Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AOC 24G2U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AOC Datorskärmar (152)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skrivet efter ett par veckors användning.

  + Freesync (+ G-sync*)
  + Låg IPS-glow och nästan ingen background-bleed.
  + Utmärkt kontrast och svärta för en IPS panel.
  + Stor färgrymd som sträcker sig långt utöver sRGB.
  + Imponerande pixel respons.
  + Flickerfri.

  +/- En svag temperatur skiftning på höger sida.
  +/- 6 bit+frc.

  * (Har testat en handfull spel med G-sync påslaget i Nvidia kontrollpanelen.
  Skärmens inbyggda FPS räknare indikerar att G-sync fungerar. G-sync på så varierar siffran. G-sync av så är den låst till 144 oavsett FPS i spel.
  Subjektivt så känns flytet och latenserna betydligt bättre, så jag litar på att G-sync är påslaget och fungerar.)

  - - - - - - - - - -
  Övriga tankar.

  Min panel var nästan perfekt. Inga defekta pixlar, och bara lite svagt IPS-glow på höger sida som syns när skärmen visar något svart och det är släckt belysning i rummet. Fortfarande ljusår bättre än än den grå-dassiga svärtan som min ASUS TN panel visar.

  Pixel responsen som sagt är mycket imponerande för en IPS panel. Inte långt ifrån min (TN) ASUS vg248qe, som är fortfarande i toppen bland dem snabbaste pixel responstiderna på marknaden.

  Temperaturskiftningen är märkbar, men inte störande. När man visar en enfärgad ljusgrå bild så upplevs höger sida något kallare (blå).

  Skärmen är 6bit+FRC istället för äkta 8bit. Kunde bara se detta då jag letade efter det. Och även då var det väldigt svårt att upptäcka.

  Dem inbyggda högtalarna omdefinierar uttrycket "burkigt ljud". Inte värt att dra ner betyget för då jag anser inbyggda högtalare vara en bonus funktion. Har hörlursjack, så använd den istället.

  - - - - - - - - - -
  För detta priset så är skärmen imponerande!
  Övervägde att sätta 9 av 10, men jag tror ärligt inte att det finns någon bättre spelskärm i denna prisklass.
  Därav 10 av 10. Självklart val för gamern på en strikt budget!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  + Bra IPS panel
  + USB HUB
  + 144hz
  + Tunna ramar
  + Freesync/G-sync compatible
  + Låg input delay, märker ingen skillnad från min gamla 144hz TN-panel.

  - Väntar fortfarande på en 1440p variant, hade förstås blivit betydligt dyrare.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fruktansvärt prisvärd skärm. Riktigt bra bild, G-sync fungerar som det ska. Kan inte finnas en mer prisvärd skärm idag. Skulle definitivt rekomendera ett köp!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  25 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  EDIT: Tydligen har AOC bytt panel i denna skärm till en sämre utan att säga någonting. https://youtu.be/JMVg3k1HjDo?t=628

  Betraktningsvinklar som en bankomat. Undrar som föregående recensent hur denna kan ha fått så bra betyg. Visst, färgerna är bra, men det är det.

  Kollar man på skärmen rakt framifrån så är hörnen skuggade, rör man huvudet åt sidorna så blir halva skärmen skuggad. Riktigt jobbigt, känns som man har tunnelseende när man använder skärmen.

  Stativet förstår jag inte heller. Hur kan man släppa en skärm för gaming med en fot som står i vägen och tar upp plats där det är tänkt att man ska använda sin mus? 144Hz tänkt för folk som spelar FPS spel, hur tänker man då? Antagligen inte alls. Denna trend med spretiga stativ måste dö ut. Tyckte även att skärmen var väldigt vinglig och ifrågasatte hur bra spretiga stativ egentligen var. Men eftersom stativet som följde med stod rakt i vägen för min datormus så bytte jag till det som satt på min förra skärm, och vips så vart skärmen helt stabil. Det är alltså pivot funktionen som inte sitter ordentligt och gör att skärmen vinglar. Pivot, som ingen bett om, pajar stabiliteten i skärmen och gör det spretiga stativet helt onödigt.

  Funktionsknapparna på skärmen är skräp. Inga riktiga knappar utan nåt konstigt påhitt som jag inte vet hur jag ska förklara. Power knappen är precis i samma design som de andra funktionsknapparna så rätt ofta när man ska fippla med inställningarna så råkar man stänga av skärmen istället. Det här löser man såklart genom att sätta power knappen under LED lampan, om man inte bara kan göra den lite större så att den står ut jämfört med de andra knapparna, men nej, det har man inte gjort. Menyn är också rätt jobbig att navigera, men funkar.

  De säljer skärmen som "Frameless" eftersom kanterna är riktigt tunna. När jag packade upp skärmen såg jag att ja, det är display väldigt långt ut i kanten, men när jag startade skärmen så visade displayen ändå inte ända ut, utan det var några millimeter emellan, har packat ner den nu men typ 5mm så det såg ändå ut som det var kanter på skärmen.

