Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jabra Elite 75t

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jabra Hörlurar (203)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Ett första intryck:

  Ja, det stämmer faktiskt som folk skriver i recensioner på nätet, lurarna har stort fokus på dom lägre frekvenserna.
  Jag kan tänka mig att dessa kan passa som handen i handsken för personer som tycker om musik inom kategorierna RnB, Hiphop, Pop, Dubstep eller liknande, vilket många av er tyvärr verkar lyssnar på :)
  Jag är dock en Rock/Metal-kille och gjorde mitt yttersta för att "tweaka" EQ:n i appen. Efter lite pillande så fick jag till det hyfsat, men ni får vara beredda på att EQ:n inte riktigt har inställningsmöjligheterna till att få det 100% rätt (utefter egna preferenser).

  Missförstå mig rätt, det är inga dåliga lurar, men dom är fortfarande lite väl tunga i det nedre registret och rullar inte riktigt av i tid.

  Exempel på undantag: Danzig + Jabra 75T = SANT!
  Mamma (Mother) Mia vad bra det låter!
  Vokalt och instrumentalt så är snäckorna långt mer "Hit" än "Miss"

  I övrigt så är dom små. RIKTIGT SMÅ! Min snusdosa ser gigantisk ut bredvid fodralet. Otroligt lätta att bära med sig.
  Trots detta så har Jabra lyckats att åstadkomma nästan 30h speltid (lurar + case).

  Tack vare deras ringa storlek, låga vikt och den väluttänkta formen så sitter dom som en smäck i öronen (för mig iaf). Det finns inte en tillstymmelse till att kunna tappa dom känns det som.

  Knapparna är lättanvända och man trycker inte in själva snäckorna i öronen när man trycker på dom. Trots detta så känns det inte som att man kan trycka fel. Man "belönas" med ett tillfredsställande klick när man trycker på knapparna.

  Sa jag förresten att det finns volymkontroll? Wink, wink Apple ;)
  Detta är något som jag absolut inte hade kunnat tänka mig att vara utan, såhär år 2019. Att ta upp telefonen för att höja/sänka volymen borde vara den tekniska motsvarigheten till den sabeltandade tigern. Ja, jag vet att man kan använda Siri, Alexa eller Google för detta via voice control, men inget slår fysiska kontroller enligt min mening.

  Nu kommer vi till punkten som gjorde att mitt val föll på 75T och inga av dom andra (4 fantasiljoner) trådlösa in-ear snäckorna på marknaden...

  Mikrofonerna!
  Jag vill kunna cykla och prata i telefon samtidigt. Detta kunde jag, utan problem, göra med mina Sennheiser Momentum Wireless M2. När jag sedan köpte mina Sony WH-1000XM3 så försvann den funktionen helt. Jag älskar mina Sony-lurar, men personerna jag talar med när jag cyklar hör inte ett jota pga vindbrus. Jag måste då stanna för att kunna fortsätta/avsluta konversationen.

  Denna möjligheten är nu tillbaka tack vare Jabra 75T fantastiska mikrofoner!
  Personer jag har talat med när jag har suttit på cykeln har svårt att tro mig när jag säger att jag susar fram i 30 knyck.
  Jabra är inte några duvungar när det kommer till mikrofoner och dom har verkligen lyckats återigen.

  Nu kommer säkert någon av er sitta och tänka, "lyssnar han på musik och talar i telefon när han cyklar? Är han inte riktigt klok?! Vet han inte om att bla, bla, bla..."
  Jo, det är normalt sett inte optimalt att göra detta, men med hjälp av medhörningen så är detta inga problem. Tryck en gång på den vänstra snäckan och vips så hör ni omgivningen OCH musiken. Du hör dock inte omgivningen lika bra under samtal då medhörningen och vind/brusreduceringen har direkt motsatta arbetsuppgifter.

  Utefter mina krav och förväntningar så kan jag verkligen rekommendera dessa. Har ni andra krav och förväntningar så avskriver jag mig ansvaret för ert köp :)

  Notera även att detta är ett första intryck. Jag fick hem lurarna igår och har inte lyssnat mer än ca 7 timmar på dom. Med andra ord så kan mina åsikter förändras pga inspelningstid etc. Gör dom det så uppdaterar jag mitt betyg. Gör dom inte det så står jag fast vid vad jag har skrivit.
  Och vad jag har skrivit är det enda korrekta omdömet på hela vida webben. Lita på mig och enbart mig ;)

  Ciao!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Köpte dessa efter många genomlästa recensioner och videor på youtube i hopp om att få de bästa trådlösa in-ear på marknaden just nu men blev frustrerad och besviken.

  första intrycket var att basfrekvenserna var ganska överrepresenterade men det gick att korrigera enkelt med den användarvänliga appen Sound+ så att ljudet tillfredsställde mig.

  De är mycket väldesignade med bra batteritid, justerbar medhörning, smidiga, sköna, enkla att manövrera och du har din personliga assistent med ett knapptryck så du enkelt kan ringa, få väderrapporter, nyheter eller spela en specifik spellista på spotify (dock ej dina personliga listor).

