Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kobo Libra H2O

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kobo Läsplattor (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Första intrycket är riktigt bra! Fin text, vit bakgrund. Bekväm att hålla i och snabb att bläddra eller navigera gränssnittet.

  Belysningen är grym, den går att få stark men vad som är viktigare för mig, den går att få riktigt svag så att man kan läsa på natten i helt helt nedsläckt rum utan att störa sin partner. Den har dessutom ett blåljusfilter på kvällen som gör det ännu bättre. Ljusstyrkan sätts dock manuellt, inte genom en sensor.

  Det gick enkelt att föra över böcker från datorn. Den har Wifi och kopplar sig direkt mot Kobo butik, men det har jag inte testat än.

  Jag har testat EPUB vilket givetvis fungerar super. PDF fungerar, men den kan inte omskala formatet. Det går att läsa A4-PDF då den är högupplöst nog, och det är lite lättare om man lägger den på bredden men det är inget jag vill göra om jag kan undvika det.

  Har även loggat in med bibliotekskortet och det ser ut att gå fint att låna böcker direkt från plattan, grymt smidigt!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har graderat upp mig från en Letto Frontlight, skillnaden är himmelsvid. Bra skärm, går att ställa in ljuset på tillräckligt lågt. Autorotering och knapparna på ena sidan funkar klockrent
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  4.5 Stjärnor.

  ++ Skärmen, tillräckligt hög upplösning med tydlig text och bra kontrast. Läsupplevelsen blir toppen.

  ++ Den asymetriska designen med fysiska knappar passar mig och gör det bekvämt att hålla plattan med en hand.

  ++ Enkelt att ladda över biblioteksböcker och böcker från svenska butiker (jämfört med kindle där du måste göra en filkonvertering och ta bort kopieringsskyddet, vilket är omständigt och dessutom inte tillåtet ). Detta är huvudanledningen till att jag föredrar Kobo framför Kindle, trots att Kindle också gör riktigt bra läsplattor.

  + Automatisk korrigering av naturligt ljus (reducerar mängden blått ljus) när klockan närmar sig den sovtid man ställt in.

  + Vattentät.

  +- Läsplattan är i plast, om man köper till fodralet "kobo libra sleepcover" så får man en lyxigare känsla, om man tycker det är viktigt.

  - Något ojämn belysning på den enhet jag har, vilket märks när jag läser i ett helt mörkt rum (Det har diskuterats på forum där vissa verkar uppleva det problemet men andra inte, olika från enhet till enhet eller från person till person alltså). Dock inget jag stör mig nämnvärt på, men kan tänka mig att det kan vara ett större problem för andra.

  Jag är mycket nöjd med plattan som jag varmt kan rekommendera, den är inte perfekt men ändå den läsplatta jag tror passar mina behov bäst av alla plattor på marknaden. Den är prisvärd även om den är dyrare än många andra plattor. Över 1000kr billigare än Amazons motsvarighet, kindle oasis.

  Om du inte lånar e-böcker från biblioteket, inte vill köpa böcker i svenska butiker och är okej med att vara inlåst till Amazons filformat så är kanske Kindle ett bättre alternativ. Annars anser jag att något annat märke än Kindle, exempelvis Kobo, som stödjer filformatet Epub, är det naturliga valet för de flesta som bor i Sverige.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Fantastiskt fin skärm med bra belysning och möjlighet att ändra färgtemperatur. Smidigt med wifi och Overdrive. Lååång batteritid. Ett stort plus med Kobo är att det går att ladda in egna typsnitt, det är bara att skapa en ny mapp på enheten, döpa den till fonts, och ladda in de typsnitt du vill ha. Tips: Adobe Minion Pro, väldigt behagligt att läsa länge med.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Fungerar riktigt bra! Bra skärm, bra belysning, bra inställningsmöjligheter, snyggt UI osv.