  Med mörka bilder så blir det väldigt svårt att se, svart grötar ihop sig med svart. Ta det ihop med att halva skärmen är nedsläckt pga att du inte sitter precis rakt framför skärmen, blir väldigt svårt att se. I spel där det är mörka scener är inte heller speciellt kul då det är svårt att se trots högsta ljusstyrka. Ironiskt nog så är den för ljus på natten, händer inte så mycket när man ändrar på ljus-reglaget.

  Skärmen har ett par positiva egenskaper, typ att den är billig. Men känner inte att den här skärmen behöver mer hype än den redan har, så jag lämnar det här.
 • Dålig
  26 dagar sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Jag förstår inte hur denna kan ha fått så bra betyg. Jag fick hem min igår och den ersattes av en Eizo Foris från 2012 och bilden är rent av dålig jämfört med den. På detta så var inte belysningen jämn över skärmen, utan blir mörkare ju längre ut man kommer mot kanterna och den gav ifrån sig ett obehagligt ljus för ögonen, trots kalibrering. Efter lite efterforskning så verkar det med det ojämna ljuset vara normalt för modellen, så det blev en retur!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Riktigt fina färger på en supersnabb IPS skärm med gott om inställningar . Stöd för AMDs Premium Sync! Perfekt storlek för min smak och den skriker inte heller gaminggaminggaming i utseendet.

  Riktigt bra bygge av AOC & priset man betalar för allt detta är ruggigt bra & snällt.

  Köpte mitt ex för 1790:- då förgående kund klagade på att emballaget var trasigt samt dålig backbleed light. Testade direkt! Öppet köp finns alltid.

  Men skärmen min har "naturliga" blackbleeds som alltid förekommer i hörnen på IPSskärmar, dock har jag en "extra" längst ner i mitten...

  Men absolut inget man märker om man inte konstant ritar svarta bakgrunder i paint. Då förstår jag varför man vill lämna tillbaka en IPSskärm med dessa blackbleeds :D

  Toknöjd. Köp bara köp! Rysligt bra kap!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Bra skärm utan några problem
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Väldigt bra skärm med mycket färginställningar som ger tillgång till att få det som man själv vill.

  Köpte för 2000kr på rea och är supernöjd.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Min första skärm med 144Hz (inte en dag för tidigt) och mycket nöjd än så länge =)
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Prisvärd skärm. Har haft min i några månader och den fungerar perfekt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fick hem skärmen idag och är otroligt nöjd.

  +144Hz vilket är riktigt trevligt.
  +Skitbra färger och svärta.
  +I princip inge backlight bleed.
  +Bra byggkvalité.
  +Väldigt tunna kanter.
  +Inga döda pixlar.

  Inte hittat något negativt med skärmen än sålänge. OSD'n skulle man kunnat styra med en joystick istället för knappar men det är ju bara en smaksak. REKOMMENDERAR STARKT!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Freesync och fungerar med Nvidias G-sync (G-sync verified tar tid att få för att Nvidia är Nvidia).
  + 144Hz.
  + Låg input lag.
  + Priset!
  + Färg och Svärta.
  + IPS.

  - OSD.

  Använt den strax över ett dygn och än så länge är den helt suverän.
  Hade tidigare en Benq XL2411Z och den panelen ville inte köra 144Hz över HDMI så när grafikkortet fick en uppgradering (och jag tappade DVI) blev det en skärmuppgradering på samma gång.
  OSD'n hade kunnat göras betydligt bättre. Suttit vid en massa skärmar sista åren och denna hör till dom sämre när det kommer till placering av knappar och design av OSD. Visst, vänjer man sig med knapparnas placering efter att man väl hittat en inställning som känns bra så behöver man inte pilla där på ett tag men.. Ja.

  Färgerna går inte att jämföra mot kalibrerade skärmar som kostar två till tre gånger mer än denna men för pengarna är jag väldigt imponerad!

  Uppdatering, hade nog tur med IPS och BG Bleed. Om jag aktivt söker efter det så kan det märkas lite men, jag glömde att skriva något om det för att det var nästintill icket existerande.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Gillade skärmen under de få timmar jag testade den.
  +144hz och freesync
  +Svärta och färger
  +USB-hub

  -Inte g-sync kompitabel (vid skrivandets stund).
  -inbyggda högtalarna bör användas endast i nödfall.

  Dessvärre hade mitt ex en lysande vit pixel ganska centralt på skärmen, som inte jag kunde ignorera vid mörka partier i spel, därför skickades den tillbaka till butiken och då de var slut i lager blev det en annan modell istället.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Har haft min skärm i över sex månader. för en skärm med en responstid på 1 ms och 144 Hz är detta ett fynd.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Högsta kvalitet till ett perfekt pris
 • Perfekt
  3 mån sedan
  IPS, 1ms, 144Hz där inga pixlar har dött ännu under 2000, ser inte vad som kunde ha varit bättre