  Däremot har Jabra utvecklat något typ av Master/Slave-system där den högra earbuden kommunicerar med bloutooth till telefonen/datorn och sedan skickar vidare L-kanalen till vänstra earbuden. I vilket fall så märkte jag av ett brus i vänstra earbuden som verkade förstärkas vid vissa frekvenser. Jag laddade ner en "frequency generator" och mycket riktigt kunde jag framkalla ett tydligt vitt brus vid 2-3, 5-6 och 16 kHz. Jag använde dessa i ca 10-15 timmar under en helg och kunde inte sluta störa mig på detta brus som gjorde sig påmind så fort en röst eller ett instrument genererade övertoner i dessa frekvensintervallerna. Det är en vanlig orsak till att folk lämnat tillbaka dessa om man söker specifikt efter det och Jabra påstår att det ska komma en firmwareuppdatering under Q1 2020 (inom 6 dagar alltså) som ska åtgärda synpunkterna på att man endast kan använda höger earbud som en enskild enhet.

  Jag lämnade tillbaka dessa och bytte till Jaybird Vista som inte levererar samma funktionalitet eller ljudkvalitet. Så jag kommer sannolikt avvakta och se om Jabra släpper en firmwareuppdatering som åtgärdar detta brus, då är dem absolut 5/5 och jag byter utan tvekan tillbaka!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Imponerad av dessa. Äger sedan tidigare Sony WF-1000XM3 och dom får se sig slagna på alla punkter. Det enda Elite 75t saknar i jämförelse är ANC. Men jag upplever att det inte spelar någon större roll då dessa sitter bättre i öronen och således också isolerar bort bakgrundsljud väldigt bra. Man kan dessutom ha dom på sig länge utan obehag i jämförelse med WF-1000XM3 som skaver i öronen efter ett tag. Laddnings-caset är väldigt smidigt, ca hälften så stort som Sonys case.

  Har faktiskt inget negativt jag kan komma på i nuläget. Bra ljud, smidiga, bekväma, bra samtalsljud (WF-1000XM3 är inte ens i närheten), bra batteritid.

  Rekommenderas varmt.

  Uppdatering: Det enda problemet för mig efter 3-4 månaders användning är att det uppstår störningar i form att dom klipper ljudet ibland. Detta uppstår för mig endast när jag parat dom med min HTPC iofs. Kan därför ej utesluta att det är HTPC:n som är problemet. Parade med mobilen funkar dom hur bra som helst.

  Har nu också kommit ANC via mjukvaruuppdatering. Tycker dock inte att det är speciellt effektivt. Hjälper en aning. För övrigt mycket nöjd fortfarande.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  10 dagar sedan
  Ljudet är bra och isoleringen från ljudet av omgivningen är också bra. Har aldrig ägt så dyra hörlurar tidigare och jag måste säga att jag är imponerad och därmed ger jag 5 stjärnor.
  Uppkopplingen fungerar felfritt och riktigt bra passform. Med Jabra app kan man justera ljudet ytterligare. Bra batteritid.
 • Ganska bra
  28 dagar sedan
  Köpte dessa för att Jabra hade lovat firmware uppdatering som skulle lösa problemet med att endast höger lur funkade själv. Sen gick de ut och meddelade att de inte lyckades lösa detta på ett bra sätt. Väldig konstigt när billiga kina-lurar för 30 spänn har lyckats lösa detta.
  Detta är en dealbreaker för mig. Använder oftast bara en lur och när den (höger) har slut på batteri så är headsetet oanvändbart.
  Tar upp mycket ljud när man rör på sig, särskilt med mössa eller luva.
  Annars hyfsat bra lurar som sitter bra. Stannar på plats en hel löprunda utan att jag ens behöver justera dom.
  Bra ljud och nu även med ANC.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Jag köpte 2 par, en till mig och en till min sambo. Katastrof.....Innan vi förstod hur de ska sitta, med micken neråt och lite framåt samt att gummitopparna ska byttas så att de sitter riktigt tajt i öronen skulle jag ge dem en stjärna, inget var bra. Ljudet var lågt och dåligt, micken ännu sämre och ANC märktes inte alls. Men så fort jag gjorde rätt blev dessa så bra. Utmärkt ljud, ANC som är helt okej, och riktigt bra telefonsamtal även ute. Batteritiden är jättebra och de är små. Helnöjd.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Bättre passform än 65t.
  Lättare att öppna etuiet än 65t.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Mycket bra ljud för musik och filmlyssnande.
  Mikrofonen är tyvärr av undermålig kvalité och tyvärr inte användbara. Den du pratar med hör ofta inte var du säger och vissa ord klipps bort.

