Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TCL 65X10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TCL TV (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  28 dagar sedan
  Uppdaterat: 28 dagar sedan
  Fruktansvärt dåligt för en så dyr TV - Inbyggda apparna i Android TV Netflix samt Disney+ har inte Atmos support då Kineserna hoppat över att betala licens till Dolby. (för ett år sedan fanns uppgift att det skall komma en uppdatering med atmos support men fortfarande inte kommit någon uppdatering).

  Fantastisk fin bild med Dolby Vision och hdr10+ samma svärta och kontrast som min andra TV Philips Oled.
  Däremot SD hanterar den inget vidare t.ex Telia Play i Android TV - ser inte kul ut..

  Eftersom den inte har dolby atmos för vanliga streaming tjänster så behöver man köra separat streaming dongle om man vill har bra bioljud hemma och då dyker nästa problem upp.
  TV är inte 100% HDMI CEC kompatibel så varken nya Goggle TV, Apple TV 4K eller Nvidia Shield Pro kan styra tvn fullt ut med sina fjärr kontroller (jag har alla hemma) - det går bra att starta TVn med ovan fjärrkontroller samt ändra volym - men går inte att stänga av TCL tv utan man måsta dels stänga av t.ex med Google TV fjärren och då tänds TV bild upp att det inte finns någon signal på HDMI och då behöver man stänga av tvn med tvn fjärr separat dvs HDMI CEC funkar inte - inget man förväntar sig från en 2020årsmodell TV för 25000 sek. (jag spenderade säkert 5 timmar med återställning av alla apparater - testat olika kombinationer av HDMI porter - köra direkt till TV - köra via förstärkare (testat med nya Yamha och Pioneer förstärkare samt har nya dyra 8K certifierade kablar) men samma resultat.
  Lite gogglande på massa forum så är det massor av folk som har problem med HDMI CEC och där sticker TLC ut jämfört med andra märken - så inget unikt på mitt exemplar.

  TVn är dessutom väldigt plastig med plastig fjärrkontroll så endast panelen som känns premium resten känns som en budget TV för 7000kr.

  Min köpte jag som demo på elgiganten men lämnade tillbaka redan efter en vecka med öppet köp och blev ett annat märke istället (TCL var inte ens värd 10000kr anser jag hade varit grymt besviken om jag betalt fullpris eller även kampanj pris för den).

  Har lust att ge den 1 stjärna men med HDR och Dolby Vision material så levererar TV bra bild jämförbart med en OLED för 15000 därav 2 stjärnor av mig.