Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Tefal Tweeny Nano DV9000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Tefal Strykjärn & steamers (123)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har testat Tweeny Nano ett par gånger och frågan jag konstant ställer mig själv är vad det egentligen är för en produkt, 2-i-1 låter bra på pappret men i praktiken så är jag väldigt besviken på den som en steamer och som strykjärn krävs mycket tålamod, enda stora fördelen är dess storlek. Jag har tidigare provat handhållna steamers och blir ganska nöjd med resultatet, tyvärr är Tweeny Nano ljusår ifrån dessa, men med endast 4 små ånghål (mittenhålet är endast dekorativt) kan man inte förvänta sig alltför mycket. Kortfattat betyder detta i praktiken att väldigt lite ånga produceras och att den absolut inte kan användas som en handhållen steamer på exempelvis en upphängd skjorta, det är spill av tid. Resultatet är knappt märkbart. Som resestrykjärn är den ok, men tyvärr räcker den lilla vattentanken inte ens till en enda skjorta innan den behöver fyllas på igen, vilket är synd. Den kräver också mycket mer arbete ön ett vanligt strykjärn, då tyngden saknas. Som jag tidigare nämnt är ångkapaciteten väldigt begränsad och det krävs nästan dubbelt så lång tid än min nuvarande ångstation/ångstrykjärn för att stryka en skjorta. Hade också gärna sett att den varit vikbar vid handtaget, hade blivit smidigare att transportera som resestrykjärn. Tyvärr kan jag inte annat än att ge produkten mer än en stjärna, kanske har jag mottagit ett måndagsexemplar men tror ändå inte det. En handhållen steamer har i vanliga fall mer än dubbelt så många ånghål och kan därför leverera en större mängd och bredare ånga än Tweeny Nano.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Blev glatt överraskad att den var så liten och behändig. Och att man kan använda den både som strykjärn och steamer är ett stort plus. Har man denna så behöver man inget mer, med den här kommer det att bli många flera plagg strukna här hemma, .
  Enkel att ta med på resan också eftersom den är så pass liten, i vår husbil är den perfekt.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Tweeny Nano - Ett trevligt resesällskap

  Till att börja med vill jag säga att denna produkt inte ersätter ett strykjärn. Men det är å andra sidan inte vad den utger sig för.

  När jag först såg Tweeny Nano så såg jag den som en möjlighet att ha med mig den när jag är ute och reser.
  Framför allt på jobbresor tar den bort oron om hotellrummet har strykjärn eller inte för med Tweeny kan jag
  fräscha upp mina skjortor och byxor på kvällen innan eller efter frukost.

  Det tog lite tid att vänja sig med att hitta rätt temperatur osv för att få önskad effekt, undvika droppar och få bort skrynklorna. I början var jag tveksam till nyttan då jag inte såg någon jätteskillnad och det droppade ibland vatten på plagget men ju mer jag använde produkten desto bättre blev resultaten. Efter några skjortor blir nu resultatet riktigt bra

  Bäst resultat blir det fortfarande med strykjärnet hemma men helt klart bättre än de strykjärnen jag hittat på hotell.
  Den funktionen jag använder mest är ångfunktionen på hängande plagg. Det är helt klart en teknik att lära sig men den här produkten är nu mer ett konstant resesällskap.

  Detta är helt klart en produkt som underlättat mitt resande i arbetet.

  Sammanfattning

  + Väldigt lätt och behändig att använda
  + Perfekt resesällskap
  + Lätt att hantera vattned
  + Bra medföljande tillbehör (t ex luddborste)

  - Inte lika lätt att hantera som ett strykjärn.
  Men samtidigt inte supersvårt

  - Strykfunktionen kunde varit bättre.
  Stryk gärna hemma en ordentlig gång och använd denna som uppfräschning