  En av de sämre klo jag gjort, inom jag köpte dem framförallt för kommunikation.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Bra ljud.
  Värdelösa att ringa med. Tar upp bakgrundsljud något enormt.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Hade ett par JBL TWS120 som gick sönder i samband med rengöring.
  Plockade upp dessa strax innan jul och måste säga att de är fantastiska. Extremt bra ljud, passformen är gudomlig och ANC fungerar utmärkt. Man märker verkligen hur Jabra bryr sig om deras produkt. Det ända jag skulle kunna påpeka är mikrofonen. Det kan ibland vara svårt att höra vad den ene säger men jag lyssnar mestadels på musik så det stör mig inte så mycket.
  Rekommenderas starkt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Så det här är riktigt trevliga pluggar, hyfsat omgång som lutar lite åt det bastunga håller. Inget stort problem för mig. Återstår att se hur länge de överlever "i fält"

  Ett år senare: inga direkta problem alls faktiskt, möjligen att multipoint går lite segt i växlingen mellan PC/mobil/PC.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Sitter bra, låter bra, mic'en är bra, funktionerna är bra (hearthrough och ANC mm.)
 • Perfekt
  3 mån sedan
  För priset 1400kr, är de väldigt bra.
  Jag är kritisk till dåligt ljud men dessa levererar. Bra bas, men mycket musik kräver bra bas, särskilt vid träning. Bra ljudisolering och passform. Företaget har ju tidigare specialiserat sig på hörselapparater och den medföljande hearthrough fungerar väldigt bra.
  Enda minuset är väl priset nånstans, men 2 års garanti ingår, så man kan räkna lite efter det.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Uppdatering: ANC funkar utmärkt.

  Dessa är verkligen bra. Bra ljud och bas. Låter som over-ear headphone. De är också sma och jätte bekväma. Det var jag rädd för efter min 65t som trycker på nedre delen av mina öra. Dessa är lysande. Har inte haft något problem med det. Dock
  uppdaterar jag firmware så snart det kom ut.
 • Ganska dålig
  4 mån sedan
  Har reklamerat två gånger nu pga att vänster lur glappare och även höger ibland(Tappar ljudstyrka). Fungerade bra i ca 2-3 månader.

  + Bra lurar när de fungerade! Väldigt imponerad av dessa små lurar med bra ljud och acceptabel batteritid. Hear-true funktionen är kanon. Riktigt knapp som man kan styra fast man har mössan på är ett stort plus.

  - glappar, glider ur örat biland, svåra att göra rent.

  Kommer nog testa 85t nästa gång då jag tycker om Jabras funktioner.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Äntligen börjar BT-lurar bli något som går att använda på riktigt, till ett rimligt pris och med rätt funktioner.

  Kommer från sladdlurar med ANC.
  Ville använda dessa primärt för pendling och musik på gymmet.
  ANC ett måste i kollektivtrafiken för att få lugn och ro samt "hear through" vid behov. Dessa lurar har båda.

  + USB-C i fodralet (detta borde vara defult på allt även apple prylar)
  + Batteritid 7h plus enligt spec + ladd-fodralet utöver det (28h tot)
  + Rimligt pris (1490:-)
  + ANC som fungerar helt ok
  + "hear through" för att höra omgivningen under samtal eller musik
  + Kunna ställa in hur mycket du hör din egen röst under samtal
  + Sitter som en smäck med default kuddarna
  + Premium känsla och diskreta (svarta varianten)
  + Var orolig för storleken men de sticker inte ut alls
  + Magnet håller locket på plats samt när du stoppar i lurarna så sugs dom fast av magneter, otroligt smidigt och säkert
  + Man trycker på respektive lur för att göra olika saker, otroligt enkelt, guide finns i appen
  + Ljudet? ja som man kan förvänta sig, bra.
  + Appen är helt ok, massa vettiga inställningar
  + Registrera namn + mail i appen för utökad garanti

  - Högra verkar vara en slags master av de två, dock ej något problem
  - När du sätter i lurarna och sätter på musik kan du ej höja direkt med höger lur, men sänker man med vänster först så börjar volymkontrollen för höger fungera (vänster sänker, höger höjer)

  - OBS! Höll på att spränga trumhinnorna pga en BT volymbugg där den helt magiskt utan att man rörde nåt drog upp volymen till max på random, svinhögt. Har du en Pixel eller Android 11, aktivera 'Developer Settings' och slå av 'Disable absolute volume'. Unpaira lurarna och starta om mobilen och anslut de igen. Det har något att göra med att man försökt vara fiffig och infört så man har samma volymkontroll för telefon och BT enhet. Detta kan bugga rejält på alla typer av enheter, bara googla, Apple, Bose whatever. När det är avstängt så styrs volymslidern via telefonen och man höjer och sänker ljudet i lurarna på det viset MEN man kan också höja och sänka separat med lurarna men då händer inget med sliderna i telefonen så att säga.
  Om ovan fix ej fungerar för dig så gör en buggrapport till Google och Jabra!
 • Dålig
  5 mån sedan
  Gick sönder efter 6 månader.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Kör iphone 12 å då bör ju valet falla på ett par airpods, men dom vanliga sitter inte alls bra i mina öron. Sneglat på airpods pro men varit mycket strul med dom tydligen och ny version är på gång.
  1290:- för dessa (under bf) så länge kändes taget.

  Wow vilket ljud! Basen går att dra på rätt bra i EQ och då låter de riktigt fett. Synkar precis lika snabbt som ett par airpods också vid tex samtal.

  Väldigt nöjd!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Riktigt bra ljud och batteritid för pengarna
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Riktigt bra ljud och batteritid.
  Enligt mig är den riktigt prisvärd vid 1500kr. Köpte mina för 1700kr.

