Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HTC Vive Cosmos

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla HTC VR-glasögon (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte för drygt en månad sedan en Oculus Rift S, och tyckte väl att den var ok, men att den saknade den där kvalitetskänslan som jag eftersträvade. Tänkte att en uppgradering till en Vive Cosmos skulle göra jobbet, men det var en rejäl nedgradering.

  Visst, möjligheten till att kunna flippa upp själva headsetet likt ett visir, är trevlig, men när det gör att du aldrig kan få det så tajt som det behövs, och att den på samma gång släpper in så mycket ljus, gör detta till ett sämre väl än många andra.

  Själva setupen var fruktansvärd och jag fick stå och snurra på huvudet i ca 20 minuter innan den kunde läst av rummet. Den gnällde hela tiden att det var för mörkt, trots alla lampor som går att tända (fyra stycken till antalet i vardagsrummet), gick det inte.

  Väl klar, märker jag att den inte ens klarar av att läsa av kontrollerna framför mig, utan de far runt som om de hade ett eget liv, vilket aldrig var ett problem med Rift S, där du kan sitta i ett nedsläckt rum och spela utan ett minsta bekymmer. Att ett headset för nästan dubbla pengarna inte klarar av att användas annat än på dagtid (om det är bra väder ute?), gör att allt som skulle göra detta headset till lite mer premium, föll pladask. Detta åker tillbaka direkt till butiken. En riktigt irriterande sak, är också att det susar jättehögt och blir väldigt mycket varmare än andra jag testat.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 månad sedan
  Tyvärr inte så bra som man skulle önska.

  + Bra bild när du lyckas ställa in den

  - Men i praktiken blir det alltid blurrigt efter en stund, pga liten sweet-spot i kombination med stor rörelsemån (halo-band och flip-up gör att headsetet inte sitter helt tight mot ansiktet).

  - Pytteliten sweet spot (den del av linsen där bilden är skarp)
  - Begränsad IPD-adjustment (blir värre i kombination med liten sweet-spot, om din IPD inte är inom angivna mått så kan du glömma detta headset)
  - Både kontroller och headset "rör sig" även när du står stilla (drift)
  - Slumpmässiga problem att headsetet inte startar, kräver omstart av windows
  - Problem med att den tappar tracking både av headset och controller.
  - Dålig precision med kontrollerna