  - Vattenbehållaren är ganska liten.
  Måste fylla på den ofta men fungerar ok om den används på resan och inte hela tvättpåsen :)
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Jag har provat produkten Tweeny Nano Steamer. Jag har tidigare inte använt mig av en steamer utan bara vanligt strykjärn. Så jag såg framemot att prova en steamer. Min första bedömning vid uppackning var hur liten och lätt den var att hålla i. Instruktionerna är lite luddiga, svårt att förstå användningsområde för de olika tillbehören. Jag genomförde första testet på en t-shirt utan något av de medföljande munstyckena. Vattenbehållaren fylldes till max och temperaturreglaget lades på en högre temperatur. Temperaturen nåddes snabbt (indikeras m.h.a en röd lampa). Efter att ha använt mig av cirka halva vattenbehållaren (fylld till MAX vid start) så kände jag att jag började se en minskning av skrynklorna på plagget, jag använde mig bara av steam funktionen, jag strök alltså inte plagget. Sedan testade jag produkten på en lite tjockare skjorta och här blev det svårare. Jag behövde höja temperaturen till den högsta och använde mig av hela vattenbehållaren. Skjortan blev mindre skrynklig helt klart. Men de grövsta skrynklorna var fortfarande kvar men syntes mindre. Produkten gör så att plagget ser mindre skrynkligt ut ganska snabbt, man ser skillnaden bara efter några minuters användning. En bra produkt när man snabbt behöver få ett plagg att se lite fräschare ut. Dock anser jag att ett traditionellt strykjärn ger ett bättre slutresultat, men att det kräver att man lägger ner mer tid. En annan nackdel var vattenbehållaren. En fylld behållare räcker till cirka 1–2 plagg. Kan bli jobbigt om man ska ånga flera klädesplagg. Hade varit fördelaktigt med en större vattenbehållare och högre effekt på ångfunktionen. Vill man ha en produkt som kan ta bort skrynklor snabbt men som inte ger det bästa slutresultatet så skulle jag rekommendera produkten. Vill man få ett bättre slutresultat samt ånga flera plagg samtidigt hade jag valt ett traditionellt strykjärn eller en bättre steamer. Jag har inte använt mig av strykfunktionen då jag anser att det är irrelevant när produkten marknadsförs som en steamer.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Jag har testat Tweeny nano ett par veckor nu och det tog lite tid att vänja sig vid det. Jag tycker att vattentanken är för liten, det går åt en tank till varje plagg när man använder den som steamer och stryker plagget hängandes. Det funkar dock utmärkt som resestrykjärn eftersom det är så litet samt att det är en väldigt smidig lösning för resan.
 • 8 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Nu har jag testat Tweeny Nano ett tag och jag skulle väl säga att jag är lagom nöjd. Först och främst tyckte jag att instruktionerna var rätt undermåliga, det had exempelvis behövts bilder för att förstå vilka munstycket som skulle användas till vad. Det första som hände var att den gjorde hål i en av mina skjortor. Det var en secondhand-skjorta, så jag kunde inte se vilket material det var, så detta kan ju ha påverkat. Men det var rätt snopet att det plötsligt gick hål. Detta var då jag inte använde ett munstycke, för att förtydliga. Annars har den gett helt okej resultat, det känns kanske som att den mer är ett strykjärn än en steamer. Jag vill kunna stryka mina kläder snabbt och enkelt när de är upphängda, annars förlorar den sin poäng. Tweeny Nano fungerar ändå rätt bra på detta sätt, men det tar lite tid för att få det skrynkelfritt!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  8 mån sedan
  Jag har varit väldigt upphetsad att testa den här, eftersom jag har letat efter något som kan ge plaggen en snabb uppdatering, samt ett mindre strykjärn som förenklar strykjobbet på kläder med mycket detaljer! Den här handhållna 2-i-1 ångaren stämmer definitivt med mina förväntningar och är väldigt praktisk som rese ångar också! Jag har testat det både skjortor och klänningar, vertikalt och horisontellt. Min erfarenhet hittills är att vertikal strykning är mer lämpad för något tjockare tyger, medan horisontellt är perfekt för alla typer av tyger!
  Sammantaget är jag mycket nöjd och tycker att detta faktiskt är enklare och mer praktiskt att använda än ett vanligt strykjärn, särskilt på skjortor och klänningar med massor av detaljer och rynkor.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Den här lilla behandlingen är perfekt för att resa eller behöva ligga på kontoret. Det gör strykjobbet elegant och dämpningen av hängande kläder tar sin drag i lockar och veck för resväskan. Som järn kan den tävla även med de bästa, och det är en stor fördel att det värms snabbt och kan komma även i mindre områden t.ex. mellan knapparna. Detta kan smidigt överträffa järnet hemma för de flesta uppgifter. Min mamma hotade också att gripa den efter att hon testat den för quiltning! Som ångbåt är det viktigt att komma ihåg att det här är en liten fråga som lyser bäst i områden där du inte har tillgång till en kraftfullare ångbåt för hemmabruk. Att jämföra det med ett är helt fel, men för mindre plagg eller plagg med mindre rynkor och lockar är det helt perfekt. För mig som bara använder skjortor när det finns ett kontorsbesök eller när jag reser på kundbesök är det helt perfekt där det gör att mina skjortor ser fräscha ut på några minuter. Sammantaget en helt perfekt liten sak - men hemmafruar som vill ånga större och tjockare plagg borde kanske gå till något annat. För vardagliga uppgifter gör det ett bra jobb och kan tävla med även de största killarna i klassen.