  Det är fantastisk att kunna koppla dem till två enheter samtidigt.

  Jabra har lagt till noicecanceling med en uppdatering som fungerar okej ibland. Däremot är den passiva ljudisoleringen bra.

  Det ända som är lite synd är att om man bara ska använda en av dem så måste det vara den högra.

  Överhuvudtaget riktigt nöjd efter drygt fem härliga månader med bra och smidigt ljud.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bästa lurarna jag ägt. Pratade i telefon med mössa över öronen i storm utomhus och den man pratar med hör mig mycket bra. Tycker även ljudet är bra för musiklyssning. Sitter som en smäck i mina öron. Har aldrig varit nära att trilla ut.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Till en början väldigt buggiga men övertid har Jabra fixat dessa buggar och dessutom lagt till ANC vilket jag inte trodde var möjligt. Ljudbilden är för min musiksmak perfekt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bättre än alla alternativ. Använt 8 månader. Behövs knappt att ladda den.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Fantastiskt prisvärda. Har en mycket bra och lättanvänd app till telefonen som kan bland annat ställa in ljudprofiler med en 5-bands equaliser för attt få ljudet precis som du vill. Har kraftig, men väl kontrollerad bas som default ljusbild men det kan som sagt justeras. Över lag känns ljudet riktigt gediget, Jabran kan lugnt klassa sig som en av de mer exklusiva lurarna.

  Ibland så tapar hörlurarna signalen till mobilen om den är för djupt i vänstra byxfickan. Det är nämligen högra pluppen som är huvudmottagare mot mobilen och måste Bluetooth igenom huvudet och kroppen kan det bli glapp om man har otur.

  Med nya mjukvaran [2020-10-20] erbjuder dessa dessutom aktiv brusreducering dvs. "Active Noise Cancellation" eller ANC. Den verkar fungera faktist hyfsat bra, men jag har inte jämfört ordentligt med andra modeller.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Överträffade mina förväntningar.

  Uppdatering 20201020: ny uppdatering med ANC (gratis). Nu var dom ännu lite bättre! Full pott.

  Var orolig i början då jag upplevde ett stort obehag i ytterörat.
  Efter ett par dagars användning har jag kommit på att skruva in dem med lite lutning och obehaget har helt försvunnit.

  Medhörning ”hearthrough” är suveränt på långpromenaderna med hunden.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Över förväntan! För 1490 kr, så är dessa lurar klart bäst i "best bang for the buck" kategorin. Nu har efterföljaren 85t kommit, , men för 1000 kr extra. 75t uppfyller mycket väl mina krav på: bra ljud, fyllig bas, tydlig diskant, bra mikrofon då jag kör mycket teams och zoom möten på datorn, ansluten till både dator och telefon samtidigt, helt OK batteritid, sitter bekvämt, inget vinande vind ljud när jag cyklar, USB-C kontakt. Med den senaste uppdateringen finns det möjlighet att anpassa ljudbilden efter dina örons egenskaper, och senare ska det även komma ANC genom en uppdatering. Hur bra den blir återstår att se. Sedan tidigare hag har även ett par SONY WH-1000MX3 over ear som är helt fantastiska, ljudmässigt påminner de om varandra. Jag hade under några timmar även ett par samsung buds, lämnades tillbaka samma dag, värdelösa.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket bra produkt!
  Bra ljud! Mycket bättre bas än i 65t som var dess nackdel

  Programmerbara knappar, en på varje hörlur. Nu kan man äntligen välja själv hur man ska byta låt eller påkalla Google Assistent

  De är så små att du kan ligga på sidan på en kudde utan att få ont!

  Fodralet är mindre än innan och med magnetfäste för både lurar och lock. Lådan ligger smidigt i fickan.

  Ryktet säger att ANC kommer som firmwareuppdtering. Blir väl inte lika bra som med de som har separat chip för detta, men en liten förbättring kan vara tillräckligt eftersom de isolerar ganska bra som det är.

  Appen funkar bra och equalizern gör ett bra jobb

  En fantastisk produkt som konkurrenterna får svårt att slå, speciellt med tanke på priset som nu var 1490kr.
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Har haft dessa i 2 mnd.

  Ljud till musik och samlat är riktigt grymt.

  De enda som är HELT VÄRDELÖST... är att du inte kan använda ENDAST vänster hörlur...
  (tillägg 1 månad senare... Du kan heller inte låna ut den ena hörluren till en brevid dig och titta på film tillsammans för exempel... För lurarna kan inte vara längre ifrån varandra än ca 20 cm... Trodde faktiskt de var ett skämt, men de är det alltså inte.)

  Vad fan tänkte de med...

  Utan de går endast att endast använda höger ensam...

  Vilket MÖG... Annars hur bra som helst.
  Så om du skiter i ovanstående fadäser, så är det bara att köpa.

  För mig är de en deal breaker.

  För er som springer, så funkar de bra att koppla upp mot Garmin fenix 6 OCH de går att ändra volym via lurarna och byta låt. Skönt att de är knapp och inte touch... Med tanke på att man har mössa eller pannband på sig 11 av tolv måneder i detta landet.

