Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Benq EX2780Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Datorskärmar (148)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Denna skärmen är perfekt om du som jag, både håller på med foto och spel. Du får tillgång till AMDs FreeSync, men även Nvidias G-Sync trotts att det inte står att den stödjer det. Se bara till att uppdatera skärmens drivrutiner.

  Svärtan som jag sett skrivas om i en annan recension är det inget fel på, men det finns många inställningar. Och har man igång Game HDRi som adaptivt ändrar svärta m.m. i spel (Vilket gör det lättare att se i olika miljöer) så kan det så klart påverka hur svärtan uppfattas.

  Stativet är enkelt och tar visuellt lite plats, men en liten ändring i höjd hade varit ett plus, även om jag för min del är nöjd med höjden som den är fast på.

  Ljudet är riktigt bra jämfört med vad man kan förvänta sig, och jag spelar mer och mer utan hörlurar då det är bekvämare, ljudet är så klart inte är lika bra som ett par bra hörlurar, men det är bra nog.

  För min det är även ett extra stort plus att skärmen är snygg och har proffsig design, vilket är väldigt svårt att hitta i en spelskärm. Skönt att slippa alla lampor och extrema färger eller mönster. Denna har tunn mörk ram, och det enda som visuellt sticket ut är högtalaren längst ner.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Jag är mycket nöjd mrd inköpet, skärmen är yette fint, ända problemet det är att man kan inte justera höjden.
  Jag beställde fredag kväll sen tänkte byta det med annan modell. Telefon supporten var stängd till måndag morgon kl 10 då skickade jag en mail o bad de att det ska inte skickas tills jag kontaktar de på måndag. Jag ringde på måndag kl 10 men de sa det är redan skickad under helgen. Jag fick inte byta modellen. Jag tycker det är fel i deras system om lavelans personalen jobbar på en helgen skulle någon också kolla mailen på helgen. På detta punkt är jag missnöjd. Man ska undvika att beställa sin vara på fredag efter kl 17:00.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  För priset (ca 4200 kr) så finns det inte mycket att klaga på :)

  Det är helt enkelt än väldigt bra IPS-panel, ser heller inte mycket backlight bleed eller andra defekter, åtminstone inte på just mitt exemplar.

  Det som står ut med skärmen är:

  Fjärrkontrollen (alla dyrare skärmar borde ha detta)
  Högtalarna
  Benq's funktioner för "Eyecare"
  Designen, ser mer professionell ut än "gamer-aktig"
  Integrerad strömadapter, du behöver bara dra en kabel mellan skräm och uttag.

  Just högtalarna är ett 2.1 system, helt klart dom bästa högtalarna som jag har hört från en skärm.

  Givetvis så har dom inget på ett par vanliga högtalare, men mitt mål var att frigöra utrymme på skrivbordet.

  Det enda egentliga negativa är stativet, du kan varken höja eller sänka det, bara ändra lutningen. Personligen så fungerar höjden utmärkt för mig. Det finns dock en möjlighet att montera skärmen på ett VESA fäste. Det har jag tänkt göra för att frigöra ännu mer utrymme :).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första IPS-skärm, även första 1440p. Köpte efter att ett gäng youtubers publicerat recensioner där de pekat på den här skärmen som det mest prisvärda 27" 1440p IPS-alternativet just nu. Köpte på en komplett-kampanj för 4990 kr.

  Färgerna är verkligen annorlunda jämfört med en TN-panel. De känns djupare och "sannare", eller vad man ska säga. Det finns också massor med inställningar så man kan ändra till dem som man vill ha dem, jag är inte helt insatt i det ännu. Så fina som färgerna är, så hade jag ändå hoppats på att svärta skulle vara lite svartare än vad det är. Svarta bakgrunder blir ungefär lika LCD-upplysta som min gamla TN-panel, kanske bara lite bättre. 1440p känns också som en lyxig uppgradering från 1080p, både i skrivbordsanvändning och spel. 144Hz hade jag sen innan, och om jag var tvungen att välja mellan IPS, 1440p eller 144Hz så skulle det nog bli 144Hz. Möjligen 1440p. Svårt.

  Det som skärmen fått kritik för är stativet, som inte är höj- eller sänkbart, och lite för lågt för att vara optimalt. Inga andra fel på det, känns gediget.

  Skärmen har gadgets i form av fjällkontroll, som också fungerar helt bra. Trodde inte att jag skulle använda den, men den är intuitiv och även om det är lätt att komma åt knapparna på skärmen så blir det att man använder den lilla kontrollen. Det finns också högtalare (2x 5w och en 2w woofer om jag minns rätt, kan vara tvärtom). Jag har alltid avskytt inbyggda högtalare i skärmar, men de här är bra nog att vara ett helt ok komplement till mig som nu mest är en headsetanvändare. Så pass ok att jag tagit bort mina gamla datorhögtalare och frigjort lite plats på skrivbordet. Lite irriterande att byta mellan ljudkälla manuellt, men inte så värst. Kanske finns något smartare sätt, men jag har inte hittat något.

  Allt som allt himla bra skärm, ger en fyra då jag hade högre förväntningar på IPS-svärta, men det kanske är lika för alla IPS-paneler, eller så är det jag som inte är haj nog på inställningarna.