  Det enda negativa är att den har micro-usbkontakt för laddning, USB-C hade varit bättre då det är standard på i stort sett alla andra portabla teknikprylar.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Funkade finfint under 3 månader men gick sönder för några dagar sen. Den startade bara med laddare, troligtvis något tok med batteriet. Lite jobbigt men inkluderar 3 års garanti från Kobo, så den bör ju komma tillbaka snart.
  Saknar den varje dag som går, och nästan att man köper en ny billigare modell bara för att alltid ha en i reserv. Riktigt användbar för både böcker och PDF och enkelt att föra över böcker. Saknar dock trådlös överföring något som kobo kan lägga till i en uppdatering senare men som jag förstått andra konkurrenter redan har. Ska gå att låna böcker från bibliotek med overdrive med, något som verkar finnas hos Göteborg bibliotek men inget Stockholms bibliotek ser ut att ha.

  Läsplattan för också statistik om hur snabbt man läser och därmed får man tiden man har kvar i kapitlet men också för hela boken. Integrerad ordbok funkar finfint där kan man se synonymer och definition för orden även offline. För språkinlärning är den också användbar då man kan markera ord och exportera textfiler på de ord man tyckte var svåra.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Efter att ha använt Kindle paperwhite i 7 år tänkte jag att jag skulle uppgradera mig.
  Att lägga in böcker är enkelt, ladda ner och för över filen till läsaren, även om det hade varit smutt att som i Kindle kunna skicka boken direkt från sajten man köpte den ifrån till läsaren. Som bokon.se har för Kindle-böcker t.ex. Har inte provat köpa böcker via Kobo's interna tjänst, men antar då att den laddas ner direkt via nätet. Men de är lite dyrare där märker jag.

  Den är snabbare än min gamla Kindle och knapparna är smidiga. Vilket jag inte visste att jag saknade. Bläddringen går snabbt och smidigt. Det går naturligtvis att bläddra med touch på skärmen men knapparna känns mer naturligt.

  Att man kan tona ner det blå ljuset är ganska skönt när man ligger i sängen och läser. Men mest behagligt är det att läsa i fullt solsken med ljuset avstängt. Vattentätheten har jag inte provat men antar att den någon gång kan komma till nytta.

  Man kan tydligen låna böcker direkt i läsaren, men det är löjligt få bibliotek som fungerar i den. Inte den här i Södertälje t.ex.

  Enda klagomålet jag har är mini USB-kontakten som används för att ladda batteriet och föra över böcker, den är riktigt svår att få i av någon anledning. Man får hålla på och lirka för att den ska gå in. Vet inte om det har nåt att göra med vattentätheten, men aldrig stött på samma problem med andra mini-usb sladdar. Misstänker att det finns risk att slita ut kontakten i Libron med tiden. Därav en stjärnas avdrag.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Känns lite som med Airpods för min del, äsch det behöver men inte. Tills man köpte ett par själv, nu kan jag inte vara utan mina..

  Helt klart bästa köpet på väldigt länge. Jag kan bara hålla med alla recensionerna nedanför. Har förbättrat mitt läsande avsevärt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Varning: Jag hade en Kobo Glo HD och en Kobo Clara HD innan jag ersatte Clara HD med Vågen.

  Det korta och enkla är att Vågen är mycket trevlig att använda, lätt att ladda böcker på, har en stor grad av justeringsalternativ (särskilt jämfört med Paperwhite) och - något jag har använt mycket mer än jag trodde - mycket digg OverDrive-integration med möjlighet att låna e-böcker från Deichman direkt på Vågen!

  Den enda fångsten jag skulle rekommendera människor att vara medveten om är att Vågen är något större än Clara HD och t.ex. Paperwhite, som har sin balans. Jag är väldigt nöjd med storleken, mer än jag trodde att jag skulle bli eftersom jag var van vid en mindre tablett. Ändå har jag tappat något: jag kan knappt passa läsplattan i kappans ficka. Det finns en 50/50 chans om det passar i mina jeansficka, och bara för att mina byxor är relativt stora till att börja med. Inre fickor på jackor som du vanligtvis bara kan glömma.

  Förutom det är jag väldigt glad och gillar symmetrin särskilt bra med knapparna för sidbyte.