  Som sagt de mesta är bra, förutom de med vänster lur och att de inte kan vara längre ifrån varandra än 20 cm.
  /David
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Riktigt bra och är nöjd med dem. Har haft dem i ca 1månad och använder dem dagligen till allt från träning till att sitta på¨på balkongen och koppla av.

  (Inte testat att ringa med dem än så vet inte om mikrofonen är bra)

  +
  Storlek på etuiet (passar i den lilla fickan på alla mina byxor)
  Lätta och smidiga lurar
  Bra batteritid

  +-
  Medhörningen funkar kanon så länge det inte blåser
  Ljudet är väldigt fokuserat på de låga frekvenserna när man för startar dem
  Helt ok ljud efter man gjort inställning i Appen

  -
  Silicon kuddarna passar inte mig helt perfekt (behöver en storlek mellan Small och medium)
  Blir obekväma i örat efter några timmars kontinuerligt lyssnande
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Haft mina i lite mer än 2 veckor nu och är fantastiskt nöjd. Ljud och funktion är på topp. Rekommenderar att ni gör en ljud kalibrering som finns i appen då ljudet bli otroligt mycket bättre då. Förlorar aldrig kontakten och hear throu är magiskt bra på den med.

  Enda minus är väl den har lite sämre batteritid än andra i den här prisklassen men aldrig lidit av det än
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Riktigt riktigt bra!
  Jag behövde ha ett par bra lurar för framför allt telefonkonferenser, och inte bara musik. Främst använder jag Teams och Skype, och lurarna fungerar riktigt bra.
  Bra och tydligt ljud, ingen har klagat på att jag hörs dåligt. Förvånansvärt bra ljud vid musikspelning, något åt det "basigare" hållet.
  +Bra batteritid
  +Vilket etui! Litet, och många många timmar extra uppspelning
  +Sköna
  +Bra kompatibilitet med både Android och Win10 (multipoint)

  -När lurarna är kopplade både mot en telefon och dator så kan playback vara nyckfullt, ibland tappas ljudet i nån halvsekund. Löses genom att koppla bort den enhet som inte spelar.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Kommer från galaxy buds så inpulsköpte de här för träning/löpning. Sitter perfekt i mina öron och det är absolut viktigast för mig. Därför jag tog ett par nya även efter att min högra snäcka spelade ljudet extremt lågt efter två veckors användande. Kanske klarar de inte svett eller så är det bara dålig kvalitet. Tog ett par nya och får se om de pallar lite ordentlig träning. Kanske får testa något annat märke om de haverera igen. Så länge de fungerar är jag nöjd med dem. (då ger jag dem fyra stjärnor.)

  +Sitter bra i mina öron
  +IP55
  +Hyfsat ljud för att vara minis
  +Bra box som kan stå
  +Kan ställa in hur knapparna används i senaste uppdateringen.
  +Batteritid
  +Volymen fungerar med Garmin 245 music
  +Kan vara connectad till två enheter. Klocka och mobil.

  -något dyra för vad man får
  -slå ihop active och dessa. Larv att ha två.
  -lite frågande till IP55 om de klarar svett. Min ena hörlur tappade ljudet. Dock inga problem att byta.
  - laddar långsamt och ingen trådlös laddning
  -telefonsamtal fungerar mindre bra och ljudet hos mottagaren är som vanligt dåligt i minis.
  -kan inte connect om man inte precis tagit dem i boxen(verkar dock fixat i senaste uppdateringen)
  -bara högra snäckan kan gå solo(master slave) borde Jabra kunna fixa med en update Kan jag tycka.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Så köpte man då ett par Jabra Elite 75t.
  Äger även Sony WF-1000XM3, Elite 65t m fl. Ja Sony har ANC och även dem en bra app. Recensioner som lovordar dem och ja, de har bra ljud och en förhållandevis effektiv ANC.

  Men i slutänden är det alltid 75t som jag använder mest.
  Varför? Ja för att de är så jäkla kul att lyssna på.
  Tänk er en hemmabio utan subwoofer? Låter lite tamt va?
  Sedan går du och investerar i den där efterlängtade basen som du alltid velat ha som gör upplevelsen komplett.
  Precis så upplevs 75t.

  Ljudsmak är ju en väldigt individuell och personlig referens.
  Men för min del vill jag ha skir diskant, klart mellanregister och en bas som verkligen orkar plocka fram de lägsta frekvenserna. Och bra nära nog kommer 75t med en ren diskant utan att kännas för vass. Mellanregister som orkar separera toner och ljudlager på ett bra sätt. Sedan basen som går verkligen djuuupt. Härligt och otroligt skoj att lyssna på. Inte alls förmodligen något audiofilt ljud, inte neutralt eller liknande. Bara väldigt kul att lyssna på.

  Sen därtill kommer passformen. Mina Sony har jag inte fått till i mina relativt stora hörselgångar, trots att de kommer med 7 olika par pluppar. Köpt tom Complyfoam till dem och då blev det bättre. Men inte bra.

  75t däremot. Stoppa in dem och sedan sitter de som en smäck. Och inte alls obekvämt eller att de känns påträngande. De sitter där och nästan glöms bort. Inga korrigeringar för att få dem att täta hörselgången när man rör på sig. Sony måste jag tyvärr rätta till titt som tätt.
  Det är helt klart individuellt och beror på örats utformning.

