Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kobo Libra H2O

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kobo Läsplattor (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  24 dagar sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  4.5 Stjärnor.

  ++ Skärmen, tillräckligt hög upplösning med tydlig text och bra kontrast. Läsupplevelsen blir toppen.

  ++ Den asymetriska designen med fysiska knappar passar mig och gör det bekvämt att hålla plattan med en hand.

  ++ Enkelt att ladda över biblioteksböcker och böcker från svenska butiker (jämfört med kindle där du måste göra en filkonvertering och ta bort kopieringsskyddet, vilket är omständigt och dessutom inte tillåtet ). Detta är huvudanledningen till att jag föredrar Kobo framför Kindle, trots att Kindle också gör riktigt bra läsplattor.

  + Automatisk korrigering av naturligt ljus (reducerar mängden blått ljus) när klockan närmar sig den sovtid man ställt in.

  + Vattentät.

  +- Läsplattan är i plast, om man köper till fodralet "kobo libra sleepcover" så får man en lyxigare känsla, om man tycker det är viktigt.

  - Något ojämn belysning på den enhet jag har, vilket märks när jag läser i ett helt mörkt rum (Det har diskuterats på forum där vissa verkar uppleva det problemet men andra inte, olika från enhet till enhet eller från person till person alltså). Dock inget jag stör mig nämnvärt på, men kan tänka mig att det kan vara ett större problem för andra.

  Jag är mycket nöjd med plattan som jag varmt kan rekommendera, den är inte perfekt men ändå den läsplatta jag tror passar mina behov bäst av alla plattor på marknaden. Den är prisvärd även om den är dyrare än många andra plattor. Över 1000kr billigare än Amazons motsvarighet, kindle oasis.

  Om du inte lånar e-böcker från biblioteket, inte vill köpa böcker i svenska butiker och är okej med att vara inlåst till Amazons filformat så är kanske Kindle ett bättre alternativ. Annars anser jag att något annat märke än Kindle, exempelvis Kobo, som stödjer filformatet Epub, är det naturliga valet för de flesta som bor i Sverige.
 • Utmärkt
  27 dagar sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Första intrycket är riktigt bra! Fin text, vit bakgrund. Bekväm att hålla i och snabb att bläddra eller navigera gränssnittet.

  Belysningen är grym, den går att få stark men vad som är viktigare för mig, den går att få riktigt svag så att man kan läsa på natten i helt helt nedsläckt rum utan att störa sin partner. Den har dessutom ett blåljusfilter på kvällen som gör det ännu bättre. Ljusstyrkan sätts dock manuellt, inte genom en sensor.

  Det gick enkelt att föra över böcker från datorn. Den har Wifi och kopplar sig direkt mot Kobo butik, men det har jag inte testat än.

  Jag har testat EPUB vilket givetvis fungerar super. PDF fungerar, men den kan inte omskala formatet. Det går att läsa A4-PDF då den är högupplöst nog, och det är lite lättare om man lägger den på bredden men det är inget jag vill göra om jag kan undvika det.

  Har även loggat in med bibliotekskortet och det ser ut att gå fint att låna böcker direkt från plattan, grymt smidigt!