har också haft det här problemet med andra trådlösa hörlurar.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Jag har inte använt den här typen av örontelefoner tidigare och jag blev väldigt imponerad. De ser snygga ut i det kompakta laddningsbara fodralet. De är bekväma att bära, passar fint in i örat och ser bra ut. Ljudkvaliteten är bra och brusreduceringen är en annan bra funktion. Jag bär dem dagligen på tåget och de har varit perfekta för att avbryta andra pendlare. Det enda negativa skulle vara att Huawei kunde ha skapat en unik design snarare än att följa andra ledande varumärken. Jag fick den här produkten som en del av ett granskningsprogram i gengäld för en obemannad granskning
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Jag har letat efter att köpa ett par av dessa länge nu men var inte säker på vilka jag skulle få eftersom marknaden är fylld med dem. O stötte på dessa av misstag och vet att Huawei är kända för sina kvalitetsprodukter så jag köpte dem och jag är inte besviken över att de är lysande ljudet är fantastiskt batteritid är fantastiskt kan inte be om mycket mer verkligen jag är väldigt glad.