  Sista saken som måste nämnas är det snygga och smidiga laddfodralet som är så lätt och med en perfekt magnet som håller lock och lurar perfekt på plats. Även appen måste få ett plus för alla de inställningar man kan göra efter eget tycke och smak.

  Glömde jag något? Ja, batteritiden är i mitt tycke mycket bra. Och håller nära nog de 7,5h som utlovats. I alla fall 7h som jag mätt till.

  Sammantaget är dessa bland de bästa på marknaden.
  Om inte de bästa.

  Bra jobbat Jabra! Hatten av för vad ni producerat!
  5 stjärnor från mig, utan att tveka.
  Vilken uppgradering ni gjort från 65t till 75t!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Efter att ha använt Jabra elite 65t flitigt i två år, och varit Mycket nöjd, så bytte jag upp mig till 75t.

  Förbättringar ifrån föregångaren 65t:
  - Bättre passform i örat
  - Mindre och lättare
  - Bättre batteritid
  - Laddningsfodral som håller hörlurarna på plats med starka magneter och magnet i locket.
  - Ännu bättre ljud än 65t
  - Förbättrad mic (65t fick knappt godkänt här) som klarar sig i lite bullriga miljö också.

  Försämring ifrån föregångaren 65t:
  - Svagt (men för mig störande) biljud I vänster hörlur vid samtal.

  Jag bytte en gång men samma problem fanns i det setet också. Efter att ha läst på lite så har jag sett att olika problem med vänster hörlur inte är ovanligt (troligen kopplat till att den är slav till den högra). Hittade inget om just problemet jag hade haft, men hade ingen lust att testa en tredje gång.

  Summa summarum:
  Marknadens bästa True wireless headset om det inte vore för missljudet. Jag bytte tillbaka till 65t.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra ljud, men det är bara höger snäcka som fungerar som headset. Fördelen med AirPods är att man kan switcha mellan snäckorna när batteriet börjar ta slut. Köp bara om du prioriterar ljud före funktion.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Jag har haft dessa snart i 1 månad.

  + Ljudet, fantstiskt
  + Bluetooth 5 (kopplar snabbt med luren)
  + Fungerar med Siri (jag har iPhone)
  + Bra batteritid
  + Lätta
  + Bra passform. (Tog ett tag innan jag vande mig vid dem dock)
  + Call Quality (hade ett par Sony WF-1000XM3 som jag lämnade tillbaka)

  - Största minus för mig är att det bara går att ha höger öra om man bara vill ha en i taget. Efter drygt 1 månad har jag nu rätt ont i höger öra då jag inte kan skifta emellan dem. Så fort jag tar bort höger öra för att vila örat så pausar den det jag tittar på.
  - De förlorar kontakten efter ett tag. Verkar vara ett vanligt fel. På telefonen står det att den fortfarande har kontakt men jag måste lägga tillbaka höger lur i caset och sätta tillbaka den igen för att återfå ljudet.

  Jag hoppas Jabra kommer med en Firmware uppdatering snart så att det ordnar dessa problem då jag gillar hörlurarna annars.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra passform.
  Lätta, känns knappt i örat.
  Bra funktioner med bara 2 knappar.
  Ramlar ej ur vid löpning eller gym.
  Riktigt bra ljud.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Efter ha ägt Jabra Elit 65T hade jag stora förhoppningar på dessa, tyvärr blev det en besvikelse.

  Voi börjar med dets om är bra!
  + USB-C laddning
  + Storleken, känns knappt att man har dom i örat
  + Batteritiden har uppgraderats kot 65T
  + Storleken på etuiet är mindre och lättare att öppna än 65T. Väldigt behändiga att ha i fickan
  + Ljudbilden som många klagat på tycker jag är OK, utan att vara speciellt kräsen. Går ayt justera i appen så det blir helt ok
  + Dom jag pratar med hör mig mycket bra

  - Under samtal (ej musik) är ljudkvaliteten betydligt sämre i vänster hörlur. Ett brusande högfrekvent ljud hörs
  - Ljudet försvinner kort då och då under samtal när även vänster hörlur används, händer ej vid anv av endast högra luren. BT kopplingen är kvar och detta händer endast vid samtal.

  För mig är samtalskvliten otrligt viktigt och att ljudet skall vara sämre i vänstra hörluren är en besvikelse. Att ljudet dessutom kan förvinna sporadiskt i några sekunder är ohållbart.
  Dessa kommer bytas ut och om prohblemet är borta uppdaterar jag min recension.

  Det skulle även vara intressant att höra om någon annan har samma upplevelse som jag!
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Tyvärr är jag riktigt besviken med lurarna.

  Allt började bra, passform inga problem, enkel installation, uppdatering osv.

  Ljudet är som alla skriver som att gå på underground nattklubb I Berlin med tema techno. De låga frekvenserna är rejält förstärkta och lyssnar jag på edm är detta absolut ingen nackdel men att lyssna under längre tider med stark bas blir snabbare tröttsamt. Vid annan genre är de okej men eq är enligt mig då ett måste för att ge ett balanserat ljud, något som appen lurarna paras med är fullt duglig till.

  Sen kom problemet med uppkopplingens stabilitet, lurarna tappar konstant uppkoppling mot vad jag gissar är varandra. Vänster hörlur är framförallt problematisk vilket vad jag förstått är ett resultat av att Bluetooth kommunikationen endast sker med höger hörlur och inte båda. När kontakten bryts pausas musiken för att återupptas 1 sekund senare och för att sedan fortsätta i en ond spiral av hackande. Detta kan upprepas ett flertal gånger, ibland under flera minuter. Brukar av någon konstig anledning lösas genom att göra en norsk omstart (stoppa ner de I laddningsetuit). Jag har ägt några trådlösa lurar varav 3 olika par jaybird och ett par Sony. Ingen av dessa har haft detta problemet. Beslutade mig även för att testa Sonys motsvarighet wf1000xm3, dessa levererar otroligt mycket bättre signal stabilitet vilket om det inte framgått än är en definitiv deal-breaker.

  Lämnade därför tillbaka lurarna några dagar efter inköp. Hoppas endast det var mina lurar som var ett måndagsex och inte att alla lurar har samma problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt bra ljud och sitter riktigt bra.
  Kan bara rekommendera
 • Bra
  1 år sedan
  Har nu ägt dessa hörlurar i några veckor nu för att få en känsla av vad dessa kan leverera. Jag köpte dessa med förhoppningen att Jabra skulle leverera på alla möjliga plan. Hade studerat många recensioner och YouTube. Ljudet gillar jag skarpt, speciellt den tunga basen. Batteritiden fenomenal och passformen faktiskt helt OK.

  När det kommer till det negativa så är det mikrofonerna, alla jag ringer säger att ljudet är burkigt och att hörlurarna plockar upp och förstärker förbipasserande ljud exempelvis bilar som åker förbi eller sorlet från kollegor som pratar i bakgrunden. Detta är en besvikelse då jag trodde jag skulle få det bästa av båda världar av dessa. Om någon som läser denna recension vet en lösning eller om jag har fel inställning för ni gärna skriva det. För jag fattar inte varför lurarna plockar upp alla yttre ljud istället för att få ljuset från mig att höjas.

  Men allt utom mikrofonen är fantasikt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sitter otroligt bra och ändå lätta. Förvånad över att de sitter kvar även fast man inte känner samma tryck i öronen som man hade med 65t. Det lilla etuiet och den tunga basen gillas skarpt. Även om man ändå var tvungen att sätta ner basen lite i equalisern.
  Mycket kvalité för pengarna.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Är väldigt kluven till dessa lurar, dom utklassar Sennheiser MTW på alla punkter förutom just ljudkvalite.

  * Ganska bra batteritid ca 7,5 timmar plus 3 extra laddningar i fodralet

  * Snabbåtkomligt Ambient/hearhtrough mode (viktigt)

  * Knappar istället för touch som kontroller, vilket är såååååååå mycket bättre, har inte misslyckas någon gång än så länge med något kommando.

  * Sidetone vid samtal (Feedback från din egna röst)

  * Bra App

  * Utmärkt samtalskvaltie

  * Riktigt bra passform, åtminstone för mina öron

  * Laddfodralet är litet och smidigt

  Som någon annan nämnde så måste man nästan dra en "puckel" i EQn, speciellt basen måste ner max. Efter detta så blir ljudet helt ok.

  Perfekta på alla plan förutom just ljudet, jag lär väl behålla dessa tills Sennheiser eller liknande släpper en ny version av sina True Wireless :)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har ägt ett par 65t i ~1,5 år, använt dagligen och varit jättenöjd. När de nu blev stulna sonderade jag åter terrängen och det åter ett par Jabra.
  Många andra lurar ser bättre ut i specifikationen men testa själv i butik först (nästan alla har ett gäng modeller uppackade för test bakom disken). 75t är förbättrade på väldigt många punkter och de känns som den "färdigtänkta" modellen av 65t.

  +- Ljudbilden har förändrats. Betydligt djupare/mer bas i 75t men det passar inte alla. Jag är kluven. Jag suppsksttar möjligheten att kunna få tillgång till den djupa basen men som fler skrivit är EQ = puckel i normalläge.

  + Storlek/komfort är bättre (65t började göra ont först efter ~5h).
  + Batteritiden är ca ~2h bättre (vilket är viktigt när man sitter på ett +5h tåg/buss/flyg).
  + Laddboxen är betydligt mindre och framför allt äntligen enkel att öppna. :)
  + Lurarna sitter nu bättre i boxen med magneter.
  + USB-C
  + Bättre isolering/passform, nästan för bra.
  + Hearthru-funktionen är bättre.
  + Knapparna på lurarna är omgjorda och smartare.
  + 65t känns betydligt plastigare.
  + Ännu bättre samtalsljud

  Kort sagt, fullträff, även prismässigt. Äger du däremot ett par 65t idag skulle jag nog väntat med att uppgradera.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktigt bra TWS lurar om man behöver kombinationen bra samtalskvalitet och bra ljud för musik. Det finns lurar som har bättre ljudbild, t.ex. Sennheiser MTW och även i mitt tycke Sonys wf-1000xm3. Men... båda dessa är usla när det gäller samtalskvalitet
  Tryckknapparna på 75t är en dröm i jämförelse med de som har tuschkontroll. Du "råkar" inte trycka fel, och knapparna är så lätta att du trycker inte in lurarna i hörselgången.
  Ljudbilden har (i min smak) alldeles för mycket bas i originalkonfigurationen, men equalizern kan rädda mycket. Trots den påtagliga basen så tycker jag ändå att mellanregistret är ok, men inte i närheten av t.ex. Sennheiser MTW.

  Det jag saknar är QI laddning av fodralet, hur kunde man missa det? Vet inte om jag märkt något på ljudbilden, men minst APT X tycker jag man kunde haft i dessa...
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Klockrena.

  De har mycket av det som 65t saknade.
  Bättre ljud (bättre Soundstage och bas), batteritid, storlek och laddbox. Passar perfekt för electronisk musik och metal. För metall låter de i mina öron bättre än många over ear

  Ett impulsköp jag inte kommer att ångra med två års garanti .

  Eftersom jag sitter i många möten kommer de att få bekänna färg när det gäller samtalskvalite

  Edit. Samtalskvalite :
  Verkar vara helt ok. Efter att pratat i ett par timmar på lite olika ställen via Skype och telefon är det färre än normalt som klagat på kvalitén. Det problem jag har är ljudet är lite för lågt under framförallt samtal via Skype, framförallt om man vänjer att enbart köra med höger snäcka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt nöjd.

  Köptes av 4 orsaker.

  Slippa kablar som fastnar överallt.
  Vara smidigt och så små som möjligt, så att man kan ha mössa på sig och samtidigt ha dom i örat.
  Kunna lyssna på podcast och musik samtidigt som jag cyklar.
  Kunna prata i telefon samtidigt som när jag kör bil eller cyklar eller sitter på kontor med bra kvalitet.

  Det ironiska är att det är svårt att hitta earbuds som uppfyller alla krav ovan.
  Vissa har bra ljud men faller på att mikrofonen inte fungerar tillräckligt bra för samtal.
  Suger in för mycket ljud från omgivningen, typ vind eller buller.

  Jabra Elite 75T uppfyllde mina krav.

  Ljudkvalitet under samtal är både bra för mig och den jag pratar med.
  Det går även att ställa in hur mycket av ditt egna ljud som skall höras. Gör att du inte skriker
  så mycket utan automatiskt pratar i lagom volym.
  Det sjuka är att man kan cykla i motvind i 30km i timmar och fortfarande föra ett samtal via
  telefonen. Visst hörs det att det blåser brukar motparten säga men en normal konversation
  kan forgå. Helt otroliga att prata i telefon med.

  Ljudkvaliteten är bra tycker jag. Långt ifrån fantatiskt men ändå bättre än alla mina trådade
  handsfreen jag ägt tidigare. Är du inte audiofil, kommer du tycka ljudet är bra. Bra tryck, bra kvalitet.

  Batteritid, 28 timmar med fodralet med. 7 timmar utan att stoppa i fodralet.
  Galet bra för en sådan lite pryl.

  Sitter bra i örat, även vid kraftig löpning.

  Sjukt bra funktionalitet där man tryck en gång på vänsterörat så släpps bakgrundsljudet in via
  mikrofonerna. Bra om man vill höra sin omgivning. Stängs enkelt av om du klickar på knappen igen.
  Utan denna funk påslagen är dessa sjukt ljudisolerande.

  Summerat:
  Vill du ha en av det "bästa på det mesta earbuds på marknaden just nu" är det dessa som gäller.
  Söker du det absolut bästa ljudet när du lyssnar på musik, finns det bättre val på marknaden.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Passar mig som inte är audiofil mycket bra.

  Passform, komfort, funktioner och batteritid gör detta till de bästa för mig. Detta i ett väldigt litet paket där caset lätt får plats i fickan.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Hade stora förväntningar på dessa lurar då föregångaren 65t fick goda omdömen som jag dock inte testat. Tyvärr har jag återlämnat dessa och anledningen är att dessa lurar brister på det som är viktigast. Ljudkvalitet.

  Byggkvalitet, funktion, form, passform, batteritid, bekvämlighet m.m är bland det bästa som finns och gör att dessa lurar är värda 5 stjärnor. Men..

  Ljudet är inte alls bra, speciellt inte till priset 1990kr. Ljudbilden är kraftigt obalanserad med att EQ är en kraftig hängmatta, dvs hög bas och diskant. Vill man ha en mer balanserad ljudbild så behöver man göra en EQ kurva som är en puckel på mitten, dvs dra ner bas och diskant nästan i botten.

  Men det räcker inte för att få ett OK ljud och det ligger främst i att ljudbilden är väldigt smal, smalaste ljudbilden jag någonsin hört i ett par in-ear lurar.

  Mycket bas, mycket diskant men supersmalt ljud kan man sammanfatta dessa lurar till. OK om de kostat runt 900kr jämfört med vad som finns i övrigt på marknaden då hade jag sagt köp men inte nu.